CSA interzice vanzarea RCA la taraba, In sfarsit o veste buna!
![]() ![]() ![]() |
CSA interzice vanzarea RCA la taraba, In sfarsit o veste buna!
alex |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
|
||
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si care e vestea buna?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.561 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Că poate scăpăm de grămada de tarabagii opriți pe unde vrei și unde nu vrei, de polițe completate după ureche, scrise cu piciorul, de întârzierea dintre emiterea poliței și momentul când i se poate verifica existența și valabilitatea?
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da?
Hai sa va zic ceva: am facut RCA la Marele Dealer Meridian Sud, de unde am luat masina. Era 21-nov-2005 si am platit pe 6 luni. Niciodata nu am figurat in faimoasa baza de date ca fiind asigurat. Pe 21-mai-2006 am platit pe inca 6 luni la un "tarabagiu". A 5-a zi eram OK si in baza de date. Prin prisma acestei experiente, argumentul conform caruia "tarabagiii" incurca borcanele cade. Ramane in schimb o piata in plina dezvoltare, pe care, ca mare societate care isi permite sa plateasca astfel de salarii in Romania, daca nu o stapanesti, pierzi multi bani. Si asta nu e bine, nu-i asa? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Vestea buna e ca dispare inca un aspect care face tara asta sa arate ca un butic. Asigurarile, ca si toate celalalte servicii sau produse trebuiesc vandute in locuri specializate pentru acest lucru, nu pe strada.
Asa consider eu ca este normal intr-o tara care aspira la un nivel cat de cat "supraunitar" de civilizatie. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ce-i drept ca era foarte comod sa faci asigurare la tarabagii. Acum ce naiba facem, stam la coada la sediul firmelor de asigurari?
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
La mine venea agentul de asigurari acasa, nici asta nu se mai poate?
Probabil o sa fie si un motiv de scumpire, acum vor avea nevoie de sedii mai mari.. Sau vom sta la coada ca prostii.. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
HarM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 May 06 ![]() |
Haideti sa va spun eu unde este toata vestea buna. In primul rand aspectul 'estetic' al situatiei se imbunatateste.
Am lucret ceva vreme la o firma de asigurari ca operator, practic treaba mea era sa introduc in baza de date RCA-urile, si va spun ca a fost cea mai oribila functie pe care am avut-o. Toata problema pleaca de la asa zisii brokeri care in perioadele de varf coopteaza tot felul de colaboratori si agenti sau tarabagii cum le spuneti voi. Ei bine 80% din acesti tarabagii isi dau corigenta la caligrafie pe politele RCA. Din 7000 de polite cate au fost la agentia la care am lucrat aproximativ 30% din ele aveau un scris mizerabil si imposibil de descifrat, practic acest procent de polite mazgalite sunt(cred ca sunt) introduse in baza CEDAM cu date incomplete. Deci aceasta hotarare nu poate fi decat benefica din 2 motive simple si anume: 1. se va asigura corectitudinea completarii unei polite RCA 2. se vor elimina intremediarii (a se citi brokeri si tarabagii) care sunt responsabili direct pentru aplicarea cat mai corecta si eficienta a noilor norme. Nu va faceti griji de cozile de la firmele de asigurari, eu zic ca e o copilarie fata de surprizele pe care le puteti avea in strada, nu de alta dar poate ajungeati sa platiti o cota de asigurare dubla sau tripla (chestie foarte reala pe care am intalnit-o de cateva ori in politele care mi-au trecut prin maini) Prin aceasta hotarare sper ca se va accelera procesul de 'disciplinare' a pietei de asigurari obligatorii auto din romania. Pacat ca nu ma lasa sa postez imagini ca va aratam ceva foarte interesant. This post has been edited by HarM: 15 Jul 2006, 13:14 |
--------------------
Dacia
1300
1982
- B24RDF
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
cine nu te lasa??????
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Prin asta firmele de asigurari nu isi fura craca de sub picioare, ba chiar isi rotunjesc veniturile binishor. Daca pana acum plateau comision 10-20% din valoarea primei celor care incheiau asigurarea (tarabagii), acum banii astia vor ramane la ei. Nu imi fac griji cum o sa imi platesc asigurarea, ca daca nu te duci tu la ei o sa fie ei destul de destepti si sa o trimita prin posta acasa. Tu doar te duci apoi sa o platesti la banca si gata.
Daca s-ar si ieftini un pic as fi si mai fericit, chiar daca un membru al familiei castiga bani ca broker in asigurari. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Daca in masina,la taraba sau la colt de strada nu mai am voie,acasa sau
la domiciliul clientului am voie? @Alexc,nu cred ca se vor ieftini. |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 19:53 |