viteza
![]() ![]() ![]() |
viteza
OCEBE |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|||
nimic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 27 January 04 ![]() |
logic ca n-o sa castige la liniutza cea plina pt ca tzine de demaraj si de o distantza f scurta ,dar la drum intins unde nu intereseaza timpul se va accelera intr-un timp mai lung pt a ajunge la aceeasi viteza.
|
-------------------- |
|
rezare |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 13 September 03 ![]() |
QUOTE Viteza de 100k/h la 3000 rot. este reala la carb. monocorp, dar la 4500 nu puteai sa ai mai mult de 140 k/h. Cu carb.dublucorp la 3000 de ture ai 120k/h si la 4500 de ture 160km/h, dar cu motor de 1600 Mister, vezi ca incurci borcanele sau aberezi, cum vrei. Turatia la o viteza data este FIXA! Indiferent ca tu ai 1000CP sau 100CP, daca ai aceeasi cutie vei avea acelasi raport turatie/viteza. QUOTE mai amintesc o data ca : VITEZA MAXIMA PE CARE O POATE ATINGE UN VEHICOL NU ARE NICI O LEGATURA CU MASA ACELUI VEHICOL (in cazul nostru incarcarea autoturismului cu 1, 5 sau oricati pasageri) Cum sa nu. Efort mai mare la inaintare, modificarea aerodinamicitatii masinii. Diferentele insa nu sunt mari (cativa kilometri la ora). |
--------------------
Opel Astra 1.6 16V
ex-Oltcit Club 1.1
- Bucuresti.
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Nu va suparati , dar trsg o concluzie . Majoritatea dintre voi sunt niste semidocti . paulp pare cel mai tare !
Voi amestecati serios teoria cu practica . Si nu vreti sa recunoasteti , ceea ce inrautateste situatia . La o liniutza pe o distanta mai scurta , logic , e mult mai important demarajul decat viteza maxima , deci conteaza foarte mult ca masina sa fie cat mai usoara iar rotile sa aiba o aderentza cat mai buna pentru a nu patina . Insa pe un drum drept , unde avem tot asfaltul din lume , vorba vine , cele doua dacii [ una goala , una incarcata , ] vor ajunge la aceeasi viteza maxima cu conditia ca cea incarcata sa nu se lase pe spate, ceea ce imposibil . Deci masina incarcata , in realitate , nu va atinge viteza masinii goale , ci una ceva mai mica . Faza e ca masina incarcata va atinge acea viteza intr-un timp mult mai mare decat cea a masinii goale . In rest , sunt de acord cu old 1310 . Deci , OCEBE , mai gandeste-te asupra celor spuse inainte de ale publica pe forum . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
crraul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 19 December 03 From: bistrita ![]() |
va rog sa-mi explicati si mie ce inseamna de fapt "pinion de fuga" si prin ce difera el de unul normal
|
-------------------- clio symbol 1.5dci, 65cp
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE Diferentele insa nu sunt mari (cativa kilometri la ora). subscriu. dar permiteti-mi sa adaug urmatoarele: vreau sa va reamintesc ca ideea lansata de SUPER-SJB era ca a atins aproape 160 km/h cu o masina incarcata cu 5 persoane, si se intreba daca este posibil acest lucru sau a citit un ceas mincinos. am vrut sa arat si, ulterior sa subliniez, ca in cazul prezentat, faptul ca masina era incarcata nu prezinta relevanta. daca, dintr-un motiv sau altul, se (doreste a se) schimba subiectul in altul (lucru la care probabil am contribuit si eu), si intram in teorie pura, va asigur ca am pregatirea, experienta si cunostintele necesare pentru a putea face fata unei alte abordari. |
--------------------
dacia
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Si totusi se mai misca ....
Pan' la urma , e clar ca vitezometrul ala nu e bun ! |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
mosoru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 24 January 04 From: craiova ![]() |
inotatorului:fiecare treapta de viteza din c.v. inseamna o pereche de pinioane,unul condus iar celalalt conducator,cu alte cuvinte,pinionul conducator primeste cuplu de la motor pe care il transmite celui condus cu care este permanent cuplat.
intre aceste doua pinioane exista in raport numit de transmisie si este in functie de numarul de dinti ai fiecaruia. -daca pinionul conducator are un nr. mai mare de dinti decit celalalt atunci la o rotatie completa a lui, cel condus va avea mai mult de o rotatie,functie de raportul de transmisie, deci va multiplica turatia pe care o primeste.deci "pinionul de fuga" este de fapt o pereche de pinioane si cu cit nr de dinti ai pinionului conducator este mai mare decit nr de dinti ai pinionului condus cu atita va fi "mai de fuga pinionul" de care vorbeai tu. acestea au fost niste consideratii teoretice sub forma cit mai sintetica,in practica mai apar si alte detalii de care nu am tinut cont. pt clarificare:pinionul conducator primeste cuplu de la motor iar cel condus o da mai departe. |
--------------------
Dacia
1310
- DJ-02-TWW
|
|
OCEBE |
![]()
|
ptr. silos (scuza-ma de intrebare, asa ai vrut , sa semene numele cu adjectivul?)
revenind la subiect, de acord ca e foarte posibil ca acel vitezometru sa fie optimist |
--------------------
dacia
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
F=m*a
F e constanta m este mai mare ----- acceleratia va fi mai mica. numai bine |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
nimic |
![]()
|
acceleratzia tzine si de timp
daca acceleratzia este mai mica mashina va ajunge la viteza respectiva intr-un timp mai lung dar va ajunge |
-------------------- |
|
vlad_vulpe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
am prins 160 pe ora, atat arata ceasul cu break-ul meu din 96, in a V-a si aveam cam 4200 ture
atat pot sa spun |
-------------------- |
|
SiloS |
![]()
|
ocebe , nu am intzeles intrebarea ...
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
posibil daca era ceva vale pe sosea altfel nu cred nici eu
![]() |
-------------------- |
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Are ceva daca am mers cu 110 intr-a 3-a (viteza 3-a) cam 5300 rot. / min. , am stricat ceva la nuca (motor)
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
eu am reusit sa o duc la 120 antra 3ia .
|
-------------------- |
|
OCEBE |
![]()
|
ptr. silos: pai gandeste-te la ce inseamna adjectivul "silos"? este vreun mesaj sublimal (ca la aia cu alianta DA) sau e o coincidenta?
nu vreau sa te ofensez nicidecum (daca cumva ti s-a parut asa ceva), am intrebat pur si simplu. |
--------------------
dacia
|
|
tyka |
![]()
|
MOSORUL are dreptate.Se poate sa fi atins si viteza aia.Pana nu vezi nu crezi.
![]() ![]() |
-------------------- |
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
culmea e ca ar trebui sa iti arate mai putin pt ca in 95 se puneau cauciucuri de 155 iar tu cum ai pe 165 ar trbui ca viteza sa ti-o arate mai mica dar dupa numarul de turatii adica de 4500 viteza este corecta de 160 Km/h am mers cu una pe gaz tot la aceleasi turatii cu aceiasi viteza numai ca eram 3 in masina
bogdan-o-""Eu cu a mea (break) am mers cu 157 in Bucuresti pe portiunea de chei intre Calea Vacaresti si Vitan. Nu zic ca asta era viteza reala, asta indica ceasul"" daca asta era viteza ta reala cu o dacie break in Bucuresti eu te consider un inconstiient care pune viata ta si a altora in pericol.Te informez ca o Dacia NU franeaza ca un BMW asa ca nu te baza prea mult pe instinctele tale pt ar trebui sa te uiti inca o data la reclama aceea de la tv cu centura de siguranta(i s-e poate intampla oricui) |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
togetorr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 December 03 From: Galati ![]() |
Bai fratzilor va zic eu din experienta VITEZA NU E BUNA.
Eu sincer am mers cu 220 (nu cu dacia) shi vreau sa zic ca nu se merita sa stai cu tot smokinul in cenzurat. Asa ca mai bine mergeti cu 110 max ca tot branza aia o faceti. |
-------------------- .:|togetorr|:.
|
|
nimic |
![]()
|
Zair frate io am scris unde am mers cu viteza aia.pe dn1 campina ploieshti.cred ca shtii cum arata drumul ala.plus ca stateam cu degetul pe click ul de la faruri si faceam semn la tot ce era in fatza sa-mi faca loc.cred ca era singurul drum pe unde puteam sa-i dau cat poate mashina avand in vedere cat e de drept si pe ce distantza e drept. sa nu crezi acum ca pe oriunde as merge merg intr-a 5-a cu pedala la fund.ii dau destul de tare dar nu exagerat.
acum sa-mi zica cineva daca shtiu corect in legatura cu caucioacele: 155,165...-latzimea cauciucului 65,70...-inaltzimea balonului r13 diametrul jentzii si daca e asa cun shtiu eu ce conteaza daca am 155 sau 165 la cauciucuri.nu ar trebui sa conteze doar diametrul rotzii? daca nu e asa plzz nu saritzi pe mine si nu datzi tare ![]() |
-------------------- |
|
nimic |
![]()
|
de acord cu tine dar eu zic ca daca ai pe unde merita sa vezi ce poate mashina.dar sa-mi zici si mie dupa ce ai mers cu 220 nu tzi se pare ca la 110 se taraie.eu cand merg pe afara cu 120-140 si intru in localitate si din lipsa de detector de radar o las la 55-60 am inpresia ca stau pe loc si mai repede as alerga su pe langa ea.
|
-------------------- |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE si daca e asa cun shtiu eu ce conteaza daca am 155 sau 165 la cauciucuri.nu ar trebui sa conteze doar diametrul rotzii? Inaltimea balonului (70 in cazul de fata) inseamna 70% din latimea benzii de rulare (adica 70% din 165mm la dacie); deci un pneu 155/70 R13 are diametrul mai mic decat unul 165/70 R13. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cristi_21us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 5 March 04 From: Brasov ![]() |
daca ai cauciucuri de 165 si talon sunt de 155 te va insela cu 10 km/h in plus ceasu.adica daca ai cauciucuri de 165 pe dacie din 85` si tie pe bord iti arata 100km/h de fapt ai 110 km/h.eu am platit o amenda de radar din cauza asta. asa ca aveti grija.
|
--------------------
Fiat
Albea
2006
|
|
SiloS |
![]()
|
intr-a doua - 60
intr-a treia - 100 Astea le face bunica-miu obisnuit intr-o depasire , fara sa intentioneze sa tureze motorul . Taica-miu pastreaza dacia lui 1310 mai bine , insa bunica-miu cu a lui 1300 baga tare . Deh , are masina frantuza iar eu sunt fan renault 12 , deci imi place masina aia . OCEBE , daca te mira nicku meu iti spun ca sincer , nu eu mi lam ales . Din cate am inteles de la profi eu am potential , insa sunt puturos . Si deci am o mare sila . Cel cu sila se numeste silos . Merge sa ii pui accentul si pe englezeste . Nu am carnet iar de condus [ eu la volan ] am bagat maxim 60 . Cu alt sofer am mers cu maxim 220 [ opel vectra ] . Sunt liceean . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
nimic |
![]()
|
pai la mine in talon zice 155 r13 iar eu pe fatza am 165/65 r 13.asta inseamna ca aveam 10 km in plus adica 170? bai da-on masa de dacie...
|
-------------------- |
|
tyka |
![]()
|
dece va plangeti ca va face zgomot.A mea nu face ,am antifonato beton.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-------------------- |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE inseamna ca aveam 10 km in plus adica 170? In nici un caz nu aveai viteza aia... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
tyka |
![]()
|
nici eu nu cred ,da pana nu vezi nu crezi.
![]() |
-------------------- |
|
cristi_21us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 5 March 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE Nu prinzi cu o daciae NEmodificata mai mult de 145 . Apoi voi erati si 5 in masina ... Schimba vitezometrul ala ! pt SiloS nu fii asa sigur eu am prins cu a mea 152-153 km era pe vitezometru verificat in paralel cu alta masina.cutie cu 4 trepte.ar mai fi o alta explicatie.poate ceasul sa nu indice gresit viteza decat la viteze mai mari.eu l-am verificat la 60. |
--------------------
Fiat
Albea
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 14:21 |