DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 3 4 5 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Masina trage usor dreapta

wwilly
post 27 Jun 2006, 17:17
Post #121

Membru

Group: Members
From: Arad

La mine a fost asa: La franare de la viteza mare( peste 80 kmh) tragea dreapta. In oras nu simteam fenomenul... Dar acest "trage dreapta " a fost foarte interesant, adica nu simteam ca trage de volan foarte tare, in schimb masina avea un cumportament foarte ciudat, parca ar patina inspre dreapta, si trebuia corectat cu o miscare de cateva grade a volanului spre stinga. In momentul in care ridicam piciorul de pe pedala de frana trebuia sa readuc volanul pt ca o lua la stinga!

Am suspectat sistemul de franare (am aerisit, am schimbat placute de frana BOSCH) ,nici o inbunatatire! Doua amvelope noi pe fata, matador echilibrate . Geometrie verificata, mici reglaje dar nimic grav , nici o imbunatatire... verificat bieleta de directie, ok dar am zis cu ocazia aceea sa schimb si bucsele de la bara stabilizatoare si ce ar mai fii cazul, dar mecanicul a zis ca restul e ok. Dar in momentul cand a demontat bara stabilizatoare s-a putut observa o uzura destul de avansata a bucsei de la brat , in special cea din spate , uzura se vedea miscand cu mana de roata, fara prea mare efort. Lucrul acesta NU ERA VIZIBIL CAND BARA STABILIZATOARE ERA MONTATA.

Bineinteles schmbat toate patru bucsele de la brat, refacuta geometria, si acum totul este perfect. Interesan ca bucsele erau destul de uzate, dar nu bateau, daca bateau, ar fi fost poate mai simplu!!!

Concluzie: Bucsele de la brate care prezinta uzura , pot avea ca efect modificarea comvergentei rotilor, in functie de sarcina (accelerare, franare) rezultand un comportament aparent foarte ciudat al masinii.

Si ca o a doua concluzie, uzura bucselor de la brat nu se poate depista usor daca nu se demonteaza bara stabilizatoare. Daca tragi de roata doar cu mana, bara sabilizatoare "tine" de brat destul de tare ca sa zici ca totul e "beton" pe cand nu-i deloc sigur ca-i asa.

This post has been edited by wwilly: 27 Jun 2006, 17:21

--------------------
SLZ Comfort - AR-XX-PTP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
had3z_ro
post 14 Jan 2007, 15:06
Post #122

Membru incepator

salut, am si eu o problema. trage dreapta, dar nu cred ca e din cauza rotilor. in mers, volanul pur si simplu se roteste spre dreapta, cu totul. cand pun frana se vede cel mai bine. daca opresc masina de la 40, volanul meu ajunge din pozitie dreapta undeva la 15-20 grade.
ma gandeam ca ar fi de la placutele de frana, una din ele sa nu franeze bine, dar la fel face si in mers. se simte mult mai putin, dar totusi se simte.

are cineva vreo idee de la ce ar putea fi?

--------------------
nu am nu am nici - dasdf
+
i96nds
post 15 Jan 2007, 00:13
Post #123

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Poate una din placute nu se misca liber acolo si roata merge infranata. Mergi totusi la un test de frane pe stand ca e cam periculos. Daca vrei, poti scoate placutele si verifica uzura neuniforma. Curata bine bine.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
garlic_dog
post 16 Jan 2007, 09:19
Post #124

Membru eutectic

From: Clipperton Island

Nu mai suspectati directia sau alte cele!!!!

Inversati cauciucurile de pe fata!!! Si gata ....nu mai trage!!!!

Treaba nu este valabila la cei cu cauciucuri de iarna...prietenii stiu de ce...

--------------------
Tesla electrică 2015 - B05NWV
Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
+
5 Pages « < 3 4 5
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 15:19
Forum Renault