DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Corp admisie relanti cu intreruperi

geo.meg
post 17 Feb 2004, 23:44
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare la toata lumea . Am o SLZ cu 4800 K si am fost la un dealer sa schimb uleiul si sa mai repar ceva la motor . Suportul filtrului de aer are 4 buse care din pacate la caldura s-au intarit si suportul meu in gropi joaca mai rau ca un amortizor . Am fost la omul cu testarea si i-am pus problema in brate . Raspuns : Asa fac toate domne, nu se intampla nimic .Mi-a dat jos corpul de admisie aer sa verifice daca trage aer fals , l-a asezat la loc, a montat totul cum a fost adica tot cu aceleasi bucse care sunt slabite (MENTIONEZ CALITATEA PIESELOR RENAULT) si am plecat cum am venit dar cu uleiul schimbat . La iesire am vrut sa verific ce a facut si am constatat ca motorul meu era mai rau ca un tractor , cu vibratii regulate dar nenormale pentru motor . Sa fie cumva vreo mufa cu probleme sau vreun senzor a fost deranjat de la locul lui ?
PS . Verificati-va suportul de la filtrul de aer !!!!!!!!

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 -Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
geo.meg
post 19 Feb 2004, 23:09
Post #2

Membru autentic

Cred ca am rezolvat , am pus 2 saibi la bucse ,iar tremuratul poate fi si de la benzina ,sau catalizatorul pe care abia l-am schimbat , acum merge mai rotund dar mai e mult pana Dacia va scoate o masina care sa mearga precum un ceas .

--------------------
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 00:26
Post #3

-

From: Ireland

Am o SLZ cu 4800 K si am fost la un dealer sa schimb uleiul si sa mai repar ceva la motor

Uleiul se schimba la 10,000km. De ce l-ai schimbat asa de repede? :shock: Asta nu e berlina, sa schimbi la fiecare 1,000km... laugh.gif

Si ce sa repari la un motor cu asa putini km? :shock:

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
sstanescu
post 20 Feb 2004, 09:56
Post #4

Membru autentic

Ar putea sa fie nitel si de la ulei. Eu la fiecare schimb am constatat ca primii km (cred ca pana in 20) motorul trage cam nasol. Nu stiu care e explicatia (poate uleiul nu ajunge cum trebuie peste tot), insa deja pentru mine e o certitudine si imediat dupa schimb o las incetisor, fara sa o fortez aiurea. Dupa primul drum, se "aseaza" din nou relantiul, devine din nou linistita.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
algor
post 20 Feb 2004, 14:32
Post #5

Membru

From: iassy

Cred ca am rezolvat , am pus 2 saibi la bucse ,iar tremuratul poate fi si de la benzina ,sau catalizatorul pe care abia l-am schimbat , acum merge mai rotund dar mai e mult pana Dacia va scoate o masina care sa mearga precum un ceas .

deja ai schimbat catalizatorul la 4800 km? de ce?

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
Ov
post 20 Feb 2004, 15:26
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Ar putea sa fie nitel si de la ulei. Eu la fiecare schimb am constatat ca primii km (cred ca pana in 20) motorul trage cam nasol. Nu stiu care e explicatia (poate uleiul nu ajunge cum trebuie peste tot), insa deja pentru mine e o certitudine si imediat dupa schimb o las incetisor, fara sa o fortez aiurea. Dupa primul drum, se \"aseaza\" din nou relantiul, devine din nou linistita.

pai si uleiul are nevoie de o mica perioada de "rodaj", d-aia merge mai prost in primii km.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
geo.meg
post 20 Feb 2004, 23:00
Post #7

Membru autentic

Oameni buni . Uleiul l-am schimbat deoarece nu stiam ce ulei era in motor ,pentru ca detest uleiul conceput de DACIA.Si la un motor nou , prima oara se schimba mai repede deoarece motorul se mai aseaza .
Mai OV sar putea sa ai dreptate deoarece dupa ce am iesit din service parca imi schimbase cineva motorul , nu-l mai recunosteam , am facut cam 30 km si s-a mai schimbat ceva sunetul dar dupa o 100 sper sa am rezultatul asteptat .
CATALIZATORUL avea un zgomot ciudat si dealerul a fost de acord sa-l schimbe ,se auzea ciudat , ca o toba infundata (vezi topicul catalizator defect !) .
Pai cred ca am sa o las pana se invata cu noul ulei - am pus semisintetic -MOBIL , se poate pune si full sintetic ?

--------------------
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 23:30
Post #8

-

Si la un motor nou , prima oara se schimba mai repede deoarece motorul se mai aseaza . 

Alooo, nenea, vezi ca ai Solenza daca ai uitat icon_twisted.gif Daca uleiul nu rezista 10,000km cit zic ei, le dai cu masina in cap! Si iti iei si banii inapoi! Asta nu e berlina sa aiba nevoie de rodaj, schimb de ulei la 1,000km si alte prostii de genul asta! icon_evil.gif E suficient sa faci propaganda pe internet ca Solenza nu merge 10,000km cu uleiul din fabrica, desi ei recomanda asta, si profitul firmei Dacia din export va tinde la zero in mai putin de o luna! GARANTAT!

Vorba povestii (Creanga icon_twisted.gif) "Daca ti-a zis cineva sa schimbi uleiul cu MULT inainte de termen (10,000km), rau te-a sfatuit. Daca ai facut-o de capul tau, rau cap ai avut" :wink:

Esti asa de bogat incit sa schimbi uleiul si daca NU e necesar??? Atuinci ia-ti altceva, nu Dacia laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
geo.meg
post 20 Feb 2004, 23:38
Post #9

Membru autentic

Sory baietas da nu vad ce rau e sa-l schimbi inainte de a se face motorina . Sunt uleiuri care garanteaza 15.000 dar depinde pe ce motoare le pui . Iar la SLZ nu cred ca m-ar contrazice cineva ca daca schimbi uleiul mai devreme se supara motorul pe tine , ba eu cred ca-ti multumeste ca are ungere mai buna . Uitate si tu la ulei dupa 8000 km si spunemi ce culoare vezi - NEGRU . Asa ca fiecare face cum crede de cuvinta , si inca ceva SLZ nu se exporta , poate X90 care apare in toamna . NU POTI SA EXPORTI O MASINA CARE PLOUA DE RUPE IN EA , vorba aia cu pisica care rezista .

--------------------
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 23:48
Post #10

-

SLZ nu se exporta

Zau? icon_twisted.gif Spre umila ta informare, ce zici de asta? icon_twisted.gif

Si tot spre umila ta informare, ai face bine sa citesti manualul masinii, unde spune CLAR cind recomanda constructorul sa schimbi uleiul si cu CE ulei. Daca el spune prostii, e problema LUI. EL raspunde de asta. Dar, cum am zis, daca ai bani sa arunci pe ulei, go ahead, dealerii de uleiuri vor fi fericiti icon_twisted.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 23:52
Post #11

-

Iar la SLZ  nu cred ca m-ar contrazice cineva ca daca schimbi uleiul  mai devreme se supara motorul pe tine , ba eu cred ca-ti multumeste ca are ungere mai buna

Ba din contra, vor fi unii care se vor bucura... icon_twisted.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

PS. Eu nu ma uit sa vad cum e uleiul (negru, verde, lila sau alta culoare) icon_twisted.gif De asta dau bani la service la revizii, ca sa isi faca treaba. Ma incred in ce pun ei in masina. Si niciodata nu au pus ceva rau.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
geo.meg
post 21 Feb 2004, 00:06
Post #12

Membru autentic

Iar pentru export ma bucur ca mai iau si alti tepa nu numai cei din romania .
Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa nu ai incredere niciodata in service-urile din romania . Risti foarte mult .

--------------------
+
bogdan_o
post 21 Feb 2004, 00:06
Post #13

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

In cartea masinii scrie ca reviziile la fiecare 10000 km si schimburile de ulei si alte alea sunt necesare pentru o intretinere MINIMA a masinii. Deci asta nu inseamna ca este interzis a schimba uleiul la 7000-8000 km. Nu cred ca-i face rau motorului sa schimbi uleiul mai devreme, ba dimpotriva. Face rau buzunarului in schimb dar asta e altceva. La fel, daca vrei sa faci reviziile la 1000 km nu te opreste nimeni. Bani sa fie.

PS. Eu nu ma uit sa vad cum e uleiul (negru, verde, lila sau alta culoare)  De asta dau bani la service la revizii, ca sa isi faca treaba. Ma incred in ce pun ei in masina. Si niciodata nu au pus ceva rau.

Da, dar nu la Dacie. Asta unu la mana. Si doi la mana nu faci treburile astea in Romania. Poate acolo mecanicii sunt mai constiinciosi.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 21 Feb 2004, 09:04
Post #14

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Sory baietas .....

Am si eu o rugaminte: incearca sa ne scutesti de apelative d-astea pline de superioritate, te rog frumos!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
MoneyTalks
post 21 Feb 2004, 12:38
Post #15

-

Si doi la mana nu faci treburile astea in Romania. Poate acolo mecanicii sunt mai constiinciosi.

Hehe, treburile astea le fac in... Oradea :wink: Si din cite stiu Oradea este (inca) in Romania icon_twisted.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 22 Feb 2004, 13:59
Post #16

Mea culpa :oops:

Dar de ce faci toate astea in Oradea? Nu le poti face in Austria?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
MoneyTalks
post 22 Feb 2004, 14:13
Post #17

-

Bogdan >> Din mai multe motive:

1. masina e cumparata din Ro, inmatriculata in Ro si garantia e tot in Ro
2. ora de manopera aici e cam 100 euro :shock: E o mica-mare diferenta fata de Ro icon_twisted.gif (inca)
3. ca sa nu mai intrebi de ce am luat masina din Ro icon_twisted.gif am economisit cam pretul unui Clio Symbol :wink: Deci de banii dati aici pe ACEASI masina, la ACELEASI dotari, in Ro as fi putut sa iau si un Clio Symbol laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Wolfmark
post 22 Feb 2004, 16:20
Post #18

Membru autentic

MoneyTalks ... daca ai conduce zi de zi prin Romania, ai baga benzina de aici etc ... poate ai schimba si tu uleiul + filtrele + ce dracu' o mai fi mai des decat scrie in manual. De exemplu la masinile gen VW, Skoda s.a.m.d. din ce stiu eu una scrie in manual (revizie la 15K Km de ex) si alta recomanda mecanicii si dealerul (revizie la 7-8000 Km).

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
bogdan_o
post 22 Feb 2004, 17:21
Post #19

La faza cu pretul mai mare cu echivalentul unui Clio chiar nu ma gandeam. Si 100EUR ora de manopera. Da-o naibii, ce-i fac?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
MoneyTalks
post 22 Feb 2004, 19:22
Post #20

-

Si 100EUR ora de manopera. Da-o naibii, ce-i fac?

Nu lucreaza nici mai bine si nici mai repede ca cei din Ro. Doar ca mai scump :shock: Ca sa nu iti spun ca unui prieten i-au cerut pentru vopsirea capotei 1000 euro :shock: A vopsit-o in tara cu mai putin de 100 euro, cu tot cu vopsea laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
geo.meg
post 2 Mar 2004, 23:57
Post #21

Membru autentic

Oameni buni , e nasol !!!!!! ar trebui sa creez un topic numai cu acest subiect : am descoperit de ce mergea prost la relani dupa ce am fost la service . Se pare ca la mine cele doua corpuri cel de admisie si capacul cu filtru de aer nu sunt chair asa de etanse adica imi trage aer fals pe la garnitura dintre cel 2 corpuri iar cand nea mecanicul mi-a dat jos capacul cu filtru a pus el niste vasilina la garnituri (asa a invata el de la tractoare cred ) si le-a montat la loc . Dupa ce am iesit din service am constatat ca motorul mergea mai rau ca un desel .
CONCLUZIE : relantiul masini a fost reglat la un anumit nivel de etansare a garniturilor (adica varza) iar cand vasilina a etansat garniturile a scazut relantiul si deci motorul a devenit mai zgomotos deoarece nu mai avea aceeasi cantitate de aer . Dupa asta am incercat si eu sa centrez cele 2 corpuri dar nu reusesc ca parca nu se potrivesc si imi loveste de capacul tachetilor , si in momentul de fata tot imi trage aer fals , motorul e la fel de zgomotos si cei de la service spun ca E NROMAL !!!!!!!!!!!!!!!! .Cum naiba ca un clio cu acelasi motor nici nu zici ca merge cand te apropi de el . ARE CINEVA O IDEEEE ????

--------------------
+
MoneyTalks
post 3 Mar 2004, 00:09
Post #22

-

By-geo >> Vezi? Te-ai grabit sa dai bani pe ulei DEGEABA si sa il schimbi MULT mai repede decit era nevoie. Iar problema ta e, din pacate, in alta parte! sad.gif Data viitoare (sper sa nu mai fie o astfel de data, spre binele tau) mergi cu ea la verificat si dupa aia ia initiative pe care in final tot tu le vei simti la buzunar :wink:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
roadx
post 3 Mar 2004, 08:16
Post #23

dado

From: Sibiu

Money>>>

Daca uleiul nu rezista 10,000km cit zic ei, le dai cu masina in cap! Si iti iei si banii inapoi!

...Partea mai proasta e ca afli ca uleiul n-a rezistat, abia dupa al 2-lea sau al 3-lea schimb, cand motoru' e varza si e mai greu sa le demostrezi bibiloilor ca varza aia e de la garantia producatorului care zice "la 10.000" si nu de la, sa zicem, "ASHA FACE TOATE..." laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI 2004
O facui si p'asta!
+
AL
post 3 Mar 2004, 08:39
Post #24

Member

ARE CINEVA O IDEEEE ????

Vino te rog joi la intalnire poate ne uitam si noi... si te alegi cel putin cu ceva sfaturi de la cei patiti...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
guvernul
post 3 Mar 2004, 10:00
Post #25

Membru

Cum va dati seama ca suna ciudat catalizatorul si ca sint probleme la el???

--------------------
+
geo.meg
post 3 Mar 2004, 22:39
Post #26

Membru autentic

:idea:

Cum va dati seama ca suna ciudat catalizatorul si ca sint probleme la el???

Intra pe topicul: CATALIZATOR DEFECT SLZ !! ,si ai sa afli ,ca tot eu am patit-o . sad.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 00:45
Forum Renault