Corp admisie relanti cu intreruperi
![]() ![]() ![]() |
Corp admisie relanti cu intreruperi
geo.meg |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|||
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca am rezolvat , am pus 2 saibi la bucse ,iar tremuratul poate fi si de la benzina ,sau catalizatorul pe care abia l-am schimbat , acum merge mai rotund dar mai e mult pana Dacia va scoate o masina care sa mearga precum un ceas .
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE Am o SLZ cu 4800 K si am fost la un dealer sa schimb uleiul si sa mai repar ceva la motor Uleiul se schimba la 10,000km. De ce l-ai schimbat asa de repede? :shock: Asta nu e berlina, sa schimbi la fiecare 1,000km... ![]() Si ce sa repari la un motor cu asa putini km? :shock: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ar putea sa fie nitel si de la ulei. Eu la fiecare schimb am constatat ca primii km (cred ca pana in 20) motorul trage cam nasol. Nu stiu care e explicatia (poate uleiul nu ajunge cum trebuie peste tot), insa deja pentru mine e o certitudine si imediat dupa schimb o las incetisor, fara sa o fortez aiurea. Dupa primul drum, se "aseaza" din nou relantiul, devine din nou linistita.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
QUOTE Cred ca am rezolvat , am pus 2 saibi la bucse ,iar tremuratul poate fi si de la benzina ,sau catalizatorul pe care abia l-am schimbat , acum merge mai rotund dar mai e mult pana Dacia va scoate o masina care sa mearga precum un ceas . deja ai schimbat catalizatorul la 4800 km? de ce? |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ar putea sa fie nitel si de la ulei. Eu la fiecare schimb am constatat ca primii km (cred ca pana in 20) motorul trage cam nasol. Nu stiu care e explicatia (poate uleiul nu ajunge cum trebuie peste tot), insa deja pentru mine e o certitudine si imediat dupa schimb o las incetisor, fara sa o fortez aiurea. Dupa primul drum, se \"aseaza\" din nou relantiul, devine din nou linistita. pai si uleiul are nevoie de o mica perioada de "rodaj", d-aia merge mai prost in primii km. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
geo.meg |
![]()
|
Oameni buni . Uleiul l-am schimbat deoarece nu stiam ce ulei era in motor ,pentru ca detest uleiul conceput de DACIA.Si la un motor nou , prima oara se schimba mai repede deoarece motorul se mai aseaza .
Mai OV sar putea sa ai dreptate deoarece dupa ce am iesit din service parca imi schimbase cineva motorul , nu-l mai recunosteam , am facut cam 30 km si s-a mai schimbat ceva sunetul dar dupa o 100 sper sa am rezultatul asteptat . CATALIZATORUL avea un zgomot ciudat si dealerul a fost de acord sa-l schimbe ,se auzea ciudat , ca o toba infundata (vezi topicul catalizator defect !) . Pai cred ca am sa o las pana se invata cu noul ulei - am pus semisintetic -MOBIL , se poate pune si full sintetic ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE Si la un motor nou , prima oara se schimba mai repede deoarece motorul se mai aseaza . Alooo, nenea, vezi ca ai Solenza daca ai uitat ![]() ![]() Vorba povestii (Creanga ![]() Esti asa de bogat incit sa schimbi uleiul si daca NU e necesar??? Atuinci ia-ti altceva, nu Dacia ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
geo.meg |
![]()
|
Sory baietas da nu vad ce rau e sa-l schimbi inainte de a se face motorina . Sunt uleiuri care garanteaza 15.000 dar depinde pe ce motoare le pui . Iar la SLZ nu cred ca m-ar contrazice cineva ca daca schimbi uleiul mai devreme se supara motorul pe tine , ba eu cred ca-ti multumeste ca are ungere mai buna . Uitate si tu la ulei dupa 8000 km si spunemi ce culoare vezi - NEGRU . Asa ca fiecare face cum crede de cuvinta , si inca ceva SLZ nu se exporta , poate X90 care apare in toamna . NU POTI SA EXPORTI O MASINA CARE PLOUA DE RUPE IN EA , vorba aia cu pisica care rezista .
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE SLZ nu se exporta Zau? ![]() ![]() Si tot spre umila ta informare, ai face bine sa citesti manualul masinii, unde spune CLAR cind recomanda constructorul sa schimbi uleiul si cu CE ulei. Daca el spune prostii, e problema LUI. EL raspunde de asta. Dar, cum am zis, daca ai bani sa arunci pe ulei, go ahead, dealerii de uleiuri vor fi fericiti ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE Iar la SLZ nu cred ca m-ar contrazice cineva ca daca schimbi uleiul mai devreme se supara motorul pe tine , ba eu cred ca-ti multumeste ca are ungere mai buna Ba din contra, vor fi unii care se vor bucura... ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Eu nu ma uit sa vad cum e uleiul (negru, verde, lila sau alta culoare) ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
geo.meg |
![]()
|
Iar pentru export ma bucur ca mai iau si alti tepa nu numai cei din romania .
Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa nu ai incredere niciodata in service-urile din romania . Risti foarte mult . |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
In cartea masinii scrie ca reviziile la fiecare 10000 km si schimburile de ulei si alte alea sunt necesare pentru o intretinere MINIMA a masinii. Deci asta nu inseamna ca este interzis a schimba uleiul la 7000-8000 km. Nu cred ca-i face rau motorului sa schimbi uleiul mai devreme, ba dimpotriva. Face rau buzunarului in schimb dar asta e altceva. La fel, daca vrei sa faci reviziile la 1000 km nu te opreste nimeni. Bani sa fie.
QUOTE PS. Eu nu ma uit sa vad cum e uleiul (negru, verde, lila sau alta culoare) De asta dau bani la service la revizii, ca sa isi faca treaba. Ma incred in ce pun ei in masina. Si niciodata nu au pus ceva rau.
Da, dar nu la Dacie. Asta unu la mana. Si doi la mana nu faci treburile astea in Romania. Poate acolo mecanicii sunt mai constiinciosi. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE Sory baietas ..... Am si eu o rugaminte: incearca sa ne scutesti de apelative d-astea pline de superioritate, te rog frumos! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE Si doi la mana nu faci treburile astea in Romania. Poate acolo mecanicii sunt mai constiinciosi. Hehe, treburile astea le fac in... Oradea :wink: Si din cite stiu Oradea este (inca) in Romania ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Mea culpa :oops:
Dar de ce faci toate astea in Oradea? Nu le poti face in Austria? |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Bogdan >> Din mai multe motive:
1. masina e cumparata din Ro, inmatriculata in Ro si garantia e tot in Ro 2. ora de manopera aici e cam 100 euro :shock: E o mica-mare diferenta fata de Ro ![]() 3. ca sa nu mai intrebi de ce am luat masina din Ro ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
MoneyTalks ... daca ai conduce zi de zi prin Romania, ai baga benzina de aici etc ... poate ai schimba si tu uleiul + filtrele + ce dracu' o mai fi mai des decat scrie in manual. De exemplu la masinile gen VW, Skoda s.a.m.d. din ce stiu eu una scrie in manual (revizie la 15K Km de ex) si alta recomanda mecanicii si dealerul (revizie la 7-8000 Km).
|
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
bogdan_o |
![]()
|
La faza cu pretul mai mare cu echivalentul unui Clio chiar nu ma gandeam. Si 100EUR ora de manopera. Da-o naibii, ce-i fac?
|
--------------------
Dacia
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE Si 100EUR ora de manopera. Da-o naibii, ce-i fac? Nu lucreaza nici mai bine si nici mai repede ca cei din Ro. Doar ca mai scump :shock: Ca sa nu iti spun ca unui prieten i-au cerut pentru vopsirea capotei 1000 euro :shock: A vopsit-o in tara cu mai putin de 100 euro, cu tot cu vopsea ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
geo.meg |
![]()
|
Oameni buni , e nasol !!!!!! ar trebui sa creez un topic numai cu acest subiect : am descoperit de ce mergea prost la relani dupa ce am fost la service . Se pare ca la mine cele doua corpuri cel de admisie si capacul cu filtru de aer nu sunt chair asa de etanse adica imi trage aer fals pe la garnitura dintre cel 2 corpuri iar cand nea mecanicul mi-a dat jos capacul cu filtru a pus el niste vasilina la garnituri (asa a invata el de la tractoare cred ) si le-a montat la loc . Dupa ce am iesit din service am constatat ca motorul mergea mai rau ca un desel .
CONCLUZIE : relantiul masini a fost reglat la un anumit nivel de etansare a garniturilor (adica varza) iar cand vasilina a etansat garniturile a scazut relantiul si deci motorul a devenit mai zgomotos deoarece nu mai avea aceeasi cantitate de aer . Dupa asta am incercat si eu sa centrez cele 2 corpuri dar nu reusesc ca parca nu se potrivesc si imi loveste de capacul tachetilor , si in momentul de fata tot imi trage aer fals , motorul e la fel de zgomotos si cei de la service spun ca E NROMAL !!!!!!!!!!!!!!!! .Cum naiba ca un clio cu acelasi motor nici nu zici ca merge cand te apropi de el . ARE CINEVA O IDEEEE ???? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
By-geo >> Vezi? Te-ai grabit sa dai bani pe ulei DEGEABA si sa il schimbi MULT mai repede decit era nevoie. Iar problema ta e, din pacate, in alta parte!
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
roadx |
![]()
|
![]() dado Group: Members Posts: 50 Joined: 19 February 04 From: Sibiu ![]() |
Money>>>
QUOTE Daca uleiul nu rezista 10,000km cit zic ei, le dai cu masina in cap! Si iti iei si banii inapoi! ...Partea mai proasta e ca afli ca uleiul n-a rezistat, abia dupa al 2-lea sau al 3-lea schimb, cand motoru' e varza si e mai greu sa le demostrezi bibiloilor ca varza aia e de la garantia producatorului care zice "la 10.000" si nu de la, sa zicem, "ASHA FACE TOATE..." ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
2004 O facui si p'asta!
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ARE CINEVA O IDEEEE ???? Vino te rog joi la intalnire poate ne uitam si noi... si te alegi cel putin cu ceva sfaturi de la cei patiti... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
guvernul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 April 03 ![]() |
Cum va dati seama ca suna ciudat catalizatorul si ca sint probleme la el???
|
-------------------- |
|
geo.meg |
![]()
|
:idea:
QUOTE Cum va dati seama ca suna ciudat catalizatorul si ca sint probleme la el??? Intra pe topicul: CATALIZATOR DEFECT SLZ !! ,si ai sa afli ,ca tot eu am patit-o . ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:45 |