DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Femeile "scumpele de ele"

Valentine
post 28 May 2004, 17:28
Post #211

Old Timer

Group: Members
From: California

[quote]Nu spun din start ca cineva nu ar fi bun ca primar doar pentru ca e femeie sau barbat, dar nu cred ca in absolut toate sectoarele persoana cea mai competenta pentru a candida a fost o femeie! Cel putin una dintre doamne nu are ce cauta in aceasta campanie!

Monica Tatoiu este o femeie care ar putea face ceva, dar nu o voi vota pentru ca nu-mi place partidul pentru care candideaza![/quote] Eu personal, daca imi voi pierde timp cu votatul, probabil ca il voi vota pe Dragomir sa ma mai amuz putin in campania electorala pentru turul secund tongue.gif smile.gif

Mi se pare ca cam toti canditatii sunt cam penibili (inclusiv mr. geoana, care o sa piarda cu brio!) si oricine ar ajunge tot o sa fure pentru el si nu o sa faca nimic pentru capitala. Fie el femeie (candidatul respectiv). smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ashu
post 28 May 2004, 17:53
Post #212

Membru erectil

From: Bucuresti

Bravo Valentine, mi-ai castigat tot respectul cu decizia ta. De cei ca tine are nevoie Romania, oameni cu viziune care stiu ce vor de la viata. :x :x
Este ca-ti place mitocania? Nu-i cul sa vezi un borfas incult cum se balacareste la teve cu ceilalti candidati?! Bravos din nou. Tine sus munca buna! Io sunt alaturi de tine.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
madalina
post 28 May 2004, 21:40
Post #213

Membru autentic

Valentine, macar mergi la vot pentru a vota pentru cel desprec acre tu crezi ca va fura cel mai putin sau va face cea mai multa treaba buna, chiar daca va fi incomparabil mai putina deacts-ar putea face! Solutia nu este neprezentarea la vot, caci schimba (daca nu schimbat deja) legislatia si recunosc valide alegerile, indiferent de participare!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Valentine
post 28 May 2004, 22:54
Post #214

Old Timer

[quote]Bravo Valentine, mi-ai castigat tot respectul cu decizia ta. De cei ca tine are nevoie Romania, oameni cu viziune care stiu ce vor de la viata. :x :x
Este ca-ti place mitocania? Nu-i cul sa vezi un borfas incult cum se balacareste la teve cu ceilalti candidati?! Bravos din nou. Tine sus munca buna! Io sunt alaturi de tine.[/quote]Mda ... ma bucur nespus ca ti-am castigat respectul :twisted: dar mie tot mi s-a parut extrem de amuzanta emisiunea. Si daca te-ai uitat, ai putut observa ca pana si lui Basescu i s-a parut amuzanta (radea saracu' de nu mai putea tongue.gif).
Cat despre cei care o sa faca cel mai putin rau, nu pot sa ma pronunt. Mie mi se pare ca nici unul dintre canditati nu este potrivit pentru acest post, prin urmare nu pot vota nici unul dintre candidati. Ce e asa de neinregula cu asta?
hai sa revenim la topic ...
PS L-as fi votat pe Victor Ponta, daca candida. smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
bogdan_o
post 28 May 2004, 23:18
Post #215

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Corleone sa-si vada de ce i-a mai ramas din Liga. De votat nu cred ca o s-o fac, decat daca nu va fi aglomeratie. Altfel nu merita sa pierd timp pentru asa ceva. Cand ii aud pe toti ca asfalteaza toate strazile, ca or sa construiasaca nu stiu cate mii de locuinte pentru tineri, ca or sa faca parcuri pentru copii si or sa implice tineretul etc. Deja au devenit laitmotive ale unor candidati care din pacate sunt incapabili sa discearna intre bun simt si exagerare. Promiti, sa te voteze poporul, dar chiar sa sari calul doar pentru a spune ca asfaltezi cu 100 de strazi mai mult decat contracandidatul e lipsa de obraz in cel mai fericit caz si prostie in cel mai nefericit dar 99% real caz.

Hai sa-i luam pe rand:
- Basescu, killer-ul bucselor, care a tot promis dar nu a facut. ba ca i-au pus bete in roate Consiluil, ba ca nu a luat nu stiu ce credit din cauza PSD-ului, numai scuze. A, sa nu uit, el a venit cu sintagma "gropi tehnologice".
- Ciorbea, care nu a stat mai mult de cateva luni, dovedind un respect deosebit pentru cetateni care au fost nevoiti sa mai suporte costurile unui alt tur de scrutin.
- Geoana, ministru de externe, care in dorinta lui de a castiga incepe s-o ia pe aratura spunand ca o sa aduca TOATE strazile din Bucuresti la nivel occidental in 3 ani si ca, tot in acest timp o sa construiasa 20.000 de locuinte pentru tineri. Si marmota.... In plus, poate o ia pe urmele lui Ciorbea.
- Dragomir aka Corleone. Aici chiar nu e nimic de zis, ca toata lumea stie ce si cum.

Mai astept descrieri, ca eu am ramas in pana de idei (ora tarzie, maraton de invatat, etc).

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
madalina
post 28 May 2004, 23:38
Post #216

Membru autentic

Oamenii astia au murit in '89 pentru ca noi sa avem dreptul de a critica, sa avem dreptul de a alege! Nu conteaza daca a fost un scenariu! Conteaza ca acei oameni au murit si au iesit pe strazi pentru a cere liberatate!

Neparticiparea inseamna a-i lasa numai pe oamenii partidelor si patura cea mai joasa a societatii care cu 2 mici si-o bere sa duce la vot si voteaza pe cine i se comanda, sa decida pentru toti! Participarea activa inseamna democratie!

Nici-un roman nu are dreptul sa critice ca votam liste si nu oameni! Pentru ca trebuiau doar sa semneze pe o lista pentru a sustine in Parlament o lege iun acest sens!

Starea de lehamite si lamentarea continua nu este o solutie! Nu asteptati sa vina cineva si sa rezolve toate problemele! Treceti la fapte daca sunteti nemultumiti! Iar votul este un minim efort in acest sens!

Unicul instrument de amendare a unei politici este VOTUL! Si u in gluma, nu in joaca, nu de dragul spectacolului, ci un vot responsabil!

Attached thumbnail(s)
1989_41.jpg ( Size: 86.58k ) Number of downloads: 47

--------------------
+
Valentine
post 29 May 2004, 01:35
Post #217

Old Timer

[quote]Unicul instrument de amendare a unei politici este VOTUL! Si u in gluma, nu in joaca, nu de dragul spectacolului, ci un vot responsabil![/quote] si cu cine anume va vota donsoara kimms, cea responsabila si de cariera? smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
madalina
post 29 May 2004, 07:56
Post #218

Membru autentic

Parerile politice mi le tin pentru mine, dar nu va fi un partid mic! Si nici nu voi vota o femeie pentru primarii - nici la Capitala, nici la sector!

--------------------
+
Valentine
post 29 May 2004, 09:08
Post #219

Old Timer

[quote]Parerile politice mi le tin pentru mine, dar nu va fi un partid mic! Si nici nu voi vota o femeie pentru primarii - nici la Capitala, nici la sector![/quote]ce scuza lamentabila pentru a spune ca nici tie nu prea iti place personajul cu care o sa votezi ... tipic feminin tongue.gif:P:P :twisted:

--------------------
Ford Focus 2009

+
madalina
post 29 May 2004, 09:57
Post #220

Membru autentic

Este o idee complet falsa!

Dar nu am de ce sa fac campanie nimanui! Si eu sunt dezamagita de majoritatea oamenilor politici, dar exista si persoane pe care le apreciez sincer! As fi votat-o pe Anca Boagiu la candideaza la sectorul 2, iar eu locuiesc in sectorul 1! Este o doamna pe care o apreciez si care a facut si lucruri buna, chiar daca nu spectaculoase cat timp a fost ministru! Asa cum am mai zis, voi vota "raul cel mai mic", desi am de facut niste reprosuri pentru activitatea politica mai veche respectivului candidat si partidului din care face parte!

--------------------
+
SiloS
post 29 May 2004, 12:07
Post #221

Gangester

From: Buzau

Vadim , vadim !
Oricum nu am drept de vot ...

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
madalina
post 29 May 2004, 19:05
Post #222

Membru autentic

Chiar daca nu ai drept de vot, spune-mi si mie trei masuri economice viabile propuse de Vadim!

--------------------
+
SGN_1310
post 29 May 2004, 19:27
Post #223

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Maybe is Maybeline!
De la Maybeline New York......cam asha suna raspunsul dons'oarei forumiste Kimms!

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
SiloS
post 29 May 2004, 21:43
Post #224

Gangester

From: Buzau

kimms , chiar crezi ca exista solutie pentru a iesi din cacatul asta ? Noua ne trebuie ordine , in primul rand , ca aici in romania fiecare fura de unde apuca . Apoi ne trebe locuri de munca , insa nu din alea lucrezi 12 / 24 cu salariu minim .
Vadim ar face ordine , in primul rand .
In nici un caz psd-ul !

Tu chiari crezi in faza cu "Vom atrage investitori straini!" sau "Vom crea locuri de munca pentru toata lumea !" ... Nu e chiar asa .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
madalina
post 29 May 2004, 22:25
Post #225

Membru autentic

Sunt de acord ca in nici-un caz PSD, dar pe Vadim nu-l intreaba nimeni de unde are bani sa isi plateasca un consultant strain, considerat foarte bun si care a fost platit serios de a "uitat" de ideile antisemite exprimate foarte clar si repetate de foarte multe ori? Sau vizitele in strainatate cine i le plateste? De unde are bani pentru doua ziare? Nu va lasati inselati de demagogie!

Cine sunt oamenii PRM-ului? Mitica Dragomir? Daca si asta este curat si cinstit, atunci onestitatea si cinstea trebuie sa primeasca noi definitii, caci actualele intra in contradictie cu faptele acestor oameni!

Cu cine va conduce PRM-ul? Cu Olguta Vasilescu, Irina Loghin, Dolanescu? Fiti serisi si analizati dincolo de vorbe!

Am uitat-o pe stimabila doamna Buruiana!- citeste Un banc!

Dati-mi si mie un exemplu de om valoros pe care il are PRM

Plus ca intr-un mod foarte ascuns fac jocul PSD! Cand a fost vorba de a depune o motiune de cenzura in problema adoptiilor internationale, care ar fi avut sanse de reusita, pe cine a atacat PRM? PNL-Pd ca doar ei sunt la guvernare, nu?

PNL si PD sustineau si ei ideea de a depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului PSD in acea problema si au fost pusi in situatia ca daca votau motiunea ar fi recunoscut ca greselile in privinta adoptiilor au avut drept cauza politica lor proprie! Cand au acceptat PNL si PD sa voteze acest text, cu mici mofdificari, numai sa cada Guvernul, PRM a venit cu o noua pretentie: sa prezinte Vadim motiunea, in calitate de lider al intregii Opozitii, fapt ce ar fi dus la compromiterea imaginii PNL si PD!

Daca ar fi fost un real partid de opozitie, PRM ar fi cooperat!

Nu cadeti in plasa discursurilor simbolice si a ipocriziei politice!

--------------------
+
bogdan_o
post 29 May 2004, 22:45
Post #226

Kimms, in ceea ce ma priveste, daca as avea incredere ca unul dintre candidati s-ar tine de cuvant, macar in 50% din promisiuni, ai cuvantul meu ca m-as duce sa votez. Nu m-ar deranja foarte tare daca ar fura, ca oricum toti fac acelasi lucru, daca ar asfalta strazile, daca ar costrui locuinte, daca ar curata orasul etc. Asta chiar daca votul meu nu are mare importanta pentru ca oricum cei cu "2 mici si bere" hotarasc pana la urma invingatorul. Stiti replica din "Alexandru Lapusneanu" a lui Negruzii cand multimea cerea capul lui Motoc.

Dar asa, decat sa pierd timp la sectia de votare ca sa-mi mazgalesc buletinul si sa fiu "mandru" ca mi-am facut datoria civica si dupa aia sa imi rup masina in vreo groapa, sa fiu "gadilat" de mirosurile pestilentiale degajate de vre-un morman de gunoi sau sa fiu agresat de vre-un aurolac, mai bine ies in oras (ca oricum tot situatia asta va fi si de acum inainte) sau mai invat ca si asa sunt in sesiune.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
madalina
post 29 May 2004, 22:57
Post #227

Membru autentic

si discutia revine in acelasi punct: daca decizi sa nu teimplice, de ce ai pretentii?

Naivitatea, lipsa unei societati civile reale, lipsa de atitudine a cetatenilor la toate deciziile aberante ale politicienilor ne-au dus in situatia asta? Crezi ca daca maine as organiza un miting de protest pentru starea de saracie si coruptia din tara, as reusi sa strang mai mult de 100 de oameni, chiar daca as pune afise in tot Bucurestiul?

Desi presiunea populatiei este singurul factor care poate schimba starea aceasta de lucruri!

Nepasarea si starea de expectativa sunt mult mai grave decat calitatea clasei politice! Clasa politica poate fi schimbata in totalitate! Mentalitatea unui popor, extrem de greu!

--------------------
+
bogdan_o
post 29 May 2004, 23:13
Post #228

Bun, sa zicem ca eu nu votez deci nu am dreptul sa mai am pretentii. Eu nu cred ca cineva promite ca asfalteaza o strada, ca face curatenie intr-un loc sau ca se ocupa de problema cainilor vagabonzi ca sa-mi faca mie personal pe plac. Dar daca iese castigator, tot trebuie sa il fi votat cineva. Si atunci trebuie sa isi tina promisiunile, macar fata de persoanele care l-au votat. Totusi nu se intampla asa. Si atunci ce mai conteaza un vot al meu. Daca il votez eu se va tine de promisiune?

Oricum, eu am dreptul sa emit pretentii la niste drumuri decente, la curatenie, la siguranta pe strazi etc. pentru ca platesc. Platesc taxa de drumuri de fiecare data cand bag benzina, iar restul banilor ii platesc prin impozite (pe salariu, pe casa, pe masina). Sa nu-mi opreasca impozit deloc si atunci chiar ca nu mai emit nici un fel de pretentii.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
madalina
post 29 May 2004, 23:33
Post #229

Membru autentic

Si daca te multumesti cu un protest prin a nu participa la vot, reusesti sa rezolvi problema banilor publici? Dimpotriva, daca nu se prezinta suficieta lume la primul tur, platim din nou acelasi tur de scrutin!
Ai facut vreodata vreo plangere pentru o nemultumire pentru o actiune a Primariei, a guvernului etc?

Eu am facut, majoritatea nu s-au luat in considerare, dar am primit si raspunsuri si rezolvarea problemelor!

Daca ar primi o petitie autoritatile locale pentru repararea de durata a strazilor semnata de minim 100 000 de bucuresteni, s-ar mai putea misca ceva, dardaca stam si ne plangem individual, mai mult in mediu privat, nu rezolvam nimic!

Cati cetateni ai Romaniei au solicitat o justificare a cheltuielilor din bani publici de la primaria de unde locuieste?

Ma duc sa platesc impozitele si toata lumea se plange de un functionar! Le propun sa facem o plagere catre superior! Dintr-o data nimeni nu a mai fost nemultumit! Cum sa semneze ca sunt nemultumiti?!?

--------------------
+
Valentine
post 30 May 2004, 06:20
Post #230

Old Timer

[quote]Eu am facut, majoritatea nu s-au luat in considerare, dar am primit si raspunsuri si rezolvarea problemelor!
[/quote] e hai ca sunt extrem de curios ce anume petitie ai facut tu spre autoritatile statului si s-a rezolvat.

btw, tu esti studenta? la ce? smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
paulp
post 30 May 2004, 07:55
Post #231

Bagator de seama!

From: Iasi

SNSPA, dar aici ii dau dreptate lui kimms (scuze ca nu pot face acordul, dar daca ti-ai ales un nick masculin ce sa fac :wink: )
Neimplicarea si nepasarea au dus la starea de lucruri de acum.
Daca tot sintem cu ochii pe americani ca pa butelie, desi la ei sistemul electoral este diferit, totusi responsabilitatea civica si apararea dreptruirlo sint fundamentale, chiar daca si la ei politiceinii sint corupti, si la ei se fura, si la ei se fac afaceri personal, si chiar la cel mai inalt nivel.
Dar daca un functionar public greseste sau este prins ca fura face puscarie de ii iese pe nas, si asta la simpla reclamatie a cetatenilor.
Sa nu uitam ca Nixon parca si-a data demisia in urma unui scandal numit Watergate (afaceri personale necurate).
Abia asa nimeni nu e m ai presus de lege.

Nu sint eu prea proamerican, ca au destule bube-n cap, dar ca sistem civic avem multe de invatat.

Ca petitii facute si rezolvate, Valentine am facut si eu una, si doar telefonic, si in 12 ore problema era rezolvata. E drept ca o sa mi se duca renumele ca lui Marty in service-uri, dar daca nu faceam reclamatia, ramineam eu cu paguba si ei cu cistigul :vmad:
Reclamatia a fost facuta la OPC :wink:
Sint curios citi dintre noi cind au o problema cu magazinele sau serviciile prestate fac reclamatie.
Si asta e doar un exemplu minor :twisted:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
GeorgeB
post 30 May 2004, 09:12
Post #232

the 7 stars of Pleiades constellation

[quote]
Reclamatia a fost facuta la OPC
Sint curios citi dintre noi cind au o problema cu magazinele sau serviciile prestate fac reclamatie.
[/quote]
me , cand am avut pb cu cutia de la supernova. pana la urma s-a rezolvat , dar cu greu :evil:

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
bogdan_o
post 30 May 2004, 11:41
Post #233

Kimms, degeaba se prezinta toata lumea in primul tur, pentru ca daca un candidat nu intruneste un procent minim de voturi tot se mai organizeaza si al doilea tur, tot din banii publici.

In ce privesc petitiile, s-au tot facut si nu s-a rezolvat nimic. Eu nu ma refer acum cele catre ANPC facute de cineva care a cumparat o conserva stricata sau o paine cu sobolani sau la altele de valori relativ mici. Eu ma refer la starea drumurilor in primul rand, ca asta ma doare cel mai mult pe mine. Degeaba tot dau televiziunile reportaje peste reportaje referitoare la starea deplorabila a acestora, ca nici macar acum (cand suntm in campanie electorala) nu se sinchisesc sa le repare, sau daca le repara o fac in bataie de joc. Si atunci, ce stimulent le trebuie pentru a se pune pe treaba?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
madalina
post 30 May 2004, 12:13
Post #234

Membru autentic

Daca nu se prezinta 50%+1 dintre alegatori la vot se reorganizeaza primul tur! si daca este necesar si al doilea, vor fi in total 3 tururide scrutin!

Degeaba fac televiziunile reportaje daca populatia nu face nimic! ati vazut vre-un miting in fata Primarie si consiliului General sau a Guvernului pentru starea drumurilor?

Nici eu nu ma refeream la ANPC, dar este un inceput daca populatia invata care ii sunt drepturile! Eu am facut plangere la Primarie pentru 2 masini din spatele blocului pline cu gunoi menajer! In 2 saptamani au venit si le-au luat, iar acele masini erau in acea stare de vreo 5 ani! Primaria venise si luase masinile abandonate de pe strazile mari, iar apoi au venit si le-au luat si pe acestea din spatele blocului! e drept ca marea mea problema, trotuarul concesuionat unei firme private, nu a fost rezolvata!

Dra mai noua am vazut ca e la moda sa iei in folosinta strada: In fata Consiliului Britanic prima banda e blocata de niste chestii metalice, iar pe strada de langa Sectia 1 de Politie s-a amenajat PARCARE pentru folosinta politistilor! Asa ca daca ai prosta inspiratie de a vreasa iesi in Lascar Cartargiu pe acea strada, trebuie sa intorci pentru ca nu poti trece de gardurile ce delimiteaza parcarea! Iar tocmai acea strada a fost singura din zona reparata de curand!

--------------------
+
sstanescu
post 31 May 2004, 10:03
Post #235

Membru autentic

kimms, mai citeste noua lege electorala! S-a terminat cu invalidarea primului tur de scrutin pe motiv de absenteism. Daca se prezinta chiar si 20% din alegatori, turul este validat. Cel mai probabil se merge in turul doi cu primii doi candidati.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Mache
post 31 May 2004, 10:11
Post #236

Chibiț autorizat

Foarte interesanta discutia de pana acum si deosebit de instructiva, cel putin pentru mine. Asa ca m-am decis sa scriu si eu cateva randuri, care sper sa nu jigneasca pe nimeni. Daca acest luru se intampla, imi cer scuze anticipat.

Problemele noastre sunt multe si variate, dar cea mai importanta mi se pare a fi educatia. De orice fel. Eu, spre rusinea mea, mai mai surprind uneori, ca mai scap pe jos cate o bucatica de hartie. Ma aplec si o ridic, ca apoi sa o arunc la un cos de gunoi. Student fiind, am avut posibilitatea sa merg in Italia. Dupa doua saptamani m-am intors cu reflexul de a cauta un cos de gunoi pentru a arunca resturile. Acum ma "lupt" cu sotia, fumatoare, sa nu mai arunce chistoacele pe geamul masinii, chiar daca nu suntem in oras.

Paranteza, pentru ca topicul este despre femei, va pot spune ca, inainte de casatorie, am avut cu a mea prietena, pe atunci, lungi discutii despre cum vad lumea femeile si barbatii, de ce abordeaza ei in mod diferit lucrurile si cum am putea noi sa ne punem de acord. Practic, ne-am educat unul pe celalalt, pe baza experientei personale si a celor din jur. Asa ca acum, cand ea lucreaza mai mult de 8 ore pe zi, la o firma particulara, si nu prea mai are timp de gospodarie, este ajutata de subsemnatul. Bineinteles, dupa priceperea si puterile mele. In majoritatea cazurilor, este multumita de prestatia mea, dar, pentru ca exista si un dar, sunt momente cand cam dau rasol. Si asta pentru ca nu ma implic suficient in respectiva activitate, iar ochiul unei femei, care simte si stie cum trebuie sa arate o casa curata, detecteaza imediat neregularitatile. :oops: Insa, uneori, pentru a-mi menaja orgoliul, se face ca nu observa. Stie ca intr-o zi sau doua voi remedia situatia. Nu este o fanatica a curateniei, dar a fost educata sa traiasca intr-o casa curata si simte nevoia ca totul sa fie armonios. Trebuie sa recunosc, in mod cinstit, ca, uneori, cand este plecata in delegatii prin tara, "ma apuca toti :twisted: :twisted: :twisted: " cand vad ca e dezordine si lipsa de armonie in casa. Iar zicerea cu "Las' ca merge si asa", nu mai are izbanda.

Acesta este rezultatul unei educatii ce mi-a fost "administrata" in urma discutiilor de dinainte de casatorie, cand am cazut de acord ca fiecare dintre noi are dreptul la timp liber si ca lucrul in echipa ne poate permite sa ne bucuram de el impreuna. Mi-ar fi foarte comod sa stau si sa o astept sa facaea toata treaba, dar am vazut de multe ori ca o astfel de atitudine, mai ales in cazurile in care ambii soti au serviciu, poate distruge armonia conjugala. Iar eu nu am chef de asa ceva. smile.gif

Revenid la educatie, oras, primar eu cred ca orasul arata asa si din cauza noastra. Si asta pentru ca nu ne folosim imaginatia si vointa. Noi chiar nu ne dorim ca acest oras sa fie curat si nici nu ni-l putem imagina astfel. Cati dintre noi facem curat in jurul blocului in care locuim? Imi aduc aminte de o discutie de la una din sedintele asociatiei de locatari din blocul in care m-am mutat recent: "Cine iese sa sape in spatele blocului? Macar in jumatatea din dreptul geamurilor proprii!" Nimeni. :roll:

Daca am reusi sa ne educam pe noi, familiile, prietenii, vecinii, cunoscutii ca depinde numai de noi, si nu de altii ca sa ne fie bine, poate ca si orasul in care locuim o sa arate mai bine.

Ne tot raportam la vestici si ne dorim sa fi si la noi la fel. Dar uitam ca ei muncesc. Nu numai la serviciu, ci si acasa. In plus, ei ca si comunitate, se mobilizeaza in privinta problemelor comune. Cauta sa le rezolve impreuna. La noi, cu mare greutate, aduni oamenii la o sedinta de bloc, ca sa solutionam ceva. Ne este mai comod sa asteptam sa vina cineva sa ne faca treaba, iar noi sa stam pe margine, cu o bere-n mana, scuipand coji de seminte, scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni, si sa dam indicatii.

Degeaba ne uitam la filemele americane, indiferent de calitatea lor, daca nu invatam si unele lucruri bune. Oamenii interactioneaza, in cadrul comunitatii. Interactiunea o invata in scoala, intra in tot soiul de cluburi, grupuri si asociatii. Intamplarea a facut ca in urma cu ceva ani sa gasesc pe internet un site similar acestuia, dar axat pe istorie antica. M-am alaturat membrilor sai si, intr-o discutie, cineva m-a intrebat de ce la pagina mea personala de pe acel site nu sunt afisate grupurile din care fac parte. Majoritatea dintre ei sunt membri in doua sau mai multe grupuri de discutii. Singurlul raspuns care mi-a veni in minte a fost: "Nu stiu sa ma socializez. Nu am fost invatat." Ca urmare, nici acum nu sunt membru al vreunui grup de discutii pe acel site, desi intru aproape zilnic sa mai discut cu cei cu care m-am imprietenit.

Revenind la educatie si invatatura. Cei pe care ii invidiem noi, reprezentantii "tarilor civilizate", au asimilat lectia si pentru ca, in unele cazuri, a fost nevoie sa se foloseasca sanctiunea. Nu cred ca la ei luceste totul de curatenie. In mod sigur au si ei probleme cu mizeria. Dar au invatat sa o curete. Iar acest lucru a luat timp. Si, pe masaura curgerii sale, s-a format mentalitatea ca orasul trebuie sa fie curat si ca nu este bine si frumos sa arunci pe jos hartii. Ei... dar la noi mai trebuie sa treaca apa pe garla pana vom deveni mandrii posesori ai unei mentalitati sanatoase si benefice. Ca pana acum avem parte doar de una cam bolnava si cam perversa. Si cu efecte tare pacatoase asupra noastra!

Ar mai fi multe de spus, dar cred ca e mai bine sa ma opesc aici. Momentan.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Mache
post 31 May 2004, 10:14
Post #237

Chibiț autorizat

Imi cer scuze pentru greselile de orografie. :oops:

--------------------
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Mache
post 31 May 2004, 10:16
Post #238

Chibiț autorizat

Imi cer scuze pentru greselile de ortografie. :oops:

--------------------
+
madalina
post 31 May 2004, 10:30
Post #239

Membru autentic

Corect, in primul rand conteaza oamenii simplii si apoi conducatorii! exista o expresie, blamata de "political corectness' "Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita"!

In Calarasi a existat un primar care il copia pe Funar in privinta vopsirii bancilor in culorile steagului national si alte chestii de genul acesta! Desi exista treceri de pietoni din 50 in 50 de metrii pe strada principala a orasului, cu spatiu verde intre benzi, vedeaii din 10 in 10 metrii noi carari facute de pietonii prea grabiti! Plus ca oricand iti aparea in fata vre-un copil de prin tufisurile alea! Asa ca a rezolvat problema: a pus sarma ghimpata in tufisurile de pe margine si asa a obligat toata lumea sa traverseze prin locurile special amenajate! O masura primitiva in ochii multora, dar pana cand educi oamenii trebuie sa iei astfewl de masuri! Dupa ce s-a schimbat primarul, a fost data jos sarma si iar au aparut potecile!

Noua ne trebuie niste conducatori cu o personalitate puternica si hotarati, dar care sa aplice deciziile in spirit democratic, nu un tiran!

--------------------
+
kaspersky
post 31 May 2004, 10:47
Post #240

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Daca primarul din Calarasi il copia pe Funar, m-ar mira sa aibe o personalitate puternica.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
+
22 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 05:00
Forum Renault