DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Calatorie Italia - Austria Via Ungaria, Impresii si sugestii

cipman
post 25 Aug 2005, 13:30
Post #31

Membru autentic

Group: Moderatori

Am reusit sa mai fac un picut de ordine printre poze (peste 1000). Am pus un zip (152 MB - vreo 500 de poze) organizate pe locatii la adresa asta de AICI. Printre poze sunt si cele de la Viena, Schönbrunn si putin din Prater (ca a-nceput sa ploua). La Viena n-am stat decat o zi intreaga.
Printre pozele de la Cannes o sa gasiti vreo 5 ale unei meduze. In poze pare mare, dar n-are decat vreo 20 cm lungime. Pozele le-am facut din apa, adincimea cam 80 cm. Nu stiu exact ce fel a fost, ca n-am cautat inca, dar era, cu siguranta, foarte piscatoare. M-a "muscat" una in larg, cam la vreo 150 m de mal, de langa cotul mainii stangi. Initial nu mi-am dat seama ce a fost. Am simtit o arsura exact ca si cum mi-ar fi turnat cineva ulei incins bine din tigaia de prajit cartofi. M-am dus la postul de prim ajutor, alifie, stat la umbra 20 de min., s-a basicat in 2 zile, a dat inapoi a 3-a zi, coloratura diferita, ma ustura la soare, aproape sa-mi treca, s-a cojit pielea ca in cazul arsurilor de la soare, si, in final, mi-au aparut cicatrici ca si cum as fi fost taiat sau ars in profunzime.
Asta cu meduza a fost singurul eveniment neplacut din toata vacanta (a mai fost unul cu lipsa aerului conditionat intr-un hotel unde am dormit 2 nopti dar putin am dat, putin a facut).
Poza, asa cum arata azi scumpa mea epiderma (scuze de calitate, e luata cu telefonul):
dsc000240gf.th.jpg Meduza: img00351ef.th.jpg

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
oache81
post 4 Sep 2005, 08:14
Post #32

Membru autentic

Group: Members

Misto pozele pacat ca unele facute noaptea sunt miscate.Mi-am adus aminte si eu de Prater.tongue.gif.Foarte tare m-am dat si eu in unele chestii dar in bila aia nu m-as da nici platit.

--------------------
citroen c4 2.0 HDI VTR Pack 2006
+
Floppy
post 28 Sep 2005, 12:22
Post #33

Membru autentic

Group: Members
From: BRASOV

Sunt de acord cu "div" in ceea ce priveste autostrazile din Italia. Cu toate ca nu toate sunt la fel... In nord (unde am umblat cel mai mult), cele mai bune sunt Brescia-Verona-Vicenza-Padova (parte din A4) si Modena-Brennero (A22). De altfel ele sunt in administrare privata, nu in administrarea "Autostrade Italia" - societatea nationala de autostrazi. De costat costa la fel ca celelalte, dar diferenta se vede... Cel putin asfaltul autodrenant e mai bun ca oriunde.

La capitolul cea mai proasta, de departe este Milano-Genova (A7). Ocoliti-o!

Sunt mai multe "bucati" de autostrada administrate privat, dar nu toate sunt la fel de bune (in sud, A3 e cam rea).

Intradevar preturile sunt mari spre foarte mari, mai ales daca ai mult de mers... :-( Te costa autostrada aproape cat combustibilul pe care-l consumi. De exemplu:

- Tarvisio (granita Austria-Italia) - Verona: cca. 330 km, 15,90 euro
- Verona - Milano: cca. 150 km, 7,40 euro

E adevarat ca, daca mergi mai mult, costul pe km scade (normal). www.autostrade.it - pentru calculul traseului si al pretului.

Insa problema cea mai mare e aglomeratia. De exemplu, in jurul orasului Milano nu exista zi de la Dumnezeu sa nu fie cozi, blocaje si intarzieri pe oricare dintre autostrazi (A1, A4, A8, A9). De obicei dimineata si seara e groaznic. Din cauza asta, cei care merg in Milano la munca sau cu alte treburi isi lasa masinile in parcarile de la capetele liniilor de metrou si il iau pe acesta pana in oras (cam la fel se face si la Paris - iti lasi masina in parcarea de linga o gara de la periferie si iei trenul pana in centru).

In rest, despre Italia numai de bine. Pentru viitoarele concedii va recomand "Gardaland" (www.gardaland.it) - cel mai mare parc de distractii din Italia - la cca. 30 km de Verona pe malul lacului Garda - cel mai mare lac din Italia , festivalul de opera (doar pentru cei interesati) la "Arena di Verona" (in fiecare vara in iulie si august - www.arena.it). Iar pentru vacanta de iarna www.dolomitisuperski.it!!!

Pentru alte detalii va stau la dispozitie :-)

--------------------
Renault Clio 1.5 dCi 2005 Extreme - PH10RXB
I love my car!!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 21:33
Forum Renault