DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 12 tari in 18 zile, am reusit

criscici
post 7 Nov 2005, 12:50
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Casa de piatra.

Frumos drum!
in afara de Belgia si Olanda, l-am facut si eu asta vara.
20 zile - aprox 2700 €
Autostrazi doar in Italia, si cazare camping.

Ungaria-Austria-Germania-Franta-Andorra-Spania(Barcelona)-Franta(Coasta)-Monaco-Italia-Slovenia-Croatia-Ungaria

--------------------
renault clio symbol 2002 expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Luka
post 7 Nov 2005, 15:56
Post #32

Membru autentic

Poti sa dai mai multe detalii, Criscici, te rog? Drumul pe care l-ai facut tu il voi face si eu vara viitoare. Poti sa-mi spui mai multe despre drumul prin Italia, Slovenia pentru ca pe acolo as vrea sa merg?
Poate mai tii minte taxe de drum pe unde si alte detalii de genul asta. Unde ai dormit pe drum?
Mersi frumos.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
cmandrei
post 7 Nov 2005, 16:02
Post #33

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

@Luka
Imi permit sa iti raspund si eu ... despre taxe, drum, stanga dreapta si pe unde ... poti incerca www.viamichelin.com ... la mine a gresit o singura data valoarea unei taxe de autostrada (si asta cu sub 0,10 euro ... din cate tin minte) ...

This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 11:33

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
criscici
post 7 Nov 2005, 17:04
Post #34

Membru incepator

Luka,
Tot drumul am incercat sa evit autostrazile. Le-am folosit acolo unde intradevar am dorit sa câstig timp sau unde timpul petrecut pe "nationale" era mult prea lung si nu merita efortul. Plus faptul ca a trebuit sa caut si camping-uri, iar din autostrada nu prea sunt indicatoare de genul asta (am ratat vreo doua pe A75 - Franta).
Poate si bugetul mic m-a influentat ca e mai bine asa. Am fost 4 persoane; din 31iulie - 20 august; cu 2700€ - 7200km.

Dar pe tine te intereseaza Italia si Slovenia.
In Italia a trebuit sa folosesc autostrazile (in medie 0.80 € la 10km; depinde de cine o intretine). Am iesit din Franta pe nationala N7 la Menton iar pâna la Ventimiglia (It) au fost doar 20km. I-am facut intr-o ora jumatate. Miezul zilei si strazi mici, aglomerate. Asa ca am iesit pe autostrada spre Genova (A10 - 16€) si am continuat spre Pisa (A12 - 15€). La Pisa am facut plinul la Tamoil; benzina extrem de proasta (zgomot de tacheti). Probabil i-am "gasit" pe meseriasi lor, ca la Florenta s-a schimbat mersul masinii tot dupa alimentare la Tamoil. M-am folosit apoi de nationale - fara plata dar totusi rapide - medie de 75-80 km/h

De la Venetia spre Trieste (Croatia) autostrada A4 e gratis. Inainte de Trieste (dreapta) autostrada se bifurca direct intre Slovenia(stânga) si Croatia (drept). In Slovenia autostrazile se platesc mai des din 35-50 km dar sunt ieftine (cam 30 Tolari la 10km) 1€ = 235 tolari.

Am urmat drumul Postojna - Ljubljana - Celje - Maribor. Inainte de Maribor (30km) am iesit spre Croatia - Ungaria. Nu au vama internationala direct cu Ungaria.
Nu stiu daca te-am ajutat, dar eu sunt de moda veche, nu merg repede => nu platesc autostrazi (acelasi timp il fac si pe nationale).

--------------------
renault clio symbol 2002 expression
+
sagetator
post 15 Jan 2006, 01:00
Post #35

Membru autentic

From: O R A D E A

Casă de piatră Andrei!

Eu la vară vreau să vizitez numai Milano în o săptămână întreagă (am cazare asigurată şi pe deasupra şi de gratis wink.gif ), şi tot cred că nu-mi va ajunge.... totuşi cred că erai pe fugă non-stop...

Poate voi da o fugă până în Roma pt. o zi (după săptămâna de Milano), dar numai aşa de gust.... nimic serios. Părerea mea e că nici măcar un orăşel de-al nostru, cu o încărcătură istorică oarecare (ca Sibiul, sau Iaşiul, Sighişoara, Alba Iulia, sau chiar Oradea) nu-l poţi vedea într-o zi ca lumea, ce să mai spun de Roma! dry.gif

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
cmandrei
post 16 Jan 2006, 09:09
Post #36

NEWSMAN

Multumim mult ... smile.gif

Pe fuga non-stop nu am fost ... stiam ce dorim sa vedem ... aveam lista/hartile/locurile de parcare ... tot tot ... si ne-am plimbat non-stop asta e adevarat ... nu prea am avut timp de stat in cafenea 1-2 ore ... dar nu asta era scopul ...

Nu sustin ca am vazut toata Roma ... dar pot spune lejer ca am vazut/pozat minim 85% din tot ce era din piatra si foarte vechi ... e adevarat ca nu am intrat in fiecare muzeu dar no' ... a fost foarte frumos ... ne-am plimbat prin Roma aprox. 15 ore.

Drum bun si distractie placuta ...

This post has been edited by cmandrei: 16 Jan 2006, 09:09

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
EL_BGD
post 16 Jan 2006, 10:31
Post #37

Membru autentic

From: Bucharest

@sagetator, merita mai degraba (daca vrei doar o zi sa schimbi aerul) sa dai o fuga pana la Venetia.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
sagetator
post 9 Mar 2006, 10:19
Post #38

Membru autentic

From: O R A D E A

Voi tine cont de sfatul tau EL_BGD, dar in Roma am unde sa innoptez (iar smile.gif ). In Venetia daca merg, tre' sa ma intorc in aceeasi zi la Milano.... mai vad eu.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
machitza
post 11 Jan 2010, 23:37
Post #39

Membru incepator

Bulls**t.... 15 ore in roma si ai vazut 85% din ce era din piatra ? Eu am stat 7 zile si as mai fi umblat,mai gaseam cite ceva de vazut. La muzee cred ca n-ai intrat. Probabil ca tzi-a placut,normal, e altceva pafara. Mie mi-a luat o zi la versailles,una doar la disney fara celalalt,imi scapa numele. Dar n-ai facut decit sa bifezi locuri in agenda si sa alergi 7000km de colo colo. Desi nu sint umblat prea mult,o data am fost cu autocarul 5k km in 14zile prin doar 5 tari parca, si tot cred ca e mult,nu de alta da se face o vraiste in capu tau si incepi sa le confunzi. Mai bine le iei pe rind si nu o sa-ti para rau.

ATENTIE: limbajul de tip irc ... tz k sh ... este interzis prin regulament

--------------------
DACIA SOLENZA EUROPA
+
scyla
post 15 Apr 2010, 12:47
Post #40

Membru incepator

Si alergatul si bifatul locurilor tin de o anumita placere. Si uneori, daca ajungi undeva departe, unde crezi ca nu vei mai ajunge curand, vrei sa "inghiti" cat mai multe. Cantitatea in locul calitatii. Mereu am avut dilema asta, recunosc. Mai mult sau mai profund?

--------------------
inca nu inca nu inca nu
+
cmandrei
post 15 Apr 2010, 15:56
Post #41

NEWSMAN

Ca sa fiu in ton cu ultimele doua mesaje ... depinde de fiecare cat de repede si de bine poate sa inteleaga si sa se bucure de ceea ce ii face placere. Pentru noi nu a fost alergare, nu am vrut ca intr-o plimbare sa vad toata Roma sau fiecare cladire din Cannes si asa mai departe. Totul tine de placerea fiecaruia ... fie ca acceptati fie ca nu asa este si nu trebuie nici sa ma copiati si nici sa invatati ceva din topic pentru ca acesta este pur de prezentare in cadrul sectiunii dedicate calatoriilor. Aaaa da si rau nu-mi pare deloc, dar mi se pare ca voi aveti o problema in acest sens smile.gif

Spor, smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
stelus_ionut
post 14 Dec 2010, 22:27
Post #42

Membru incepator

bravo cmandrei pentru curajul si stiinta de care dai dovada,nu oricine poate sa organizeze o asemenea luna de miere,va dati seama ca omul asta a trebuit sa se incadreze intr0un program facut din fotoliu si doar cu informatiile dupa internet,pe linga asta ai mentionat locuri pe care recunosc nu le stiam si pot sa spun ca sunt si eu proaspat inginer in Transporturi din Politehnica nu-s chiar de spiru(no offence) .
eu sunt cu bursa in Slovacia si intentionez sa fac un traseu prin Europa de Vest sper sa fie la fel de reusit ca si al tau.iti multumesc pentru inspiratie

--------------------
Renault Clio 2003 1.4 8v - IL-21-CSM
+
cmandrei
post 14 Dec 2010, 23:20
Post #43

NEWSMAN

Multumesc pentru mesaj si aprecieri smile.gif si spor si drumuri bune smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Yutcaru
post 31 Dec 2010, 21:46
Post #44

Membru autentic

From: Timisoara

@cmandrei - felicitari!
E super si merita toata oboseala pt aceste poze,si apropo,ce aparat foto ai folosit?
Ca pozele sunt super,si eu sunt in cautare de un aparat foto DSLR si testez piata,de asta intreb

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP 2001 Expression - TM 24 GBY
+
cmandrei
post 5 Jan 2011, 11:45
Post #45

NEWSMAN

Multumesc smile.gif
La momentul acela era un Konika Minolta Z3, dar a aterizat si a ramas blocat pe zoom maxim sad.gif. Din cauza faptului ca rotitele de zoom erau in corpul "tunului"/lentilelor, reparatia era foarte scumpa si deci nu a meritat sad.gif.
Dupa un an de "fara" am ajuns la Cannon PowerShot SX20IS de care suntem la fel de multumiti ...... darrrr are un mic mic neajuns ... de la Start la Poza (sau de la apasarea butonului la poza) e putin mai lent ca Z3 ... si uneori juma de secunda sau o secunda face diferenta la anumite poze ... dar e o chestie oarecum minora ... in rest ok ok ok smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 17:54
Forum Renault