DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Comportament rutier ciudat

costi
post 16 Apr 2004, 11:09
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Bucsele de la bara stabilizatoare sint 76.000 asa ca nu stai tu in asta. Vezi sa nu pleci de acolo fara directia OK.

--------------------
DSN/SLZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ynu22
post 16 Apr 2004, 11:13
Post #62

Membru

From: Oradea

Bucsele de la bara stabilizatoare sint 76.000 asa ca nu stai tu in asta. Vezi sa nu pleci de acolo fara directia OK.

Ok, merci de informatie.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
Dacia Rulz
post 16 Apr 2004, 11:38
Post #63

Membru incepator

In TM m-a costat 650.000 la un service. La reprezentante nu stiu.

Cat?? am un prieten in mures pe care la costat 800.000 ..si nu la reprezentanta...
ohmy.gif a luat ceva tapa ...smile.gif

--------------------
+
Wolfmark
post 16 Apr 2004, 11:46
Post #64

Membru autentic

Fa scandal doar daca te vor pune sa platesti , altfel n-are sens. vezi ca bucsile sunt garantate doar 6 luni, daca ai depasit termenul, trebuie sa le platesti si sa adaugi si manopera de schimbare

Unde scrie asta? Citeaza-mi te rog din carnetul de garantie. Ca de auzit se aud multe. Acolo doar de baterie si de inca o chestie (parca) scrie de o perioada mai mica de 18 luni. In rest si becul de la bricheta are 18 luni si sunt obligati sa-l schimbe pe garantie!

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
clr
post 16 Apr 2004, 14:42
Post #65

Membru autentic

Eu doar ce am schimbat bucsile si nu au intrat pe garantie. Oricum nu cred ca bucsile acelea de cauciuc pot face obiect de garantie decat daca prezinta probleme de fabricatie, si oricum pentru 80.000 cat am dat pe ele nu merita efortul de a te certa cu ei.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
+
sstanescu
post 16 Apr 2004, 14:51
Post #66

Membru autentic

Eu pot zice ca am o relatie mai mult decat buna cu mecanicul din Pitesti si cu aia de la garantii. Mi-a zis ca nu ma poate ajuta la nici un reper de cauciuc, ca nu poate fi schimbat pe garantie. Sigur, poti face scandal (imi dadea dreptate), insa daca nu vine buzduganul de la fabrica, ei nu pot schimba gratis ca ar suporta ei din buzunar distractia. Asta este, cateva zeci de mii lei scosi din buzunar(toata lumea vorbeste de bucse capat bara stabilizatoare, sper).

L-am rugat sa-mi faca rost de burdufuri cauciuc prin care trec firele catre usi (la mine toate sunt mancate si cauciucul se sfarama). De vreo luna de zile nu a reusit sa-mi faca rost sad.gif. Pt. X90 probabil trebuiesc importate si toate reperele de cauciuc, ca nici pe acestea nu suntem in stare sa le producem cum trebuie...

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
bogdan_o
post 16 Apr 2004, 19:19
Post #67

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Pentru bucsi nu merita efortul de a te certa. Insa baga manopera (ca daca nu intra la gantie nici manopera nu e gratuita), benzina pana in service, timpul pierdut, spaga si altele.

Sstanescu, referitor la reperele de caucuic, chiar a fost prezentata la tv (ba mai mult laudata) firma care produce toata cauciucaraia (inclusiv chedere, burdufuri si altele) pentru Dacia. Dar, in dulcele stil romanesc, ca sa moara si capra vecinului, aceeasi firma produce repere de cauciuc si pentru Daewoo.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
FLEX
post 16 Apr 2004, 19:26
Post #68

Membru autentic

Bogdane, daca nu te superi, despre ce firma e vorba? ... si daca ai mai putea sa-mi spui si ce repere pentru Daewoo produc ... (eu cred ca exagerez, dar poate iti aduci aminte ...)

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
bogdan_o
post 16 Apr 2004, 19:31
Post #69

Pentru Daewoo produc burdufe de planetare, chedere diverse, furtune si altele. Nu stiu exact care furtune, ca nu au spus, insa au filmat cateva, au spus ca sunt pentru Daewoo si de-aia stiu. Firma nu mai tin minte cum se cheama, ca era de mult reportajul (acum mai bine de un an si ceva) insa daca mai tin bine minte sunt de pe undeva de pe langa Brasov. Oricum, nu e cine stie ce capul ei. Niste hale mici, un sediu modest si ceve utilaje (cica import prin fonduri de la UE).

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
FLEX
post 16 Apr 2004, 19:33
Post #70

Membru autentic

MULTUMESC! ... nu bucse, deci, ca alea dor ...

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
Marty
post 17 Apr 2004, 11:34
Post #71

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

FARTEC Brasov. Sunt cei mai buni in materie de bucse si produse de cauciuc, intr-adevar! Problema e ca si designul bucsilor lasa de dorit la DSN/SLZ.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ynu22
post 19 Apr 2004, 06:53
Post #72

Membru

Salut,
Problema sa rezolvat! smile.gif Totul pe garantie. Am fost surprins placut de modul in care am fost tratat in service, atit de catre inginerul sef cit si de mecanic, amabili, saritori dar si cu raspunsuri si explicatii la intrebarile pe care i le puneam, (desi unele erau cam deplasate :oops: ) .

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
FLEX
post 19 Apr 2004, 18:23
Post #73

Membru autentic

FARTEC Brasov

E bine, credeam ca e vreun SRL nenorocit ... astia s-au retehnologizat serios de citiva anisori incoace, ca altfel crapau ...

Problema sa rezolvat!

Foarte frumos, dar care era de fapt problema? ... feed-back-ul e foarte important pentru a ne da seama daca opiniile unora dintre noi sint corecte, mai ales la genul acesta de "diagnosticare la distanta" ...

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
+
bogdan_o
post 19 Apr 2004, 21:18
Post #74

FARTEC Brasov. Sunt cei mai buni in materie de bucse si produse de cauciuc, intr-adevar! Problema e ca si designul bucsilor lasa de dorit la DSN/SLZ.

Si totusi crapa destul de repede.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
ynu22
post 20 Apr 2004, 10:01
Post #75

Membru

Problema a fost cu bucsile de la bara stabilizatoare!

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
Marius
post 20 Apr 2004, 10:48
Post #76

Membru autentic

Vrei sa spui ca doar ti-au schimbat bucsile alea nenorocite si nu mai trage dreapta ? ohmy.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
aviasol
post 20 Apr 2004, 10:51
Post #77

Membru autentic

si eu am schimbat toate bucsile de la bara anti ruliu si am o liniste in masina....suuper si sa stiti ca si io am senzatia ca nu mai traga dreapta. (nu tragea puternic - doar mi se parea ca o ia roata dreapta un pic mai in fata in viraj la dreapta) acolo era si bucsa mai bulita (pe dreapta)

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
ynu22
post 20 Apr 2004, 11:41
Post #78

Membru

Vrei sa spui ca doar ti-au schimbat bucsile alea nenorocite si nu mai trage dreapta ?  :o

Da! Plus nu mai am troncanelile alea in masina.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
Marius
post 20 Apr 2004, 15:46
Post #79

Membru autentic

ok. si acum spune-mi te rog care au fost de vina, acelea din capatul barii sau cele pozitionate mai aproape de scut?

--------------------
+
Valentine
post 20 Apr 2004, 16:11
Post #80

Old Timer

From: California

care sunt de fapt bucsile masini? biggrin.gif scuze pentru intrebarea penibila dar vreau sa fiu sigur biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Marius
post 20 Apr 2004, 16:40
Post #81

Membru autentic

Pana acum am vorbit de cele 4 bucsi care sunt prinse de bara stabilizatoare ....

Attached thumbnail(s)
bara stabilizatoare.jpg ( Size: 20.35k ) Number of downloads: 231

--------------------
+
ynu22
post 21 Apr 2004, 06:23
Post #82

Membru

ok. si acum spune-mi te rog care au fost de vina, acelea din capatul barii sau cele pozitionate mai aproape de scut?

Cele din capatul barii erau uzate ,lucru vizibil si pentru un necunoscator ca mine :oops: , dar nu foarte tare; iar cele centrale erau ovalizate si "exfoliate" pe margini. Mecanicul a zis ca materialul e foarte prost, lucru care a dus la uzarea lor asa de repede.
In concluzie cele din capatul barii erau responsabile de troncanitul din masina.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
litza
post 21 Apr 2004, 08:38
Post #83

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Si care a fost pretul la bucse, daca nu e cu suparare? Sau au fost schimbate pe garantie?

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
ynu22
post 21 Apr 2004, 09:07
Post #84

Membru

pe garantie, dar am inteles ca nu sunt scumpe, injur la 100.000 toate patru.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
EvilOne
post 30 Apr 2004, 00:40
Post #85

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

OK, lumea ingnora bucsele de la bara stabilizatoare. Pe nedrept, arza-le-ar sa le arza. Se duc repede si sint sursa neintrerupta de zgomote cloncanitoare in masina. Si mai fac si figuri la tinuta de drum. Am fost la un service Dacia sa imi schimbe lichidul de frina si i-am pus pe aia sa vada ce e cu cloncanitul. Concluzia: barele stabilizatoare se misca intr-o veselie in bucse. Dezastru.

In timp ce ma plimbam pe net, un pasaj imi atrage atentia, referitor la problema cu derapajul total neasteptat. Se vorbeste despre 206 RC:

....On the other hand, springs, dampers and anti-roll bars are stiffened to improve body control. The rear torsion-beam suspension is added with 2 tie rods to cope with higher cornering force. Without them, the passive steering of rear wheels would have induced severe lift-off oversteer and make handling tricky.....

Sa ne aducem aminte ca SLZ are acelasi tip de suspensie spate. Indraznesc sa le banuiesc pe bucsele de la suspensia spate de ceva scapari. Poate sint prea moi, oricum acolo e cauza.

Si link unde am citit treaba aia. E super site, inveti o groaza. http://autozine.kyul.net/html/Peugeot1.htm#206%20RC

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
bogdan_o
post 30 Apr 2004, 09:49
Post #86

Chair nu se poate face ceva cu bucsele alea? Ma refer la inlocuirea lor cu unele mai bune. Din cauza lor am inceput si eu sa aud troncaneli pe fata si nu am decat vreo 4300 km. E ridicol... O sa mai studiez problema.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
FLEX
post 30 Apr 2004, 10:31
Post #87

Membru autentic

Nu exista alternativa straineza la bucsele astea? ma gindesc ca chiar daca ar costa una cit setul intreg F.I.R. (Fabricat In Romania) si tot ar merita ... mare avantaj au berlinezii ca pot pune piese de R12 pe masina ... costul initial mare e compensat de fiabilitatea mult mai buna.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
+
Marty
post 30 Apr 2004, 10:36
Post #88

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Cica bucsile din capul barei stabilizatoare se pot inlocui cu mare succes cu ....cauciuc de linie de tramvai......

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
gabriel.dumitru
post 30 Apr 2004, 10:40
Post #89

Membru

Chair nu se poate face ceva cu bucsele alea? Ma refer la inlocuirea lor cu unele mai bune. Din cauza lor am inceput si eu sa aud troncaneli pe fata si nu am decat vreo 4300 km. E ridicol... O sa mai studiez problema.

Probabil, pentru noi din Bucuresti se inlocuiesc mai repede din motive lesne de inteles, iar pentru provincie...poate mai rar.

--------------------
Dacia Solenza 2004/Scala - B-26-XXX
ex Solenza Scala 2004, ex Logan Ambition 1.6 MPI 2005, ex Dacia MCV 1.5DCI 2007, ex Dacia 1310L 1998, acum - Solenza Scala 2004
+
EvilOne
post 30 Apr 2004, 13:08
Post #90

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

Bucsele alea se pot inlocui cu succes cu unele de poliuretan. Mult mai bune, fac masina mai stabila dar si mai putin confortabila. Din pacate in Romania in afara de chip, spoilere inutile si filtre cold air nu se mai aude si de altceva. Nu am gasit pe nicaieri si sincer nici nu am chef sa caut pe la CC sau Augsburg si sa vad ca ma costa de 5 ori mai mult decit in afara.

Am comandat pentru fata si spate din USA. Pentru DSN si SLZ nu stiu sa faca cineva.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 21:31
Forum Renault