Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
![]() ![]() ![]() |
Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
R1der |
![]()
|
||
![]() Ride For a Life Time Group: Members Posts: 184 Joined: 13 March 07 From: In spatele tau ![]() |
|
||
--------------------
N-am
si Suzuki GSX
de mers la plimbare
- B Riesling
|
|||
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
Aveti idee cat costa sa inchiriez o zi (sau 4-5 ore) un 2 ATVuri din Ranca? O sa stau vreo 2 zile pe acolo saptamana viitoare si vreau sa fac Transalpina pe ATV, e mai distractiv si nici nu rup loganul pe acolo.
Si cam cat e camera la o pensiune/vila particulara, fara mancare dar cu baie pt fiecare camera? This post has been edited by TWK: 27 Aug 2008, 19:45 |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
La Onix e 150 lei camera. ATV-uri 80/100 lei/h parca. Eu nu m-as aventura pe Transalpina cu o jucarie inchiriata.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
cam scumpa cazarea, ma asteptam la 80-100 ron. de ce nu te-ai aventura pe transalpina cu un atv inchiriat
![]() |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
N-am incredere in jucariile alea de care au tras toti care-au pus mana pe ele. Nu stii cand te-o lasa balta mai spre munte, unde esti si fara semnal de telefon.
Poti sa incerci mai intai cu loganul pana unde ti se pare decent. Mi se pare ca pe partea dinspre Ranca au pus de curand un strat nou de piatra pe drum, fata de cum il stiam acum 2 ani. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Ranca, Pensiunea Grysly, conditii chiar ok, si masa, daca vrei, o palinca trasnet
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pentru amatorii de senzatii tari, ieri, in Masivul Retezat, la 2000 m altitudine a cazut prima zapada (zona lacurilor Zanoaga si Bucura).
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
aysmen89 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 26 April 08 ![]() |
Am dat peste un topic despre transalpina si mi se pare la fel de frumos ca si transfagarasanul.Am si eu cateva intrebari ,Ca sa ajung din pitesti la vara ce traseu trebuie sa urmez.Am fost acum vreo 4 ani pana la lacul Vidra.Deci Pitesti-Ramnicu Valcea-Voineasa-..si de aici nu mai stiu.Referitor la km cam cati sunt de la voineasa? ,din pitesti pana la voineasa sunt vreo 130 din cate tin minte.Astept sa imi spuneti si mie traseul pe care trebuie sa il urmez pe aceasta parte si eventual nr de kilometri.Multumesc anticipat
This post has been edited by aysmen89: 5 Oct 2008, 17:03 |
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Unii il considera chiar mai frumos decat Transfagarasanul.
![]() In principiu de la vidra continui pana la Obarsia Lotrului, iar apoi, dupa ce iesi din Obarsia Lotrului, ai indicator cu Ranca, Novaci, treci podul de la Stefanu si incepi sa urci prin padure. De la Obarsie pana in Novaci faci cam 2,5h , in functie de masina cu care iti propui sa faci traseul. Din Novaci poti sa alegi una din 3 variante: 1. Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Milostea-RmVl (aprox 65km pana la intrarea in RmVl) 2. Novaci-Baia de Fier-Poienari-RmVl (aprox 60km) 3. Novaci-Bumbesti Pitic-RmVl (aprox 55km) Oricum, esential este ca tb sa treci dinspre Obarsie catre Novaci, nu invers. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
aysmen89 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 26 April 08 ![]() |
Ok ,deci eu trebuie sa ajung la novaci si de acolo probabil o sa am indicatoare,ai idee cati km sunt de la voineasa sau de la vidra pana la novaci ,ca sa ajung la novaci inteleg ca trebuie sa trec prin obarsiile lotrului ,ranca si apoi novaci.Ce nu am inteles ce sunt cu acele destinatii:1. Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Milostea-RmVl (aprox 65km pana la intrarea in RmVl)
2. Novaci-Baia de Fier-Poienari-RmVl (aprox 60km) 3. Novaci-Bumbesti Pitic-RmVl (aprox 55km) Ca sa fac transalpina si sa trec prin pasu urdele am inteles ca trebuie sa ajung la Sebes sau cam asa ceva ,iar cele 3 destinati care sunt mai sus nu stiu ce sunt cu ele.Ms mult |
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Alea sunt rute posibile pentru intoarcerea acasa...
![]() Daca ai ajuns la Novaci, ai terminat TA, in sensul propus de sandman_ |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Cred ca trebuie sa mai citesti odata si mai ales sa te uiti pe ORICE harta
1. Transalpina e de la Novaci la Sebes 2. de la Obarsia Lotrului (care e mai sus de Voineasa, si de Vidra pe drumul Brezoi-Petrosani) ai 2 bucati de Transalpina: spre Novaci si spre Sebes 3. Pasul Urdele e pe bucata spre Novaci, deci cea sudica 4. mai sus ti se recomanda sa incepi de la Obarsie spre sud ca sa ai coborare pe Transalpina; Novaci in cazul asta e punct final! . |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
e clar ce urmeaza....
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
nu urmeaza nimic 150 km-tinand cont ca drumari nostri fac 5-6 km de drum pe an ii termina in 30 ani
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
depinde cine are interesa sa se asfalteze! crezi ca pt 20 de membri daciaclub se asfalteaza?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Pana la urma se va asfalta, insa acum vin alegerile. In mod cert nu vor face mare lucru pe timpul iernii, deci pana in Martie vor duce niste utilaje acolo si vor face o terasare care va fi spalata de zapada cand se va topi si va fi nevoie sa o refaca in martie-aprilie.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
b34uen |
![]()
|
nu mai face ca deja e zapada...
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
b34uen |
![]()
|
saptamna trecuta se lucra la obarsia lotrului inspre petrosani si inspre ranca la asfaltare sunt curios cat ii tine
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
A innebunit lupul... astia nu mai au unde sparge banii de s-au apucat de asfaltat Transalpina!?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
sandman_ |
![]()
|
de ce sa innebuneasca?
S-au luat ceva fonduri europene pentru asfaltarea celui mai vechi drum european. S-a inceput asfaltarea de la Bengesti (intersetia DN67c cu DN67) si s-a asfaltat pana la Novaci (vreo 13km) cu exceptia podurilor si a unui tronson de aprox 1km care prezinta risc mare de alunecari de teren. Din apropierea vf. Cerbu s-a inceput lucrul la drumul alternativ, care sa treaca pe coama muntilor, pana in Ranca, pentru a evita inzapezirea lui in caz de viscol. Ideea nu mi se pare rea. Va fi o alternativa foarte buna de tranzit intre Oltenia si Transilvania, ar putea descongestiona Defileul Jiului, ar fi cea mai buna alternativa de a ajunge de la Craiova, TgJiu, la Sibiu, Cluj, etc... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
b34uen |
![]()
|
ideea mi se pare rea
la obarsie si la voineasa erau locurile unde puteam sa stau o saptamana fara sa imi cante manelele in cap si sa simt mirosul de la 20 de gratare... |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
@b34uen
![]() Drumul asta are farmecul sau in starea in care se afla acum. Eu n-am reusit sa-l parcurg decat o portiune asta vara (din lipsa de timp): din Novaci pana dupa pasul Urdele si apoi m-am intors in Ranca. Oricum, intentionez sa-l fac tot, din Novaci pana in Sebes, vara viitoare. Sper sa nu-l asfalteze pana atunci. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(b34uen @ 11 Nov 2008, 07:39) ideea mi se pare rea la obarsie si la voineasa erau locurile unde puteam sa stau o saptamana fara sa imi cante manelele in cap si sa simt mirosul de la 20 de gratare... acum 5 ani? pentru ca vara trecuta era exact atmosfera descrisa de tine: manele si o sumedenie de corturi si gratare. Obarsia Loturlui este accesibila si acum, dinspre Petrosani si dinspre Brezoi. Partea proasta este ca probabil Pasul Urdele va deveni un nou Transfagarasan, cu o "parcare" imensa chiar in vf, cu gratare, manele si mult gunoi. andurs, vei putea oricand sa faci offroad pe langa drumul asfaltat daca vei vrea... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
ursul-alb |
![]()
|
Me refeream nu la lucrarile din zona Ranca, care sunt ceva mai vechi, ci de inceperea asfaltarii de la Obarsie inspre sud...
Ma indoiesc ca ruta va devni o alternativa la Valea Jiului; configuratia drumului e principala piedica! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Sa inteleg ca pana la Obarsia Lotrului venind dinspre Sebes este asfalt? Si la fel, asfalt de la Novaci pana la Ranca? Asta inseamna ca o portiune de circa 25-30 de km intre Ranca si Obarsia Lotrului este drum fara asfalt?
Tot asa, cineva care a fost relativ recent pe acolo poate localiza mai exact pozitia podului rupt de care se vorbea? Multam! |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
nu nu este asfalt, maxim o sa asfalteze intre obarsie si petrosani
intre obarsie si sebes mi se pare ca sunt peste 50 km, drum de munte, imposibil de facut in romania, plus ca nu are o importanta economica |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
sandman_ |
![]()
|
Novaci-Ranca este asfaltat in prezent, cu o portiune finala de 4 km care trebuie "inlocuita". De la Sugag la Sebes este asfaltat. Nu stiu exact cat de mult este asfaltat dinspre Sugag spre Obarsie.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 11 Nov 2008, 11:34) Nu de offroad e vorba si eu mi-as dori sa fie asfaltat. Problema, dupa cum spuneai si tu, e ca in Romania, pentru un astfel de traseu, asfaltat="manelizat". Iti dau in scris ca daca il asfalteaza nu o sa arate ca un traseu de prin alpii francezi sau elvetieni. Trebuie sa creasca destul de mult nivelul de civilizatie al unor compatrioti ca sa se merite asfaltat drumul asta. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
salutare, mai are cineva informatii noi despre bucuresti, ramnicu valcea, voineasa, obarsie?
eu am fost in vara la obarsia lotrului si a fost bine, as vrea sa merg si de craciun pana acolo, e o cabana. se poate ajunge iarna acolo de obicei? dupa ce cade zapada curata cineva pe acolo? merci |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:57 |