Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
![]() ![]() ![]() |
Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
dan.cristache |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 31 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
fiat 850
fiat 850
1965
|
|||
kleampa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 11 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Am fost eu cu noul symbol pe Transalpina. Am scris pe blog.
|
--------------------
Renault
Noul Symbol
2009 Lucrurile se fac in 3 feluri: corect, gresit si cum vreau eu.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Cuvantul de ordine: se lucreaza!
Aparent, s-a inceput asfaltarea de la Sugag, iar acum au ajuns cu asfaltul pana la vreo 7km de Obarsia Lotrului, la poalele muntelui "Piciorul Tampei", chiar la limita dintre jud Valcea si Alba. S-au mai largit + nivelat inca vreo 2km spre Obarsie si se doreste sa fie asfaltati pana in toamna. Mai departe, s-a inceput asfaltarea si dinspre Obarsie spre Ranca, 1km deja este gata la poalele muntelui Stefanu (la pod) si s-a largit + nivelat drumul pana la vf muntelui Carbunele (asta nu am vazut, dar mi-au spus persoane de incredere din zona). S-a asfaltat drumul principal care traverseaza Obarsia, dinspre Petrosani spre Brezoi (cred ca e DN 73), plus inca 1,0-1,5 km catre Petrosani, insa drumul de la intrarea in jud Hunedoara pana la Petrosani este foarte gaunos. In Gorj, s-a asfaltat drumul de la Ranca pana la "Coada Rancii" (unde se termina cabanele) si se lucreaza la alternativa dintre Cerbu si Ranca, prin vf. Plopu. Sper sa ajute. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
Am fost si eu pe Transalpina, sa o vad inainte de a fi asfaltata.
Nu cu masina din semnatura, ci cu un Jeep Wrangler. A meritat, nu imi pare rau ca m-am dus, insa, dupa mine, Transfagarasan-ul este mai spectaculos. Referitor la asfalt, pe de o parte este bine ca se asflateaza, dar pe de alta parte, o sa se transforme in Transfagarasan, unde o sa vina toti cocalarii (in special cei de Bucuresti) si o sa arunce doza de cola din goana masinii. Tot referior la asflat, nu sunt expert, dar nu am vazut nici un perete de pe marginea drumului consolidat, ca sa nu mai vorbesc de copertine. Fac doar comparatie cu Transfagarasan-ul, unde, pe langa copertine, majoritatea peretilor de pe marginea drumului sunt consolidati. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Stie cineva cum e drumul zilele astea? A plouat si e naspa sau e inca accesibil cu Symboala?
|
--------------------
-
-
-
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
Cum e drumul intre Sebes si Obarsie? O sa plec intr-un traseu prin tara inspre sfarsitul lui septembrie si as vrea sa ma intorc in Buc pe la Sebes-Obarsie-Voineasa-Valea Oltului. Pe portiunea Obarsie-Voineasa (defapt Petrosani-Voineasa) am mers in iulie si stiu ca nu vor fi probleme chiar daca ploua. Deci pot trece de la Sebes la Obarsie cu Loganul, daca ploua, lucru foarte probabil pentru sfarsitul lui septembrie ?
|
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
kleampa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 11 August 09 From: Bucuresti ![]() |
daca ploua o sa ai ceva probleme pe sebes-obarsie
s-a asfaltat cam 50% din traseu insa doar pe portiuni unde drumul e cat de cat drept sunt utilaje pe drum pe unele locuri n-au loc sa treaca 2 masini una langa alta in concluzie, se face cu rabdare si vreme buna |
--------------------
Renault
Noul Symbol
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Nici acum nu o sa aiba loc doua masini una pe langa alta din cauza gratarelor de pe margine... O sa vedem reportaje cum au strans salvamontisti din Gorj munti de gunoaie de pe urma turistilor. Plus cei care vor urca Q7 ca sa vada lumea ca au. (Asta iarna aveau schiurile noi noute pe masina si super echipament, dar se dadeau cu saniutele). Mai sus de varful Papusa nu cred ca o sa vad asfalt in 3 ani. Sa fim seriosi nu asfalteaza drum la campie in trei ani...
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
catal1n2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 16 May 08 ![]() |
Eu zic ca la anu pe vremea asta este asfaltata toata Transalpina.
Gandeste-te ca intr-o luna au asfaltat cam 5-6 km de la iesirea din Ranca. Sunt interesele cuiva in zona, asta e clar... |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
indiferent de starea drumul important este ca zona sa fie curata....dar cum noi suntem in Romania mai mult ca sigur ca o sa apara la tv dezastrul ce o sa fie dupa turisti pe TA!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(catal1n2000 @ 4 Sep 2009, 10:13) Eu zic ca la anu pe vremea asta este asfaltata toata Transalpina. Gandeste-te ca intr-o luna au asfaltat cam 5-6 km de la iesirea din Ranca. Sunt interesele cuiva in zona, asta e clar... iarna RANCA este o statiune montana f misto numai ca f multi nu vin din cauza accesului auto f greu , la fel este si la STRAJA ori turism fara infrastructura nu prea se leaga. daca asfalteaza nu e bine daca nu asfalteaza n-au facut nimic trebuie sa existe carcote tot timpul |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
b34uen |
![]()
|
S-au asfaltat aia 5-6 km pentru ca isi construiesc unii vile pe acolo...
Chiar daca ar vrea si ar fi bani nu ar fi posibil tehnic sa se faca intr-un singur an. Eu ma bag la pariu daca il face cineva, si nu pe un an ci pe 3-5 ani. |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
catal1n2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 16 May 08 ![]() |
De asfaltat sigur se va asfalta, si foarte repede. Problema va fi ca lucrarea nu este facuta bine. Nu s-au consolidat terasamentele, podurile nu sunt chiar OK, despre calitatea asfaltului nu stiu nimic, dar daca va ganditi ca drumul o sa fie acoperit de zapada 6-7 luni pe an....
Oricum calitatea lucrarilor nu se ridica la cea de pe Transfagarasan, desi soseaua merge pe alocuri pe la inaltimi mai mari. |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Articolul respectiv (din Jurnalul National) sustine niste aberatii chiar din start: "Reproiectat pe vremea lui Carol al II-a, în anii '20, drumul...".
Ori, Carol al II-lea a devenit rege abia pe 8 iunie 1930. In anii '20 Carol umbla prin Europa, mai putin prin Romania, unde nu avea voie sa se intoarca. Rege era Ferdinand (pana in 1927), apoi Mihai (sub regenta, fiind minor). Autorul articolului nu este nepregatit doar la istorie (gafa cu Carol al II-lea rege in anii '20...) ci si la geografie; in ultimul paragraf el sustine ca Transfagarasanul se întinde "pe o lungime de 91,5 m"...!?! Si eu care credeam ca are o lungime de peste 90 de kilometri... This post has been edited by Batrânul: 16 Sep 2009, 14:37 |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
kleampa |
![]()
|
pai are 90km
ranca - obarsie (vreo 35) obarsie - sebes (vreo 60) ceea ce merita numita transalpina e doar portiunea ranca - obarsie |
--------------------
Renault
Noul Symbol
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
pacat ca o asfalteaza
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
kleampa |
![]()
|
cei care asfalteaza o fac din fondurile proprii urmand ca dupa aia sa ia taxa de trecere
|
--------------------
Renault
Noul Symbol
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cocalarii are si ei bani
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(kleampa @ 16 Sep 2009, 19:16) pai are 90km ranca - obarsie (vreo 35) obarsie - sebes (vreo 60) ceea ce merita numita transalpina e doar portiunea ranca - obarsie Asta este distanta corecta. Modernizare DN 67 C Bengesti-Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului-Sebes (Alba) KM 0+000-148+414 Bengesti - Novaci 13 km Novaci - Ranca 18 km Traseul de VTM este delimitat intre kilometrii 16 si 23, 0 fiind inceputul drumului del la Bengesti http://www.autorally.ro/index.cfm/page/vtm...3/calendar/343/ Acum... in link-ul urmator sunt celelalte informatii, cine il plateste , cine il executa si asa mai departe.. http://www.infoconstruct.ro/licitatie_400.html This post has been edited by AlexanderCarstoc: 20 Sep 2009, 20:52 |
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
b34uen |
![]()
|
Din informatiile din link eu trag concluzia ca o sa il paveze maxim cu piatra. la 20 mil. euro nu cred ca are alta varianta. Daca ar face terasament si asfaltare ar avea bani pentru 5 km.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
Gorbaciov |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 28 July 07 ![]() |
Imi cer scuze daca se va simti cineva ofensat, dar....nu sunt de acord cu ideea "se va umple de cocalari". Cel putin, nu la modul la care este expusa. Am trecut pe acolo, prin zona in 2006 (pe ruta Cozia - Brezoi - Voineasa - Branistea - Sugag - Sebes) cu un Clio. Am zis ca numai calc pe acolo (din cauza drumului - am prins si ceva ploaie). Daca drumul ar fi OK, m-as duce mult mai des decat ma duc in Moeciu de Sus (nu am specificat degeaba "de Sus"). Si daca ma duc pe acolo, inseamna ca sunt cocalar? Inseamna ca ma duc sa ma laud cu masina? Nu le mai generalizati, ca nu e OK.
Am pus si niste poze cu zona....E tare frumos si merita un drum de acces rezonabil. Attached thumbnail(s) P1000035.JPG ( Size: 431.11k ) Number of downloads: 637 P1000039.JPG ( Size: 2.09mb ) Number of downloads: 677 P1000042.JPG ( Size: 530.64k ) Number of downloads: 645 P1000043.JPG ( Size: 537.39k ) Number of downloads: 629 P1000044.JPG ( Size: 1.47mb ) Number of downloads: 600 |
--------------------
Citroen
C5
2007/Elegance
- B-01-DRC
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Pai nu a zis nimeni ca nu sunt si oameni normali care se duc acolo... dar de obicei orice chestie de genul asta aduce si culoare in zona respectiva
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
calimani |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 May 09 ![]() |
QUOTE Din informatiile din link eu trag concluzia ca o sa il paveze maxim cu piatra. la 20 mil. euro nu cred ca are alta varianta. Daca ar face terasament si asfaltare ar avea bani pentru 5 km. Cred ca ai gresit o virgula, e vorba de 200 mil. euro ![]() |
--------------------
vw
passat
2004
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Gorbaciov--Problema este ca usurarea accesului catre astfel de zone duce la cresterea exponentiala a numarului de "turisti" de o anumita factura.Turisti pe care drumul nemodernizat ii cam incurca pentru moment.Pentru exemple te poti uita in w/e pe Transfagarasan si vei vedea usi deschise,muzica la maxim,mizerie de nedescris,etc..
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
kog |
![]()
|
iegzact ce am vrut sa spun
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
acum 2 w-e inca lucrau la asfaltare, nu stiu daca au de gand sa asfalteze si zona cea mai inalta, dar in afara de cca 10 Km de gol alpin cam tot drumul era ori asfaltat ori pregatit de asfaltare
http://picasaweb.google.com/yo3hjv/Transalpina2009# si "ecourile" in presa http://www.comunicatedepresa.com/comunicat...ul-regelui.html This post has been edited by tarzy: 22 Sep 2009, 13:20 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
kleampa |
![]()
|
@Gorbaciov drumul care apare in pozele de mai sus este asfaltat nou si ceva mai lat decat ce se vede in poze
|
--------------------
Renault
Noul Symbol
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 00:57 |