vine caldura!!!
![]() ![]() ![]() |
vine caldura!!!
dantes |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
|
||
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|||
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE Declar pe propria raspundere ca topicul nu mai e de actualitate :vmad: Azi dimineata mi-am reluat indeletnicirea de a razui gheata de pe geamuri :twisted: La draq cu incalzirea globala sau efectul de sera sau mai-stiu-eu-ce... Asta voiam sa zic si eu ![]() Unde vedeti voi caldura, ca aici e... zapada :shock: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
stoian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 March 04 ![]() |
Daca dupa 10 15 min la relantiu apa nu se incalzeste,nu ai treaba cu chiloasa .Daca este in mers atunci ai probleme cu circulatia apei ,nu conteaza daca ai radiator nou (sunt facute la norma de cacaoo)asa ca faceti bine si verificatile .Mai este posibil ca la pompa de apa sa fie dus axul si elicea care face circulatia apei nu merge normal.
|
-------------------- ryp
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
MoneyTalks, nu stiu cum e la tine,dar de exemplu azi in calarasi e foarte cald..E de tricou..
![]() |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
stoian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 March 04 ![]() |
Si aici in BT este foarte cald
|
-------------------- ryp
|
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
fratilor asta vara pe autostrada dela cernavoda am mers cu dacia mea pe caldurile alea toata autostrada cu pedala la podea[145km/h] avand cutie 4 trepte si apa a stat constant la 80 crade celsius.numi venea sa cred.stiu ca unele dacii cand bagii talpa an ea o ia razna apaa.crede ca avati probleme.normal nu trebuie sa faca asa ceva.
|
-------------------- |
|
Mae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 19 February 04 From: pierdut prin bucuresti ![]() |
nu stiu ce e precolarea
Dar la masina lu bunicamiu (dacie din 81) vara areprobleme mai ales cand stau pe la multe stopuri prin bucuresti. la un moment dat ii scade turatia si merge in rate. daca persist sa mai merg cu ea atunci se mai si opreste. solutia de moment a fost sa ii umblu pe la carburator si sa fie un pic mai turata. (practic am adus-o la turatia normala) temperatura nu stiu cam care este ca n-are indicator (cu ceasuri rotunde si separate), dar e destu de incinsa dupa cum simt yo. ma gandeam ca un radiator mai mare ar fi solutia ideala. |
--------------------
dacia
break
2001 injectie burn baby... burn... burn
|
|
Mae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 19 February 04 From: pierdut prin bucuresti ![]() |
yo am o cli si nu am probleme cu ea. abia ca vara in aglomeratie abia ajunge acul pe linia din mijlocul indicatorului si daca persist poate cu greu sa traca un pic.
|
--------------------
dacia
break
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
la astea noi nu e problema cu racirea
oricum motorul e mai mare si face fatza mai usor |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
Mae |
![]()
|
nu dimensiunea motorului e problema ci dimensiunea radiatorului si fluxul de apa care trece prin el. poate s-a depus piatra pe peretii radiatorului si schimbul de caldura e mai mic, sau poate deloc ca nu mai trece apa pe acolo. din cate stiu exista tot felu de solutii ( ca substanta sau ca posibilitati) cu care sa remediezi partial problema.
|
--------------------
dacia
break
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
la motor de 1400 cu radiator vechi se incingea de 10 ori mai putzin ca unul de 1300 cu radiator nou noutz, aerisita, spalata, instalatzia aranjata , etc...
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
vlad_vulpe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
as vrea sa ma lamureasca si pe mine ce este PRECOLAREA, ca au mai intrebat si inaitea mea cativa soferi si nimeni nu a raspuns
|
-------------------- |
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
s-a mai explicat la alte topicuri..baga search
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers vara trecuta prin B. fara termonstat si n-am avut nici o problema.
De ce nu e indicat sa circuli fara el, vara ? |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
pt ca intai se incalzeste mai greu motorul si poate chiar deloc, daca faci drumuri lungi seara pe racoare cred ca nu trece apa de 55 de grade..si asta nu e un regim nici macar pe aproape de optim:))
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Ok, merci
![]() Apropos de caldura de vara.. Oare daca invelesc bordul in ceva alb, sa zicem, se mai incinge in halu ala in masina daca stai in soare cu ea ? A incercat cineva ? Ma gandeam sa-mi pun si huse albe, dar deja o sa semene a salvare masinutza ![]() |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
oricum se incinge, poate mai putin..baga parasolar, sa nu ia bordu tot soarele!
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
parasolaru face minuni . daca mai ai si niste tampenii d`alea negre de se prind cu ventuze pe geamul din spate apai e racoare in masina cand te sui oricat de cald e afara
![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
2002 Ie doar o amarata de dacie
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
exagerezi, maestre :oops: :oops: :oops:
daca e cald 40 grade si e incinsa k lumea toata tabla, poti sa ai tu mama alora negre cu ventuze...eu am 2 randuri pe spate..asa ca vb din experientza ![]() |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
pai eu am luat-o in feb masina
![]() ![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
da!atunci
![]() ![]() |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
viulian |
![]()
|
Da, parasolaru degeaba. Am avut toata vara trecuta.. singuru avantaj ca nu frigea volanu, dar in rest ma rumeneam in suc propriu cand ma suiam in masina.....
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
viulian,
Acum doi ani nu aveam nimic pus pe masina. Anul trecut am pus unul dinala negru pe spate. Prea putin sa simtit prezenta lui, am mai pus laterale pe spate. Am mai luat parasolar de parbriz cu staniol (nu porcarii dinalea de carton). Las un geam sau doua foarte putin intredeschis. Pot spune ca la 40 grade cand intru in masina aerul este cat de cat respirabil, pot tine mana pe volan. Inainte sa fac "tuningul" asta, simteam efectiv ca imi dau sufletul in masina. :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
dar daca soarele bate dintr-o parte, si tabla se incinge k lumea, nu cred eu ca mai e respirabil!
e adev ca am parasolar de carton, dar azi cand m-am urcat in masina era aerul ca la o fabrica de otel |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
dadu221 |
![]()
|
si la mine ieri am zis ca mor .. si eu care imi facusem sperante cu parasolarul meu .. de carton
![]() ![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Niste folii pe toate geamurile, parasolar la parbriz si asta e..
![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
- B
1983 If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
ce folii?fratzilor, luati un copac cu voi, cand parcati il plantati sa tina umbra!
aia e solutia!! |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
Mae |
![]()
|
motorul e calculat cu sa functioneze normal la o temperatura impusa de fabricant pentru ca la temperatura aceea sunt calculate toate dilatarile componentelor, consumul,circulatia uleiului prin motor (uleiul cu cat e mai cald cu atat e mai putin vascos)
|
--------------------
dacia
break
2001 injectie
|
|
Mae |
![]()
|
cu icingerea bordului de la soare singura solutie e un prasolar care doar fereste bordul e soare puternic dar nu il poti proteza de caldura de afara decat daca ai a.c., iar la dacie acest lucru este rar. si daca e sa vorbim de a.c. e un topic despre asta
|
--------------------
dacia
break
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
whitesorcerer12,
Lasa si geamul intre deschis, si astfel aerul incins va deveni mult mult mai usor fata de cel de la podea, unde poate sa fie chiar racoare, si astfel permiti o circulare continua a aerului. Astfel toata masina va avea o temperatura cu cateva grade mai mica. Nimic spectaculos, dar cel putin pentru mine face diferenta intre asfixiere si limita suportabilitatii. :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 16:20 |