DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tunning privind ... insonorizarea masinii !

Ov
post 19 Apr 2005, 21:45
Post #61

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

mi-am antifonat eu tot interiorul (dupa ce am demontat TOT) cu antifon body (260.000 2kg) si am bagat in total 4 kg de antifon. Apoi am pus si folie PEE.

Rezultatul, sincer NU merita, am muncit 3 zile cam degeaba, schimbarile sunt insesizabile (se simpte la gropi, sau daca merg cu masina scoasa din vitezza), evident ca am insistat cu antifonul (6 straturi) in dreptul pedalierului.

Singura solutie e cred antifonarea completa (cu antifon si "blana") a compartimentului motor

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andu911
post 19 Apr 2005, 22:38
Post #62

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

blana de-aia se gaseste de cumparat ?

--------------------
- - -
+
Bytzu
post 20 Apr 2005, 12:32
Post #63

Membru

vezi ca un zgomot f mare, si nu stiu cati dintre voi au rezolvat aceasta problema, provine de la roti ( cauciucurile) si cutie...deci: insonorizarea compartimentului motor nu va rezolva in totalitate aceasta problema..cel mai bun antifon este cel facut din mastic auto incalzit, si dat in straturi succesive in pasajele rotilor, apoi puse scoici, antifonate si ele, din fibra de sticla..acelasi lucru se face si la cutie si deasupra tobei de mijloc ( aici este indicat sa se puna si o foaie de staniol ( aluminiu) intre antifon si toba!)

--------------------
Renault 12 - B-22-MZN
also...BMW E28 524TD, Ford Capri MK3 V6 2.8i Flame Edition, Oltcit Club '83 38000km, Dacia 1310 rea
+
Buyaka
post 20 Apr 2005, 14:45
Post #64

Membru pasionat

Va dau eu o idee, putin mai costisitoare dar merita credeti-ma... exista prin Practiker sau Bricostore, tot un fel de folie PEE atat ca e neagra si de diferite grisimi... eu imi capitonasem la fosta dacie 1300 din 77 toata podeaua si nu se mai auzea nimik asta pana pe la 80 cand incepea motorashul sa faca scandal... in orce caz folia respectiva e de diferite grosimi 4, 6, 8mm dar eu zik ca se merita daca nu urla si cutia... preturile pleaca de pe la 200.000/mp.

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 - B '96; 4x4 '97
+
m_and_trix
post 20 Apr 2005, 16:41
Post #65

-

Cum draq e folia aia PEE blink.gif si ce cul. e ? Nu se poate folosi folia de aluminiu dupa antifonare in interior?

--------------------
AUDI A4 AVANT - B-989-NLY 2004 1.9 TDI
+
Buyaka
post 21 Apr 2005, 12:58
Post #66

Membru pasionat

QUOTE(m_and_trix @ 20 Apr 2005, 16:41)
Cum draq e folia aia PEE blink.gif  si ce cul. e ? Nu se poate folosi folia de aluminiu dupa antifonare in interior?
*

Folia PEE e izolatia care se pune sub parchetul laminat... cea la care ma refer eu e putin altfel, o data ca e neagra (sau ma rog, un gri inchis), e de diferite grosimi iar daca vrei sa aiba si folie de aluminiu are si din aia... toata treaba e de pret...

--------------------
+
raptordivx
post 22 Apr 2005, 08:27
Post #67

Membru autentic

From: Suceava

Deci ...trebuie sa imi pun si eu mocheta in masina insa nu stiu ce sa imi pun pe dedesubt: PEE sau pasla ? Ca nu sunteti asa de hotarati. Acum am mai aflat ca exista un fel de burete ce are forma unui cofrag de oua si poate fi pus in izolatii. Stiti ceva ?

--------------------
Renault Laguna - SV-10-SIS 1999 / 1.6 16v / concorde
Vreau LAGUNA 2 :D
+
gattoman
post 22 Apr 2005, 10:34
Post #68

Membru autentic

From: ---

Sal.De curand am gasit ,de la o dacie mai veche, pasla aia care se pune pe cupola sub tapiterie.Ma gandeam ca daca are ceva efecte cand e pusa sus.....de ce nu ar merge pusa si intre compartimentul motor si habitaclu....Si ca sa nu se imbibe cu apa, ma gandeam sa ii pun la final un stat de folie PEE aluminizat .Asta am sa incerc sa fac cand da caldura. biggrin.gif

--------------------
Tractor U650 16v - K-MR-589 z
+
Shosetu
post 22 May 2006, 01:10
Post #69

Membru

QUOTE(Buyaka @ 20 Apr 2005, 15:45)
Va dau eu o idee, putin mai costisitoare dar merita credeti-ma... exista prin Practiker sau Bricostore, tot un fel de folie PEE atat ca e neagra si de diferite grisimi... eu imi capitonasem la fosta dacie 1300 din 77 toata podeaua si nu  se mai auzea nimik asta pana pe la 80 cand incepea motorashul sa faca scandal... in orce caz folia respectiva e de diferite grosimi 4, 6, 8mm dar eu zik ca se merita daca nu urla si cutia... preturile pleaca de pe la 200.000/mp.
*

Te referi la acel material care se simte ca e o combinatie de smoala/carton si are cele 2 suprafete, lipicioase, protejate de ciolofan la pret intre 500k-1M sulul de aprox 10mp ?

--------------------
Harb Berlina - ADA 86
+
Buyaka
post 22 May 2006, 08:04
Post #70

Membru pasionat

@shosetu: Aia e pentru hidroizolatii... folia PEE e pentru izolatie termica si fonica...

Mergi la un magazin de materiale de constructii si ceri folie de parchet... aia e.

Numai bine!

--------------------
+
memexe
post 23 May 2006, 18:49
Post #71

Membru incepator

Din cata carte am invatat eu, sunetul(ca si caldura) este un fenomen de unda. In consecinta comportarea acestuia poate fi controlata prin intelegerea absorbtiei si reflexiei de unda. Daca o sa va uitati la orice casa, veti vedea ca termosistemul este plasat pe fata exterioara a peretelui...Deci, cei ce se obosesc sa fonoizoleze interiorul daciutzei, de fapt se straduiesc sa puna un umar la combaterea poluarii fonice cotidiene(protejeaza exteriorul habitaclului pentru a nu deranja vecinii de trafic cu zgomotele din interior). In consecinta, dupa parerea mea, aceasta discutie ar trebui sa ia in considerare urmatoarele:
1. Fonoizolare din exterior spre interior.(material de absobtie in spatele caruia se gaseste un strat de reflexie- staniol spre exemplu)
2. Fonoizolari moderne la masini moderne(solutii, materiale, conceptie, explicatii)
3. Orice zgomot provenit din mecanica motorului sau a cutiei nu poate fi eliminat decat prin eliminarea sursei de zgomot, ADICA MOTOR MODERN PE COASCA DE DACIE!. Nu cred ca va exista candva un motor de dacie berlina care sa sune ca unul de matiz macar.

--------------------
Dacia 1300 - vn03hvl
[FONT=Courier]Live to Ride! Ride to Live![/FONT]
+
memexe
post 23 May 2006, 19:14
Post #72

Membru incepator

Revin cu o propunere de izolare fonica pentru o berlina.

Amplasarea unui strat de staniol prins chiar prin intermediul unui strat de antifon antifon pe toata suprafata dorsala a masinii mai putin in pasajele rotilor. Peste acest strat se va dispune un start de pasla prins tot cu un strat de antifon pe toata suprafata de contact. Pentru asigurare mecanica a stratului de pasla propun prinderea din loc in loc cu surub si piese din tabla cu o suprafata ceva mai mare decat a unei saibe. Desigur ca se va avea in vedere tratarea cu vaselina a surubului si a zonei respective. Nu uitati ca folia de staniol va actiona ca strat reflectorizant in masa de antifon in care va fi prins.
Peste acest strat de pasla(minim 5 mm grosime) se va veni cu un nou strat de antifon pentru protectie mecanica la socuri(lovituri de pietre, etc), dar mai ales pentru protectia la apa a paslei.
Pentru un rezultat mai bun se poate dispune inca un strat reflectorizant acoperit desigur cu antifon.

In acest fel unda(sunetul, adica spectrul sonor al undei) va strabate urmatoarele medii:
1. antifon- o prima faza de absorbtie(amortizare a undei adica)
2. staniol-reflexie- practic o parte din unda se intoarce spre sursa, o parte isi continua drumul spre habitaclu.
3.antifon- o a doua faza de absorbtie a restului de unda ramas;
4.pasla- cea mai mare amortizare a undei se petrece in acest strat;
5.antifon- o noua amortizare, redusa
6.staniol- o noua reflexie, foarte benefica intensitatea undei a fost cu mult redusa pana a ajuns la acest strat, deci eficacitatea acestuia va fi mai mare.
7.antifon- o ultima faza de amortizare(absorbtie a undei)
8.Tabla masinii- se comporta atat ca strat de reflexie cat si de absorbtie prin inertia mare pe care o are la contactul cu unda.

Acelasi tratament dar cu un strat cat mai gros de pasla este foarte indicat pe peretele dintre motor si habitaclu, plasat inspre motor evident.
Pasajele rotilor se vor rezolva cu renumitele capace din fibra date pe fata interioara cu antifon si prinse cu pop nituri de aripa int/ext.
Nu uitati sa astupati cu PPE gaurile tehnice prevazute in portiere in spatele panourilor. Ideal este un strat de TEROSON pe fata interioara a fetei de usa.

Asa cum spunea un coleg din forum dacia are aerodinamica de caramida, deci nu veti obtine niciodata performante vw sau audi sau orice altceva modern la aceasta masina. Dar ameliorarea este posibila!

Pana la mai multa liniste in masina,
sa auzim de bine!
Si inca ceva, prezenta unor boxe zgomotoase la bord nu justifica sunetul de tinichea in interior!

--------------------
Dacia 1300 - vn03hvl
[FONT=Courier]Live to Ride! Ride to Live![/FONT]
+
viperthevenom
post 31 May 2006, 17:19
Post #73

Membru incepator

From: Arad

A incercat cineva ceva asemanator cu ce zice memexe??? smile.gif daca da laudatziva!! biggrin.gif

--------------------
Dacia 1410 - AR-02-RRR 1995
+
ionut17
post 31 May 2006, 19:45
Post #74

Membru autentic

From: Roman

eu am facut ceva asemanator saptamana trecuta cand mi-am antifonat masina.am dat cu un strat de antifon pe care am pus un strat de staniol si iar un strat de antifon. sper sa mearga icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia 1310 VW Bora
+
george_slz
post 31 May 2006, 20:11
Post #75

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Incercati antifon proaspat, o fasie consistenta de pasla din vitan acoperita cu antifon la fel de praspat, astfel incat atunci cand patrunde apa sa nu se imbibe, si cred ca ati rezolvat problema.

--------------------
dacia Astra H Cosmo - b xx sef 2008
+
viperthevenom
post 6 Jun 2006, 15:46
Post #76

Membru incepator

From: Arad

@Ionut17
Si rezultatul final?? cum se aude acum masina? biggrin.gif

--------------------
Dacia 1410 - AR-02-RRR 1995
+
ionut17
post 6 Jun 2006, 16:11
Post #77

Membru autentic

From: Roman

inca nu e gata. momentan e bucati toata masina.acu doua saptamani am rasturnat-o si am antifonat-o si dedesupt, schimabat bucse si altele, si cred ca mai dureaza cam o luna pana e gata.mai am mult de lucru wacko.gif .dar sper ca pana la urma sa iese ceva frumos wub.gif

--------------------
Dacia 1310 VW Bora
+
r3d
post 1 Mar 2012, 11:57
Post #78

Membru autentic

From: buzau

dezgrop acest topic cu gandu ca voi primi si io niste raspunsuri mai bune.ma bate gandu sa atifonez capota la dacie si am cautat prin dezmembrari si nu am gasit nimic sa imi placa.ba sunt mici ba jupuite sau alte alea.acum ma bate gandu sa o confectionez io si mam gandit sa pun un strat de vata minerala si peste sa pun mocheta de masina,iar intre vata si mocheta sa pun pa toata lungimea mochetei folie de aluminiu.acum ce parere aveti voi da foc la masina sau voi avea de castigat.am cautat si mocheta din aceea de papuc diesel dar nam gasit.niste pareri???

--------------------
dacia 1310 - bz 03 gat 1999
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 23:19
Forum Renault