DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> noi conditii pentru calatorii in afara tarii, plecam cu buzunare mai goale!?

st0rm3ru
post 9 May 2006, 11:48
Post #1

god of the hell fire

Group: Members
From: Bucharest, .ro

sursa

citez:

Romanii vor avea mai putine probleme la iesirea din tara. Astfel, a fost eliminata obligativitatea prezentarii actelor care sa dovedeasca scopul si durata sederii in strainatate. In sedinta de Guvern de ieri, a fost aprobata o ordonanta de urgenta prin care, la granita, romanii care vor sa plece in spatiul Schengen sau in alte tari vor demonstra doar ca au suficienti bani pentru transport si pentru cel putin cinci zile in afara granitelor. Astfel, pentru spatiul Schengen suma minima este de 30 de euro pe zi, iar in celelalte tari 20 euro /zi /persoana. De asemenea, daca nu este asigurat transportul trebuie sa fie prezentata suma de 150 de euro. Ordonanta de urgenta se va aplica imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial, adica in zilele imediat urmatoare, a spus ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. El a precizat ca a fost luata acesta decizie deoarece numarul persoanelor returnate din spatiul Schengen a fost foarte mic in comparatie cu numarul celor care au plecat in strainatate. "In primul trimestru al acestui an, mai putin de 0,2% dintre romani au fost intorsi din spatiul Schengen, ceea ce inseamna destul de putin. De asemenea, nu am vrut sa aprobam acesta relaxare dupa raportul de tara pentru ca sa nu se spuna ca, datorita faptului ca rapotrul este bun, schimbam conditiile de iesire din Romania. Aceasta prevedere va fi abrogata in momentul aderarii la Uniunea Europeana, in ianuarie 2007", a spus Blaga. El a mai precizat ca raman neschimbate obligatiile celor care pleaca, si anume sa nu depaseasca 90 de zile in spatiu Schengen in ultimile 6 luni. In cazul in care o persoana este returnata din tarile Schengen deoarece a fost prinsa de autoritatile straine ca a incalcat legea respectivei tari sau ca a depasit termenul de 90 de zile, atunci el va suporta consecintele legii. Adica, instanta judecatoreasca va hotari ce pedeapsa i se cuvine, in functie de faptele savarsite.

Ministrul Administratiei si Internelor a mai subliniat ca nu trebuie nimeni sa-si imagineze ca din ianuarie 2007 se va liberaliza piata muncii in UE pentru romani. "Sunt tari care au liberalizat deja piata muncii, Spania, Italia si Portugalia. Ne-am bucurat sa aflam ca si Olanda este in curs de a aproba liberalizarea pietei pentru romani. Alte state cum sunt Germania si Austria au anuntat ca nu o vor liberaliza. De exemplu, Austria va deschide piata muncii pentru cele 10 state care au aderat la 1 mai 2004, abia in 2009", a mai spus Blaga.

--------------------
Renault Clio Symbol 2002 1.4 8v - Expression
Trance eXcess! :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj666
post 11 May 2006, 09:39
Post #2

Membru autentic

From: Cluj

Pot sa certific ca e simplu. Am fost foarte recent in austria. La vama nu mi-au cerut decit pasaportul, nici macar nu m-au intrebat de bani. Si desi erau destul de multe masini la iesire inaintea mea, a mers foarte repede, pentru verificau efectiv numai pasapoartele.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
cipo
post 12 May 2006, 19:17
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

nu e ceva deosebit. asa se intampla de obicei.

--------------------
Opel Astra 1.7DTI N'Joy 2003
Astra NJoy 2003 1,7DTI + Siemens Navigation System - NAVTEQ
+
sandman_
post 17 May 2006, 10:58
Post #4

software engineer

From: Viena, Austria

din pacate, la "fratii" nostri unguri lucrurile stau altfel decat la noi: eu am iesit pe 1 mai spre austria, pe la nadlac, si am stat 5 minute la romani si 1,5h la unguri. la nikelsdorf am stat vreo 15 minute.
Chiar daca uneori mai intreaba scopul calatoriei, nu mai trebuie sa dovedesti nimic. Spui "cumparaturi la Budapesta" si nu te intreaba de nimic altceva.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 22:09
Forum Renault