Informatii utile pentru calatoriile in afara tarii
![]() ![]() ![]() |
Informatii utile pentru calatoriile in afara tarii
pablo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
|
||
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|||
drumaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
Cartea verde este valabila in toate tarile membre ale Conventiei Carte Verde, care sunt trecute in tabelul de pe polita si care, dupa cum se poate vedea foarte simplu, sunt mult mai multe decit cele din UE (o parte din CSI, nordul africii, turcia, tari arabe, elvetia, norvegia, islanda, fosta iugoslavie, albania)
|
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
perfect de acord cu tine, insa cartea verde inclusa in RCA este valabila unde am spus eu. tarile celelalte sunt 'X'-ate.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
drumaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
La mine nu e taiata nici una. In concluzie, e valabila. O sa ma interesez, poate o fi o greseala a asiguratorului meu...
|
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
N-am cunostinte de drept dar sunt cateva nereguli care zic eu de bun simt:
1. In germania statul se ocupa de amenzi, nu firmele particulare 2. O firma particulra cum este Urban&Asociatii nu cred ca are acces la baza de date a politiei pt a te gasi dupa numarul de inmatriculare 3. Pt ca statul roman sau o firma de avocatura sa poata sa te oblige sa platesti o amenda in romania trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca data in Romania. Presupun ca un judecator din romania nu te poate judeca decat dupa legile din romania. Acum exista si o parte mai ascunsa a problemei prin care se pot conturna toate acestea chiar cu ajutorul catorva guvernanti care ar putea sa dea o noua ordonanta prin care firma Urban&Asociatii are drepturi nelimitate asupra cetatenilor romaniei indiferent de drepturile ce li se cuvin. Si ca sa termin stie cineva care este actionarul principal sau proprietarul acestei firme? QUOTE(nasty @ 10 Jan 2007, 16:40) "De la 1 septembrie2006, prima lista cu debitori va ajunge de la compania germana Parktrade Europe la firma de colectare a debitelor Urban&Asociatii, pe baza unui protocol incheiat recent intre cele doua parti. Protocolul prevede ca partea romana sa recupereze contravaloarea amenzilor de parcare si de trafic neachitate in tarile membre UE de catre soferii romani. ....." This post has been edited by murfi: 17 Jan 2007, 22:11 |
-------------------- |
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
QUOTE(pharaoh_c @ 9 Jan 2007, 12:56) Ce se intampla daca esti fotografiar de un radar in strainatete? ![]() La concret: am fost in Franta si la intoarcere am fost pozat Chiar aseara a aratat la Tv despre radarele de pe autostrada, 43% din procesele verbale raman neachitate din diverse motive si alta chestie interesanta, Franta are incheiat acord de urmarire a contravenientilor in tarile de origine numai cu Germania si Luxembourg! Pana sa incheie si cu Romania ceva asemanator, cred ca va mai trece muuuult timp! ![]() |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@murfi: probabil domnul avocat Urban
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
nyll007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
salutare
as vrea sa ies si eu cu masina din tara dar este cumparata prin credit BRD si e pe numele mamei mele si am inteles ca imi trebuie procura de la notariat , are cineva idee cat costa si daca imi mai trebuie ceva si de la banca imi cer scuze, stiu ca s-a mai discutat dar nu prea ma inteleg cu functia "searcha"(am incercat dar nu am gasit) |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
salut
Aveti idee daca este voie cu detectoare de radar prin europa? Mai exact Ungaria, Austria, Germania, Elvetia si Franta. Am de facut un drum pana in Elvetia si vreau sa stiu prin ce tari trebuie sa ascund detectorul. Daca s-a mai discutat scuze, dar n-am gasit nimic cu search-ul. Merci, |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Personal nu am si nu am folosit asa ceva. Am o cunostinta careia era sa ii fie refuzata intrarea in Elvetia pentru ca la controlul sumar i-a fost gasit detectorul de radar in torpedoul masinii. Si vamesii erau super OK. Insa la vederea respectivului obiect au devenit supersuspiciosi si circumspecti.
Asa ca multumeste-te cu limitele legale (destul de flexibile zic eu) pe autostrazile lor. Pacat ca iti trebuie in RO si dupa aia e destul de complicata treaba. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
mergi linistit cu viteza legala ca sunt destule autostrazi, deci 130-140 km/h.in germania sunt multi km unde nu este limita de viteza,deci....nu te complica cu detectorul de radar.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
Da, ok am inteles asta si aveti dreptate, nu ma mai complic. Problema este acuma daca sa il iau sa-l folosesc numai in Romania sau sa nu ma mai complic de loc. Mi-e frica sa nu am probleme la granita daca mi-l gaseste prin bagaje, pt. ca anul trecut la iesire din Elvetia ne-au cautat in toate bagajele, ne-au cerut chitante, ne-au verificat mobilele.......
This post has been edited by alexnet: 20 Feb 2007, 13:38 |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
FotoGabi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 5 January 05 ![]() |
Calatoresc foarte mult prin Europa,si in 8 ani am luat 2 radare in Germania,si culmea nu cu masina mea,primul(pe stalp) stiam de el,ca trecusem de multe ori prin dreptul lui nu l-am platit(cumparasem un Golf 2 cu 100 Euro si inca aveam numerele fostului proprietar,si cred ca el a platit amenda, deci a mai ramas cu 75 Euro) si al doilea(in masina era radarul) a fost in dreptul unei scoli unde restrictia era de 30 Km/h si eu zburdam peste "saritori" cu 49 Km/h si a venit amenda 25 Euro si am dat banii proprietarului masinii!
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- HD 06 KGA Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
are cineva idee daca s-a modificat cumva limita maxima la nr de tigari ce se pot scoate din tara (introduce in UE) dupa 1 ianuarie? stiu ca inainte era 200. a ramas asa sau s-a marit? tara destinatie - Austria, cu avionul, deci nu se trece prin vama ungara.
eventual si un articol de lege ceva pe care sa-l am listat daca va comenta cineva ceva. This post has been edited by sqryn: 8 Mar 2007, 13:37 |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
sandman_ |
![]()
|
Eu am auzit (de la cineva din politia austriaca, dar n-am citit legea), ca acum cetatenii EU ar avea voie doar cu 2 pachete la intrarea in Austria. Saptamana trecuta a venit cineva pe la mine cu 1 cartush, l-a declarat si nu a zis nimeni nimic la austrieci.
Sincer sa fiu nu stiu nici eu ce sa mai cred, dar sigur nu s-a marit cantitatea si nici nu se va mari in urmatorii 2-3 ani. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Imi aduc aminte ca atunci cand au intrat celelalte 10 tari limita a ramas aceeasi pana cand nivelul accizelor din tarile respective nu ajunge la nivelul celorlalte 15. Daca vrei iti gasesc si legea data in mai 2005.
La otopeni inca mai sunt pe pereti anunturi in care scrie ca ai voie numai 200 de tigari. In practica nu te va mai controla nimeni. Daca pleci din romania nu ai cum sa 'introduci in U.E.' pentru ca esti deja in U.E. This post has been edited by murfi: 8 Mar 2007, 15:24 |
-------------------- |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
corect murfi la faza cu introdusul
![]() multumesc pentru info, intre timp am mai dat si eu search si se pare ca nu s-a schimbat nimic, tot 200 tigari de persoana. am trims un mail si la politia de frontiera, o sa postez si raspunsul, daca o sa-l primesc. O sa vin cu un cartus si eventual 1-2 pachete prin buzunare. nu incerc sa car mai multe caci nu vreau sa am vreo surpriza neplacuta. This post has been edited by sqryn: 8 Mar 2007, 16:19 |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
sandman_ |
![]()
|
nu introduci in UE; ci introduci in Austria, care are si legi proprii... Asta e ideea.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
dantim1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Te mai intreaba la vama daca ai Asigurare de sanatate, ca am fost la Atlassib si tipa de acolo a zis ca-mi fac degeaba ca nu te mai intreaba de asa ceva!
|
--------------------
Opel
Astra Caravan 1,7 DTI
2003
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.533 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(nasty @ 8 Dec 2006, 11:49) Nu mai e nevoie de asigurare medicala daca ai: http://www.ceass.ro/ " card european de asigurari sociale de sanatate, documentul care confera titularului asigurat dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene Cardul european se elibereaza pe cheltuiala asiguratului, de catre casa de asigurari de sanatate la care acesta este asigurat Perioada de valabilitate a cardului european este stabilita astfel incat sa acopere perioada de timp necesara sederii temporare, dar nu poate depasi 6 luni de la data emiterii. Cardul european confera dreptul pentru asigurat de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul european nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza intr-un stat membru al Uniunii Europene in vederea beneficierii de tratament medical In cazul in care circumstante exceptionale impiedica eliberarea cardului european, casa de asigurari de sanatate va elibera un certificat inlocuitor provizoriu" nu cred ca se mai cere la granita , dar e bine sa fii asigurat |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
DragosG |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 10 June 03 ![]() |
Reguli noi pentru calatoriile in Turcia
27 Martie 2007 Cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Turcia cu autoturisme achizitionate in sistem de leasing trebuie sa aiba asupra lor o procura in original din partea companiei care are in proprietate autoturismul. Documentul trebuie sa fie tradus in limba turca. Potrivit unui comunicat al IGPF, Consulatul general al Romaniei la Instanbul a informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), prin intermediul Directiei Generale Afaceri Consulare, cu privire la cerinta autoritatilor de frontiera turce. Sursa: Evenimentul Zilei |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008, 1.6 Tekna DragosG Logan Ambition Bucuresti
|
|
sandman_ |
![]()
|
nu stiu cat de noua e chestia asta, insa asa era si in '95-'96...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Pentru cei care au masinile in leasing la BCR Leasing, este nevoie de urmatoarele pentru a obtine imputernicirea:
-Cerere de imputernicire semnata si stampilata (am anexat modelul in word); -carte verde; -supliment extindere furt extern; -copie pasaport sofer; Toate astea se trimit prin fax la numarul 021/323.73.84 |
--------------------
.
.
.
|
|
cris_a |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 March 07 ![]() |
am trecut in martie pe la austrieci si nu m-a intrebat nimeni de nimic. aveam vreo 8 cartuse de tigari in masina, sa nu mai spun cate sticle de vin si palinca.
nici de asigurare nu spune nimeni nimic, dar va dau un pont. daca nu aveti inca cardul de sanatate si aveti card BRD, mergeti la banca si cereti asigurarea pt posesorul de card. e valabil 60 zile in tara in care folositi cardul. recomandabil e sa va platiti vinietele si autostrazile cu acesta pentru a dovedi ca sunteti in respectiva tara. si nu costa nimic. daca, cardul e in lei cursul de schimb e cel al bancii nationale. This post has been edited by cris_a: 7 Apr 2007, 08:05 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2006
- B 77 PGW can't be sure of anything
|
|
sandman_ |
![]()
|
Ai tu grija cu alea 8 cartuse, pentru ca legea austriaca prevede confiscarea masinii in cazul in care introduci mai mult de 1 cartus/persoana.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Daca vreau sa ies din tara cu masina pt 2 zile - leasing la Porsche Leasing- ce acte trebuie sa am? A fost careva?
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Nu stie nimeni?
![]() This post has been edited by DannyC: 12 Apr 2007, 08:11 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
De cand cu intrarea in UE mai e nevoie de procura de la firma pentru trecerea in Bulgaria, atunci cand masina e pe societate ??? Si daca da, mai trebuie legalizata la notar, sau e valabila fara?
merci, |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
2006 Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru |
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
De cand cu intrarea in UE mai e nevoie de procura de la firma pentru trecerea in Bulgaria, atunci cand masina e pe societate ??? Si daca da, mai trebuie legalizata la notar, sau e valabila fara?
merci, Da, trebuie, insa e suficiena stampila firmei, nu trebuie legalizata. La doua din 4 iesiri la Ruse mi-au cerut-o. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 20:26 |