DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxele la prima inmatriculare din 2007, propunerea din codul fiscal

Vlad Georgescu
post 19 Jul 2006, 11:58
Post #61

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(gdm @ 16 Jul 2006, 10:20)
Nu mai trebuie sa-ti spun ca s-a aprobat legea propusa de APIA. Statul pierde, cetateanul pierde, singurii care castiga sunt dealerii auto. Si castiga, nu gluma. Vor fi multimiliardari in scurt timp.
*

Am gasit online un calculator de taxa: http://www.evz.ro/taxeauto.php

Si acum sa-mi spun parerea pentru care o sa ma injurati:

Desi nu am nici o legatura cu vreun dealer auto sau cu vreo alta firma auto consider ca si eu cistig din aceasta lege.

Ce cistig? SIGURANTA pe strada.

Masinile alea de 1000-2000 EUR sint jalnice. Sint un pericol pentru siguranta circulatiei.

Stiu asta pentru ca am vazut-o cu ochii mei, la un prieten care a lucrat in Germania si a adus, pe rind, 3 masini SH din gama asta de pret (acum mult timp cind se puteau inmatricula). Sint sigur ca exista si exceptii, dar cred ca majoritatea sint intr-o stare tehnica execrabila.

Personal ma bucur ca nu se vor umple soselele din Romania de rable fara frine, cu probleme la directie, etc.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 19 Jul 2006, 12:05

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 19 Jul 2006, 12:23
Post #62

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Honda Integra din '98, euro 3, 1800 cmc, 190 CP, 1600 Euro taxa. 04.gif TVA-ul se mai recupereaza? naughty.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
thunder
post 19 Jul 2006, 12:28
Post #63

Membru autentic

From: Pitesti

Pei si masina cat costa, ca suna tare bine. Cel putin motorul ala de Honda (presupun ca e un VTEC) e criminal.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
litza
post 19 Jul 2006, 13:37
Post #64

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Masina de 4 ani, EURO 3 (foarte poluanta ce-i drept), 1600 cmc, 1500 EUR. Sa-i bip biiiiiiiiiip biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
cj98czh
post 19 Jul 2006, 13:51
Post #65

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

@Vlad Georgescu

Fara nici un fel de rautate dar nu vrei sa spui ca un Renault Safrane din 95-96 este mai prost si mai nesigur decat Dacia Solenza....sau poate chiar decat Loganul
Eu sincer nu as da R25 nici pe 2 solenze....dar ma rog asta este parerea mea.....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
NIN
post 19 Jul 2006, 17:44
Post #66

Membru de seara

From: Timisoara/Jimbolia

QUOTE(Marty @ 19 Jul 2006, 14:23)
Honda Integra din '98, euro 3, 1800 cmc, 190 CP, 1600 Euro taxa. 04.gif TVA-ul se mai recupereaza?  naughty.gif
*

Taxa e 1600+TVA deci 1800 si ceva!
ne-au cam tras teapa cu modificarea asta!

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus 1.4MPI - TM-XX-T??
+
testike
post 19 Jul 2006, 21:39
Post #67

Membru autentic

From: Cluj

Ce ziceti de un Smart cu ~2500-3000 EUR, ca si masina pentru oras?
Taxele sunt <700 EUR - calculate pe site-ul mentionat mai sus, pentru o masina din 2000 cu motor de 800 cmc si Euro 3 .
Ar iesi cam pe la 3500 - 3800 masina, ce am gasit la preturile astea aveau cam 5-6 ani, si 50-100 mii km.

On Topic - nu mi se par asa mari taxele pentru aceasta masina. smile.gif

Off Topic - ce parere aveti de masinuta, merita? Sunt multe si cu cutie automata, pentru sotia mea ar fi perfecta una..

Later Edit: am calculat acum pe un site () http://www.gpi.ro/inc/taxevama.phpsi am aflat ca sunt taxe de platit acum 305 EUR? Pai atunci ma duc sa cumpar cat mai repede, am gasit cateva pe la dealeri..

This post has been edited by testike: 19 Jul 2006, 21:43

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
gdm
post 20 Jul 2006, 10:54
Post #68

Membru autentic

Cine spune ca taxa APIA ajuta ca sa avem un parc auto mai modern, mananca rahat. Putini romani isi permit sa-si cumpere masini noi. Asa ca vor ramane cu rablele lor de prin anii '70 si '80. Masini care polueaza oricum mai mult decat euro2.
Dar nu poluarea e problema cu masinile astea. Au structura de rezistenta (lonjeroane) afectata de rugina, sistemul de franare este imbatranit. Masinile astea in orice moment pot fi cauza unui accident. Dar ce conteza toate astea, APIA sa aiba profit maxim!

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
vijelie
post 20 Jul 2006, 11:06
Post #69

membru violet

@gdm: structura de rezistenta se poate repara/inlocui, franele se repara periodic, orice masina, cat de veche ar fi, se intretine, altfel o ia dracu in 3 ani. De asta se fac si ITP-urile, nu?
A, ca sunt oameni care trec ITP cu spaga avand defecte demne de scenarii de groaza, tine de bruma de minte a fiecaruia...
Asta nu inseamna ca, vai saracul, nu are bani de masina mai buna, sa-l lasam sa circule cum o putea, saracutul...
Nu, nu e obligatoriu sa ai masina. Daca e in stare buna, OK, daca nu, la reparat sau la gunoi. Simplu...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
gdm
post 20 Jul 2006, 11:20
Post #70

Membru autentic

Domnule vijelie, teoretic lucrurile stau cum ai zis matale, practic insa este o mica diferenta.
Dar ce mai conteaza, dealerii isi cresc profitul. cool.gif

--------------------
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
vijelie
post 20 Jul 2006, 11:47
Post #71

membru violet

Pe mine unul ma doare-n cot de profitul dealerilor (asa cum ii doare pe ei de profitul meu) atata vreme cat stiu ca in trafic nu vor mai fi masini legate cu sarme, fara frane, cu geamuri aburite din toamna pana in primavara, fara becuri sau cu caroseria spre stanga si cu rotile spre dreapta.
Si de la teorie pana la practica e exact cat e vointa si mintea omului.

--------------------
+
gdm
post 20 Jul 2006, 11:51
Post #72

Membru autentic

Fac o estimare financiara a taxei APIA.
In Polonia, o tara de 1,5 ori mai mare decat Romania s-au adus dupa integrare cam 1 milion de masini second hand pe an. Daca s-ar fi pastrat taxa propusa de Ministerul finantelor, statul ar fi incasat intre 500 de milioane si 1 miliard de Euro pe an la care s-ar adauga taxele de la masinile noi. (evident piata de masini noi s-ar fi restrans).
Cu taxa APIA, comertul cu masini second este practic suprimat. Se vor vinde insa mai multe masini noi. IN anul 2005 s-au vandut cam 200000 de masini noi. Sa zicem ca in 2007, favorizati si de taxa APIA, dealerii vor vinde 250000 buc. Valoarea medie a unui autoturism vandut este cam 10000Euro. Din astia statul incaseaza tva-ul si taxa APIA. Dar taxa APIA este neglijabila la masinile noi. Deci raman cam 2000Euro/masina. Jumatate din masinile noi sunt luate de firme, care isi deduc TVA iar statul incaseaza praful de pe toba. Deci statul va incasa cam 250 de milioane de Euro pe an.
Recapituland
In cazul in care ar fi fost accepatata varianta Min finantelor, statul ar fi incasat cam 1 miliard de Euro pe an iar parcul auto din ani '70 si '80 s-ar fi schimbat cu masini din anii '90.
Cu taxa APIA, statul incaseaza cam 300 milioane de Euro pe an. Raman in circulatie vechiturile din anii '70 si '80. Dealerii isi vor multiplica veniturile.

Dar ce mai conteaza toate astea, tot ce contaza este ca mafiotii sa aiba profituri record.

--------------------
+
vijelie
post 20 Jul 2006, 11:57
Post #73

membru violet

Ia baga ochiu' pe www.apia.ro si zi-ne cine e presedinte de onoare!

--------------------
+
ache2
post 20 Jul 2006, 12:31
Post #74

Membru autentic

From: Berceni, PH

ma indoiesc amarnic ca un BMW wub.gif din 95 undeva in jur de 160-170 k km e mai putin sigur decit o Solenza (de asta posed si eu), un papuc sau un Matiz (ca veni vorba) !
asa ca treaba cu "hirburile de 1000-2000 de euro cred ca e doar o vorba de claca !
dau oricind Loganul (e drept, d-asta n-am) pe un BMV 325 din '92-,93 !
parerea mea, hic ...

off topic: care or sa fie taxele pentru motociclete, ca n-am vazut pe nicaieri ?

This post has been edited by ache2: 20 Jul 2006, 12:32

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
claude307
post 10 Aug 2006, 00:19
Post #75

Membru incepator

Ma bag si eu in seama oleaca biggrin.gif

De exemplu daca am o nenorocita de masina din '80 cu -euro voi mai putea sa o vand dupa ce intram in UE?
Ala care cumpara plateste vro taxa ca sa o inscrie?Sau toate taxele se refera la prima inscriere a masnii?

Mai greu de cap...asta e icon_mrgreen.gif

--------------------
renault safrane - BT03FAQ
+
tatabobu
post 10 Aug 2006, 08:56
Post #76

membru

Taxa se refera la prima inmatriculare in Romania.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
claude307
post 10 Aug 2006, 16:50
Post #77

Membru incepator

M-ai luminat icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Tonyus
post 10 Aug 2006, 23:23
Post #78

Simply clever...

From: Oradea

QUOTE(vijelie @ 20 Jul 2006, 12:47)
Pe mine unul ma doare-n cot de profitul dealerilor (asa cum ii doare pe ei de profitul meu) atata vreme cat stiu ca in trafic nu vor mai fi masini legate cu sarme, fara frane, cu geamuri aburite din toamna pana in primavara, fara becuri sau cu caroseria spre stanga si cu rotile spre dreapta.
Si de la teorie pana la practica e exact cat e vointa si mintea omului.
*

Sa vorbim peste 7 ani....daca mai tii masina care o ai acum!

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
Zazie
post 14 Aug 2006, 13:07
Post #79

Membru autentic

Din punctul meu de vedere o masina straina de marca ce depaseste 10 ani vechime nu prea mai e masina. O masina romaneasca dupa 3 ani iar nu mai e masina.
Acum, ma doare sa vad ca desi am votat un grup parlamentar sa-mi faca viata usoara ei isi bat joc de sufletul meu. Inteleg o taxa pentru o masina de acum 10 ani, dar nu inteleg o taxa pentru o masina dupa anul 2000. Platesc 3,7 ron pentru un litru de benzina, vreau sa dezvolt o afacere, vreau sa castig bani si sa-i bag si statului bani in buzunar. Degeaba, nu contez.
Sper la final sa se inventeze smecheria care sa ocoleasca taxa asta.
Noi, cei care ne dorim altceva, putem face ceva?

--------------------
Renault Megane Extreme
Renault Megane 2.2 Hatchback. 1,5 dCi 85 CP Extreme
+
mihye
post 14 Aug 2006, 14:25
Post #80

From: TM

Eu am la indemana o comparatie. Mi-am cumparat un Twingo 2001 in martie anul acesta. Am platit exact 21mil TVA (19%din valoarea calculata de statul roman in vama). Fratele meu si-a cumparat unul identic dar an 2000 si a platit astazi TVA-ul 29.150.000 lei vechi ,cu toate ca masina lui este cu un an mai veche deci o valoare in vama mai mica! Si acesta este numai inceputul! Cum este posibil sa aberezi ,ca pe aceeasi masina pui pret mai mare dupa ce aceasta a imbatranit cu 5-6 luni!, asta dupa ce facem abstractie ca exista diferente intre marci si modele pe care firmele care fac CASCO le pot calcula pe cand statul roman nu, dar si diferentele enorme intre valoarea calculata de ei si preturile reale le masinile secondhand. Traim in romania si orice este posibil!

--------------------
 Fiat GP 2008
+
Fan3
post 14 Aug 2006, 14:25
Post #81

Membru autentic

exista sanse ca aceasta taxa sa nu intre in vigoare.....sau cel putin nu in forma asta....
Sumele sunt mari si nejustificabile..sa dau la un passat 2003-2004, 1.600E +TVA mi se pare mai mult decat aberant !!!

--------------------
* * * - *
+
Zazie
post 14 Aug 2006, 15:02
Post #82

Membru autentic

Stim ca este aberant. Ai vreo sursa la dispzitie sau e doar o banuiala?

--------------------
Renault Megane Extreme
Renault Megane 2.2 Hatchback. 1,5 dCi 85 CP Extreme
+
Fan3
post 14 Aug 2006, 19:43
Post #83

Membru autentic

faptul ca aceasta taxa nu exista in celelalte tari ale UE (doar ungaria si polonia ...parca, insa si acolo sunt "probleme " f mari cu aceasta taxa...)
Masina indiferent de unde a fost cumparata.....tre sa "circule " liber in toata UE

--------------------
* * * - *
+
SilviuB
post 16 Aug 2006, 09:07
Post #84

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

S-a facut o portita de scapare din aceasta lege tampita, adica masinile primite prin donatie, indiferent de ce fel de masina este, sunt scutite de plata aberantei taxe. Cool, nu ? Deci daca baga legea, practic este inca o lege pe langa cele multe fara aplicare.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
kriiss888
post 16 Aug 2006, 09:33
Post #85

Membru

Comisia Europeana a intentat proces Poloniei si unei tari baltice la Curtea Europeana de Justitie tocmai in ceea ce priveste aceasta taxa considerata ilegala pe care Polonia a adoptat-o( Polonia a fost notificata in ceea ce priveste ilegalitatea taxei dar nu a facut nimic asa ca a fost data in judecata) . Asa ca ar fi bine de vazut finalul procesului pt ca , daca CEJ considera ilegala o asemenea taxa, si Romania va fi obligata sa o anuleze.

This post has been edited by kriiss888: 16 Aug 2006, 09:34

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006
+
gdm
post 16 Aug 2006, 10:40
Post #86

Membru autentic

Si Romania va fi obligata s-o anuleze la un moment dat. Dar un proces dureaza mult si pana se schimba legea, mafiotii de la APIA isi vor fi facut plinul. Mafiotii de la APIA pe asta mizeaza. Ne-o trag sus acum, iar apoi mai vad ei ce se intampla.

--------------------
+
Fan3
post 16 Aug 2006, 10:51
Post #87

Membru autentic

romania adera la uniune cu multe minusuri(justitia..si care mai sunt....) nu cred ca una in plus i-ar face bine ....

--------------------
* * * - *
+
sqryn
post 16 Aug 2006, 11:27
Post #88

Clio rulezzz

From: München

@SilviuB

Pai e clar ca la anu o sa imi fie si mie donata inca o masina...una germana ca sa am cu ce sa fac comparatie smile.gif

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
claude307
post 17 Aug 2006, 17:01
Post #89

Membru incepator

asta cu prima inmatriculate am inteles biggrin.gif dar....cam cat de mult va creste impozitele pentru masinile care le avem acum..inmatriculate?
de ex: un bmw '76 2.5 biggrin.gif
(am tot cautat dar nu gasesc decat majorarea taxelor la 1 inmatriculare)...

--------------------
+
CGB
post 19 Sep 2006, 19:13
Post #90

CGB

From: behind

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5602...Hash=04f2fd194f

dar...cica UE nu e de acord cu taxele astea.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
4 Pages < 1 2 3 4 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:29
Forum Renault