DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce parere aveti despre soferii de tir?

yon
post 29 Apr 2009, 12:35
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: slatina

pai sony ai drepatate frate, eu nu contest ce spui tu, eu doar spun ca daca ai avea curiozitatea sa te uiti la inteligentul de la volan ai vedea ca ala care face asemenea chestii este un tinerel fara minte. eu iti garantez ca un sofer de TIR cu familie si copii acasa nu ar face niciodata asa ceva. mai sus zicea cineva ca el conduce camioane de la 14 ani, pai ei sunt aia periculosi , ei cei care nu respecta legea, si eu am permis profesionist si as putea sa merg si eu cu TIR-ul pe care este sofer tata dar nu o fac. iti spun si de ce nu o fac, nu fac asta deoarece pt a conduce o asemenea masina ai nevoie de o anumita experienta. nu sunt de acord cu patroni care dau masini de un asemenea tonaj unor pustani de douazeci si ceva de ani.
sunt convins ca daca legea nu ar mai permite sa fii sofer pe o masina din asta de la o varsta f mica situatia s-ar imbunatati mult

--------------------
Dacia 1310/Supernova 1995/2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 29 Apr 2009, 13:01
Post #92

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Sony @ 28 Apr 2009, 22:00)
Copile, vad ca stii si Codul Rutier la fel ca si limba romana! Adica deloc! Mai citeste ordinea folosirii benzilor de circulatie! (presupun ca stii sa citesti)
I[...]

E ceva tare ciudat cu acele semne de pe A1, am mai scris undeva asta.

Semnul este "Depasirea interzisa autovehiculelor de transport marfuri" numai ca e pe AUTOSTRADA unde, conform "195" "trecerea autovehiculelor unul pe linga altul pe benzi diferite ale aceluiasi sens de mers nu e considerata depasire". Ca atare semnul ala e ceva care ar trebui interpretat altfel decit legal.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Sony
post 29 Apr 2009, 13:33
Post #93

Membru autentic

From: Ban Land

yon, intelectualu' care a facut din loganu' meu o epava avea 55 ani si cateva milioane de km rulati. Nu a franat decat dupa ce l-a lovit pe cel din spatele meu. Probabil a durat pana a primit indicatii telefonice de la alt inteligent cum sa gadile pedala de frana ca sa functioneze.

29 Apr 2009, 14:34:
diaconuliviu, io ma refeream la numerotarea benzilor si la modul in care trebuie folosite.

This post has been edited by Sony: 29 Apr 2009, 13:34

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
diaconuliviu
post 29 Apr 2009, 14:23
Post #94

Membru autentic

Eu am inteles, ideea era ca citai pe acel "tirist" legat de semnul ala.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
puiu82
post 29 Apr 2009, 16:39
Post #95

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(yon @ 29 Apr 2009, 13:35)
pai sony ai drepatate frate, eu nu contest ce spui tu, eu doar spun ca daca ai avea curiozitatea sa te uiti la inteligentul de la volan ai vedea ca ala care face asemenea chestii este un tinerel fara minte. eu iti garantez ca un sofer de TIR cu familie si copii acasa nu ar face niciodata asa ceva. mai sus zicea cineva ca el conduce camioane de la 14 ani, pai ei sunt aia periculosi , ei cei care nu respecta legea, si eu am permis profesionist si as putea sa merg si eu cu TIR-ul pe care este sofer tata dar nu o fac. iti spun si de ce nu o fac, nu fac asta deoarece pt a conduce o asemenea masina ai nevoie de o anumita experienta. nu sunt de acord cu patroni care dau masini  de un asemenea tonaj unor pustani de douazeci si  ceva de ani.
sunt convins ca daca legea nu ar mai permite sa fii sofer pe o masina din asta de la o varsta f mica situatia s-ar imbunatati mult
*

Nu am carnet de profesionist inca,dar vreau sa-l obtin.
Nu am avut probleme pana acum cu soferii de tiruri si camioane......poate sunt eu mai norocos.....sau mai prudent.
DAR,daca nu esti de acord cu patronii care dau masini de asemenea tonaj unor pustani.....cum o sa capete experienta soferii aia?
Toti patronii vor soferi tineri,dar cu experienta wacko.gif pai de unde daca nu conduci?
Si vor tineri pt ca marea majoritate nu au obligatii,nu cer un salariu mare,doar pt ca le place meseria asta.
Merge pana la 40 de ani pe duba si apoi merita sa se urce in tir????
Bafta!

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
yon
post 29 Apr 2009, 16:49
Post #96

Membru autentic

nu puiu82 nu merge pana la 40 de ani pe duba si apoi pe TIR dar cred ca se poate incepe si cu camioane de 7,5 tone si apoi sa se urce usor, usor . multi fac saltul mult prea repede si de acea apara oameni care spun ca soferi de TIR sunt.....
sincer sa fiu nici eu nu prea am avut probleme cu soferi de TIR , ba din contra, dar daca oameni de pe aici spun ca au patit unele chestii inseamna ca asa este. eu sunt mai suparat pe soferi de autobuze si microbuze care circula cu masina ticsita de oameni si cu viteze mari de tot si pe deasupra mai intra si in depasiri riscante care daca nu le reusesc te scot pe tine de pe drum numai sa nu faca accident. eu am patito cu un sofer de autobuz care daca nu eram atent ma scoate de pe drum si cine stie cum se termina.

--------------------
+
diaconuliviu
post 30 Apr 2009, 07:04
Post #97

Membru autentic

QUOTE(puiu82 @ 29 Apr 2009, 16:39)
[...]
DAR,daca nu esti de acord cu patronii care dau masini de asemenea tonaj unor pustani.....cum o sa capete experienta soferii aia?
Toti patronii vor soferi tineri,dar cu experienta [...]

Pe vremuri existau parca doi pe o masina: unul "titular" si mai experimentat si altul tinerel-invatacel. Asta facea sa capete experienta si ala tinar.
Cum spune Yon, se poate incepe cu dube, camioane, etc..
La fel cum ar trebui ca parintii proaspetilor soferi sa le dea pe mina intii Dacia si abia apoi BMW, OOOO, etc.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
yon
post 30 Apr 2009, 16:36
Post #98

Membru autentic

ca bine spui liviu smile.gif

--------------------
+
puiu82
post 30 Apr 2009, 17:00
Post #99

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(diaconuliviu @ 30 Apr 2009, 08:04)
Pe vremuri existau parca doi pe o masina: unul "titular" si mai experimentat si altul tinerel-invatacel. Asta facea sa capete experienta si ala tinar.
Cum spune Yon, se poate incepe cu dube, camioane, etc..
La fel cum ar trebui ca parintii proaspetilor soferi sa le dea pe mina intii  Dacia si abia apoi BMW, OOOO, etc.
*

Se considera ca daca ai obtinut permisul,stii sa stapanesti masina,iti stii limitele si mergi legal.Poti sa mori si cu dacia,bmw-ul sau Tir-ul daca nu te duce capul.
Daca gresesti,e pe raspunderea ta.
Daca ai fi patron de firma de transport,ai angaja 2 soferi? Sau numai pe cei batrani si cu experienta?
Bafta!

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
parpanel
post 1 May 2009, 09:00
Post #100

Calator

Multumesc si eu pe aceasta cale supersoferului de tir care anul trecut in iarna mergea pe banda a doua pe E85 intr-o localitatea care nu imi amintesc numele. Se facuse coloana in spatele lui de cativa km ca ii era lene sa treaca pe prima banda. Am trecut pe prima banda si dumnealui a tras brus dreapta sa-mi inchida unghiul; problema e ca un nene mergea pe partea dreapta a drumului pe care era sa il calc si numai inspiratia acestuia sa se fereasca l-au salvat. Am reusit sa-i vad si fata zambitoare si victorioasa. Asa ca mult (a) ...succese in activitate!!!

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
C@talin
post 1 May 2009, 12:46
Post #101

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

din cate stiu eu pe E85 nu sunt doua benzi pe sens wink.gif e una aia mica e de urgenta wink.gif ,asa ca ...

This post has been edited by C@talin: 1 May 2009, 12:46

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
bulan
post 1 May 2009, 13:35
Post #102

Membru autentic

Parerea mea este ca o data de mult clubul soferilor de tir era ceva mai select.

--------------------
a b c
+
parpanel
post 1 May 2009, 17:16
Post #103

Calator

QUOTE(C@talin @ 1 May 2009, 12:46)
din cate stiu eu pe E85 nu sunt doua benzi pe sens wink.gif e una aia mica e de urgenta wink.gif ,asa ca ...
*

Pe E85 de la Costesti si pana la Urziceni sunt 2 benzi.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
SSilent
post 1 May 2009, 17:24
Post #104

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

soferii de tir mi se par cei mai experimentati soferi de pe sosele, evident sunt si exceptii ca oriunde dar in mare sunt OK.

o intrebare am daca e vreun sofer de tir prin "zona", in dreptul rotilor din spate ale tractorului (rotile motoare) este punct de vizibilitate mort? nu de alta dar eram o data cu Dacia de la munca pe varianta in C-ta pe prima banda si in stanga mea un TIR, mergeam in dreptul rotilor motoare si de-odata omu semnalizeaza dreapta, voia sa schimbe banda.... PESTE MINE... cand am vazut ca se apropie m-am panicat, am retrogradat viteza si am lipit acceleratia de podea si dai cu claxoane... si intr-un final, omu a tras stanga la limita.... cred ca era la cativa cm de mine.... intreb ca vreau sa stiu daca e punct mort p-acolo sa stiu alta data sa nu mai stau, oricum dupa incidentu ala nu ma mai simt deloc comfortabil sa merg pe langa un tir cu acceasi viteza ca si el...

This post has been edited by SSilent: 1 May 2009, 17:25

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
giany911
post 1 May 2009, 17:47
Post #105

Aproape util

From: Bucuresti

Teoretic are 2 oglinzi, una indreptata catre partea de jos. Acum nu stiu cat de multa lume o mai verifica si pe aia. Eu evit sa merg paralel cu orice ( bineinteles nu vorbesc de ambuteiaje ).

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
C@talin
post 1 May 2009, 17:51
Post #106

QUOTE(parpanel @ 1 May 2009, 18:16)
Pe E85 de la Costesti si pana la Urziceni sunt 2 benzi.
*

acolo da smile.gif my bad

--------------------
+
bulan
post 1 May 2009, 19:12
Post #107

Membru autentic

QUOTE(SSilent @ 1 May 2009, 17:24)
o intrebare am daca e vreun sofer de tir prin "zona", in dreptul rotilor din spate ale tractorului (rotile motoare) este punct de vizibilitate mort?
*

Cei de la top gear au facut un experiment cu vizibilitatea in oglinzi la camioane si cu punctul mort.Daca e cineva dibaci care poate depista videoclipul si sa-l posteze aici ca pe mine nu ma duce capul sa rascolesc netul.Este extrem de interesant si va veti edifica ca de multe ori soferul pur si simplu nu vede tot in oglinzi.

QUOTE(giany911 @ 1 May 2009, 17:47)
Teoretic are 2 oglinzi, una indreptata catre partea de jos. Acum nu stiu cat de multa lume o mai verifica si pe aia.
*

Cea la care faci referire este oglinda cea mica din partea dreapta in care se vede la virajele spre dreapta ce se petrece cu remorca sau semiremorca.In virajele la dreapta in oglinda cea mare din dreapta nu se vede absolut deloc pe unde ruleaza remorca sau semiremorca.

--------------------
a b c
+
C a t a l i n
post 1 May 2009, 19:17
Post #108

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
bulan
post 1 May 2009, 19:22
Post #109

Membru autentic

Am gasit totusi si eu ceva:
link-ul este restrictionat dar i-l puteti viziona direct pe youtube cu titlul:Truck Safety - Stay out of Truck Blind Spots

This post has been edited by bulan: 1 May 2009, 19:33

--------------------
a b c
+
SSilent
post 2 May 2009, 12:06
Post #110

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

mda, saracu om nu avea nici o vina, stateam, se pare, fix in punctul mort atunci rolleyes.gif

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
Mihai San
post 2 May 2009, 13:04
Post #111

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

Vin si eu cu un raspuns la intrebarea care deschide acest topic..

Ca si sofer profesionist ce am devenit nu de zeci de ani asa ca nu am o experienta exagerat de mare in domeniu dar va pot spune ca soferii profesionisti sunt ca si facuti pentru asa ceva ....eu unul de mic merg cu masina si uite ca am ajuns si la tir...Nu am o profesie bazata pe condusul masinilor agabaritice in fiecare zi dar ocazional imi fac treaba bine si raman la parerea ca aici ai nevoie de talent si multa multa munca si pricepere.

ca sa va dati seama cat de greu este sa faci o garare cu spatele cu un tir puteti incerca cu masina personala la care cuplati o remorca de maxim 750 kg si incercati o garare cu spatele ...si apoi veti intelege munca depusa soferii profesionisti si va garantez ca ii veti respecta.
Uneori ei par nesimtiti in trafic dar numai din pricina faptului ca ei isi cunosc foarte bine limitele .

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
Sony
post 2 May 2009, 13:52
Post #112

Membru autentic

QUOTE(Mihai San @ 2 May 2009, 14:04)
Uneori ei par nesimtiti in trafic dar numai din pricina faptului ca ei isi cunosc foarte bine limitele .
*

Asa am zis si io! Intelectualu' care mi-a facut masina dauna totala fara sa franeze si-a cunoscut foarte bine limitele si mi-a distrus doar masina, dar pe mine m-a lasat intreg. De asemenea si intelectualu' care mi-a smuls oglinda dreapta in timp ce ma impingea pe contrasens in fata altui TIR.

Copile, lasa textele astea pentru ca cei care nu au permis chiar te-ar putea crede!

--------------------
+
giany911
post 2 May 2009, 13:59
Post #113

Aproape util

Sony, crezi ca esti singurul cu masina dauna totala? Ce importanta are ca un tir/ un sofer de tir ti-a distrus masina? Cati mor in accidente rutiere zilnic? Nu poti sa cataloghezi o categorie din experientele tale neplacute cu 1,2,5 reprezentati.

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
Mihai San
post 2 May 2009, 19:39
Post #114

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

Daca unul e nesimtit sau greseste nu toti sunt la fel..

This post has been edited by Mihai San: 2 May 2009, 19:40

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
Sony
post 3 May 2009, 13:09
Post #115

Membru autentic

Copilasi dragalasi, aveti dreptate! Am gresit sa generalizez. Daca 80% din tiristii pe care i-am intalnit sunt retardati, concluzia pe care ar trebui sa o trag e ca tiristii sunt cei mai adevarati soferi. Aveti dreptate si cand spuneti ca nu am dreptate sa ma plang ca un cretin si-a bagat p..a in munca mea. Atata timp cat altii mor pe sosele sau de foame in Somalia io trebuie sa ma inchin in fata tiristilor pentru ca imi permit sa traiesc.

--------------------
+
ady77
post 3 May 2009, 17:22
Post #116

راحتزیل یو

From: near Bacau

Exact! tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
diaconuliviu
post 3 May 2009, 17:22
Post #117

Membru autentic

QUOTE(puiu82 @ 30 Apr 2009, 17:00)
Se considera ca daca ai obtinut permisul,stii sa stapanesti masina,iti stii limitele si mergi legal.[...]

Atunci mergeti, pana mea, ca atare, legal, cu experienta si coretct, nu ne mai azvirliti pe noi in sant si gata, nu va mai plingeti.
QUOTE(bulan @ 1 May 2009, 13:35)
Parerea mea este ca o data de mult clubul soferilor de tir era ceva mai select.
*

Exact, acum toti soferii sint "tiristi".

Nu dau in ei, multi sint corecti dar... au "uscaturile" lor, din pacate numarul acestora fiind in crestere. Din experienta, deh...

Cit despre "ce greu se parcheaza un tir"...va rog. Categoriile A si B sint "amatori", C,D,E,etc sint "profesionisti", da? Adica asta le e meseria. Asta sa faca bine si corect si legal. Nu-s in stare? sa predea permisul. E exact ca angajatii ministerului de externe, necunoscatori de alte limbi decit romana. Si care vor "spor de cunoastere a unei limbi straine" Pai?
Exact cum spunea si Mihai San, iti trebuie talent ca sa faci ceva bine, deci, fiecare sa-si aleaga o meserie pe care o fac bine.

This post has been edited by diaconuliviu: 3 May 2009, 17:31

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
einstein1984
post 4 May 2009, 13:30
Post #118

fan Dacia

QUOTE(radian @ 28 Apr 2009, 23:14)
Cred ca TIR sa mearga cu peste 100km/h ai azut doar in filmele americane.

*

Capul tractor e capabil de vreo 125 km/h. Teoretic e limitat electronic la 90 km/h, insa in Romania cica scot baietii limitarea mai mereu.
Tot teoretic nu are voie sa conduca mai mult de 8 ore pe zi. Insa merg cu 2 diagrame tahograf sau 2 cartele si conduc si 14 ore.
Ca nu fac asta din vina lor.... e altceva.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
C@talin
post 4 May 2009, 13:42
Post #119

nasol e ca atunci cand scot siguranta la limitare moare si diagrama tongue.gif

--------------------
+
sonykel
post 4 May 2009, 13:48
Post #120

Actualmente Ing.

From: Constanta

zilnic fac ``naveta`` pana la locul de munca cam 30km dusul , o iau prin ct pe varianta si dupaia spre eforie... deci tiruri la greu. Pana acum o saptamana nu prea suportam tiristii. Acum o saptamana mi-am luat statie CB(sa aflu unde sunt controale rar, etc etc) e acum am inceput sa-i vad cu alti ochi. sunt niste oamenii foarte saritori si chiar prietenosi. Si daca stai si ii asculti(mai ales seara cand ma intorc)ca unii au niste patroni tampiti si muncesc muuult peste norme , le dau niste timpi imposibili de facut cu 2soferi si un turism , incepi sa-i intelegi. Si apropo de faza cu razbunarea , tiristii sunt destul de razbunatori si uniti. I-am ascultat prin statie si am vazut si ``victimele`` dar toti si-o meritau. Deci ideea e fie ca sunt idioti , prosti sau nu , sunt oameni buni , prieteni adevarati de drum trebuie sa-i respectam si vom fi respectati.

This post has been edited by sonykel: 4 May 2009, 13:51

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
10 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 04:39
Forum Renault