Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
kum |
![]()
|
||
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Monopolul Stăpânului, ce să-I faci?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Aha. Si tu vrei o religie bazata pe echitate si non-discriminare, da?!...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 Apr 2014, 23:02) Yehsua a mai spus si: "Sa nu credeti ca am venit sa aduc pacea pe pamânt. N-am venit sa aduc pacea, ci sabia" - Matei 10:34 "Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36 "Cât despre vrasmasii mei, care n-au vrut sa împaratesc eu peste ei, aduceti-i încoace, si taiati-i înaintea mea." - Luca 19:27 "Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: nu; ci mai degraba desbinare." - Luca 12:51 "Daca vine cineva la mine si nu uraste pe tatal sau, pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar însasi viata sa, nu poate fi ucenicul meu" - Luca 14:26 Un adevarat sfânt, ce propovăduiește pacea și iubirea. ![]() Și când mă gândesc ca misticii îl venerează pe sălbaticul ăsta. ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 23 Apr 2014, 22:13 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@mos:
E inutil, din pacate, să-ți explic eu versetele respective. Într-adevăr, nu propovăduia pace, nici nu zicea "pace vouă!" mai tot timpul. Nici nu S-a lăsat răstignit, nu... @dacis: eu? Păi unde-i discriminarea-n creștinism? This post has been edited by DragosP: 23 Apr 2014, 22:20 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Raspundeam lui kum.
Crestinismul discrimineaza pentru ca trateaza foarte diferit credinciosii si necredinciosii. Chiar daca la inceput si mereu au, fiecare, sansa lor |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 Apr 2014, 23:02) Aici intervine diferenta majora intre felul in care credem. Unii iau mot-a-mot niste cuvinte din cartile sfinte si le dau statut de lege, altii le iau doar ca niste pilde, unele chiar demne de urmat. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Dan73 @ 24 Apr 2014, 00:38) Daca tu din ce spune Einstein acolo ai inteles ca e un credincios mozaic ortodox...inseamna ca nu ai inteles nimic. ![]() Acuma e drept ca am cam exagerat!... Io aveam ca reper cartulia scrisa de Einstein. "Cum vad eu lumea", parca se cheama (din care mi se pare ca e scos citatul cu pricina). Plus niscaiva texte despre iudaism si influenta lui asupra oamenilor de stiinta evrei. Daca vrei sa vezi cat de profund este impregnat Einstein si fizicienii in genere de apartenenta lor religioasa, urmareste celebra dezbatere dintre Einstein, pe de o parte, si Heisenberg si Bohr, pe de alta parte. Cei din urma protestanti, mi se pare. Faptul ca religiile influenteaza decisiv indivizii si natiunile este sustinut cu osardie de alt neamt, Max Weber, in "Sociologia religiilor" QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 07:01) Aici intervine diferenta majora intre felul in care credem. Unii iau mot-a-mot niste cuvinte din cartile sfinte si le dau statut de lege, altii le iau doar ca niste pilde, unele chiar demne de urmat. Evident ca in crestinism gasim si o componenta etica / practica / concreta (pilde, unele chiar demne de urmat). Dar daca nu luam ca atare si spusele despre Hristos, inviere etc.etc.. pierdem vremea. Cel mult suntem porecliti crestini! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Depinde de orizonturile fiecăruia. Unghiul de incidență asupra "slovelor buchisite" lasă sau nu și puțin loc de interpretare. Lipsa de permisivitate, tipică BO, în raport cu alte modalități de a crede, mie, personal, nu-mi place defel.
A caracteriza oamenii strict din punctul de vedere a înclinațiilor și practicilor religioase denotă o formă de egoism cu iz dictatorial. This post has been edited by gabize: 24 Apr 2014, 06:45 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 07:41) Depinde de orizonturile fiecăruia. Unghiul de incidență asupra "slovelor buchisite" lasă sau nu și puțin loc de interpretare. Toate cultele crestine lasa macar putin loc de interpretare. Inclusiv ortodoxia. Acuma sa nu crezi ca exista vreo varianta de crestinism (DragosP le-ar numi erezii) care lasa prea mult loc de interpretare. Inclusiv neo-protestantii interpreteaza destul de riguros, uneori chiar rigid!, textele religioase. Biblia, mai ales! Inca o data: la toti e vorba de o libertate extrem de limitata a interpretarilor. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 23 Apr 2014, 23:29) Nu e discriminat nimeni câtă vreme e botezat în Hristos. Nu ești botezat, n-ai treabă cu practicile creștine, deci care-i/unde-i discriminarea?QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 07:01) Interpretarea după ureche, la bunul plac și "bun simț" al fiecăruia a dus și duce la zecile de mii de secte "creștine" actuale. Începând cu cei care s-au rupt din Biserică în 1054.QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 07:41) Lipsa de permisivitate, tipică BO, în raport cu alte modalități de a crede, mie, personal, nu-mi place defel. Permisivitatea este în Duh și-n Adevăr. Orice altceva e vorbărie goalăQUOTE A caracteriza oamenii strict din punctul de vedere a înclinațiilor și practicilor religioase denotă o formă de egoism cu iz dictatorial. Cine pe cine caracterizează monșer? ![]() QUOTE(dacis @ 24 Apr 2014, 07:59) Exact cum am zis: în Duh și-n Adevăr.This post has been edited by DragosP: 24 Apr 2014, 07:22 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 08:21) 1. Nu era vorba de discriminare in intelesul din ce in ce mai larg raspandit in ultima vreme, de distingere a oamenilor pe baza unor criterii ilegitime. Ci de discriminarea fireasca, precum cea facuta de profesori cu copiii, prin notare: cel ce stie bine, ia nota mare, cel ce stie mediocru, ia nota mai mica. 2. Nu era vorba de discriminarea intre crestini si necrestini (crestin = botezat), ci intre crestinii credinciosi si cei necredinciosi. Cu asta esti de acord ca este normala si naturala? This post has been edited by dacis: 24 Apr 2014, 07:29 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
1. Nu înțeleg la ce te referi. Pur și simplu nu înțeleg exemplul.
2. Nu înțeleg despre ce discriminare vorbești. Poți fi mai clar? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Esti virtuos? In rai cu tine. Pacatuit-ai? Mostenesti iadul!
PS Capisci? |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Prima afirmație nu am auzit-o. La ortodocși cel puțin.
Cu a doua sunt de acord: toți trebuie să ne vedem păcatele și să acționăm în direcția renunțării la ele și a eliberării de patimi. Catolicii și mai ales protestanții se cred gata mântuiți. La ortodocși treaba e mai încurcată umpic. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 08:40) Catolicii și mai ales protestanții se cred gata mântuiți. La ortodocși treaba e mai încurcată umpic. Cu catolicii "afacerea" mantuirii e mai altfel decat zici tu, mai logica chiar... Inclusiv purgatoriul este un concept care rezulta ca o consecinta logica a nevoii de a distinge intre categoriile de pacatosi. Mai precis, intre cei "recuperabili" si cei "nerecuperabili". Ma cam indoiesc ca nu stii bine astea. Cred ca te cam alinti! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Nu mă alint deloc.
Ceea ce spui tu confirmă ceea ce am zis și eu: toate-s ordonate dpdv logic și simplificate la maxim. "Afacerea mântuirii" ba chiar e considerată implicită. O singură problemă e: că se folosește logica umană. D'aia protestanții nici nu mai consideră necesare Tainele: botez, spovedanei etc. Sunt prea ilogice. Iar catolicii nu-s departe, doar din ei s-au rupt alde Luther, Calvin și alții, nu? This post has been edited by DragosP: 24 Apr 2014, 07:55 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Logica umana sacs! Ne invata prostii.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 08:21) Interpretarea după ureche, la bunul plac și "bun simț" al fiecăruia a dus și duce la zecile de mii de secte "creștine" actuale. Începând cu cei care s-au rupt din Biserică în 1054. Că bine spui: la început a fost o singură Biserică. Apoi au apărut subdiviziuni, BO și BC. Apoi, pe parcurs, dar cu o mai mare frecvență în epoca modernă, au apărut și alte subsubdiviziuni. Corect până aici, este? Ei bine, diferența între ce susții tu (și spui că e de fapt opinia BO) și ce spun eu, e modul în care percepen adepții "bisericilor" astfel împărțite: Eu accept că toți sunt credincioși, indiferent de biserică, plecând de pe picior de egalitate spre mântuire, indiferent de calea (biserica, credința) pe care o urmează. Matale (conform cu preceptele BO) pui ortodocșii mai presus de ceilalți, fără pic de elasticitate. Discreditezi din start existența unei alt fel de "credințe", chiar și dacă aceasta e doar o interpretare puțin diferită a ortodoxiei (vezi greco-catolicismul). |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Era bun de patriarh.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 09:32) Că bine spui: la început a fost o singură Biserică. Parțial, în sensul ca s-au despărțit erezii. Nu subdiviziuni.Apoi au apărut subdiviziuni, BO și BC. Apoi, pe parcurs, dar cu o mai mare frecvență în epoca modernă, au apărut și alte subsubdiviziuni. Corect până aici, este? QUOTE Ei bine, diferența între ce susții tu (și spui că e de fapt opinia BO) și ce spun eu, e modul în care percepen adepții "bisericilor" astfel împărțite: N-am negat credința nimănui, și păgânii cred în ceva: pix, bani, femei, haleală, vaci, degetul mijlociu.Eu accept că toți sunt credincioși, indiferent de biserică, plecând de pe picior de egalitate spre mântuire, indiferent de calea (biserica, credința) pe care o urmează. QUOTE Matale (conform cu preceptele BO) pui ortodocșii mai presus de ceilalți, fără pic de elasticitate. Nu pun pe nimeni mai presus sau mai prejos: urmez ceea ce a zis Mântuitorul: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața" și moștenirea apostolică. De altfel, tot Mântuitorul zicea: "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește." Ori, orice modificare a spuselor Lui asta înseamnă.QUOTE Discreditezi din start existența unei alt fel de "credințe", chiar și dacă aceasta e doar o interpretare puțin diferită a ortodoxiei (vezi greco-catolicismul). Nu discreditez nimic și pe nimeni. Spun doar că nu e aceea calea spre Mântuire. N-o neagă nimeni pe a nimănui (L.E. pentru claritatae exprimării: <măntuirea>), pe de altă parte, pentru că Mântuirea e în mâna Domnului, nu a noastră. Știm doar că ortodoxia, dreapta credință lăsată de Iisus Hristos e Calea și Adevărul.P.S. Capisci? This post has been edited by DragosP: 24 Apr 2014, 09:23 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 10:10) Nu pun pe nimeni mai presus sau mai prejos: urmez ceea ce a zis Mântuitorul: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața" și moștenirea apostolică. De altfel, tot Mântuitorul zicea: "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește." Ori, orice modificare a spuselor Lui asta înseamnă. Da, păi și catolicii au aceleași principii. Totuși, nu se ridică la nivelul așteptărilor, ca să mă exprim frumos. QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 10:10) N-am negat credința nimănui, și păgânii cred în ceva: pix, bani, femei, haleală, vaci, degetul mijlociu. Eu am limitat discuția strict la ramurile desprinse din Biserică și recunoscute ca atare. Nu am individualizat credința tocmai pentru a nu mai primi răspunsuri de gen. QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 10:10) NOI, ORTODOCȘII, Știm doar că ortodoxia, dreapta credință lăsată de Iisus Hristos e Calea și Adevărul. aici am corectat puțin. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 10:23) Da, păi și catolicii au aceleași principii. Totuși, nu se ridică la nivelul așteptărilor, ca să mă exprim frumos. Ca să citez: "bagi tu mâna-n foc pentru asta?" Adăugirile și modificările care n-au nici în clin nici în mânecă cu Duhul învățăturii Mântuitorului se trec cu vederea? Alea nu contează în ecuația păstrării sau nu a Harului Mântuitor? Ba contează tare di tăt!QUOTE Eu am limitat discuția strict la ramurile desprinse din Biserică și recunoscute ca atare. Recunoscute de cine? De ei între ei? Ok.QUOTE Te rog respectuos să n-o mai faci. Altfel vei vorbi singur.This post has been edited by DragosP: 24 Apr 2014, 09:29 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 10:29) Scuze, (deși nu-ți înțeleg reacția) n-a fost cu impertinență și nici lipsă de respect. Iar corectura evidenția opinia mea, nu-ți puneam vorbe în gură. Mie așa mi se pare a fi cu adevărat pertinetă exprimarea. Pentru că, la rândul lor, catolicii, hindușii, islamiștii, budiștii, etc. consideră calea lor ca fiind cea corectă. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Uitasi de evreii,care se razboiesc cu muslimii in Ierusalem, pentru suprematia adevarului absolut..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ma',am vazut acu' cateva zile un reportaj d-acolo,din Ierusalim,unde evreii ,si musulmanii,abia asteapta un fitil ca sa se arunce in aer,la propriu,pt dovedirea celei unice,imbatabile,etc dintre religii..Numai acolo sa nu locuiesti,kum,cu d-astia 'liberi' sa-si doreasca nu stiu care religie..Si pe care s-o impuna cu de-a sila si forta..Chestie care n-are-a face cu credinta.Chiar deloc.
This post has been edited by iulia_boris: 24 Apr 2014, 09:53 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
kum |
![]()
|
Mulțumescu-mi mie însumi, am capacitatea de a pleca de unde nu-mi place. Deci io nu aș locui în locuri de genul ălora.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 10:58 |