DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

439 Pages « < 427 428 429 430 431 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Biserica Mantuirii Neamului?????

Dan73
post 28 Apr 2014, 09:37
Post #12841

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 10:20)
Relax man. Mulțumesc și apreciez grija, dar mă descurc.
*

Era doar o constatare smile.gif

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniM
post 28 Apr 2014, 09:42
Post #12842

Membru autentic

From: Gugulania

"crede si nu cerceta"A constata e sinonim cu a stabili,astora nu le plac chestiile astea,e deja stabilit

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
kum
post 28 Apr 2014, 09:42
Post #12843

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 09:03)
Dap. Multe lucruri se pot învăța de la un nene cu-n reno: să pui gepele. Sau o înjurătură. wacko.gif
*

Ce uameni caști și puri pe lumea asta... N-ai văzut așa ceva! Unu' n-a-njurat deloc la veața lui.
Măxăborăsc nițel.

brb

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
cdadan
post 28 Apr 2014, 09:51
Post #12844

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 10:24)
BO i-a lăsat în plata Domnului.
*

Observ. rolleyes.gif
A fost un fel de casnicie unde nevasta s-a trezit intr-o dimineata ca nu mai are chef de convietuire, si-a luat catrafusele si s-a carat. Ok pana aici, se mai intampla. Dar ea saracuta nu conteneste sa-si califice fostul barbat ca fiind betiv si nenorocit. El isi vede de treaba lui. Nu-i frumos ca dupa o indelunga convietuire sa te apuci sa zici c-ai stat cu o curva.

This post has been edited by cdadan: 28 Apr 2014, 09:51

--------------------
pegas de dame 1986
+
AR-18-MOS
post 28 Apr 2014, 09:56
Post #12845

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 10:27)
P.S. Te-am blocat pe feibuc, relax, nu te vei mai simți obligat să-mi citești postările mistic delirante. Sau ale altora.
*

I-ai aratat tu! charge.gif

28 Apr 2014, 10:59:
QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 09:30)
Am spus că manifestarea sectarismului este o (una din) formele de manifestare ale lui Aghiuță, pe principiul "divide et impera".
*

Ah, permite-mi sa: radmasa.gif si sa-ti aduc aminte!
biserica ortodoxa coptă;
biserica ortodoxa etiopiană;
biserica ortodoxa din Antiohia;
biserica ortodoxa malankară;
biserica ortodoxa armeană.

This post has been edited by AR-18-MOS: 28 Apr 2014, 09:59

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
corbex
post 28 Apr 2014, 10:01
Post #12846

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Si nici n-am comentat postarile lui. Nici n-am zis c-ar fi postat. N-am vrut sa se simta obligat sa intoarca si celalalt obraz. Am facut aprecieri in legatura cu subiectul, in sine, asa cum fac oamenii cilivizati si cu multe slujbe la activ, deci cu cunostinte nemijlocite despre disciplina in cauza.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
daniM
post 28 Apr 2014, 10:06
Post #12847

Membru autentic

Si recla
QUOTE(corbex @ 28 Apr 2014, 10:01)
Si nici n-am comentat postarile lui. Nici n-am zis c-ar fi postat. N-am vrut sa se simta obligat sa intoarca si celalalt obraz. Am facut aprecieri in legatura cu subiectul, in sine, asa cum fac oamenii cilivizati si cu multe slujbe la activ, deci cu cunostinte nemijlocite despre disciplina in cauza.
*

Si reclama negativa tot reclama este.Nu se va simti niciodata obligat de ceva,stai flexat.Inca nu-si da seama(sau nu vrea)ț ca intre BOR si Dumnezeu exista un paralelism perfect
QUOTE(cdadan @ 28 Apr 2014, 09:51)
Observ.  rolleyes.gif
A fost un fel de casnicie unde nevasta s-a trezit intr-o dimineata ca nu mai are chef de convietuire, si-a luat catrafusele si s-a carat. Ok pana aici, se mai intampla. Dar ea saracuta nu conteneste sa-si califice fostul barbat ca fiind betiv si nenorocit. El isi vede de treaba lui. Nu-i frumos ca dupa o indelunga convietuire sa te apuci sa zici c-ai stat cu o curva.
*

Acum se gandeste sa-ti zica sa nu spui din casa.Cel putin,daca as fi penal,asa as face
Nu exista nici o diferenta intre intermediarii din piata si cei de la biserica

This post has been edited by daniM: 28 Apr 2014, 10:22

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 10:19
Post #12848

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(AR-18-MOS @ 28 Apr 2014, 10:56)
I-ai aratat tu! charge.gif
*

Nu i-am arătat nimic. L-am scăpat de niște notificări nedorite.
Asta pen'că el a zis că nu știe cum s-o facă dinspre partea lui.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
corbex
post 28 Apr 2014, 10:25
Post #12849

Sar'mina, coane! Chiar nu-mi place sa ma izbesc de teme pentru care n-am interes. In plus acolo posteaza preoti. Aia-s umanisti. Aici e altceva, intre ingineri putem argumenta logic.

This post has been edited by corbex: 28 Apr 2014, 10:26

--------------------
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 10:31
Post #12850

Nu zic nimic...nou

QUOTE(cdadan @ 28 Apr 2014, 10:51)
Dar ea saracuta nu conteneste sa-si califice fostul barbat ca fiind betiv si nenorocit.
*

Vorbești din perspectiva... cui?
Că în BO, cel puțin, se vorbește de erezia/ereziile catolicilor începând cu filioque și cu pretențiile papilor de a fi cei mai cu moț episcopi între episcopi.
Deci în nici un caz de la început: aproape toată dogma, un număr impresionant de martiri și mucenici sunt ai Bisericii de până-n 1054, când, repet poate s-o înțelege, vestul s-a rupt de est dpdv dogmatic.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 28 Apr 2014, 10:38
Post #12851

Banat

predanii, dogme, rahaturi...

--------------------
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 10:39
Post #12852

Nu zic nimic...nou

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 11:38)
predanii, dogme, rahaturi...
*

Vrei explicații?

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
corbex
post 28 Apr 2014, 10:41
Post #12853

Catolicii au dat acatiste pentru pedepsirea schismaticilor pina hat, la 1453, cind a cazut Constantinopolul. Doamne-doamne n-a tinut cu ei, de i-a lasat sa se roage 500 de ani, dar in final i s-a facut mila si i-a lasat sa-i invete minte pe ortodocsi sa se mai creada cei mai vitezi si intelepti dintre traci. Cind turcii au inceput sa participe la Te Deum-uri prin Austria, si-au dat seama ca au facut o greseala si au inceput sa se roage invers. Au realizat ca riia se ia si ne-au lasat in pace.

This post has been edited by corbex: 28 Apr 2014, 10:45

--------------------
+
ady77
post 28 Apr 2014, 11:13
Post #12854

راحتزیل یو

From: near Bacau

Cum adica ne-au lasat in pace?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
corbex
post 28 Apr 2014, 11:14
Post #12855

Adica ne lasa sa scriem ce predanii vrem, fara sa le pese. Nu se mai roaga sa ne moara caprele. Pe noi, ortodocsii. In ROI-ul BOR nu scrie ca un botez poate fi anulat sau afurisit. Deci fac parte din turma aleasa. Behai pe o voce distincta, dar in privinta asta nu se poate face nimic.

This post has been edited by corbex: 28 Apr 2014, 11:17

--------------------
+
daniM
post 28 Apr 2014, 11:16
Post #12856

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 10:39)
Vrei explicații?
*

Da,vrem explicatii.Cum diferentiezi un credincios "de acasa"cu fraierul care merge la biserica si da BANI,si implica asta in dogma subordinaționismului pnevmatologic, sau pnevmatomahiei
Sau n-ai voie de sus?Nu de SUS...de ...sus

28 Apr 2014, 11:19:
Trece prea mult.Cauti pe net?

This post has been edited by daniM: 28 Apr 2014, 11:19

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
kum
post 28 Apr 2014, 11:42
Post #12857

Banat

Ce explicatii ma? Crezi ca lumea chiar nu vede ca tu n-ai nici o treaba cu credinta? Ca tu behai aici doar explicatii despre scrierile si dogmele bisericesti? Peste tot unde scrii atat ai in cap: predanie, biserica, erezii, ecumenism si alte notiuni care nu ai de-a face nici in clin nici in maneca cu adevarata credinta (scuze de cacofonie). Nu in asta consta credinta dragule. Adevarata credinta e cea pe care o vedem pe la bunicii nostri (care ii mai avem). La omu' necajit care, desi e necajit, se opreste si-i da unuia si mai necajit un covrig sau o bucata de paine. Omu' care nu face parada de credinta lui si nici nu-l intereseaza ca vecinu' e catolic. Omul ala al carui dumnezeu este unu' bland si milostiv, care ii accepta pe toti si cu bune si cu rele. Da' n-ai tu cum sa concepi asa ceva.
Ce scrii tu aici nu face decat sa incerce consolidarea tehnicii manipularii fraierilor, ca sa le ia banu'. Si nu aveti nici un pic de jena si de rusine ca marea majoritate a celor care dau bani la biserica lu' peste prajit sunt din aia sarmani, care-si rup de la gura lor sau a copiilor ca sa dea la biserica.
Ca intr-un final sa dai un ban da' iei ceva frumos. cenzurat-i in gat de pochi nesatui!

This post has been edited by kum: 28 Apr 2014, 11:43

--------------------
+
dacis
post 28 Apr 2014, 11:44
Post #12858

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 09:15)
Cunosc credinciosi (din aia adevarati, nu mistici aflati in delir) carora le respect opinia si credinta. Problema mea cu nenea dragos apare cand el ne ia pe noi de prosti sau pe cei care cred in altceva decat ce zice el ca-i bine (stiu, nu zice el ci predania) drept eretici.
Chiar crezi ca este el singurul credincios pe acest forum? Nu vezi ca noi ne luam de el pentru ca nu e credincios ci avocatul bor?
*

Draga kum, raspunsul asta nu-i neaparat pentru tine, desi pleaca de la postarea ta... Nu sunt chiar ceea ce se cheama un om religios, chiar daca intamplator am facut in facultate cateva cursuri aflate in preajma teologiei. Pentru ca sunt un rationalist si pentru ca asa erau cam toti colegii mei, "cuviosilor" de la teologie care ne predau si care au intrat in legatura cu noi nu le-a fost prea usor sa lucreze cu noi, mai ales ca aveam cursurile in anii de final ai facultatii si la master. Insa, vrand-nevrand, cate ceva din teologia ortodoxa am invatat. Spun asta ca sa fim lamuriti unde ne aflam fiecare!

Spui ca tu cunosti credinciosi. Sper ca te referi la ortodocsi, ca altfel discutia asta n-are rost. Daca persoanele respective sunt ortodoxe, poate ca sunt credincioase, dar poate si ca nu... In ortodoxie, faptul ca un om se auto-defineste credincios nu il face si credincios. Cum ti-ai dat seama ca este credincios respectivul? Urmeaza riguros in viata de zi cu zi invataturile crestine? Posteste, in toate felurile? Face bine, chiar sacrificandu-se pe sine si interesele sale? Daca da, ar putea fi un credincios... Adica indeplineste cateva criterii esentiale, necesare, dar nu si suficiente!

Tot vorbesc unii si altii despre mistici, habotnici si credinciosi. Misticii sunt o mancare de peste cu totul speciala, iar definitia misticismului nu o gaseste nimeni in DEX. sa fim seriosi!... Habotnicii sunt indivizii inchistati si nedeschisi la dialog. De DragosP ca e mistic ori nu, habar n-am. As zice ca nu prea, desi banui ca, destul de probabil, si-ar dori-o... Habotnic sigur nu-i. Io cred ca el incearca sa fie un credincios. De ala adevarat. Adica drept-credincios! Ceea ce, dupa mine, ii cam iese. Ca o mai ia cateodata pe aratura?!... E omeneste!

Te supara ca Dragos ii taxeaza pe unii si pe altii drept eretici ori necredincios. Dragos nu taxeaza, de fapt, pe nimeni. Dragos pur si simplu repeta ceea ce ortodoxia spune si ne invata. Vrei sa inveti, inveti, nu, nu! El nu pune nimic de la el. Fiind autentic ortodox, pur si simplu n-are incotro decat sa repete invatatura ortodoxa.

Poate ca n-ar fi rau ca aceia care se asuma ca ortodocsi, inainte de a intra in astfel de dispute pe teme religioase, sa citeasca abeceradrul ortodoxiei. Adica fix catehismul!

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 11:47
Post #12859

Nu zic nimic...nou

@kum: foarte frumoase cuvintele tale.
Din inimă.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 28 Apr 2014, 12:02
Post #12860

Banat

@dacis
Si matale faci aceeasi confuzie intre religie si credinta. Crezi ca o batrana de la tara nu stie scrierile/dogmele/shit-urile alea care se tot flutura ca justificare sa ia banu' la fraieri, asta o face mai putin credincioasa? Io am curaj sa afirm ca e chiar mai credincioasa decat prea-curvitul Daniel.

Problema (se pare) pleaca de la notiunea de credinta: ce inteleg unii si ce inteleg altii prin credinta. Unii inteleg niste chestii alambicate, chestii accesibile doar pentru cunoscatori si multa nesimtire din partea bisericii (mertanuri, vile, bani...), altii inteleg cu totul altceva.
Nu e datoria mea sa iti explic eu acel altceva. Nu ma intereseaza in ce crede lumea/daca lumea asta crede in ceva/... Nu intereseaza pe nimeni daca eu cred in ceva. Din partea mea este loc pentru toata lumea pe pamantu' asta: si pentru crestini, si pentru musulmani si pentru hindusi. Si pentru cei care nu cred in nimic.
Problema mea (pentru ca inevitabil te-ai intreba asta) este (si aici dau acelasi exemplu) cand vad cum, in anul de gratie 2014, adica la muuulti ani de cand e internetul accesibil, pe un forum TEHNIC, daca se discuta de un CAZ FLAGRANT DE INCALCARE A LEGII intr-o chestiune ce implica o minora, vine un exaltat din asta si afirma nici mai mult nici mai putin ca e OK ca popa ala de la manastire nu a anuntat parintii si amintit autoritatile, luand practic legea in mainile lui. Daca taica-su la copchila aia nu era bazat si nu iesea scandal in media, nu stiu cand ar fi plecat fetiscana aia din manastirea aia.
Acest exaltat fiind culmea tata de fete. L-as intreba ce parere ar avea daca fetele lui ar pleca la o manastire de mormoni si aia nu l-ar anunta si ar minti autoritatile, ce ar face? Sau, daca e de parere ca e OK ca un nebun batran sa ia legea in maini, ce-ar face daca i-ar talhari cineva familia? S-ar duce la Politie? Daca da, de ce? De ce nu s-ar duce sa se roage pentru mantuirea talharilor? Ca e si ei uameni, si poate, in adancul sufletului lor, sufera si ei pentru raul facut.

Si i-as aminti si celui care face mistouri si trolling pe-aici (actual markos, fost ...68) ca si el are fata. Care fata este la o varsta "sensibila". Si l-as ruga sa n-o mai faca atat de mult pe prostu' si sa se intrebe de ce consider eu toxica o anumita prezenta.

--------------------
+
Markos
post 28 Apr 2014, 12:05
Post #12861

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 13:02)
Si i-as aminti si celui care face mistouri si trolling pe-aici (actual markos, fost ...68) ca si el are fata. Care fata este la o varsta "sensibila". Si l-as ruga sa n-o mai faca atat de mult pe prostu' si sa se intrebe de ce consider eu toxica o anumita prezenta.
*

Relax, nu citeste pe-aici.

Apropo, stii ce-a îndemnat-o pe fata aia, Iulia, sa faca o vizita la manastiri?

This post has been edited by Markos: 28 Apr 2014, 12:06

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 12:07
Post #12862

Nu zic nimic...nou

de ce consider eu toxica o anumita prezenta.
*

Te simți amenințat? unsure.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
dacis
post 28 Apr 2014, 12:10
Post #12863

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

@dacis
Si matale faci aceeasi confuzie intre religie si credinta. Crezi ca o batrana de la tara nu stie scrierile/dogmele/shit-urile alea care se tot flutura ca justificare sa ia banu' la fraieri, asta o face mai putin credincioasa? Io am curaj sa afirm ca e chiar mai credincioasa decat prea-curvitul Daniel.

Problema (se pare) pleaca de la notiunea de credinta: ce inteleg unii si ce inteleg altii prin credinta. Unii inteleg niste chestii alambicate
*

Crede-ma ca nu fac confuzii intre nimic si nimic. In rest, sunt de acord in ceea ce priveste batrana aceea credincioasa si lipsita de subtilitate. Da, credinta ei este autentica si reala. Daca ai vedea si in ce crede ea, crede-ma!, ai fi dezamagit. printre altele, ea crede si ca singura credinta autentica este cea ortodoxa, ca celelalte ... religii sunt "eronate" etc.etc..

Cat priveste "chestiile alea alambicate", ele alcatuiesc fundamentul teoretic (BOR ii zice dogmatic) al credintei. Batrana aia crede in adevarata ortodoxie pentru ca un profesor, presupus invatat, i-a explicat unui viitor preot, pe intelesul lui, dogma ortodoxa. Iar preotul, la randul lui, din ce a invatat si priceput si el, i-a explicat babutei despre ce-i vorba. De la originile ei ale naibii de complicate (sic!) la baba ta nevinovata dogma s-a rarefiat, e drept, dar nu a fost inlocuita cu o erezie!

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
daniM
post 28 Apr 2014, 12:12
Post #12864

Membru autentic

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 11:42)
Ce explicatii ma? Crezi ca lumea chiar nu vede ca tu n-ai nici o treaba cu credinta? Ca tu behai aici doar explicatii despre scrierile si dogmele bisericesti?Si nu aveti nici un pic de jena si de rusine ca marea majoritate a celor care dau bani la biserica lu' peste prajit sunt din aia sarmani, care-si rup de la gura lor sau a copiilor ca sa dea la biserica.
Ca intr-un final sa dai un ban da' iei ceva frumos. cenzurat-i in gat de pochi nesatui!
*

Nu te scutura prea mult.Nu merita!Stii care e cea mai grea pedeapsa pentru ei?
Chiar sa existe Dumnezeu!Si sa si existe Judecata de Apoi!Oahhaaaaaa!Vreau sa fiu sef de cazan!

<span class='edit'>28 Apr 2014, 12:13:</span>
. Într-un mic orășel american un om de afaceri dorește să deschidă un bar, doar că problema era că se afla pe aceeași stradă cu biserica. Conducerea bisericii nicidecum nu accepta așa ceva și la fiecare slujbă îndemna enoriașii să fie împotriva deschiderii barului, iar Dumnezeu să-l pedepsească pe respectivul afacerist.
Cu o zi înainte de a se face deschiderea oficială a barului, s-a pornit o furtună puternică. Un fulger a lovit clădirea barului, iar în consecință, aceasta a ars în totalitate. Conducerea bisericii s-a bucurat, dar această bucurie nu a ținut mult, deoarece afaceristul i-a dat în judecată, cerând compensarea cheltuielilor suportate.
Cei de la biserică, desigur că, negau legătura lor cu arderea barului și nu aveau de gând să plătească suma cerută. Ascultând ambele părți, judecătorul a spus:
”Eu încă nu știu ce verdict voi pronunța, dar din probele de la dosar rezultă, că un oarecare afacerist crede în puterea Domnului, iar toată conducerea bisericii, nu crede.”

This post has been edited by daniM: 28 Apr 2014, 12:19

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
kum
post 28 Apr 2014, 12:18
Post #12865

Banat

QUOTE(Markos @ 28 Apr 2014, 12:05)
Relax, nu citeste pe-aici.

Apropo, stii ce-a îndemnat-o pe fata aia, Iulia, sa faca o vizita la manastiri?
*

Nu si nici nu ma intereseaza. Eu nu ma bag in discutii pe subiecte despre care nu cunosc, asa cum vad ca faci tu si inca vreo cativa.
Daca ai fi citit cu atentie, ai fi observat ca eu comentez doar despre atitudinea de rahat a popei de la manastire. Faptele sunt fapte: fetisoara aia a plecat de acasa fara stirea parintilor. Ca erau parintii despartiti, ca aia a plecat din cauza ca ..., asta nu cunosc si nu cunosti nici tu. Tu stii doar ce ai citit in media (asta in cazul in care nu esti vreo ruda/prieten cu cei in cauza, caz in care ignora). A ajuns undeva in prezenta unui adult responsabil, deci primul lucru pe care trebuia sa-l faca acel adult era sa puna mana pe telefon (fara stirea ei) si sa-i sune pe ma-sa sau pe taxo si sa le spuna ca fata e in siguranta. Ca o mai tinea 2-3 zile sa se linisteasca, ca.... puteau sa procedeze in multe feluri. Important e ca parintii aia dormeau linistiti si nu se mai gandeau la tot felul de grozavii (fata minora plecata in lume fara sa stie nimeni de ea...). Ca sa nu mai spun ca popa ala A MINTIT. Si cand minti intr-o chestiune de disparitie a unei minore, mie mi se pare a fi ceva PENAL, nicidecum demn de lauda.
Daca ai alta parere, nu-ti doresc sa ajungi vreodata sa-mi dai dreptate.

QUOTE(DragosP @ 28 Apr 2014, 12:07)
Te simți amenințat? unsure.gif
*

Io nu. Da' tu esti exact ca Gadea/Badea: oamenii mai prosti ar putea sa inceapa sa creada aberatiile tale si sa considere ca ce scrii tu e OK.

--------------------
+
Markos
post 28 Apr 2014, 12:22
Post #12866

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 13:18)
Nu si nici nu ma intereseaza.
*

Pacat, ca te-ar fi uns pe suflet. E vorba despre ma-sa si despre bunica-sa, persoane numite "habotnice" în DEX. Marea ta pasiune, cu alte cuvinte wink.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 12:23
Post #12867

Nu zic nimic...nou

QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 13:18)
Eu nu ma bag in discutii pe subiecte despre care nu cunosc
*

Iartă-mă, dar tocmai ce te contrazici FLAGRANT.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 28 Apr 2014, 12:23
Post #12868

Banat

QUOTE(dacis @ 28 Apr 2014, 12:10)
Crede-ma ca nu fac confuzii intre nimic si nimic. In rest, sunt de acord in ceea ce priveste batrana aceea credincioasa si lipsita de subtilitate. Da, credinta ei este autentica si reala. Daca ai vedea si in ce crede ea, crede-ma!, ai fi dezamagit. printre altele, ea crede si ca singura credinta autentica este cea ortodoxa, ca celelalte ... religii sunt "eronate" etc.etc..

Cat priveste "chestiile alea alambicate", ele alcatuiesc fundamentul teoretic (BOR ii zice dogmatic) al credintei. Batrana aia crede in adevarata ortodoxie pentru ca un profesor, presupus invatat, i-a explicat unui viitor preot, pe intelesul lui, dogma ortodoxa. Iar preotul, la randul lui, din ce a invatat si priceput si el, i-a explicat babutei despre ce-i vorba. De la originile ei ale naibii de complicate (sic!) la baba ta nevinovata dogma s-a rarefiat, e drept, dar nu a fost inlocuita cu o erezie!
*

Si unde scrie, prin toate acele dogme, ca pochii tre' sa mearga cu metzanu'? Ca tre' sa acumuleze (biserica) averi imense? Ca tre' sa fie imbracati in straie de aur? Ca amaratu' tre' sa marce banu' daca vrea ca popa sa-i ingroape mortu'?

--------------------
+
DragosP
post 28 Apr 2014, 12:24
Post #12869

Nu zic nimic...nou

Da' unde scrie că nu?

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 28 Apr 2014, 12:25
Post #12870

Banat

QUOTE(Markos @ 28 Apr 2014, 12:22)
Pacat, ca te-ar fi uns pe suflet. E vorba despre ma-sa si despre bunica-sa, persoane numite "habotnice" în DEX. Marea ta pasiune, cu alte cuvinte  wink.gif
*

Si cu ce justifica asta ce-a facut popa ala? Fii bun si explica-mi legatura intre ce zic io si ce togma' ai scris tu. Da' asa simplu, ca la prosti.
Deci: legatura intre ma-sa&bunica-sa habotnice si popa penalu' care a mintit politia.
Multumesc!

L.E. Chiar ca ma infuriasem si mi-a scapat.

This post has been edited by kum: 28 Apr 2014, 12:28

--------------------
+
439 Pages « < 427 428 429 430 431 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 00:19
Forum Renault