Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
kxz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|||
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
babaieti... relaxati-va... a donat biserica niste rugaciuni, a recitat MC-ul niste acatiste moca, s-a rugat Daniel seara la culcare, PE GRATIS, si a facut popa dintr-un sat cinste cu niste vin suporterilor care s-au dus la dezapezire (asta e real)... in rest.. nu se pot impotrivi dorintei lui Dumnezeu de a-i ingropa pe romani in zapada si de a le da inundatii... daca sefu' cere... noi ne supunem...
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.734 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 Feb 2012, 11:15) Asta cu "crede și nu cerceta" e o mare tâmpenie care n-are nici o legătură, da' nici una, cu religia creștină. Serios? Si atunci cum iti explici ca un preot crestin intr-o ditamai biserica spune enoriasilor ca japonezii au fost de fapt pedepsiti pentru lipsa credintei?????This post has been edited by IRONICK: 23 Feb 2012, 11:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In ce fel au fost pedepsiti? Nu vor avea niciodata un Daniel, preafabricantul de luminari?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IRONICK |
![]()
|
Tsunami? Cu varsta se duce memoria?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Un tsunami in atita timp e prea putin. Nici nu-l mai poti asocia cu blestemul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
pai noi suntem crestin credinciosi, de ce am fost pedepsiti cu basescu???
|
--------------------
Dacia 1410
/
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
io stiam ca tzunamiul a fost provocat de cutremur, nu de Dumnezeu... ca nu zici "A fost Dumnezeu de 5grade pe scara Richter"...
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 Feb 2012, 11:15) Asta cu "crede și nu cerceta" e o mare tâmpenie care n-are nici o legătură, da' nici una, cu religia creștină. QUOTE(IRONICK @ 23 Feb 2012, 11:45) Serios? Si atunci cum iti explici ca un preot crestin intr-o ditamai biserica spune enoriasilor ca japonezii au fost de fapt pedepsiti pentru lipsa credintei????? Care-i legătura dintre afirmația mea (100% corectă) și întrebarea ta? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 23 Feb 2012, 11:11) Dar de ce nu au donat bani de aici pentru cei cu probleme de zapada? De ce a fost nevoie sa stranga tot lumea? Scopul bisericii nu e dezapezirea, nu e ingrijirea bolnavilor etc. Scopul bisericii e unul singur: MANTUIREA credinciosilor si ar trebui sa depuna toate demersurile ca membrii ei (credinciosi sau mai putin) sa fie mantuiti prin respectarea invataturilor sale.Asa cum rolul ministerului sanatatii nu e de a dezapezi sau de a stinge incendii, a pompierilor nu e de a amenda soferii sau a gasi infractorii sau de a opera pe cord deschi, asa si cu biserica, nu e rolul ei sa faca ceva ce altii trebuie sa faca. QUOTE(zanzie @ 23 Feb 2012, 11:13) Aceasta elucubratie nu este crestina, este atribuita filosofului anticrestin Celsus care invoca faptul ca acei necredinciosi - crestinii, care sunt impotriva politeismului -, ar considera asa ceva. Fraza a ramas, ca citat, in scrierile lui Origen (teolog crestin) care l-a combatut pe Celsus in lucrarea "Contra Celsus" (lucrarile lui Celsus nu s-au pastrat, fiind distruse). Deci pe scurt: acea fraza este a unui ANTICRESTIN, nu a vreunui teolog crestin. Oricum, e foarte interesant cum atatia "cunoscatori" cred fara sa cerceteze (adica exact opus crezului lor) niste lucruri pe care le aud pe la colturi. Si aici nu fac o referire particulara la vreun user, ci in general, ca observatie personala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Dar cine a zis sa dezapezeasca biserica?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nici primaria nu dezapezeste, da bani la firme specializate.
Cand se spune sa dea bani pentru dezapezire, asta inseamna sa dea bani pentru a face treaba altora, care sunt platiti pentru asa ceva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
skija |
![]()
|
pacatosilor.. asa cum la spital se repara trupul, asa si la biserica se repara mintea si sufletul... asa cum la spital, inainte de operatie se spala trupul, asa si la biserica se spala mintea...
Biserica are un rol definitoriu in dezvoltarea umana. Sustineti biserica! Pocaiti-va! E-sus 2.0 vine!!! |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tradiția e ca Biserica să ajute enoriașii în necaz, nu să deszăpezească. Un citat din articolul de mai sus:
QUOTE Actiunile caritabile ale Bisericii Ortodoxe Romane in perioada gerului si in satele ingropate in zapada au existat. Numeroase si consistente . De altfel, ele sunt o parte fireasca a unuia dintre rolurile sociale importante ale bisericii in modernitate: pentru sinistratii anului 2011, Biserica Ortodoxa Romana a strans 12 milioane de euro . Daca e mult sau putin nu stiu, important e ca aceste gesturi exista. Insa de cele mai multe ori ele nu sunt relatate de catre televiziunile sau ziarele importante. Si astfel, ele exista doar pentru comunitatile ajutate. Puterea modelului, a pildei, se risipeste. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
E o diferenta totusi intre "a strange" si "a dona".
Biserica doar a adunat donatii de la oameni si le-a distribuit unde a crezut. De ce nu doneaza din veniturile "companiei" ? |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eh, nici chiar așa...
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Chiar, de ce nu inregistrezi afacerea cu citrice ca fiind religie ? Spui ca religia aia crede in portocale si ca unul dintre elementele de baza ale religiei este reprezentat de comercializarea lamailor la suprapret. Scapi de o gramada de taxe si impozite
![]() Ah stai ca asta merge doar in SUA ![]() This post has been edited by Shush: 23 Feb 2012, 13:14 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Shush |
![]()
|
Ma sincer ... nu stiu. Eu ma bazez doar pe informatiile din aceasta discutie.
Totusi sunt absolut sigur ca daca ar fi facut vreo donatie generoasa (ca un popa din nu stiu ce sat a donat 100 de paturi si 10l de vin nu reprezinta o donatie generoasa) s-ar fi laudat pe peste tot. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
DragosP |
![]()
|
Tocmai că n-ar fi făcut-o!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Shush |
![]()
|
Cum spui tu ...
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 23 Feb 2012, 13:18) Sa fiu mai explicit. Stiu de pe forum ca esti un tip credincios. Iti respect alegerea, la fel cum respect conceptul de biserica. Dar BoR nu este o biserica (adica un loc unde un om se duce pentru "a fi aproape" de divinitate) ci este o companie, care ca orice companie are scopul de a face bani pentru aia din conducere. Daca as fi stiu ca imi pot "face rost" usor de o parohie buna pe undeva jur ca ma faceam preot ! This post has been edited by Shush: 23 Feb 2012, 13:26 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 23 Feb 2012, 13:22) Crezi ce vrei. Eu îți spun cum stau lucrurile din punct de vedere ortodox. De fapt mint, s-a lăudat (dacă aia se poate numi laudă). QUOTE(Shush @ 23 Feb 2012, 13:25) Sa fiu mai explicit. Stiu de pe forum ca esti un tip credincios. Iti respect alegerea, la fel cum respect conceptul de biserica. Dar BoR nu este o biserica (adica un loc unde un om se duce pentru "a fi aproape" de divinitate) ci este o companie, care ca orice companie are scopul de a face bani pentru aia din conducere. Daca as fi stiu ca imi pot "face rost" usor de o parohie buna pe undeva jur ca ma faceam preot ! Faci confuzie între Biserică și unii slujitori ai ei. Dar, ca și tine, îți respect confuzia însă mă simt dator să ți-o semnalez. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Shush |
![]()
|
Ceea ce la noi se numeste biserica este departe tare de conceptul initial.
In orice biserica/manastire sau orice alt punct de lucru al afacerii numita BoR a trebuit sa cotizez de cand am intrat pana cand am iesit si nu am simtit nimic (in afara de dispretul babelor care se uitau urat la mine ca am uitat sa imi dau caciula jos de exemplu). Acum cativa ani am avut ocazia sa vizitez o "cladire" in SUA care era un fel de biserica universala. Adica credinciosii din orice religie erau primiti acolo sa se inchine la divinitatea in care credeau. Ei bine acolo chiar simteai ceva si in plus nimic nu era pe bani, nici macar cutie a milei nu aveau. This post has been edited by Shush: 23 Feb 2012, 13:38 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
Oricum, nu văd vreo diferență între "fondurile Bisericii" și banii strânși de la lume (enoriași ori ba). În fond, au aceeași proveniență.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kxz |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 23 Feb 2012, 13:31) Faci confuzie între Biserică și unii slujitori ai ei. Dar, ca și tine, îți respect confuzia însă mă simt dator să ți-o semnalez. Si tu faci confuzie intre credinta si biserica. Dion pacate, cele doua lucruri au devenit complet distincte. De multe ori fara legatura intre ele... |
--------------------
Dacia 1410
/
|
Shush |
![]()
|
Ba sunt diferente :
1. banii de la enoriasi sunt donatii pentru "ajutorarea" altor enoriasi, deci nu apartin in niciun fel bisericii 2. fondurile bisericii sunt provenite de la bugetul de stat (cred), din serviciile prestate de aceasta institutie pentru care se taie chitanta, din vanzarea cu amanuntul a obiectelor religioase, din reclamele de pe radioul propriu si profitul de la celalalte companii pe care le detine This post has been edited by Shush: 23 Feb 2012, 13:49 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
corbex |
![]()
|
Biserica trebuia sa cotizeze pentru a permite accesul enoriasilor la biserica. Putea popa fi sigur ca ala, ingropat in zapada, se mai putea gindi la altceva decit fiinta lui nevolnica?
Daca s-ar fi intimplat de boboteaza, poteca ar fi fost ca si facuta, cu forte locale, pentru a permite accesul popii la cotizatie. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 08:51 |