Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Bezbojnicii de azi se comportă precum mieii cei blânzi. Vorbesc de drepturi, fac apel la rațiune, se plâng că sunt discriminați și marginalizați, cer libertate de conștiință (de parcă ți-ar putea lua cineva libertatea de conștiință!). Din când în când, bezbojnicii au totuși niște ieșiri care arată adevărata lor față. M-am pricopsit și eu pe blog cu câteva exemplare. Dacă ar putea, bezbojnicii de azi s-ar purta precum maiorul Alimănescu din fragmentul de mai jos din filmul “Portretul luptătorului la tinerețe”. Au exact același raționament, exact aceleași false întrebări și exact aceleași certitudini: “Unde e bă Dumnezeul tău când eu te calc în picioare?!? Vrei să-mi spui mie că e unul care zboară așa … și te poate salva, da ‘ nu vine?!” Să recapitulăm câteva fragmente din înțelepciunea maiorului de Securitate Alimănescu, identice cu vulgata bezbojnicilor de azi: 1. preoții își mint credincioșii, de fapt ei nu cred în Dumnezeu; 2. preoți ajung doar cei cărora le e lene să muncească și vor să trăiască pe spinarea altora 3. unde e Dumnezeu când ai nevoie de el? “Nu vă dă, bă, Partidul tot ce aveți nevoie?” Nu, nu ne dă. http://www.george-damian.ro/adevarata-fata...cului-2754.html |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 24 Feb 2012, 11:08) Urata cladire vor sa faca astia, dupa chipul si asemanarea lor. Parca e sora cu Casa Poporului N-ar fi gandit si ei ceva modern. Despre partea cu credinta si religia, si preotiisunt la fel de oameni ca si noi. Ei nici macar nu pot sa se angajeze la alta "companie" daca nu le mai place de actuala. Le place, nu le place, trebuie sa faca slusi la stapan. Parca era vorba de smerenie, bunatate si alte chestii de demult. Cand a construit Ceausescu Casa Poporului au fost o gramada de voci contra - evident pe la spate - si s-a facut. Atunci era dictatura comunista si facea partidul ce vroia; acum e democratie si face oricine ce vrea - prin urmare de ce n-ar face biserica si Catedrala Mantuirii Neamului - la fel de inutila ca si Casa Poporului dar o demonstratie de cat de tare este. |
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu de ex. nu sunt de acord ca e inutila.
Dar consider ca e o nesimtire fara margini sa o faci prin deturnre de fonduri. Adica sa primeasca bani colectati pentru altceva (pentru asfaltari, pentru scoli, pentru sanatate etc) de la diverse institutii ale statului. Vrea biserica sa o faca, sa o faca. Dar din banii proprii, nu de la primarii sau alte ministere. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
Domnule klaus pentru mine Catedrala Mantuirii Neamului e un fel de Casa Poporului a bisericii ortodoxe. Eu sunt ateu si cum bine spuneti nu e corect sa se faca biserici din banii pe care ii cotizez la stat.
|
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Dupa '89, biserica (institutia) a avut si are teren liber sa-si permita cam multe. Are cu cine, materie prima garla.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
nu ceea ce crezi tu ca inseamna.
|
--------------------
*
*
*
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Dar tu știi ce cred eu că înseamnă?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
nu, pentru ca sint ateu.
|
--------------------
*
*
*
|
|
DragosP |
![]()
|
Amin!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Dragose, ce parere ai de chestia asta:
Chiar și frigul și ninsorile abundente de acum nu sunt altceva decât un semn de la Divinitate, al cărei reprezentant umil sunt eu, prin care suntem avertizați că nu mai putem tărăgăna construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Românii ar trebui să înțeleagă că trebuie să-și doneze economiile Bisericii ca să trăiască mai bine. Patriarhul Daniel |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
De ce ar trebui să am o părere?
Nu știu ce, cine și în ce context a spus ce ai citat tu acolo și ca atare... L.E. Haidi mă, de unde citezi tu? This post has been edited by DragosP: 23 Mar 2012, 18:39 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Aiurea, de pe net.
<span class='edit'>23 Mar 2012, 18:58:</span> Prefericirea sa a identificat și metoda prin care românii pot face economii: „Mai mult post negru! Mai ales că mâncarea îngrașă corpul, nu spiritul”, a sunat recomandarea sa. Intreb si eu ca nestiutorii: cam cate chile are preafericitul asta peste suta? E cam jenant sa vorbesti de post si alea-alea, cand fetele bisericesti arata, in marea lor majoritate, ca niste porci. This post has been edited by cdadan: 23 Mar 2012, 19:08 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Spiritul porcin ii face sa arate asa. Cam pe 95% dintre ei.
Dar de Biserica Minuirii Neamului e nevoie. Unde nu razbeste politicianul, vine popa cu busuiocul. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 23 Mar 2012, 18:37) Dragose, ce parere ai de chestia asta: Chiar și frigul și ninsorile abundente de acum nu sunt altceva decât un semn de la Divinitate, al cărei reprezentant umil sunt eu, prin care suntem avertizați că nu mai putem tărăgăna construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Românii ar trebui să înțeleagă că trebuie să-și doneze economiile Bisericii ca să trăiască mai bine. Patriarhul Daniel Bre ardelene, ala-i articol de pe TNR ![]() Aidecapumio... This post has been edited by Markos: 23 Mar 2012, 20:07 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
Ce daca! Preafericitul e capabil sa spuna asta oricind, in viata reala.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
Pai nu? Ne mantuim si noi mai cu talent?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Da' chiar, de ce trebuie mantuit neamu'?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
Pai stam acuma cuminti, si in viata vesnica de apoi o sa avem mici si bere si gagici si distraxtie eterna.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
Ca sa ramina loc pentru lumea buna.
MÂNTUÍ, mấntui, vb. IV. Tranz. și refl. 1. (Pop.) A (se) salva (dintr-o primejdie, din robie, de la moarte etc.). 2. (Pop.) A (se) vindeca (de o boală). 3. (În limbaj bisericesc) A ierta sau a obține iertarea pentru păcatele săvârșite, a scăpa de pedeapsa divină; a (se) izbăvi, a (se) salva. 4. (Pop.) A (se) termina, a (se) isprăvi, a (se) sfârși. ◊ Expr. (Refl.) A se mântui cu... = a muri. [Prez. ind. și: mântuiesc] – Despre mintuirea asta e vorba. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 23 Mar 2012, 20:05) Si io ce-am zis? ![]() QUOTE Aiurea, de pe net. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Io tot nu sunt lamurit: daca ei tot propovaduiesc cuvintul Domnului si Domnul zice sa-ntorci si celalalt obraz, ei de ce plm au mertsoaie blindate si badigarzi?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
DragosP |
![]()
|
Care este legătura logică dintre afirmația A și întrebarea B?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
In engleza-i zice "Practice what you preach", chiar daca la noi stiu ca n-au vreo legatura morala, ci doar una comerciala.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 24 Mar 2012, 09:43) In engleza-i zice "Practice what you preach", chiar daca la noi stiu ca n-au vreo legatura morala, ci doar una comerciala. Asta am înțeles. Fă totuși un mic efort și încearcă să-ți explici ție și apoi și mie care-i legătura dintre "a întoarce celălalt obraz" și "mertsoaie blindate si badigarzi". Te rog cât se poate de frumos și respectuos, m-ai făcut curios. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 12:47 |