DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

439 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Biserica Mantuirii Neamului?????

klaus
post 26 Mar 2012, 11:45
Post #451

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(DragosP @ 26 Mar 2012, 08:43)
de unde știi tu că n-am legătură directă cu Dumnezeu?
*

Pentru ca nu esti protestant, d-aia! tongue.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 26 Mar 2012, 11:54
Post #452

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Corect.
Da' să-i vezi pe neo.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
bucatzel
post 26 Mar 2012, 12:29
Post #453

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(DragosP @ 26 Mar 2012, 09:31)
Pe de altă parte, scopul PRINCIPAL al bisericii nu este să facă programe sociale,
*

Pai daca e s-o luam la bani marunti, nu e nici profitul neimpozabil din x surse, inclusiv creditul ala bisericesc de nevoi personale, de care se vorbea la un moment dat si p-aici.

Dar daca tot o fac pe asta, mi s-ar parea normal ca profitul ala sa se duca fix in programe sociale.

Da' va rog, nu-mi raspundeti, ca n-am nici nervi nici timp de-o discutie pe tema asta.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
maho
post 26 Mar 2012, 12:50
Post #454

Membru rigido-flexibil

Group: Members
From: Brașov, orașul olimpic

Legat de subiect, dar si de "a crede sau nu", imi pun - si va pun (cu riscul de a-mi lua cateva injuraturi, chiar si in gand) intrebarea: Ce credibilitate are o carte (Biblia) scrisa (primul exemplar) la vreo 400 de ani de la moartea protagonistilor principali ? In conditiile in care faptele prezumate a se fi intamplat in vremea lui Isus, s-au "povestit" in cea mai mare parte prin "viu grai", de-a lungul a generatii, metodele de "stocare" a informatiei erau supuse unui urias subiectivism, iar interesul material (in principal cel de tinere a meselor sub control) era imens, intr-un context complementar de "bezna a stiintei" (moama, ce-am scos-o p-asta !). In vremurile noastre (ultimii 50-100 de ani, sa zicem) nu bag mana in foc in privinta obiectivismului relatarii unor evenimente...Daramite atunci ?! Repet, e doar o intrebare, nu vreau sa ranesc sentimentele nimanui, si nici sa fac afirmatii pe care nu le pot verifica. Discutia oricum se poate intinde la infinit, diversitatea in gandire si opinie e normala.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
iulia_boris
post 26 Mar 2012, 12:52
Post #455

Membru autentic

o intrebare perfect justificata..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
cdadan
post 26 Mar 2012, 12:58
Post #456

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(maho @ 26 Mar 2012, 13:50)
Ce credibilitate are o carte (Biblia)
*

Aici discutam de credibilitatea BOR. Pentru subiectul propus de tine exista un topic dedicat.

--------------------
pegas de dame 1986
+
shade4free
post 26 Mar 2012, 12:59
Post #457

Membru autentic

From: ......

QUOTE(maho @ 26 Mar 2012, 12:50)
Legat de subiect, dar si de "a crede sau nu", imi pun - si va pun (cu riscul de a-mi lua cateva injuraturi, chiar si in gand) intrebarea: Ce credibilitate are o carte (Biblia) scrisa (primul exemplar) la vreo 400 de ani de la moartea protagonistilor principali ? In conditiile in care faptele prezumate a se fi intamplat in vremea lui Isus, s-au "povestit" in cea mai mare parte prin "viu grai", de-a lungul a generatii, metodele de "stocare" a informatiei erau supuse unui urias subiectivism, iar interesul material (in principal cel de tinere a meselor sub control) era imens, intr-un context complementar de "bezna a stiintei" (moama, ce-am scos-o p-asta !). In vremurile noastre (ultimii 50-100 de ani, sa zicem) nu bag mana in foc in privinta obiectivismului relatarii unor evenimente...Daramite atunci ?! Repet, e doar o intrebare, nu vreau sa ranesc sentimentele nimanui, si nici sa fac afirmatii pe care nu le pot verifica. Discutia oricum se poate intinde la infinit, diversitatea in gandire si opinie e normala.
*

Cteva raspunsuri pentru tine le poti gasi in filmul documentar:CINE A SCRIS BIBLIA
Filmul este pe net,daca nu il gasesti asa scrie titlul in limba engleza
Un documentar interesant spun eu
Iar la final,te mai gandesti odata,este,nu este?
Hai sa nu spui ca nu te-am facut curios? radmasa.gif

--------------------
... scala ..... - ........
+
Shush
post 26 Mar 2012, 13:02
Post #458

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

QUOTE(maho @ 26 Mar 2012, 12:50)
*

Ceva de genul l-am intrebat si eu pe un nene care incerca sa imi insufle credinta pe Republicii acum vreo doua saptamani.
Raspunsul : s-au gasit niste manuscrise vechi de mii de ani (nu mai tin minte pe unde) pe care le putem vedea in nu stiu ce muzeu, ba chiar se pot si cumpara bucati din ele.

This post has been edited by Shush: 26 Mar 2012, 13:05

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
maho
post 26 Mar 2012, 13:03
Post #459

Membru rigido-flexibil

@cdadan: ok, subiectul de baza era catedrala...subiectele, chiar daca-s diferite, sunt legate.
in rest, e mai mult retorica intrebarea mea.
Sper sa nu se devieze (prea mult) de la topic.

This post has been edited by maho: 26 Mar 2012, 13:04

--------------------
Dacia 1310 1983
+
DragosP
post 26 Mar 2012, 13:04
Post #460

Nu zic nimic...nou

QUOTE(maho @ 26 Mar 2012, 13:50)
Legat de subiect, dar si de "a crede sau nu", imi pun - si va pun (cu riscul de a-mi lua cateva injuraturi, chiar si in gand) intrebarea: Ce credibilitate are o carte (Biblia) scrisa (primul exemplar) la vreo 400 de ani de la moartea protagonistilor principali ?
...
Repet, e doar o intrebare, nu vreau sa ranesc sentimentele nimanui, si nici sa fac afirmatii pe care nu le pot verifica. Discutia oricum se poate intinde la infinit, diversitatea in gandire si opinie e normala.
*

Biblia n-a fost nicidecum scrisă atunci când zici. Ești în eroare. Biblia, așa cum e acum, e formată din "Vechiul testament" și "Noul testament".
"VT" e scris înainte de anul 0 e.r. și conține o serie de întâmplări din viața evreilor (asta foarte pe scurt).
"NT" e format din 4 Evanghelii, scrise de 4 evangheliști (evident). Mai mult decât atât, "întâmplător", cei 4 evangheliști au fost unii din cei 12 primi apostoli. Pe lângă Evaghelii "NT" conține și o serie de scrisori adresate de unii dintre apostoli protocreștinilor, "faptele apostolilor" etc, care în mod evident, numai la anul 400 nu au fost scrise.
QUOTE(iulia_boris @ 26 Mar 2012, 13:52)
o intrebare perfect justificata..
*

Pot să mai comentezi ceva? Nu poți!
Dar de dat cu părerea ne dăm!

This post has been edited by DragosP: 26 Mar 2012, 13:06

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
iulia_boris
post 26 Mar 2012, 13:07
Post #461

Membru autentic

Dragos,eu zic sa ne oprim..cel putin eu o voi face..

--------------------
+
Markos
post 26 Mar 2012, 13:10
Post #462

fost programator

From: Scursurești Vale

Dragos, Iulia, eu zic sa va opriti. Nu-i frumos, se uita lumea.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
maho
post 26 Mar 2012, 13:12
Post #463

Membru rigido-flexibil

Primele surse scrise ale ceeace vor deveni "noul testament", or fi aparut devreme, dar punerea cap la cap, in cartea de capatai, s-a facut cam la 400...si asta dupa transcrieri, traduceri, etc...
http://www.allabouttruth.org/romanian/biblia.htm
si nu numai.
Dar religia, in general, nu ma pasioneaza in mod deosebit; nu vreau sa polemizez, in nici un fel, nu sunt un interlocutor bun, pe teme asta.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
iulia_boris
post 26 Mar 2012, 13:12
Post #464

Membru autentic

popa.gif

--------------------
+
Fratzica
post 26 Mar 2012, 13:41
Post #465

Zen

Sa mai crezi in secolul 21 ca exista un contabil acolo sus care sta cu lupa pe tine mi se pare de-a dreptul...
Cu ce e mai presus crestinismul decat celelalte religii, unele aparute cu mult timp inainte? Doar pentru ca ne-am nascut in .Ro, tara infestata de biserici care ne obliga sa ne botezam copiii de mici si nu la 18 ani cand pot sa aleaga singuri daca vor sau nu sa creada in ceva, trebuie sa consideram credinta noastra ca fiind motul de pe dodoasca?
Pentru cei care vor o introducere rapida in istoria religiilor: link

Eu vad in aceasta catedrala a "manuirii" neamului inca un show pus la cale de biserica pentru manipularea maselor. Scopul? Bani, cat mai multi bani!!! Bani de la enoriasi si bani de la stat.
Sigur mi se va raspunde ca si popii sunt oameni si trebuie sa traiasca. Dar, ca exemplu, budistii cum pot domne sa isi asigure existenta prin forte proprii?
La noi toti lenesii care n-au chef sa faca ceva in viata se fac fie taximetristi, fie popi.
Nu zic ca toti popii sunt asa, unii chiar au o chemare. Nu sunt eu ala care sa le puna la indoiala credinta. Chiar daca nu voi pupa niciodata mana unui popa, il voi saluta insa cu respect daca vad ca este un om de calitate. Eu am ceva cu institutia bisericii si cu umflatii care o guverneaza, nu cu oamenii care chiar cred in ceea ce fac.

In alta ordine de idei, am avut mai de mult o discutie cu cineva legata de Rai. Nu pot intelege conceptul de fericire vesnica. Nu te plictisesti de atata fericire pana la urma? Poate exista conceptul de fericire daca nu exista si cel opus acestuia? Poate imi explica si mie cineva cum sta treaba cu fericirea asta.
Din punctul meu de vedere, credinta este pentru oameni care cauta cu orice pret o justificare supra-naturala pentru ceea ce se intampla in jurul lor. E de bine, e de la Dumnezeu, e de rau, e diavolul. Simplu nu?

Inca astept ziua in care biblia va justifica dinozaurii. Sau sunt si aia niste unelte satanice care incearca sa ne atraga atentia de la calea crestineasca?

In final un clip interesant despre ideea de religie:

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
klaus
post 26 Mar 2012, 13:58
Post #466

步步

Noul testament (NT) a fost regasit ca document partial intr-un document de pe la 85 d.C.
Aparitia inchegata a NT se constata prin secolul 2 (150 - 180 d.C) dupa ce Marcion a facut primul canon biblic (un fel de NT) care zdruncina serios credintele "traditionale" crestine. Din cauza miscarii gnostice, care inducea in literatura crestina tot felul de "evanghelii", biserica timpurie a luat masura stabilirii canonului recunoscut "oficial"
Deja la anul 200 NT-ul "canonic" era definitivat, insa in diverse comunitati se mai studiau si alte carti.
La anul 400 era demult batut in cuie canonul actual, din care fusesera eliminate cateva alte carti, care aveau totusi o raspindire destul de mare in comunitatile crestine (Pastorul lui Herma sau Apocalipsa dupa Petru).

Ca parere personala, cand punem intrebari gen "cata credibilitate are o minciuna (aia cu biblia definitivata in anul 400)" e bine sa fim documentati ca ce spunem e o minciuna. Preferabil. Pentru a putea folosi treaba cu "credibilitatea"

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DragosP
post 26 Mar 2012, 14:10
Post #467

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Fratzica @ 26 Mar 2012, 14:41)
Sa mai crezi in secolul 21 ca exista un contabil acolo sus care sta cu lupa pe tine mi se pare de-a dreptul...

Sa nu crezi in secolul 21 ca exista un contabil acolo sus care sta cu lupa pe tine mi se pare de-a dreptul...
Cu ce e mai presus crestinismul decat celelalte religii, unele aparute cu mult timp inainte? Doar pentru ca ne-am nascut in .Ro, tara infestata de biserici care ne obliga sa ne botezam copiii de mici si nu la 18 ani cand pot sa aleaga singuri daca vor sau nu sa creada in ceva, trebuie sa consideram credinta noastra ca fiind motul de pe dodoasca?
Da' cine te-a obligat frate? Biserica? Mă îndoiesc. Afirmația asta e ca aia cu "o întrebare legitimă" de mai sus. În plus, copilul tău poate cade oricând vrea în apostazie sau în erezie după 18 ani. smile.gif
Cât despre "moțul de pe dodoașcă": nu, e "Calea, Adevărul și Viața". Atât și nimic mai mult.

In alta ordine de idei, am avut mai de mult o discutie cu cineva legata de Rai. Nu pot intelege conceptul de fericire vesnica. Nu te plictisesti de atata fericire pana la urma? Poate exista conceptul de fericire daca nu exista si cel opus acestuia? Poate imi explica si mie cineva cum sta treaba cu fericirea asta.
Din punctul meu de vedere, credinta este pentru oameni care cauta cu orice pret o justificare supra-naturala pentru ceea ce se intampla in jurul lor. E de bine, e de la Dumnezeu, e de rau, e diavolul. Simplu nu?

Inca astept ziua in care biblia va justifica dinozaurii. Sau sunt si aia niste unelte satanice care incearca sa ne atraga atentia de la calea crestineasca?
*

1. Conceptul de "atemporal" ți-l poți explica?
2. Și diavolul face "bine". Uită-te-n jurul tău.
3. Biblia nu e un tratat științific care să explice dispariția dinozaurilor sau mișcarea planetelor. Cu toate că o face.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Fratzica
post 26 Mar 2012, 14:16
Post #468

Zen

Clasic crestinesc. Raspunsul la o intrebare cu alta intrebare. Un raspuns concret se poate? Nu incerc sa par superior, departe de mine gandul asta.
Biblia nu explica nimic legat de dinozauri, zice ceva legat de tanniyn (dragon in traducere). Dar asta poate insemna orice, chiar si dragonul de komodo. Interpretari poate sa faca oricine. Nu inteleg cui foloseste toata ambiguitatea asta.

This post has been edited by Fratzica: 26 Mar 2012, 14:22

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Shush
post 26 Mar 2012, 14:17
Post #469

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Oricum ne agitam degeaba pe aici.
Cine nu e mormon nu pupa raiul asa ca ...
Si contrar la ceea ce mi-a spus nenea din Piata Sfatului care incerca sa ma aduca pe calea cea buna, mormonii nu reprezinta o secta ci o religie perfect legala si recunoscuta smile.gif

This post has been edited by Shush: 26 Mar 2012, 14:17

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
b76bgaarh
post 26 Mar 2012, 14:34
Post #470

Membru autentic

da ma, da aia au voie la mai multe neveste.....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Filip
post 26 Mar 2012, 14:41
Post #471

Forumist

Eu nu cred ca exista dumnezeu. Nu cred ca urmeaza nimic dupa moarte. Eu cred ca viata e un fenomen pur si simplu. M-am impacat cu chestia asta. Sa stau sa zgarman in continuare, sa ma intreb, sa filosofez pe tema asta mi se pare inutil si o risipa de energie. Viata nu este corecta, nu exista justitie divina, nu exista alta valoare decat cea perceputa de fiecare individ in parte.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
maho
post 26 Mar 2012, 14:48
Post #472

Membru rigido-flexibil

@klaus: probabil c-ar trebui sa reformulez, (desi am estimat "cam" 400), "la foarte mult timp" de la scrierea ei. Nu asta-i esenta (400 sau zeci, sute) ideii mele (nu simt ca as fi spus vreo minciuna), ci obiectivitatea relatarilor, dupa atata timp. Eu nici macar n-am citit biblia, si, sincer, n-as putea zice despre mine ca-s 100% credincios, dar nici 100% ateu. Sunt momente si momente in viata...iar "credinta" s-ar trebui materializata in alte notiuni gen "bine" si "rau".
Oricum, de constructia asta nu cred ca aveam nevoie, acum.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
DragosP
post 26 Mar 2012, 16:21
Post #473

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Fratzica @ 26 Mar 2012, 15:16)
Clasic crestinesc. Raspunsul la o intrebare cu alta intrebare. Un raspuns concret se poate? Nu incerc sa par superior, departe de mine gandul asta.
Mă rog, dacă tu așa vrei să zici, zi așa. Eu ți-am pus o întrebare ajutătoare. Dacă te-ai simițit lezat, îmi pare rău. Dar nu cred că te aștepți să fii catehizat pe daciaclub, nu?

Biblia nu explica nimic legat de dinozauri, zice ceva legat de tanniyn (dragon in traducere). Dar asta poate insemna orice, chiar si dragonul de komodo. Interpretari poate sa faca oricine.

Tu nu înțelegi că Biblia nu-i tratat științific și că n-are de ce să trateze problema dinozautilor? Ce? Despre câini zice ceva? Sau despre girafe?
Probabil că e vorba de "dragonul" care-ți vrea sufletul, nu tyrannosaurus rex.
Nu inteleg cui foloseste toata ambiguitatea asta.
*

Sunt unii, cam de pe la Luther, Calvin și alți rătăciți ca ei care s-au apucat de scris rețete foarte clare privind "creștinismul".

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 26 Mar 2012, 16:52
Post #474

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(iulia_boris @ 26 Mar 2012, 08:53)
... cum spune radian,socrul era un necredincios si d-aia sotia lui are cancer...
*

Sotia mea are...

Eu sunt necredinciosul, si socrul meu traieste intr-un permanent delir religios si ia drept adevar fiecare part scos de popa in biserica. Si, de cate ori are ocazia imi scoate ochii, de parca nu mi-ar ajunge cate am pe cap...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Alydor
post 26 Mar 2012, 16:59
Post #475

Pressar

pai da... cica copii vor plati pentru greselile parintilor... hai zii zau cu limba scoasa...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
radian
post 26 Mar 2012, 17:00
Post #476

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

???

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Alydor
post 26 Mar 2012, 17:02
Post #477

Pressar

nu era legata de tine radiane.. e o vorba in biblie care zice tampenia asta... Ca ce chestie sa plateasca copilul meu pentru tampeniile pe care le fac eu? Ca asa da bine la "imparatie"?

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
Filip
post 26 Mar 2012, 17:08
Post #478

Forumist

"Imparatia" exista doar daca vrei tu cu tot dinadinsul sa existe. smile.gif

--------------------
+
Alydor
post 26 Mar 2012, 17:13
Post #479

Pressar

Biblia e doar o carte de povesti. Ca unii s-au gasit mai destepti si au profitat de prostia unora pentru a ii indoctrina si pentru a ii tine sub control e alta poveste. Asa cum papuasii se inchina la lanterna si la aparatul de fotografiat.
Ca sa nu mai discutam ca daca te apuci sa diseci biblia o sa gasesti o gramada de neconcordante. Plus ca ar trebui facut un update la chestia aia. Ceva mai actualizat ca am trecut de vremea cand daca ziceai ca pamantul e rotund te faceau friptura in piata publica. Mai era un tampit pe nu stiu ce forum care zicea ca pamantul e plat...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
Filip
post 26 Mar 2012, 17:23
Post #480

Forumist

Nu cred ca trebuie facut update la religie, cine se simte nesigur si are nevoie de "ceva" care sa-i dea echilibru, sa apeleze la religie, decat la alcool sau altele. Restul sa infrunte viata asa cum e.
Eu consider ca mi-as bate joc de mine daca as pune botul la vreo credinta sau ideologie. Eu mi-am propus sa iau informatia asa cum e, si sa decid EU daca e de folos sau nu. Nu bagat pe gat de la altii. Nu imi place sa mi se spuna ce sa fac in ograda mea, nu imi place sa mi se spuna cum sa fiu.

E evident cand cineva te informeaza legat de ceva, cand cineva incearca sa-ti dea un sfat, e si mai evident cand cineva incearca sa te manipuleze. smile.gif Si nu vorbesc numai de religie aici.

--------------------
+
439 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 19:00
Forum Renault