Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
Han Solo |
![]()
|
||
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
||
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 17 Apr 2012, 14:41) e interesanta si cruciada purificatoare de partea cealalta, care vrea sa starpeasca pana la unul morbul obscurantismului si sa cladeasca o lume noua, bazata pe stralucirea orbitoare a stiintei si ratiunii. cu chestia asta am si eu o mare problema. E doar o impresie. Nu mai exista obscurantisti. Cei ce par asa sint doar putin ipocriti. Fie noi, fie vechi, lumile sint la fel de rele. Inseamna ca nu e nici de la religie, nici de la liber cugetare. E de la fiea omului. Crestinismul, hiduismul, budismul, nu sint daunatoare. Budismul e chiar util, in India, Preafericitul lor intentioneaza sa doteze toate strazile cu bude, sa nu se mai cacariseasca budistii dupa boscheti sau direct pe trotuar. Nu vreau ca liber cugetarea sa faca prozeliti dintre drept credinciosi.Acestia pot pacatui linistiti si din postura asta. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Acum cateva zile ii ziceam unui cunoscut ca urmeaza sa plec in japonia. La care el "nu-mi zi mie de japonezi, sunt oameni fara credinta."
![]() http://www.inquisitr.com/135388/78-million...-japan-tsunami/ http://articles.businessinsider.com/2011-0...-group-supplies Mda.. ii prefer pe ateii aia pe langa pupatorii nostri de icoane sezonali. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu mai punem la socoteala ca aprind betigase in loc de luminari autorizate ®
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 17 Apr 2012, 15:09) Sa aduci guma <span class='edit'>17 Apr 2012, 15:14:</span> QUOTE(corbex @ 17 Apr 2012, 15:11) Da',da chinezii mai multe !si alea-s originale made in China,ca de astea de la noi moare canaru'n colivie. This post has been edited by daniM: 17 Apr 2012, 14:15 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.743 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 17 Apr 2012, 15:09) Acum cateva zile ii ziceam unui cunoscut ca urmeaza sa plec in japonia. La care el "nu-mi zi mie de japonezi, sunt oameni fara credinta." Am mai zis pe forum parca ... ditamai preotul dupa slujba, in ditamai biserica, a afirmat ca japonezii au fost pedepsiti pentru pacate si necredinta cu tsunami&co.![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt curios cand o sa iasa scandal cu numele. Catedrala Manturii Neamului. e pentru tot neamul romanesc sau doar pentru ortodoxi? daca eram catolic ii dadeam in judecata pt discriminare.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
In tara asta toti sint neam cu toti, deci nu exista discriminare.
This post has been edited by corbex: 17 Apr 2012, 14:21 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Eu n-am inteles de ce tre' sa fie atat de mare, daca era mai mica era mai mare procentul de mantuiti pe m2 construit!
![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ar merge mutat si Observatorul Astronomic, sus în turla aia. Alte conditii.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(yhattori @ 17 Apr 2012, 14:00) Si statii automate de sfintire rapida a autoturismelor la intrarea pe autostrada crestin-ortodoxa. QUOTE(cielo99 @ 17 Apr 2012, 14:57) Decat sa construim 2 spitale mai bine facem o biserica. Daca nu putem trata bolnavii macar sa-i ingropam crestineste. Nu conteaza ce construiesti, atat timp cat proiectul e suficient de mare sa nu se termine niciodata si sa poti cere acte aditionale si cresteri de costuri in permanentsa. Ziceau si de Oprescu, ca nu conteaza cine a terminat pasajul Basarab, ci cine l-a inceput. Pai normal, de la ala de-l incepe vin banii de spagi, ca dupa ce se face receptia, cum mai facturezi servicii aditionale? |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Fratzica |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 17 Apr 2012, 14:45) Ca sa ce? Si-asa nu existam decat noi in univers. N-avem de ce sa vedem ce e pe langa noi. M-as cracana de ras daca ne-ar vizita alienii`. Sa vezi atunci anexe aduse la Biblie. "Iisus a murit pentru pacatele noastre si a warlorcilor din galaxia Y". Faceti si voi o comparatie intre poza asta (observati manichiura) si poza asta asta. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.743 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Fratzica |
![]()
|
Spre rusinea mea, nu am trecut niciodata pe la observator, desi mi-am pus in plan de ceva timp. Ma mai uit din cand in cand pe Google Sky si... cam atat. Lipsa de timp isi spune cuvantul.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
si ca tot veni vorba, ete ce-l bate pankistu' ala pe Isus in fata la SexShop
This post has been edited by skija: 17 Apr 2012, 15:48 Attached thumbnail(s) drumul_crucii.jpg ( Size: 89k ) Number of downloads: 286 |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
corbex |
![]()
|
Salut, Zamolxe! Ai avut liber de sarbatoarea ghiaurilor?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Fratzica: înainte de a pleca în Japonia îmi poți indica pasajul din Biblie unde se indică faptul că suntem singuri în univers?
Tu stai cu unghiile netăiate si cu doliu sub ele? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.018 Joined: 23 July 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 17 Apr 2012, 09:13) Pai de un' sa stiu? Iau si eu de bun ce scrie in dex. QUOTE(DragosP @ 17 Apr 2012, 09:13) "Sfânta Tradiție"... Dacă ai fi citit ce ți-am indicat la un moment dat, ai fi găsit ce reprezintă. Așa în schimb, facem discuții "logice și de bun simț". ![]() 48. Ce este Sfanta Traditie? Sf. Traditie sau Sf. Predanie este invatatura data de Dumnezeu prin viu grai Bisericii si din care o parte s-a fixat in scris mai tarziu. 57. Unde se afla cuprinsa Sf. Traditie? Intr-un rastimp de opt veacuri, continutul Sfintei Traditii, adica al Traditiei apostolice, a fost fixat de Biserica in opt izvoare si anume: 1. Simbolurile de credinta (cel zis "apostolic" sau "roman", folosit astazi de Biserica Romano-Catolica si de Bisericile Protestante; simbolul niceo-constantinopolitan alcatuit la sinoadele ecumenice I de la Niceea (325) si II de la Constantinopol (381), singurul folosit in Biserica Ortodoxa si, alternativ cu cel "roman", in Biserica Romano - Catolica, si uneori la protestanti; si cel "atanasian", folosit in Biserica Anglicana); 2. Cele 85 de canoane apostolice; 3. Definitiile dogmatice si canoanele celor 7 sinoade ecumenice si ale celor 9 sinoade particulare (aprobate de sinodul Trulan); 4. Marturisirile de credinta ale martirilor; 5. Definitiile dogmatice impotriva ereziilor; 6. Scrierile Sfintilor Parinti; 7. Cartile de slujba ale Bisericii si 8. Marturiile istorice si arheologice referitoare la credinta crestina apostolica. Deci recunosc, sunt praf. Ma duc sa caut marturiile arheologice, marturisirile de credinta ale martirilor si definitiile dogmatice ale celor 9 sinoade particulare. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mergi în pace! Și poate afli si ce e dogma ortodoxă.
Încet-încet afli una-alta, vezi? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
daniM |
![]()
|
1. Simbolurile de credinta (cel zis "apostolic" sau "roman", folosit astazi de Biserica Romano-Catolica si de Bisericile Protestante; simbolul niceo-constantinopolitan alcatuit la sinoadele ecumenice I de la Niceea (325) si II de la Constantinopol (381), singurul folosit in Biserica Ortodoxa si, alternativ cu cel "roman", in Biserica Romano - Catolica, si uneori la protestanti; si cel "atanasian", folosit in Biserica Anglicana);
2. Cele 85 de canoane apostolice; 3. Definitiile dogmatice si canoanele celor 7 sinoade ecumenice si ale celor 9 sinoade particulare (aprobate de sinodul Trulan); 4. Marturisirile de credinta ale martirilor; 5. Definitiile dogmatice impotriva ereziilor; 6. Scrierile Sfintilor Parinti; 7. Cartile de slujba ale Bisericii si 8. Marturiile istorice si arheologice referitoare la credinta crestina apostolica. Hai,ma!Chiar trebuie sa studiem toate chestiile alea ca sa credem in Dumnezeu? Sau totul a fost complicat abuziv ca sa zica prostimea_Da,bah,astia e destepti ,uite cate alea stie ninja ala This post has been edited by daniM: 17 Apr 2012, 18:29 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
pffff.......ma intreb daca discutii de genu asta (excludem crestinismul ) erau si pe timpul faraonilor cand faceau piramidele
![]() ![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 17 Apr 2012, 19:11) Tu folosești căcatu' ăla? ![]() Ia de-aici. QUOTE Dogma Adevar de credinta cuprins in Sfanta Scriptura si in Sfanta Traditie; doctrina de credinta formulata in mod sinodal, in care Biserica recunoaste continutul deplin si dezvoltarea ortodoxa a invataturii apostolice, transmisa fie prin traditia scrisa, fie prin cea orala. in vocabularul sinoadelor ecumenice, dogma inseamna expresia conciliara, eu autoritate o-bligatorie explicita, a credintei Bisericii. Dogma este echivalenta cu "oros", adica norma de credinta sau definitia doctrinara, si se deosebeste de "canon", care are sensul unei prescriptii disciplinare sau reguli cultice. Teologii ortodocsi fac deosebire intre : dogme, adica doctrine de credinta care au autoritatea uniii sinod, "teologumene", adica invataturi cu mare circulatie in Biserica dar care nu au consensul unanim al Bisericii si "opinii" teologice, adica interpretari particulare ale unor teologi sau scoli de teologie, care insa nu contravin consensului Traditiei. Ortodoxia, n-a tinut cu orice risc sa formuleze, pe cale sinodala, in dogme, marturisirea ei de credinta, deoarece dezvoltarea doctrinei nu depinde de procesul de dogmatizare. Transmiterea traditiei nu se limiteaza la calea dogmatica, deoarece exista alte moduri de articulare si comunicare: cultul, liturghia, iconografia, arta, imnografia, traditiile populare. "Noi dogme" nu inseamna "noi revelatii sau doctrine", ci noi experiente si intelegeri teologice ale adevarului pe care Biserica l-a primit odata pentru totdeauna. Se poate vorbi de istoria dogmelor in sensul de evolutie istorica a formularii doctrinelor. This post has been edited by Markos: 17 Apr 2012, 18:34 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
DragosP |
![]()
|
@daniM: da!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
daniM |
![]()
|
Nu,pe bune e acuma Off topic:pentru cultura mea slabutza:E adevarat ca la moldoveni finii pupa manutzele la nasii si la popa?Serios intreb
This post has been edited by daniM: 17 Apr 2012, 18:36 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 23:09 |