Ulei ESSO 5W40 sau ESSO 10W40!
![]() ![]() ![]() |
Ulei ESSO 5W40 sau ESSO 10W40!
DomnulK |
![]()
|
||
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Da, bineinteles, intotdeauna cu placere! Raspunsul este: Elf 10W40 :wink:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
ESSO 5W40 are caracteristici superioare celuilalt....pe de alta parte de ce sa folosesti mai bun (si mai scump) decit zice producatorul? Vei merge 300 k km cu masina asta?
In alta ordine de idei...eu sint de parerea lui Marty, si nu pt. ca eu as crede ca Elf e cea mai buna marca din lume, ci pt. ca Renault (tata sau mama motorului E7J...mama lor de Renault...) recomanda Elf. Asa ca si eu pun Elf 10 W 40. |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ESSO 5W40 are caracteristici superioare celuilalt....pe de alta parte de ce sa folosesti mai bun (si mai scump) decit zice producatorul? Vei merge 300 k km cu masina asta?
Da voi merge mai mult de 300.000 km. In alta ordine de idei...eu sint de parerea lui Marty, si nu pt. ca eu as crede ca Elf e cea mai buna marca din lume, ci pt. ca Renault (tata sau mama motorului E7J...mama lor de Renault...) recomanda Elf. Asa ca si eu pun Elf 10 W 40. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
5w40 ar trebui sa fie sintetic. Suporta motorul ulei din asta? Recomanda producatorul ulei sintetic?
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
DomnulK |
![]()
|
QUOTE 5w40 ar trebui sa fie sintetic. Suporta motorul ulei din asta? Recomanda producatorul ulei sintetic? adika tu pui daciaoil in a ta masina?Ca ei "producatorii" asta recomanda. Sau ii pui shi tu un ulei mai de doamne ajuta?De ce nu ar suporta motorul uleiul asta ? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DomnulK |
![]()
|
3 - 1 - EUROPE
Country ESSO grade API standards ACEA standards Germany Austria Belgium Spain FRANCE Great Britain Greece Hungary Italy Ireland Luxemburg Netherlands Poland Portugal Czech Republic Slovakia Switzerland Rumania Russia ESSO UNIFLO ESSO ULTRA ESSO ULTRON ESSO ULTRON (6) ESSO ULTRA (6) 15W40 10W40 5W40 0W30 5W30 SJ SJ/SH EC-I SJ/SH EC-I SJ/SH EC-II - A2 A3 A3 A3 specific to Peugeot Denmark Finland Norway Sweden ESSO UNIFLO ESSO ULTRA ESSO ULTRON ESSO ULTRON (6) ESSO ULTRA (6) 10W40 10W40 5W40 0W30 5W30 SJ SJ/SH EC-I SJ/SH EC-I SJ/SH EC-II - A2 A3 A3 A3 specific to Peugeot (6) this energy saving oil can only be used with engines designed to receive it (from my 2000) RECOMMENDATIONS LUBRICANTS 1 - OIL QUALITIES The engine lubrication oils are categorised in accordance with 3 quality levels : mineral oil(s) (ESSO UNIFLO, TOTAL ACTIVA/QUARTZ 5000) semi-synthetic oil(s) (ESSO ULTRA, TOTAL ACTIVA/QUARTZ 7000) synthetic oil(s) (ESSO ULTRON, TOTAL ACTIVA/QUARTZ 9000) In addition to the existing range of oils, for vehicles from model year 2000, an "energy saving" oil is available; This oil contributes to the objective of resolving the problem of fuel consumption, which is Peugeot's aim. IMPERATIVE : the energy saving oil must not be used in engines prior to 2000 Model Year, nor in engines XU10J4RS, DW12TED4, EW12J4, 1580 SPI or SOFIM engines ; likewise, 0W30 oil must not be used in the above mentioned engines. Automobiles PEUGEOT recommends the quality of lubricants to use in the owner's documentation: handbook warranty and maintenance record WARNING : for vehicles sold from model year 1999, in accordance with the normal maintenance plan, the use of an approved semi-synthetic oil is imperative. Organisations categorise the oils in accordance with their performance and give them a quality label which is visible on the packaging: API : American Petroleum Institute ACEA : European Automobile Manufacturers' Association NLGI : National Lubrication Grease Institute The grade (viscosity index) must be selected in accordance with the climate of the country of use. Concluzia mea este ca pot fara nici o probleme sa folosesc acest ulei ESSO 5W40. Ma insel oare? Datele pe care le-am postat sunt luate de pe aceasta pagina: http://www.geocities.com/dkadarisman/artic.../lubricants.htm Attached thumbnail(s) oilgraph.jpg ( Size: 24.14k ) Number of downloads: 2552 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
5W-40 este excelent
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE 5w40 ar trebui sa fie sintetic. Suporta motorul ulei din asta? Recomanda producatorul ulei sintetic? "For best results use only Gillette shawing foam" Producatorul recomanda evident produsul lui, care este realizat conform cerintelor pietei (cel mai ieftin posibil care nu strica motorul). Daca am citit eu bine, in carte sunt cerintele minimale. Singurul lucru de care este bine sa tinem seama este vascozitatea, deci sa nu bagam xW30 sau xW60. In rest, cel mai bun pe care gasim la un pret convenabil. Asa ca discutia are rost, chiar daca a mai fost de 77 ori cate 7 topice asemanatoare. |
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
LucescuC |
![]()
|
![]() Calaret Group: Members Posts: 1.300 Joined: 1 August 03 From: Iasi ![]() |
Daca vrei neaparat sa te tina motorul m mult,pune 5w40 sau 5w50,avnad in vedere ce calduri s-au anuntat.Astea sunt uleiuri sintetice in general.Eu folosesc Aral Mega Tronic 5w50 si sunt f multumit de el si de performantele motorului.
|
--------------------
Renault , Honda
Clio symbol 1.5 dci, Transalp 600 V
2003, 1998
- GL-05-XLN, IS-80-LCG
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
da f bun ulei ARAL cred chiar ca cel mai bun calitate / pret
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 20:42 |