cum oprim praful?
![]() ![]() ![]() |
cum oprim praful?
sik |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|||
alexblondul |
![]()
|
![]() Membru Nedisciplinat Group: Members Posts: 335 Joined: 4 February 06 From: Lizeanu - Stefan Cel Mare ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
- B 12 SVE Dacia 1310, rosu imperial, si tot tacamul ... Benzina sa fie , motor avem noi !!!
|
|
sik |
![]()
|
pana veniti cu idei mai bune ma duc sa desfac hota de la bucatarie si sai iau filtru ca oricum sa stricat motoru'
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
alexblondul |
![]()
|
![]() Membru Nedisciplinat Group: Members Posts: 335 Joined: 4 February 06 From: Lizeanu - Stefan Cel Mare ![]() |
QUOTE(sik @ 24 May 2006, 17:30) pana veniti cu idei mai bune ma duc sa desfac hota de la bucatarie si sai iau filtru ca oricum sa stricat motoru' ![]() ok un filtru curat ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
- B 12 SVE Dacia 1310, rosu imperial, si tot tacamul ... Benzina sa fie , motor avem noi !!!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu am din fabrica un fel de panza de cort tensionata sub grila.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
alexblondul |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Orice ai pune pe traseu, fluxul de aer va fi drastic diminuat.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
alexblondul |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
sik |
![]()
|
alex nu merge cu kktu ala de la hota; omor motorul aerotermei din cauza diminuarii excesive a circularii aerului e cum ai pune pe un aspirator o carpa intinsa, plus de asta daca sa umezit si dai iar de praf sa infundat detot, am facut acest experiment azi, interesant ceo avea omuletu ala din fabrica, prefer sa inchid geamu si sa nu mai intre praf cand circula unu in fata mea si nu mai pot sa respir avand in vedere ca am astm
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
hremus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 29 March 06 ![]() |
Eu zic sa te bagi sub bord sa dai jos cutia de acte si polita si te uiti la caseta aia care dirijeaza aerul. sigur ai vreo paleta blocata. Da-o jos indreapta paletele . izoleaza-le cu banda de burete (de care se punea la usi) si pune-o la loc
![]() |
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
sik |
![]()
|
vad ca nai citit primu meu mesaj eu am bord de cn, ce polita vrei sa mai am, iar ce zici tu de palete toate sunt actionate pe vacum si toate palete sunt in aeroterma iar ca sa dau jos aerotera tre sa dau tot bordu jos, asa ca ideea ta nu este una care necesita 2-3 zile de munca degeaba, ca aeru prin aeroterma o sa circule cu tot cu praf
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
alexblondul |
![]()
|
sik alta metoda nu-mi dau seama ... o sa incerc sa ma gandesc la altceva ...
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TLX
|
|
viperthevenom |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 28 February 06 From: Arad ![]() |
Si nu aveti vre-o idee de a mari turatia la motorasu de la ventilator?? Nu am bord de CN si nici nu se prea simte ca imi baga aer, sau exista motor cu 2 viteze? ca a meu are numai una...
![]() |
--------------------
Dacia
1410
1995
- AR-02-RRR
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
vezi ca am vazut eu la bord scoica sub tabla aia pe care sunt stropitorile de parbriz este o degajare dreptunghiulara acolo pui filtru da nu stiu de la ce masine e!
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
sik |
![]()
|
am stat si mam gandit... haetia de la un filtru de aer no merge?
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
NFS |
![]()
|
![]() Membru încăpător Group: Members Posts: 52 Joined: 1 October 03 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 24 May 2006, 21:03) Eu am rezolvat (si nu sunt singurul!) la Matiz cu un ciorap de dama fixat intre tulumba ventilatorului (la iesire) si burduful care duce la aeratoare. Jetul de aer nu e deloc obstructionat (sau oricum, insesizabil), in schimb am scapat de praf, frunzulite si floricele. Il am pus de aproape un an si vad ca inca rezista. Super multumit. |
--------------------
Hyundai Getz 2007 /
Volvo XC90 D5
2010
- B xx NFS Nu ne plecam sub nici o forma pentru ca avem si noi mandria noastra. Daca vrea sa-i pupam in kur, sa se urce pe scaun! (CATAVENCU)
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu "frunzulitele si floricelele" te cred, ca e normal sa le opreasca un ciorap de dama... dar praful care nu trece prin ei, asta n-o mai cred.
Poate ca nu trec bucatile mari, ca nisipul dar restu'... Daca ar fi fost asa, puneau astia ciorapi pe galeria de admisie si rezolvau problema. Si scuza-ma, dar toate impuritatile ramane blocate in caroiajul ciorapului si in timp devine ca o pelicula. Daca aceasta pelicula nu influenteaza fluxul de aer, inseamna ca s-a terminat cu aerodinamica. Vedeti ca e un topic cu ce au facut oamenii la logan in privinta asta. Macar scapati de praf dar traseul aerului tot va fi afectat, puteti sa spuneti orice. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ciorapul e o idee buna, tinand cont ca nu are aer conditionat, si eu personal cand deschid geamul si merg pe centura printre tiruri si praf, sunt negru tot..si vara se cam merge cu geamul deschis...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ghiccy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 9 June 05 ![]() |
parerea mea este ca orice pui, pana la urma se infunda si oricum scade debitu' de aer!!!
|
--------------------
DACIA
BERLINA 1.4 Li
- B 84 RNU
|
|
viperthevenom |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 28 February 06 From: Arad ![]() |
Pai il mai schimbi din cand in cand pentru ca shi la o alta mashina se schimba filtru de particule regulat...
|
--------------------
Dacia
1410
1995
- AR-02-RRR
|
|
NFS |
![]()
|
![]() Membru încăpător Group: Members Posts: 52 Joined: 1 October 03 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 31 May 2006, 10:34) Cu "frunzulitele si floricelele" te cred, ca e normal sa le opreasca un ciorap de dama... dar praful care nu trece prin ei, asta n-o mai cred. Poate ca nu trec bucatile mari, ca nisipul dar restu'... Daca ar fi fost asa, puneau astia ciorapi pe galeria de admisie si rezolvau problema. Si scuza-ma, dar toate impuritatile ramane blocate in caroiajul ciorapului si in timp devine ca o pelicula. Daca aceasta pelicula nu influenteaza fluxul de aer, inseamna ca s-a terminat cu aerodinamica. Eu te scuz, ca n-am nimic de pierdut. Or sa te scuze si cei care eventual vor incerca si vor vedea ca am dreptate. ![]() Sper sa nu-mi porti pica pentru ca mi-am permis sa subliniez un pasaj important din expunerea unuia altfel priceput la aerodinamica! |
--------------------
Hyundai Getz 2007 /
Volvo XC90 D5
2010
- B xx NFS Nu ne plecam sub nici o forma pentru ca avem si noi mandria noastra. Daca vrea sa-i pupam in kur, sa se urce pe scaun! (CATAVENCU)
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
solutie: AER CONDITIONAT.... hi hi... da' e scump...
![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Si aeru' ala conditionat de unde-si ia "aeru'"?
QUOTE(NFS @ 31 May 2006, 20:11) Eu te scuz, ca n-am nimic de pierdut. Or sa te scuze si cei care eventual vor incerca si vor vedea ca am dreptate. ![]() Sper sa nu-mi porti pica pentru ca mi-am permis sa subliniez un pasaj important din expunerea unuia altfel priceput la aerodinamica! Marele fâs al celor care n-au cu ce combate o afirmatie decat cu argumente din alte domenii. Ce are gramatica cu aerodinamica, de fapt cu mecanica fluidelor, eu n-am inteles. Ca am scapat un e in plus? Asa sa circule oare mai bine aerul prin ciorap? Du-te frate si spala-l ca l-ai pus purtat si pute a picioare nespalate. This post has been edited by vis-a-vis: 1 Jun 2006, 09:00 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
sik |
![]()
|
io in topic am cerut ceva ieftinache si care nu necesita 2-3 zile de munca cum vad pe aici idei cu aer conditionat si alte ale, am gasit ceva asa ca va las sa va aratati cunostinte in mecanica fluidelor predata prin anu 3 in poltehnica ssi alte facultati tehnice, acel ceva fiind un sac de aspirator(un fel de panza), si credetima diminueaza fluxul de aer cu max 5%
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:42 |