DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> inspectii tehnice

zbanca simion
post 18 Mar 2004, 13:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am si eu o problema.Dacia Solenza cumparata in iunie 2003 are pe talonul certificatului de inmatriculare ca data pentru urmatoarea inspectia tehnica data de iulie 2004 . Este corect sau este o greseala.Dupa cate stiu eu verificarea tehnica este valabila 2 ani. Mai are cineva asemenea probleme?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kaspersky
post 18 Mar 2004, 13:16
Post #2

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

eu o am din ianuarie 2004 si urmatoarea verificare e in 2006

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
SYL
post 18 Mar 2004, 13:19
Post #3

doc

From: IF, Balotesti

Cred ca este o greseala, dar totusi intereseaza-te si tu, eventual pe la aia care fac ITP-ul sa nu te trezesti ca te opreste vreun politist si te amendeaza.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
liviu`s
post 18 Mar 2004, 13:35
Post #4

Membru

From: Bucuresti

ITP-ul se face la 2 ani.

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
bursuck
post 18 Mar 2004, 13:52
Post #5

Membru autentic

ITP-ul se face la 2 ani.

Si eu stiam acelasi lucru, dar....
Iata ce raspuns am primit de la RAR http://www.rarom.ro/

"ITP pentru autoturisme se efectueaza la doi ani cu exceptia celor care sunt utilizate in regim de taxi, cand periodicitatea este de 6 luni sau un an pentru vehiculele noi."

--------------------
Dacia Solenza (In)Confort
+
aviasol
post 18 Mar 2004, 13:58
Post #6

Membru autentic

bursuck, io ma duc peste 2 ani ca mi-au dat atzibild varabil 2 ani aia de la IGP (alea de se lipesc pe numere)

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
kaspersky
post 18 Mar 2004, 13:58
Post #7

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

pai inseamna ca la mine au gresit smile.gif
data eliberare certificat inmatriculare 04.02.2004 - ITP nou
data urmatoarei inspectii tehnice 04.02.2006

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
bursuck
post 18 Mar 2004, 14:04
Post #8

Membru autentic

bursuck, io ma duc peste 2 ani ca mi-au dat atzibild varabil 2 ani aia de la IGP (alea de se lipesc pe numere)

Abzipildul mi l-au dat si mie (valabil pana-n 2006), numai ca nu mi l-a dat Garcea (l-am luat de la RAR). In talon insa, data urmatoarei inspectii e mai 2005 (adica un an)...

--------------------
+
liviu`s
post 18 Mar 2004, 14:04
Post #9

Membru

Imi permit sa citez din OG nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și folosința conform destinației, prin inspecția tehnică periodică:
Art. 2. - (1) Vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menținute în circulație numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerințele tehnice specifice prevăzute în reglementările naționale menționate la art. 1, prin efectuarea inspecțiilor tehnice periodice.
(2) Obligația efectuării inspecțiilor tehnice periodice, precum și a respectării periodicității acestora, în funcție de categoria de vehicul, revine deținătorului legal al autovehiculului.
(3) Categoriile de vehicule supuse inspecției tehnice periodice și periodicitatea inspecției tehnice sunt următoarele:
a) autovehicule destinate transportului de persoane și care efectuează transport public de persoane sau transport de persoane în folos propriu - la 6 luni;
cool.gif autovehicule destinate transportului de persoane și care efectuează transport de persoane în interes personal, care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune - la 2 ani;
c) autovehicule destinate transportului de persoane și care efectuează transport de persoane în interes personal, care au, în afara locului conducătorului, mai mult de 8 locuri pe scaune - la un an;
d) autovehicule utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi, în regim de închiriere și pentru învățarea conducerii auto - la 6 luni și cele utilizate ca autospeciale ambulanțe - la un an;
e) autovehicule destinate transportului de mărfuri, având o masă totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg la un an;
f) remorci și semiremorci având o masă totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg - la un an;
g) autovehicule cu cel puțin 4 roți, destinate transportului de mărfuri, având o masă totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg, cu excepția tractoarelor la 2 ani;
h) remorci și semiremorci având o masă totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg - la 2 ani;
i) motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roți la 2 ani;
j) tractoare agricole sau forestiere înmatriculate, având o masă totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg la un an;
k) tractoare agricole sau forestiere înmatriculate, având o masă totală maximă autorizată care nu depășește
3.500 kg - la 2 ani;
l) remorci și semiremorci apicole - la 3 ani.
(4) Autovehiculele destinate transportului de persoane și care efectuează transport public de persoane sau transport de persoane în folos propriu, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi, în regim de închiriere și pentru învățarea conducerii auto se supun primei inspecții periodice la un an, dacă la data primei înmatriculări în România au fost noi.
(5) Inspecția tehnică periodică cuprinde, cumulativ, după caz, următoarele:
a) inspecția tehnică privind siguranța rutieră;
cool.gif inspecția tehnică privind protecția mediului;
c) inspecția tehnică privind încadrarea în categoria de folosință conform destinației.
(6) Termenul pentru efectuarea primei inspecții tehnice periodice se socotește de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică, de la data celei precedente."

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
bursuck
post 18 Mar 2004, 14:19
Post #10

Membru autentic

OG nr. 81/2000 ? E cam recenta biggrin.gif biggrin.gif
Nu cred ca a ajuns pe la toate IJP urile. Cert este ca in multe judete s-a trecut pe talon un singur an pana la urmatoarea ITP.
Acum gandeste-te. Trebuie sa te tiganesti cu fiecare politai care-ti opreste talonul pe motiv de expirare ITP. Si de fapt nu e treaba lui. Ce stie el de OG 81 ? Stie doar ca a trecut data inscrisa pe talon si cu asta basta. Dupa care urmeaza drumuri la IJP, lamuriri etc. Mi-e scarba. Mai bine dau 500 k sau cat dracu` o fi si stau linistit 2 ani. Cel putin nu cred ca au tupeul sa te intoarca la ITP cu o masina de 15-25000 km cat are de regula o masina la un an. Si daca te intorc, e in garantie. Peste 2 ani nu mai e ...

--------------------
+
LLX
post 18 Mar 2004, 14:39
Post #11

autentic

"ITP pentru autoturisme se efectueaza la doi ani cu exceptia celor care sunt utilizate in regim de taxi, cand periodicitatea este de 6 luni sau un an pentru vehiculele noi."

Asta poate fi interpretat si altfel. Adica doi ani cu exceptia taxiurilor care care se face la 6luni/1an.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006 - LLX
+
bursuck
post 18 Mar 2004, 14:51
Post #12

Membru autentic

(4) Autovehiculele destinate transportului de persoane și care efectuează transport public de persoane sau transport de persoane în folos propriu, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi, în regim de închiriere și pentru învățarea conducerii auto se supun primei inspecții periodice la un an, dacă la data primei înmatriculări în România au fost noi.  
.\"

Aoleu..... :shock: :shock: :shock: :shock: am vaga senzatie ca tocmai articolul asta stipuleaza obligativitatea primei inspectii la un an....

--------------------
+
liviu`s
post 18 Mar 2004, 14:54
Post #13

Membru

.\"

Aoleu..... :shock: :shock: :shock: :shock: am vaga senzatie ca tocmai articolul asta stipuleaza obligativitatea primei inspectii la un an....

Nu.
Noi ne incadram la:
cool.gif autovehicule destinate transportului de persoane și care efectuează transport de persoane în interes personal, care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune - la 2 ani;

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
bursuck
post 18 Mar 2004, 15:02
Post #14

Membru autentic

Sper sa ai dreptate, oricum inclin sa fac ITP-ul la un an, banii tot trebuie sa-i dau, anul asta (mai putini - masina e in garantie) sau la anul. Cred ca va fi ultima, pt ca nu vreau sa tin masina mai mult de 3 ani.

--------------------
+
liviu`s
post 18 Mar 2004, 15:09
Post #15

Membru

Eu o sa fac ITP-ul cu putin timp inainte de a expira garantia (la 17 luni). Eventualele defecte le repar in garantie.

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
danut
post 18 Mar 2004, 16:12
Post #16

Membru incepator

La mine nu scrie nimic in talon la "Data urmatoarei inspectii".

--------------------
Opel Vectra C - ----
+
bogdan_o
post 18 Mar 2004, 17:55
Post #17

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

La mine scrie ca urmatoarea inspectie trebuie s-o fac in 2005, deci la 2 ani de la cumparare, ceea ce e corect. Si eu o sa-mi fac ITP-ul cu o luna inainte sa se duca garantia ca, vorba lui DSops, ar fi criminal sa mai astept cateva luni si sa-mi gaseasca ala cine-stie ce defecte pe care trebuie sa le repar pe cheltuiala mea. Asa macar pierd jumatate de an din inspectia curenta dar stau linistit alti doi.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
GABONE77
post 29 May 2006, 21:44
Post #18

el jefe

stie cineva cat mai costa un itp? a facut cineva recent? eu mai am vreo 2 luni si urmeaza sa il fac. eventual cei cu solenza din 2004 ca si a mea e la fel ce probleme v-a gasit? trusa medicala cat are garantia?

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
i96nds
post 30 May 2006, 09:15
Post #19

Stefan

Group: Moderatori

itp era pe la 50 - 60 lei noi. Trusa medicala are valabilitate 18 luni deci probabil ti-a expirat. Mergi in Carrefour si sunt niste cutii pe la 19 lei pentru prelungirea valabilitatii cu inca 18 luni. Producatorul e VESTA, parca.

Sa ai triunghiul tau si stingator. Cu un marker permanent iti vor scrie seria sasiului pe ele.
Probleme pot aparea la repartitorul de franare - sa nu mearga franele pe spate. Alte probleme sunt in functie de uzura masinii si de cate gropi ai luat: pivoti, amortizoare, bucse bascula. Se verifica si etanseitatea tobelor - ar trebui sa fie buna in mod normal. Dar...

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
david79
post 30 May 2006, 21:33
Post #20

Membru autentic

am facut ITP acum o luna pe str Fabrica de Glucoza ( Sama service )
85 lei ron, nu a intrebat de stingator,trusa medicala.....
A trecut din prima , dar a verificat pe bune frane, articulatii, noxe.

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
haky
post 31 May 2006, 11:26
Post #21

Membru autentic

From: Oradea

Am si eu o inrebare: Inspectia tehnica este obligatoriu a se face in localitatea unde este inmatriculat autoturismul sau se poate face si in al judet?

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
clr
post 31 May 2006, 12:23
Post #22

Membru autentic

Se poate face oriunde. Vezi insa ca iti trebuie cartea de identitate a masinii.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
FLP
post 31 May 2006, 15:29
Post #23

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

La Pitesti m-a costat 350 de mii biggrin.gif. In Bucuresti la Cobalcescu e 500 de mii, dar aia sunt cam nesimtiti, cat de buna ar fi masina ei comenteaza. Eu am Berlina si m-a vazut mai copil asa si incepuse sa imi zica ca cica imi merge in 3 bujii (nici vorba de asa ceva) si tot felu de prostii care chiar nu erau adevarate. Aveti grija pe unde va duceti sa va faceti ITP`ul. Unele service`uri chiar au mecanici nesimtiti care asteapta tot timpul spaga.

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
sozel0
post 31 May 2006, 23:17
Post #24

Membru incepator

la mine e si mai marfa...in carnetul de intretinere si garantie al masinii sunt trecute reviziile pana la 60 000 km...fiecare revizie facuta la 3 luni...masina mea are acuma 17 000 de km la bord...ma gandesc ca cel de la care am luat-o sa-i fi dat kilometrajul inapoi...dar tot odata revizie facuta la 3 luni ???? si la fiecare 3 luni facuti 10 000 de km??? e cam absurd

--------------------
dacia solenza solenza 2003
+
alex_axn
post 1 Jun 2006, 10:36
Post #25

Membru autentic

asat nu are legatura cu I.T.P.-ul, dar cu certitudine pot spune ca e ceva necurat la mijloc. probabil ca masina are peste 60 de mii si a fost data la 17 mii, dar tot nu vad de ce fostul proprietar ti-a mai dat cartea masinii.. ca doar stia de reviziile trecute, iar el a dat masina cum ca ar avea 17 mii. pe de alta parte nici 60 de mii nu e mult, dar tot nu inteleg ce a fost in capul fostului proprietar. pe el l-ai intrebat despre asta? ce a zis?

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
sozel0
post 1 Jun 2006, 10:59
Post #26

Membru incepator

am sa lamuresc situatia maine cu el...e un coleg de munca..iti dai seama ca daca am alat ca a facut manevre cu mine...nu o sa-i fie bine biggrin.gif

--------------------
dacia solenza solenza 2003
+
svio
post 2 Jun 2006, 09:13
Post #27

Membru incepator

Am facut ITP-ul pe 01/06 impreuna cu verificarea de 40k si m-au costat impreuna 700 RON. Masina este din aprilie 2004 si pe langa schimbul de ulei, filtru ulei, filtru aer, gresari, reglat faruri, s-au inlocuit pivotii, bucsele toate, bascula dreapta, niste cauciucuri la arcurile din spate.
La ITP totul a fost OK, dar au aparut mici diferente intre amortizoarele spate (8%) si o mica diferenta la franare pe partea stanga fata de cea dreapta. Si mi-a atras atentia nenea ala ca am scutul de la catalizator lovit si sa am grija sa nu-l mai lovesc.
Oricum mi s-a parut un pic cam scump pentru cate au inlocuit la masina, dar asta e, odata la 2 ani merge.

--------------------
Dacia Sandero 1.0 SCE SL plus 2019
+
Bogdy
post 4 Jun 2006, 19:30
Post #28

Membru

From: Cluj N

Si eu am o solenza tot din iunie 2003 si am avut aceeasi problema desi nu am folosit-o pe taxi.Eu am mers anul trecut la verificare si numai acolo mi-am dat seama ca o aveam expirata de un an.Cei de acolo au spus ca nu e greseala da nici n-au avut o explicatie coerenta de ce a fost valabila numai un an.

--------------------
Dacia 1410 /Opel Vectra B2 1998/2002
astept comentarii
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:54
Forum Renault