DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vreau sa cumpar anvelope, dilema

marius80_eugen
post 7 Jul 2006, 12:57
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cum e mai inalta masina ??? Poate sunt cauciucurile mai late putin ... Oricum , da si tu mai multe detalii despre ele : de unde le-ai luat , cu cat , echilibrarea cum e , pareri despre ele ...

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 7 Jul 2006, 13:15
Post #32

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Adica 65% din 175 e mai mult decit 65% din 165. D-aia e masina mai inalta!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
b64chr
post 7 Jul 2006, 15:26
Post #33

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Mai inalta cu 6,5mm.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
george_slz
post 8 Jul 2006, 12:11
Post #34

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Sunt mai inalte cu 6 mm decat stock.
Cumparate de la Apco(au site cu numere de telefon, dar din pacate nu au trecute toate produsele pe care le aduc, asa ca suni si intrebi) cu 149,5 RON/bucata. Trebuiesc comandate dinainte cu vreo 10 zile, sau daca au in stoc le cumperi pe loc.
Sunt multumit de achizitie, se simte ca au aderenta, adica la frane mai puternice nu se mai blocheaza rotile si desigur nu mai pleci cu scartz.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
C8V5S
post 16 Jul 2006, 23:34
Post #35

Membru incepator

Am si eu o dilema, legat tot de anvelope. Intentionez sa-mi schimb jantele cu unele pe 15" (pe 16" arata mai bine dar cred ca o sa am probleme mari la gropi avand in vedere talonul) si nu stiu deloc ce dimensiune de cauciuc sa-mi iau 175 sau 185, 60 sau 55. Eu m-am gandit la 175 55 r15 pe fata si 185 55 r 15, dimensiunile astea fiind cel mai aproape de stock. e vreo prob cu cele de 185 de pe spate? Jantele cat de late ar trebui sa fie? (7J sau mai mari)

--------------------
Dacia SLZ - -
+
Marty
post 17 Jul 2006, 08:55
Post #36

Am avut eu 7J x 15" cu 185/55 pe masina. Atingea doar in cazul unei denivelari mai ample si doar pe o scurta perioada. Incearca cu niste 195/50 R15, poate merg alea...

--------------------
+
Reed
post 17 Jul 2006, 20:57
Post #37

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Mai, aici inca se mai vorbeste de solenza.... asa ca serios, nu depasi diam de 14" la jante, iar latimea si inaltimea cauciucului....

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
C8V5S
post 18 Jul 2006, 00:11
Post #38

Membru incepator

De solenza vorbesc...nu cred ca ar fi probleme daca as pune jante pe 15" cu anvelope 175 55 r15, inaltimea nu se modifica decat ca sunt putin mai late.

--------------------
Dacia SLZ - -
+
Marty
post 18 Jul 2006, 08:12
Post #39

SLZ cu 185/55 R15

Attached thumbnail(s)
MVC_007F_mic.jpg ( Size: 58.89k ) Number of downloads: 271
MVC_012F_mic.jpg ( Size: 66.14k ) Number of downloads: 284

--------------------
+
Marius
post 18 Jul 2006, 08:21
Post #40

Membru autentic

195/50/15 ating la fel ca si 185/55/15, doar la hopuri mai mari.

Cu 175/55/15 vezi sa nu ai alta problema, latimea jantei. De regula jantele pe 15 sunt late de 7, mai putin de 6,5 iar de 6 foarte rar (ma refer la cele de aliaj, cele de tabla e alta treaba). Un cauciuc de 175 s-ar putea sa nu se asejeze cum trebuie pe o janta de 15/7.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Lupu84
post 10 Jan 2007, 11:32
Post #41

Membru incepator

Intentionez ca peste ceva timp sa schimb anvelopele de pe Solenza mea (Matador Prima) si de aceea ader la acest topic pt a cere sfaturi, considerand inutil sa mai deschid unul nou.
Din ce am citit si in acest topic dar si in altele pe tema asta am reusit sa trag cateva concluzii care nu stiu daca erau tot ce trebuia sa inteleg sau daca am inteles bine. Ca o paranteza mentionez ca experienta mea in domeniul auto este inca redusa, este prima mea masina si la mine in familie sunt primul conducator auto asa ca nu sunt familiarizat cu prea multe aspecte inca. Acum sa scriu concluziile:

1. Matadoarele observ ca exista o parere generala ca ar fi niste cauciucuri de calitate sa nu zic proasta dar in partea inferioara a zonei medii ca sa zic asa. Inca nu am mers cu alte cauciucuri mai bune ca sa pot face comparatie dar pot spune pana acum ca Matadoarele pe carosabil uscat mi-au facut de cateva ori surprize neplacute in sensul ca la frana brusca la viteze regulamentare de oras au cam alunecat la alte masini am auzit scartait de roata la astfel de frane, la mine in schimb se aude un fel de fasait asa ca si cum ar frana pe nisip, in nici un caz scartait - acum nu stiu daca zgomotul asta are relevanta sau nu.

2. Am inteles ca anumite cauciucuri in sensul de marci, fiind de calitate mai buna au aderenta mai bune fiind deci mai indicate din punct de vedere al sigurantei. Pana acum din ce am citit am remarcat Continentalul si Maloya Crono pt ca se incadreaza si intr-un oarecare buget.

3. Cat priveste dimensiunile inteleg ca aderenta este sporita la cauciucuri mai late 175 (sper ca am inteles eu bine si acest nr se refera la latime) fiind o alegere care m-ar tenta si din cauza acestui aspect dar si pt ca am citit ca sunt putin mai bombate si protejeaza si janta cat de cat. Acum din ce am citit am inteles ca s-ar potrivi 175/65 R14 acum ideea e ca astea sunt putin mai inalte si practic mi se pare mie ca din acest punct de vedere ar fi mai potrivite un 175/60 dar am remarcat ca sunt mult mai scumpe si ofertele sunt putine, deci as tinde sa iau 175/65.

Intrebarea mea este acum: intelegand ca din punct de vedere al marimii 175/65 nu produc probleme tehnice masinii, totusi am inteles ca ar putea aparea probleme cu indicarea vitezei (ce nu am inteles este in ce sens mai ales ca stiu ca SLZ ar avea din fabricatie o mica eroare sub acest aspect deci imi va arata mai mult sau mai putin?). Un al doilea aspect tine de problemele legale care le-as putea avea pt ca pun alte dimensiuni fata de cele din talon, ar fi indicat sa merg la RAR ca sa-mi omologheze schimbarea, ce probleme ar putea aparea si ce proceduri ar trebui urmate.

In final, va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi nelamuririle si intrebarile mele smile.gif

--------------------
DACIA Solenza 2003 - Scala - B
+
david79
post 10 Jan 2007, 12:35
Post #42

Membru autentic

uite ce am scris eu pe la cafenea:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...&st=0&p=772242&

eu am pus 175/65/15 si diferenta exista, la felul in care masina sta pe sosea. as fi pus si 185/60/14 dar nu cred ca imi permiteau jentile stock.
rotile fiind mai mari la gume 175/65/14 eroarea de la vitezometru o sa iti scada, iti va indica mai putin decat acum , dar mai aproape de adevar. la mine chiar eroarea nu mai exista, imi indica cu 1-2 km mai putin la 100 km/h.
gumele de vara 175/65/14 sunt goodyear ntc 5 si sunt super.
acum iarna am pe fata dimensiunea clasica 165/65/14 sava eskimo s3, iarna e recomandat sa nu ai pneuri late.

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
GabyT
post 18 Jan 2007, 17:04
Post #43

Membru autentic

@ Lupu 84:
Am facut pasul pe care vrei si tu sa il faci, in doua etape; initial (acum 3 ani) am luat cauciucuri de iarna (sava eschimo), iar din vara trecuta sunt fericitul posesor a 4 anvelope de vara (Goodyear Hydragip), toate avand dimensiunea 185/60 R14.
Asa cum am mai scris intr-un alt post, nu am avut absolut nici o problema cu ele (sigur, nici nu m-a oprit politia sa ma intrebe de sanatate, pentru ca sunt pasibil de retinerea talonului biggrin.gif ). Mentionez ca masina are jentile originale.

Daca esti interesat, pot incerca sa postez niste poze cu gumele mentionate.

This post has been edited by GabyT: 18 Jan 2007, 17:49

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
Trofin Liviu
post 18 Jan 2007, 19:47
Post #44

Membru autentic

Dar cum s-a comportat in privinta consumului?
Mie la 175/70 13 mi-a crescut cu cateve sute de grame. Am castigat la stabilitate dar adunand, nu prea a meritat investitia.

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
+
GabyT
post 18 Jan 2007, 20:10
Post #45

Membru autentic

Desi calculez media la fiecare plin, nu am constatat nici o modificare notabila.
Desigur, media variaza in primul rand datorita traficului infernal din Bucuresti.
Nu pot sa ma bat cu caramida in piept spunand ca nu este nici o modificare, dar daca este, este nesemnificativa in raport cu cea determinata de trafic.
Pe autostrada cu benzina de buna calitate (a se citi "circuland in Austria"), la viteze medii de 100 km/h, media era undeva la 6.1-6,4 care consider ca este super OK.
Eu sunt super incantat de alegerea facuta, in special sub aspectul performantelor la franarea de urgenta (unde se simte cu adevarat modificarea facuta), dar si la tractiunea pe zapada (pentru anvelopele de iarna).

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 16:08
Forum Renault