DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rezervor Nova GT, atarna un furtunas...

dragosholban
post 8 Jun 2006, 14:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Salut!

Am o Nova GT de un an de zile si de cate ori pun benzina incepe sa miroase ingrozitor de tare in partea din spate a masinii (si in interior si in exterior). Dupa ce se goleste rezervorul pe jumatate sau mai mult mirosul devine mai putin suparator.

Am bagat mana sub masina acolo unde se pune benzina si am gasit un furtunel cu un colier la capat care... "era pe acolo", nu era prins nicaieri. Nu stiu ce sa fac cu el... cred ca de acolo miroase a benzina, dar nu stiu ce e cu el si ce cauta acolo.

Ma puteti ajuta, va rog?

--------------------
Dacia Nova GT - IS-99-FBI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ct03nut
post 8 Jun 2006, 16:38
Post #2

Membru autentic

From: Constanta

si eu la dacia mea cu rezervor de canada am un furtunas care da in josul masinii sub puntea spate, este pentru a face ventilatia/a nu crea vid

deci pleaca 3 furtunase, tur , retur si asta care se duce sub masina.

poate sa fie si celalalt furtunas care pleaca de la gatul de alimentare al rezervorului.

--------------------
Honda CBR 600RR - CT-16-MSI 2005
+
Sociopatul Tandru
post 8 Jun 2006, 20:39
Post #3

Membru autentic

From: Braila

Si eu tot Nova GT am septembrie 98 si pot sa-ti spun ca acel furtunas nu exista, aerisirea in rezervor se face prin buson si nu are furtune suplimentare.

In rezervor la mine duc numai furtune cu socoteli (adica conectate)
Nu cred ca e in regula, dar mai asteapta pareri

--------------------
DACIA Nova GT - BR 69 CGF 1998 Septembrie
Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
+
gti98
post 9 Jun 2006, 17:02
Post #4

Membru autentic

QUOTE(Sociopatul Tandru @ 9 Jun 2006, 07:39)
Si eu tot Nova GT am septembrie 98 si pot sa-ti spun ca acel furtunas nu exista, aerisirea in rezervor se face prin buson si nu are furtune suplimentare.

In rezervor la mine duc numai furtune cu socoteli (adica conectate)
Nu cred ca e in regula, dar mai asteapta pareri
*

La Nova GTi 98/mai rezervorul are : un stut/furtun gros pe unde se alimenteaza; un stut/furtun mijlociu pe unde se evacueaza aerul la alimentare - asta merge tot in gatul de alimentare, imediat sub buson - si, in fine, 3 furtune mici care duc spre motor: tur, retur si aerisire in afara alimentarii
In alta ordine de idei, mie mi-a plesnit tubul ala de plastic care are busonul la capat; cand alimentam, in anumite pozitii ale pistolului de la pompa si odata cand l-am umplut pana sus, benzina se prelingea prin crapatura, - iar in cazul umplerii a curs chiar urat -
trebuie verificate toate elementele.
Am auzit ca s-au fabricat o serie de Dacii fara "canistra de carbon" respectiv circuitul de aerisire a rezervorului Euro x; poate asta-i cazul tau, si au pus un dop pe furtunul ala, rezervorul fiind unul cu stut pentru aerisire...
Bafta!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 13:10
Forum Renault