mufa computer motor, cat costa?
![]() ![]() ![]() |
mufa computer motor, cat costa?
cristy04 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 9 June 06 From: is ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001
|
|||
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Mufe nu cred ca gasesti de vinzare, dar ai putea sa incerci sa gasesti contactul imperfect:
Scoti minusul de pe baterie si scoti afara calculatorul ! 1. Ar putea fi de la mufa mama spre calculator - trebuie "sunate" verificat traseul intre pinul din fisa si contactul de pe placa calculatorului - asa numita boala a electronicelor - in timp datorita caldurii si vibratiilor se formeaza un spatiu micrometric intre cositor si piciorusul oricarei piese electronice sau pin - rezolvare: practic se reface fiecare "lipitura"cu pistolul de lipit, atentie la integrate -pistolul trebuie sa stea foarte putin pe contact si se fac pauze de racire la fiecare lipitura) 2. Cu calculatorul desfacut si fisa introdusa (dar scos capacul de protectie de deasupra ) verifici continuitatea fiecarui pin; in caz ca gasesti defectul - acesta poate fi de regula mecanic sau oxidare - se intreapta pinul si se imping inspre interior lamelele din locasul unde calca pinul apoi se da cu spay de contacte; 3. Se verifica continuitatea de la intrarea in fisa superioara si pina la pin - e posibil sa se fi desprins - se scoate si folosind aspirina si fludor se lipeste - pistolul de lipit trebuie sa stea foarte putin pe pin deoarece se topeste plasticul mufei ! 4. Se verifica continuitatea fiecarul fir care intra in calculator si pina la fiecare senzor sau mufa - e pe culori - si cu foarte multa atentie ai sa reusesti sa-ti dai seama de unde e ! Eu inclin sa cred ca este prima varianta ! Succes |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 13:29 |