DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Demolarea garajelor ...

trex
post 23 Jun 2006, 22:21
Post #61

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Uitati cum a decurs treaba in cazul meu. Garajul l-am cumparat cu acte in regula,
avea documentatie de amplasare, memoriu tehnic, foaie de capat etc, totul facut
ca la carte la vremea amplasarii. Impozitul il plateam la zi si chiar m-au taxat
anul asta nu numai pentru taxa de garaj ci si pentru "constructie".
Intr-o zi am gasit o somatie lipita pe usa: 72 ore ca sa desfiintez garajul!
Ce sa faci in 72 ore , absolut nici unul din cele citeva zeci nu a disparut in 3 zile,
in schimb au aparut tot felul de colorati care profitind de situatie mi-au oferit
3 mil pe el, adica cam de 10 ori mai putin decat valoreaza.
Dupa ce au trecut cele 3 zile au venit niste echipe de la primarie care au inceput sa ia
garajele si sa le care. Am gasit un client sa il vand, de aici de pe site, dar persoana
care se ocupa de transport a refuzat sa il duca, desi as fi platit.
Nu comentez daca este justificata sau nu desfiintarea garajelor dar modul cum a procedat primaria (sector 3) este sub orice critica:

- desi aveau adresa mea, ca doar le platesc impozitul de ani buni nu au gasit de
cuviinta sa-mi trimita o instiitare acasa

- termenul de 72 ore ca sa evacuezi un garaj de 10 tone este o rusine

- garajul, desi este proprietate privata, a fost mutat si dus undeva fara sa fiu
instiintat unde si in ce conditii, a trebuit sa alerg eu sa aflu ca e la ROSAL

- cei de la ROSAL pretind bani acum de la cei care vor sa il recupereze dupa 30 zile
si refuza sa faca transportul in afara sectorului 3 chiar si pe bani
(probabil asteapta sa treaca timpul si sa puna mana pe garaje)

Daca cumva exista acoperire legala pentru toate astea atunci este scandalos,
pentru ca desi eu am platit impozit ani buni acum sunt tratat brusc ca un infractor ,
practic mi-au confiscat garajul pe baza unei somatii lipita de parca as fi pus garajul
acolo peste noapte.

A si inca ceva , cum garajul il luasem pentru ca nu aveam unde parca, am fost
si am cerut si eu de la primarie loc. Surpriza a fost ca am obtinut unul, dar locul e
deja ocupat de cineva care "a turnat domne ciment acolo" desi se vede clar ca locul e
facut de curand de primarie.
Degeaba am sunat la politie m-au trimis la primarie iar la primarie m-au trimis tot
la politie.
Trageti singuri concluziile ca si asa sunt suparat si am scris cam mult.

--------------------
ex DSN Clima 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gibonu
post 25 Jun 2006, 18:19
Post #62

Membru autentic

[quote=ga!nusha,21 Jun 2006, 21:35]
Intrebarea mea e alta....unde sa ma duc sa cumpar un loc de parcare legitim???

1. cum ti s-a mai spus, nu cumperi locul, il inchiriezi.
2. pentru asta, trebuie mai intai sa identifici un loc care este liber (ceea ce uneori este imposibil, din cauza unora cu replici de genul: eu parchez gratis de 20 de ani, deci nu platesc); in fine, sa zicem ca ai identificat locul liber.
3. faci o cerere catre directorul ADP-ului de sector (nu stiu cum este in provincie) in care ii soliciti sa ti se atribuie locul nr. x; cererea va fi semanta de tine si contrasemanta de presedintele asociatiei de proprietari si de administrator, care ti-o si stampileaza cu stampila asociatiei.
4. cu acesta cerere si cu o copie dupa talonul masinii te duci la ADP, unde te ia in evidenta, platesti locul (1600 lei vechi/zi) + 10.000 lei vechi un carton care se numeste legitimatie de parcare. Iti iei niste vopsea si o pensula si scrii pe jos: LOC PLATITI. NU PARCATI. Asta e tot.
Eu asa am facut, cu ajutorul presedintelui asociatiei de proprietari. mentionez ca pe locul pe care tin acum masina, parca inainte unul de la alt bloc, dar dupa ca mi-am "marcat" locul nu a mai venit sa parcheze acolo. Bineinteles ca au aparut niste cretini de vecini sa ma intrebe de ce parchez eu acolo, dar le-am explicat frumos despre ce e vorba si s-au linistit.
Observatii:
- in mod normal, adresa din talon trebuie sa fie aceiasi cu cea din buletin (daca nu corespunde, nu stiu cum se procedeaza, trebuie sa intrebi la ADP);
- incerca sa vorbesti frumos si respectuos cu eventualii vecini cretini, sa le explici ca asta e locul tau platit.
- daca fac scandal, cheama Politia (in mod normal ar trebui sa vina)

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
RoVal1972
post 26 Jun 2006, 00:44
Post #63

Membru autentic

QUOTE(uncle @ 21 Jun 2006, 09:31)
@RoVal1972

cu ce te deranjau alea cu autorizatie.....n-am avut, dar asa de curiozitate?! blink.gif
*

Pentru ca si autorizatiile astea stim noi cum se dau in general...
Si pentru ca sunt de un prost gust, etc, etc,... Subiectul ar fi mult prea lung.
Pur si simplu eu sunt multumit ca intr-un final dau si nenorocirile astea de betoane/tabla jos.

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Saint
post 26 Jun 2006, 11:26
Post #64

Membru

From: Romania Bucuresti

QUOTE(SYL @ 23 Jun 2006, 17:53)
Cum ai adus politia ? Ai sunat la 112 sau cum ?
Si cum aduceai primaria sa ii amendeze ?
Te intreb pt ca si eu am loc de parcare platit la ADP si se mai intampla sa vina cate un nesimtit sa il ocupe..
Multumesc !

PS. Mentionez ca am pus pe gard in dreptul locului de parcare o placuta cu "PARCARE PLATITA si nr masinii" si la fel pe asfalt locul e marcat cu vopsea si scris nr...
*

Daca am vazut ca vorba dulce nimic nu aduce m-am dus la sectia de care apartin i-am povestit ofiterului de serviciu ce si cum, i-am dat adresa, dupa care in max 20 min a venit un echipaj care a rezolvat problema.L-a intrebat pe individ daca are acte cu care sa dovedeasca ca acel loc de parcare este inchiriat de el si ghici ce NU AVEA. Dupa care l-a invitat sa elibereze locul de parcare.

This post has been edited by Saint: 26 Jun 2006, 11:26

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005 1.4 16v
Renault Clio II Bicorp, Pack Extreme, 1.4 16V 98cp, 2005
+
ga!nusha
post 27 Jun 2006, 13:07
Post #65

Still here

From: Paris

@gibonu
@ga!nusha

la inchiriere m-am referit...am scris din greseala cumparare... problema e ca acum se darama garajele vechi de pe la mine inclusiv unele construite de ceasca in anii 80 in intentia de a se face parcare...ideea e ca vreau sa prin in viitoarea parcare loc....
Multumesc mult de ajutor!

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
maddan
post 4 Jul 2006, 15:39
Post #66

Speedy Gonzales

QUOTE(trex @ 24 Jun 2006, 01:21)
A si inca ceva , cum garajul il luasem pentru ca nu aveam unde parca, am fost
si am cerut si eu de la primarie loc. Surpriza a fost ca am obtinut unul, dar locul e
deja ocupat de cineva care "a turnat domne ciment acolo" desi se vede clar ca locul e
facut de curand de primarie.
Degeaba am sunat la politie m-au trimis la primarie iar la primarie m-au trimis tot
la politie.
Trageti singuri concluziile ca si asa sunt suparat si am scris cam mult.
*

Daca ai obtinut loc de la primarie tu ai o hartie la mana, adica un contract cu Primaria, prin care ei iti cedeaza dreptul de folosinta al acelui loc de parcare (numerotat ca atare de catre Primarie si clar marcat). Oricine iti violeaza tie dreptul de folosinta este pasibil de pedeapsa.

In acest caz, nu primaria este cea care trebuie contactata, ci Politia. Daca vrei sa ti se rezolve problema, te duci in persoana la Politie si faci o cerere. Pe care sa ti se dea numar de inregistrare. Daca vor sa te trimita dupa tigari fa scandal acolo si cere sa vorbesti cu comandantul. Poti invoca si televiziunea... smile.gif

Alternativ, afla numarul de telefon al sectoristului din zona ta si suna-l. Cere-i numele si gradul. Spune-i care e problema. Daca refuza sa vina si sa-l amendeze pe respectivul, ii poti face reclamatie scrisa. Zi-i ca vei chema si ziaristii sa vada cum nu-si face el treaba. Caci e treaba lui!

Politia este obligata sa apere drepturile legale, iar dreptul de folosinta al unui loc de parcare inchiriat de la Primarie se numara printre ele.

In acelasi timp, afla intr-un mod foarte clar cine e vecinul respectiv si unde sta, si pune-i in vedere ca il vei face responsabil de orice lucru rau i se intampla masinii tale. Cere-i sa-ti arate pe baza caror acte ocupa acel loc de parcare al Primariei.

Vecinul tau nu are voie sa-ti ocupe locul inchiriat de la Primarie, indiferent de cand parcheaza el acolo. Nu are voie nici sa-ti blocheze masina in vreun fel, si daca o zgarie sau o afecteaza in orice alt fel este pasibil de pedeapsa pentru distrugere de bunuri.

Nu te lasa calcat in picioare, totusi... Sa stii ca daca esti tu mai coltos si arati ca stii legea, treptat te baga astia in seama... smile.gif

Revenind on-topic: este un lucru foarte bun ca s-au daramat garajele, chiar si alea vechi. Spatiul public este din ce in ce mai mic, iar masini din ce in ce mai multe. Pacat este insa modul hei-rupist in care anunta Primaria demolarea lor (termenul este mult prea mic, iar oamenii respectivi chiar pierd zeci de milioane!), si faptul ca nu se fac si parcari supraetajate.

E foarte bine ce face Primaria sectorului 3, adica atat parcuri cat si parcari, insa nu e de ajuns, din pacate.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
stevethegreat79
post 6 Jul 2006, 15:39
Post #67

Membru incepator

Jos garajele !
Adevarul e ca in sect 3 toti aveau garaje, chiar daca ei nu mergeau cu masina. Dupa ce au demolat astia garajele nu va spun ce mizerie a ramas, multi isi transformasera garajul in spatiu de depozitare si puteai vedea orice: de la mobila la diverse obiecte pastrate de romanii "strangatori". Nu va zic ca unii chiar vindeau, aveu un fel de magazin...
Pe spatiul a 5 garaje se parcheaza lejer acum 7 masini
Hai Negoita !

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 17:29
Forum Renault