DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> M-am bagat ca xx azi dimineata si m-a agatat unu usor de tot

Florinliviu
post 30 May 2003, 08:43
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

M-am bagat ca prostu azi dimineata si m-a agatat unu usor de tot, mi-a sters aripa spate sub busonul de benzina, dupa ce am sters cu buretele ud nu se vede decat un pic, exista vreun polish sa dau? Cum e asta, pe culori sau e universal?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aviasol
post 30 May 2003, 08:50
Post #2

Membru autentic

M-am bagat ca prostu azi dimineata si m-a agatat unu usor de tot, mi-a sters aripa spate sub busonul de benzina, dupa ce am sters cu buretele ud nu se vede decat un pic, exista vreun polish sa dau? Cum e asta, pe culori sau e universal?

ai casco?

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
Marty
post 30 May 2003, 08:52
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

E pe culori sau universal , e abraziv sau de luciu, cu ceara sau fara......
Recomand cu mare caldura AREXON

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Florinliviu
post 30 May 2003, 09:31
Post #4

Membru

Inchipuie-ti aviasol ca inca nu mi-am facut casco, de cand zic ca merg la unita, dar deocamdata si banu si timpu e cam putin.

--------------------
+
aviasol
post 30 May 2003, 09:36
Post #5

Membru autentic

Inchipuie-ti aviasol ca inca nu mi-am facut casco, de cand zic ca merg la unita, dar deocamdata si banu si timpu e cam putin.

oricum cand te duci sa o parchezi undeva intre pomi cu partea zgariata ca astia nu se uita prea bine la masina! daca vrei itzi recomand pe cineva de la ASirom o tipa daca te duci seara nu vede ca e zgariata.... laugh.gif si dupa aia o bagi in service laugh.gif io asa am facut la tico dar nu am mai apucat sa-l vopsesc ca l-am vandut :oops:

--------------------
+
dannutz
post 30 May 2003, 10:04
Post #6

Membru incepator

Apropos, cam cat e casco la solenza?

--------------------
d.
+
aviasol
post 30 May 2003, 10:06
Post #7

Membru autentic

Apropos, cam cat e casco la solenza?

cam 4800000 nu mai stiu exact si se poate plati lunar cca 400000/luna

--------------------
+
Wolfmark
post 30 May 2003, 10:06
Post #8

Membru autentic

De la 140E la Unita ... 160E Asiban ... pana aproape de 200E pe la Tziriac. Parca asa e...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
dannutz
post 30 May 2003, 10:14
Post #9

Membru incepator

ok, atunci care e diferenta ? de ce sunt diferente asa mari de pret? ofera tiriac ceva in plus, de ex?

--------------------
d.
+
Florinliviu
post 30 May 2003, 10:37
Post #10

Membru

Mersi aviasol, da' am sa fac totusi la unita zilele astea poate. Daca observa zgarietura, sa fie sanatosi, daca nu, nu laugh.gif Are sens s-o duc in service pt. o zgarietura mica? Poate imi vopsesc aia si difera culoarea si chiar va fi ca un cameleon laugh.gif

--------------------
+
Wolfmark
post 30 May 2003, 10:46
Post #11

Membru autentic

ok, atunci care e diferenta ? de ce sunt diferente asa mari de pret? ofera tiriac ceva in plus, de ex?

Pai habar n-am. Teoretic Alianz este o firma mai serioasa, si te despagubeste mai repede si fara sa tragi prea mult de ei. Ideal ar fi sa poti compara mai multe contracte. Eu am postat pe un topic pe undeva ciudateniile pe care le-am gasit intr-un contract cu Asiban (cum ca nu te despagubeste in cazul in care masina e avariata in urma unei greve sau in urma unor actiuni de vandalism - lucruri f. posibile in Romania).

Plus ca unele au fransize (Unita 10% pt. furt total, Alianz 2% pt furt partial sau 20% pt. furt total) ... altele nu (Asiban de ex).

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
aviasol
post 30 May 2003, 11:47
Post #12

Membru autentic

Pai habar n-am. Teoretic Alianz este o firma mai serioasa, si te despagubeste mai repede si fara sa tragi prea mult de ei. Ideal ar fi sa poti compara mai multe contracte. Eu am postat pe un topic pe undeva ciudateniile pe care le-am gasit intr-un contract cu Asiban (cum ca nu te despagubeste in cazul in care masina e avariata in urma unei greve sau in urma unor actiuni de vandalism - lucruri f. posibile in Romania).

Plus ca unele au fransize (Unita 10% pt. furt total, Alianz 2% pt furt partial sau 20% pt. furt total) ... altele nu (Asiban de ex).

cititi gardianul de pe 28.05 sa vedetzi ce zice de alianz! e in datorii pana in gat si are procese cu sentintza definitiva! cica nu a platit la multzi despagubirile :x

--------------------
+
guvernul
post 30 May 2003, 13:02
Post #13

Membru

Nu vreau sa fiu rautacios, nici sa iau locul moderatorilor, insa nu ar fi bine sa postam mesaje la subiectul discutiei? Iar daca avem un subiect cum ar fi asigurarile sa le postam la discutiile cu pricina, sau sa le punem intr-o discutiei nou-nouta...

Asta e asa, in spirit nemtesc (american, sau cum vrea fiecare sa-i spuna).

--------------------
+
Bobo
post 30 May 2003, 13:47
Post #14

Membru autentic

esti curajos...acu 2 zile la vanturile astea puternice am vazut o craca rupta la gradinita unde e fi-miu; noroc ca era intr-o curte... io asa de prevazator am fost ca atunci cand am ridicat masina aveam casco de 2 zile;
parerea mea e sa nu risti...

--------------------
+
Bobo
post 30 May 2003, 13:52
Post #15

Membru autentic

cititi gardianul de pe 28.05 sa vedetzi ce zice de alianz! e in datorii pana in gat si are procese cu sentintza definitiva! cica nu a platit la multzi despagubirile :x

era vorba de astra; am postat articolul: http://www.dsn.as.ro/viewtopic.php?t=866

--------------------
+
AlexV
post 30 May 2003, 22:51
Post #16

Admin?

Group: Admin

florinliviu, ai fost total offtopic , cum a spus si guvernul biggrin.gif . te rugam pe viitor sa creezi un nou topic pentru problemele pentru care nu gasesti raspuns pe forum. alex (adminul) este ceva mai dur si la mai multe faze din astea are si sanctiuni. bineinteles ca oricine poate gresii, numai ca noi taiem si spanzuram biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . just kiding

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
alex
post 30 May 2003, 23:32
Post #17

Membru autentic

Group: Admin

Florinliviu, lasand la o parte sentimentul destul de naspa ca masina nu mai este "ca acum x minute" (din pacate cunosc sentimentul), gaseai chiar aici pe forum, in maxim 5 minute raspunsul la intrebarea ta. Pentru polish si ceara, cel mai bun topic este http://www.dsn.as.ro/viewtopic.php?t=151
Pentru ce ai patit tu, daca tabla nu este indoita, iti recomand sa te duci in targ la Vitan (asta daca stai in Bucuresti) unde o sa dai peste un stand de la Policolor care face pe loc spray-uri cu vopsea la culoarea masinii tale (vopseaua masinii este analizata cu un aparat pentru a-i stabili nuanta). Singurul dezavantaj este ca vopseaua nu este metalizata insa pentru 160.000 scapi de multe batai de cap.

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
dragOn
post 31 May 2003, 09:49
Post #18

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

alex, jmecheria cu spray-ul nu prea e valabila, mai mult inrautatesti lucrurile. Daca zgarietura nu e profunda, polishul este cea mai buna varianta! Daca nu, trebuie revopsita toata partea afectata!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Maf
post 22 Apr 2004, 15:26
Post #19

Membru

E pe culori sau universal , e abraziv sau de luciu, cu ceara sau fara......
Recomand cu mare caldura AREXON

Marty, am vazut azi in cora polish AREXON, dar erau de doua tipuri: unul in cutie albasta si unul in cutie rosie. Eticheta cu instructiuni care era lipita pe ele era aceiasi. Care este diferenta intre ele?
Si inca ceva: zicea sa nu se foloseasca pe suprafete de plastic :?: Eu am niste zgarieturi superficiale pe spoiler. Pot sa folosesc polish-ul asta?

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
Barbu Mihai
post 22 Apr 2004, 16:08
Post #20

Membru incepator

Atentie mare la fransize. Am un amic care a facut asigurare la Asiban cu fransiza 1%. La banca (BRD) i s-a spus ca 1% este procentul din valoarea eventualei pagube - deci ei asigura 99% si tu 1%.
Zilele trecute i-a spart cineva geamul in parcare si a trebuit sa umble la Casco...Acum i s-a explicat ca 1% se calculeaza din valoarea intregii masini la momentul asigurarii (VA=valoarea asigurata).
Cum parbrizul costa aprox 1,6mil el mai trebuia sa scoata din buzunar 2,5 mil. pentru a putea sa-si repare masina.
Bineinteles ca a renuntat sa deschida asigurarea si o face omul pe banii lui.

Concluzie: Asigurarea Casco este rentabila pentru avarii mari. Deci, trebuie sa aiba fransiza 0%.

--------------------
+
Mircea Visan
post 22 Apr 2004, 17:13
Post #21

Membru incepator

Salut la toti listasii
Cel mai bine este sa cumparati, ori polish la 140 000 lei, parca atat era (este intr/o cutie mica rotunda cu un capac de plastic), sau in metro la auto se gaseste pasta intr/un tubulet (circa 300 000) care elimina aproape definitiv zgarieturile superficiale. Eu am dat cu polish-ul respectiv de 7 ani la olticit (si acum arata de parca este nou), iar la solenza mi-au dat "parazitii societatii" cu mingea si au zgiriat foarte urat.
Vi le recomand
La mine chiar au dat rezultate
Cu respect
Mircea Visan

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
bogdan_o
post 22 Apr 2004, 17:41
Post #22

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Cutia aia mica rotunda e ceara. polish-ul este ca un lichid si de obicei vine in cutii de tabla.

Ca sa-ti raspund la intrabare Maf, nu este bine sa dai cu polish sau cu ceara pe plastic pentru ca se albeste si nu se mai duce. Insa pe cutie indicatiile sunt incomplete. Nu este bine sa dai cu polish pe plastic nevopsit, e spoilere sau alte plastice vopsite poti sa dai fara grija. Eu am folosit Arexons la cutie rosie si rezultatele sunt bune, in sensul ca luceste de sta mata-n coada. Am dat si pe spoiler si nu s-a intamplat nimic. Daca dai din greseala pe partea nevopsita a spoilerului sau pe bandourile laterale sterge imediat cu o carpa curata, altfel se decoloreaza. La fel, valabil pentru chedere. Eu ca sa pot sa dau pe langa chedere si pe langa bandouri am inmuiat o carpa in polish si am dat cu aia.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Maf
post 22 Apr 2004, 17:51
Post #23

Membru

Danke, Bogdan_o!

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
Marty
post 22 Apr 2004, 18:06
Post #24

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Eu am avut din ala in cutie albastra. Aveam un Audi 80 "gogosar", un visiniu superb, am dat pe jumatate de capota cu polish si partea cealalta am lasat-o natural. Am crezut ca innebunesc cit de bine dadea partea polishata.
Pentru izolarea partilor de plastic si cauciuc va recomand cu caldura un scotch de hartie, din ala de izolat. Il luati mai lat sau mai ingust, dupa cum vrea muschii vostri.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
bogdan_o
post 22 Apr 2004, 18:08
Post #25

Pana la urma, Marty, care e diferenta intre cele doua culori?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Mircea Visan
post 22 Apr 2004, 18:22
Post #26

Membru incepator

"Cutia aia mica rotunda e ceara. polish-ul este ca un lichid si de obicei vine in cutii de tabla. "

Sa inteleg, ca "noi dam pe masina" cu cutia, sau cum !!!!.
Oricum pe vechile cutii de acum 6 ani, sau 7 era scris "Pasta abraziva" pentru masini. Pacat ca nu mai am cutiile vechi. laugh.gif
Si oricum cel care cumpara ceara sau polish, pentru masina, nu da pentru prima data ....

Cu respect
Mircea VISAN

--------------------
+
bogdan_o
post 22 Apr 2004, 18:34
Post #27

Ce am vrut sa spun e ca in cutiile alea mici si rotunde este o pasta, aka ceara, iar in cutiile de tabla e lichid, aka polish. Bine, ca sa fiu complet exista si cera lichida. Polish pasta nu am vazut.

Ca sa reformulez, cutia aia mica si rotunda e PLINA de ceara.

Si oricum cel care cumpara ceara sau polish, pentru masina, nu da pentru prima data ....  

Pai trebuie sa exite o prima data pentru toti, nu? tongue.gif

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Mircea Visan
post 22 Apr 2004, 18:38
Post #28

Membru incepator

Eu va urez la toti, sa dati cu ceara pe masina, ca sa arate frumos. Nu ca sa ascundeti micile "probleme ale strazii".l

Cu respect
Mircea Visan

--------------------
+
bogdan_o
post 24 Apr 2004, 23:35
Post #29

Pana la urma am aflat cum e culorile. Am fost si eu in Cora si am vazut despre ce e vorba. Aveau doua tipuri de polish (unul albastru si unul rosu) si trei tipuri de ceara (una rosie pentru uz general, una albastra pentru vopseaua nemetalizata si una cu capac argintiu pentru vopsea metalizata). Acum eu banuiesc ca fiind vorba de aceeasi firma se pastreaza codul culorilor: deci rosu penrtru toate vopselele, albastru pentru nemetalizate si gri pentru metalizate. Eu am luat o cutie de ceara pt vopsea metalizata si de-abia astept sa vad rezultatul. Cred ca asta pentru culorile metalizate e la mare cautare, ca daca din celelalte tipuri erau destul de multe, din asta nu mai erau decat doua cutii, iar acum mai e doar una.

Ca sfat, pentru ceruire se uda intai buretele si dupa aia se inmoaie in ceara si se aplica si nu se face ceruirea pe tabla incinsa sau daca masina sta in soare in timpul ceruirii.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
bion
post 2 May 2004, 10:21
Post #30

Membru autentic

From: TM

Puteti scapa de fransiza! DAR COSTA! Se merge la rackets=asiguratori si se plateste o diferenta la CASCO ptr. SLZ cam 700ooo si esti fericitul posesor al unui CASCO adevarat.Daca puteti fugiti baaaa! de ASIBAN. SE POARTA F. URAT CU CLIENTII ADICA CU CEI CARE II PLATESC.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:35
Forum Renault