DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> pete albe pe fond albastru

septi
post 30 May 2004, 22:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Baia Mare

Nu asta vad eu. S-au asta vad!!! Am ridicat masina vineri 28.05.2004. Curata. AM SI SEMNAT CA E CURATA :x ! Era. ERA inca uda. Nici n-am mai cerut testul de etanseitate. Era clar ca o spalasera proaspat. Dupa cateva ore toata masina era plina de pete de praf (astea sunt petele albe iar albastru e de la MARINE). "Asta este" mi-am zis. M-au pacalit finndca n-au spalat-o cum trebuie. Sincer, nu vreau sa reprosez nimic dealer-ului. De ce? Simplu. A doua zi am spalat-o eu!!! Aveam convingerea ca nimeni nu o spala mai cu simt de raspundere decat propria persoana. Azi dimineata in schimb surpriza. Adica aseara am spalat-o, am bagat-o in garaj, iar dimineata ce sa vezi? :shock: :shock: :shock: Pete albe pe fond albastru. Cum sa mai reprosez ceva dealer-ului.
Lasand gluma la o parte spuneti-mi daca a mai patit cineva asa ceva? E normal? Ce-i de facut?
Daca o spal la o spalatorie la fel va fi?
E obligatoriu folosirea unui sampon auto?
Ce-i mai bine de folosit? Perie sau carpe de bumbac?

--------------------
Nimic nu este mai minunat decat o idee la care tocmai i-a sosit momentul!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SYL
post 31 May 2004, 01:20
Post #2

doc

From: IF, Balotesti

[quote]
Ce-i mai bine de folosit? Perie sau carpe de bumbac?
[/quote]
Peria in nici un caz, ca zgaraie lacul vopselei si o sa lase urme. Foloseste un burete (se gasesc bureti pt spalat masina, costa vreo 30k). Un sampon auto (dar sa fie sampon auto) e f buna, ajuta. Si inca ceva, inainte sa te apuci sa dai cu buretele sa o uzi bine (sa o "inmoi"). Eventual la sf, dupa ce o spei, cu o laveta (de piele de caprioara ar fi excelent) sa o stergi bine de picaturi, pt ca daca astea cand se usuca strang si praf in ele si raman pete.
Daca o duci la spalatorie sa NU o duci la una automata cu perii !!! (se matueiste vopseaua/zgaraie lacul), sa o duci la o sapalatorie manuala, si eventual sa ceri sa o dea cu ceara (arata vopseaua ceva mai bine si se scurg picaturile de ploaie).

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
bogdan_o
post 31 May 2004, 10:37
Post #3

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Din pacate asta e o caracteristica a vopselei marine. Apar tot felul de pete si se decoloreaza. Insa la tine e prea noua si daca nu a avut probleme cu vopsitul din fabrica (pe a mea au vopsit-o cu scame in lac) s-ar putea sa aiba ceara pe ea si aia sa dea impresia de pete.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 31 May 2004, 10:41
Post #4

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Daca vrei sa nu-ti mai apara pete pe masina, sterge-o cu o bucata de cirpa uscata sau cu o piele de caprioara. Ce dracu', nu stii ca apa de la robinet contine impuritati ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
bogdan_o
post 31 May 2004, 12:22
Post #5

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Marty, nu stiu daca e din vina apei. Si eu o spal tot cu apa de la robinet si o sterg cu o carpa normala (finet) si nu raman pete pe ea. Si la mine s-ar vedea orice pata mai alba, ca am grafit, o culoare inchisa.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 31 May 2004, 14:00
Post #6

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pai eu ce zic ? N-a sters-o, a lasat-o uda. Normal ca s-a asezat praf pe picaturile de apa si au ramas pete

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 05:58
Forum Renault