DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam

BlaueCorsa
post 12 Jun 2006, 23:29
Post #1

Membru cu Prafuitor

Group: Members
From: Socola Tower, Iasi

Pentru cei interesati, o serie de poze din Saigon (aprilie anul trecut). Promit sa revin cu detalii.
Pozele sunt facute pe aeroportul din Bangkok (primele 2), in timpul escalei de o ora, si in Ho Chi Minh (restul).

http://pg.photos.yahoo.com/ph/vyrus_matei/...matei/my_photos

Cateva detalii: calatoria a avut loc in interes de serviciu, incepand din aprilie 2005. Am stat 6 saptamani la Ho Chi Minh. Traseul a fost Iasi-Bucuresti-Munchen-Bangkok-Ho Chi Minh (circa 30 ore, din care 12 zbor continuu). Foarte simpatic a fost politistul de frontiera de la Otopeni, care mi-a spus ca-mi trebuie viza (parca plecam in State sau cine stie unde). Viza aveam (de fapt borderline visa), care consta intr-un fax de la MAE Vietnamez, din care rezulta ca aveam privilegiul de a petrece o luna in tara respectiva. Cum pe lista mai figurau 10 rusi si 20 de australieni, omul a avut ceva dificultati sa ma gaseasca. Parea ingrijorat ca plec in tara respectiva. La intoarcere (si faza s-a mai repetat de atunci), cand a vazut viza de Vietnam (ocupa o pagina in pasaport, am sa-i fac si o poza), politistului de frontiera i-a crescut respectul pentru mine si mi-a urat un calduros "bine ati venit".

Tara este destul de ciudata pentru un est-european. Masini sunt foarte putine, in schimb motociclete si biciclete - o multime. Traficul este total aiurea (intr-o revista pentru straini se explica faptul ca nu respecta nimeni noile reguli, ci doar cele "traditionale"), in prima seara mi-a fost teama sa traversez strada. Cel cu care eram (reprezentant al clientului) mi-a explicat ca trebuie sa trec incet, astfel incat motociclistii sa inteleaga incotro ma indrept si sa ma lase sa trec.

Clima este foarte calda si foarte umeda, destul de greu de suportat. Saracia este la ea acasa, sunt oameni care se ofera sa te duca cu motocicleta unde vrei, pentru a castiga un ban. In schimb costul vietii este extrem de redus (50 centi de dolar un litru de benzina sau un pachet de Marlboro, 2-3 dolari o masa la un fast-food gen KFC sau Lotteria, 10-20 dolari masa la un restaurant "top").

Revin cu detalii, cred ca o sa ma sustina si Cryo, care a fost acolo in acelasi scop cu cateva luni inaintea mea.

This post has been edited by vyrus: 13 Jun 2006, 21:55

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BlaueCorsa
post 15 Jun 2006, 21:33
Post #2

Membru cu Prafuitor

Asa arata o viza de Vietnam. (scuze pentru dublu post)

This post has been edited by vyrus: 15 Jun 2006, 21:34

Attached thumbnail(s)
vietnam.JPG ( Size: 46.43k ) Number of downloads: 192

--------------------
+
kukuruz
post 16 Jun 2006, 14:05
Post #3

Membru

From: Bucuresti

interesante pozele.
n-am inteles de ce te plangi de traficul din saigon, pentru ca, din poze, mie mi se pare parfum fata de babilonia din bucuresti.
pana si snopul de fire si cabluri de pe stalpii stradali din saigon nu se compara cu jungla de sarme care se lafaie pe stalpii de pe malurile (cu brusturi si urzici ale) dambovitzei.

--------------------
+
BlaueCorsa
post 17 Jun 2006, 10:07
Post #4

Membru cu Prafuitor

Poza cu traficul nu mi-a iesit prea bine... aveam o camera mai ieftina si pana sa faca poza plecasera toti de la semafor. Sunt de acord ca este destul de dificil condusul in Bucuresti (desi ultima data mi s-a parut ca oamenii au devenit ceva mai politicosi), dar nu poti compara cativa tupeisti cu o avalansa de motociclisti.

Cat despre cablare... ei bine, asa era in tot orasul. Eu personal n-am vazut asa ceva in Romania.

Inca un detaliu: in Vietnam prizele nu sunt standardizate. La hotel (si la sediul clientului) erau si prize tip "UK", si europene, si inca un tip pe care nu-l cunosc.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 13:11
Forum Renault