Apa in urechi
![]() ![]() ![]() |
Apa in urechi
eXtenSion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|||
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce stofa de moderator are asta micu'.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Betisoare cu vata - nu!
Dopurile speedo le folosesti pentru a nu-ti mai intra apa in urechi. In general, ceara e depusa pe peretii canalului auditiv, iar daca in interior patrunde apa, atunci aceasta e "dezlipita" de pe canal si se acumuleaza, formand dopurile de ceara. Daca nu-ti intra apa in urechi, problema e rezolvata pe jumatate. Ideal ar fi sa ai urechile "curate" si sa folosesti dopuri de silicon (speedo) pentru a preveni intrarea apei in ureche, mai ales la piscina. La mare, daca nu ai ceara in urechi, nu cred ca ai nevoie de dopuri, Marea Neagra e destul de "septica" datorita in special salinitatii ridicate. QUOTE(Victorine @ 22 Jun 2006, 01:11) Da, e adevarat ce zice Sony, avea dopuri in urechi. Si chestiile de genul betisoare cu vata, dopuri de la Speedo, casti, etc. nu fac decat sa accentueze fenomenul. io zic sa dea o raita si pe la ORL, altfel data viitoare se va intampla iarasi. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 21 Jun 2006, 20:51) Ii adevarat ce zice Sony? Pentru ca mi se pare ciudat ca la unii intra asa apa ca nu mai iese si la altii nu. Mie imi chiar place sa ma bag in vana pana ajunge apa in urechi ca sa nu mai aud decat bataile inimii+respiratia+ceva sunet de fond(ce ii ala apropo? Are de`a face cu tensiunea?). ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(bertro @ 22 Jun 2006, 09:19) solutia cea mai eficienta e folosirea vacuum-ului de la motor pt extragerea apei. scoti capatul dinspre servofrana al furtunului care vine din galerie, il proptesti bine in ureche si dai la automat. ai grija sa etanseizezi furtunul pe ureche, merge bine cu silicon rosu. Finally vad si eu o metoda buna de desfundat urechi, asta dupa atatea off-topicuri si alte aberatii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
eXtenSion |
![]()
|
ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund- mama ei de treaba, eu nu glumeam..
Bagi capu sub apa, se aude un sunet de fond.. un fel de zumzaiala continua. Ce o produce? Chiar asa intrebare incuietoare ii asta? This post has been edited by eXtenSion: 22 Jun 2006, 14:17 |
--------------------
facebook
groups
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 22 Jun 2006, 15:15) ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund- mama ei de treaba, eu nu glumeam.. Bagi capu sub apa, se aude un sunet de fond.. un fel de zumzaiala continua. Ce o produce? Chiar asa intrebare incuietoare ii asta? E un zgomot fals. Unii (chiar si eu cateodata) il aud si cand nu sunt in apa. Cica ar fi semnul unei boli (presiune pe nu stiu ce bla bla bla). Pe Softpedia se semi-discuta problema asta, dar nu mai gasesc topicul. Oricum, nu te stresa, orice produce zgomot, chiar si aparatele electronice. So...nu te stresa...e un semn bun, ca inca iti functioneaza creierul. This post has been edited by driverx: 22 Jun 2006, 14:31 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE solutia cea mai eficienta e folosirea vacuum-ului de la motor pt extragerea apei. scoti capatul dinspre servofrana al furtunului care vine din galerie, il proptesti bine in ureche si dai la automat. ai grija sa etanseizezi furtunul pe ureche, merge bine cu silicon rosu. nah, fals. Daca e un bușon facut in ureche, normal ca-l scoate cu un tirbușon. Sau poti baga urechea in buzunarul sotiei, ca efectul de vid va rezolva urgent totul... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Mai poti incerca la o vulcanizare sa iti bagi aer comprimat pe ureche si este posibil ca dopurile sa iti sara prin nas.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Neeee, prea riscant! Daca o iau dopurile in sus si se duc in creier...imi blocheaza gandurile si o iau razna...altceva...cu aspiratoru oare merge?
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Fratilor, am mai descoperit ceva azi.
Dupa ce ies din apa, daca ma aplec putin imi curge apa din nas...da imi curge, nu gluma. Are vreo legatura cu inundarea urechilor? ![]() PS: Iar am fost la plaja, iar am urechile infundate si nu aud. ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai, tu ai inventat principiul vaselor comunicante.
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Are, exista un "canal" care leaga urechea de nas pentru ca sa fie presiunea egala.. Tu ai ceva probleme cu urechile! Doftor !
|
--------------------
facebook
groups
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(pastrama_stelistu @ 24 Jun 2006, 17:31) Fratilor, am mai descoperit ceva azi. Dupa ce ies din apa, daca ma aplec putin imi curge apa din nas...da imi curge, nu gluma. Are vreo legatura cu inundarea urechilor? ![]() PS: Iar am fost la plaja, iar am urechile infundate si nu aud. ![]() Io daca as fi in situatia nasoala in care te afli tu, as fi foarte atent cand as face pipi, cine stie pe unde mai curge. De fapt, preventiv mi-as pune supape la fiecare orificiu. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pai nu ar trebui sa fie legatura directa intre nas si urechi, intre gura si nas da, am vazut la Jack Ass, ca isi baga o râmă pe nas si o scotea pe gura
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Vlad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 June 03 From: Iasi ![]() |
Bai stelistule, uite ce-ti recomand eu:
Dupa ceea ce ti se intampla cel mai probabil ai acolo dopuri de cerumen. Cumpara-ti o sticluta cu apa oxigenata(cum ti s-a mai propus de altfel), aseaza-te la orizontala si cu capul "pe o ureche"!In urechea de deasupra picura apa oxigenata pana cand aproape s-a umplut , stai asa timp de cateva minute apoi te ridici si te stergi.Repeti operatiunea si in partea cealalta; faci operatiunea asta de cateva ori pe zi timp de 1-2 zile apoi te duci la un cabinet orl(cel mai bine pt ca, in caz ca suferi de altceva decat dop de cerumen, acolo au o scula, nu cat un telescop ci mai mica numita otoscop cu care iti pot vedea conductul auditiv pana la timpan) sau la medicul de familie si expune-le problema. Urmeaza partea frumoasa:spalatura auriculara care se face injectand apa sau ceai sub oarece presiune, cu ajutorul unei seringi mai mari(fara ac), in conductul auditiv.nu doare, nu ustura.Apa injectata merge pana la timpan apoi, intorcandu-se spre exterior, antreneaza si bucatile de cerumen(pt ca asta e rolul apei oxigenate-de a desprinde dopul si de a-l sfarama). Cam asta e , sper ca ti-am mai dat curaj! Bafta! |
--------------------
opel, toyota
Astra H, Corolla
Enjoy-plus-2007, SOL 2006
|
|
pastrama |
![]()
|
Merci, Vlad...mai merg o data la plaja si daca ma inund iar...DOFTOR scrie pe mine.
Si daca totusi n-am tupeu sa merg la doctor, aplic metoda driverx...cate un robinet la fiecare orificiu...cand am surplus de apa le dau drumu sa ma golesc si cand fac baie le tin inchise. ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
eXtenSion |
![]()
|
A dracu`, cred ca legatura dintre nas si urechi e dupa timpan, de aia poti sa iti "infunzi" urechile tinandu`te de nas si expirand. My bad..
|
--------------------
facebook
groups
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Am trimis link catre acest topic unui prieten, si mi-a trimis prin mail urmatorul text:
Acum, lăsând gluma la o parte, nu mă pot abtine să nu reproduc sfatul unui ORL-ist bătrân. Dacă ai o ciupercă în ureche, nu o scoti cu una cu două, dar te poti trata dând cu alcool boricat. Nu torni alcool boricat în ureche ci înmoi un betisor cu vată în el si-ti dai în ureche (atentie: dacă ai folosit un capăt al betisorului pentru o ureche nu-l bagi cu acelasi capăt în urechea cealaltă că se transmite ciuperca de la o ureche la alta). După ce ai dat cu alcool boricat, iei alt betisor si pui pe el putin Nidoflor cu care îti dai iar în ureche (la fel: nu bagi acelasi capăt de betisor si într-o ureche si în cealaltă). Dar grija principală este să nu ajungă apa în ureche pentru că apa face bine la ciupercă si rău la ureche. De aceea doctorul bătrân recomanda ca înainte de orice dush, sau, dacă te duci la mare, înainte de a intra în apă, să-ti bagi în urechi tampoane de vată îmbibate în ulei de gătit. Uleiul de gătit nu face rău la ureche. Mai nou am auzit că betisoarele cu vată de băgat în urechi din comertz sunt deja contaminate cu ciuperci si ar fi bine, înainte să le folosesti, să le dai cu putzin Nidoflor. ------------- Sfatul o fi bun.. habar n-am.. dar am ris de m-am terminat. ![]() |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Hm, Hm. Atentiune, va rog: nu s-a discutat si dezbatut PT. CE apare aceasta probliema; asadar, iashte posibil ca sa fie o zona cu maaare depresiune intre urechile omului, adecatelea la chestia aia cari face ca ploaia sa nu pice in gat, numita cap (dovleac, varza, tartacuta, etc.). Adica, ce spui io? Ca acolo nu iashte nimica, deci apa din strand, unde indeobshte iashte cunoscut ca e multa si pe parcursul unei zile cu soare bun de scaldat multa lume ii ocupa locul si o mai si inmulteste cu diverse lichide corporale; deci aceasta apa inghesuita se va buluci cu mic cu mare conform minunatelor principii ale fizicii acolo unde e depresiunea, adica nimicul ce o va primi cu atata bucurie, incat n-o sa mai vrea sa plece. Va fi una cu capul. Dar daca stai cu capul la soare, el va functiona ca o kukta (oala sub presiune n.t.) si apa se va evapora.
![]() P.S. acest post e un pamflet si sper ca va fi tratat ca atare. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 04:20 |