DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Apa in urechi

eXtenSion
post 22 Jun 2006, 09:54
Post #31

Membru autentic

Group: Members

smile.gif)) e, dop nu era, cand iti lovesti timpanu e o senzatie aparte.. Cate din`astea am facut cand eram mai mic biggrin.gif.

Dar, daca insisti ca nu ai dopuri de ce unii nu au probleme cu apa din urechi, adica iese imediat, si altii da? Ca doar nu sunt asa diferite urechile de la om la om.

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
XMihai
post 22 Jun 2006, 09:58
Post #32

Carcotasu' de Serviciu

From: Dr Tr Severin

QUOTE(pastrama_stelistu @ 21 Jun 2006, 12:55)
S-a rezolvat...azi noapte in somn. M-am trezit fresh si cu urechile complet deshidratate. biggrin.gif
*

Deci s-a rezolvat porblema.
Propun Topic Closed.

--------------------
. . .
+
vis-a-vis
post 22 Jun 2006, 11:40
Post #33

DaciaClubber

From: Bucuresti

Ce stofa de moderator are asta micu'. bash.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
neumann
post 22 Jun 2006, 12:54
Post #34

Membru autentic

From: Spermezeu

Betisoare cu vata - nu!
Dopurile speedo le folosesti pentru a nu-ti mai intra apa in urechi.
In general, ceara e depusa pe peretii canalului auditiv, iar daca in interior patrunde apa, atunci aceasta e "dezlipita" de pe canal si se acumuleaza, formand dopurile de ceara.
Daca nu-ti intra apa in urechi, problema e rezolvata pe jumatate. Ideal ar fi sa ai urechile "curate" si sa folosesti dopuri de silicon (speedo) pentru a preveni intrarea apei in ureche, mai ales la piscina. La mare, daca nu ai ceara in urechi, nu cred ca ai nevoie de dopuri, Marea Neagra e destul de "septica" datorita in special salinitatii ridicate.

QUOTE(Victorine @ 22 Jun 2006, 01:11)
Da, e adevarat ce zice Sony, avea dopuri in urechi. Si chestiile de genul betisoare cu vata, dopuri de la Speedo, casti, etc. nu fac decat sa accentueze fenomenul. io zic sa dea o raita si pe la ORL, altfel data viitoare se va intampla iarasi.
*

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
wo_name
post 22 Jun 2006, 13:11
Post #35

Membru

From: Timisoara

QUOTE(eXtenSion @ 21 Jun 2006, 20:51)
Ii adevarat  ce zice Sony?

Pentru ca mi se pare ciudat ca la unii intra asa apa ca nu mai iese si la altii nu. Mie imi chiar place sa ma bag in vana pana ajunge apa in urechi ca sa nu mai aud decat bataile inimii+respiratia+ceva sunet de fond(ce ii ala apropo? Are de`a face cu tensiunea?).
*

ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
driverx
post 22 Jun 2006, 14:03
Post #36

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(bertro @ 22 Jun 2006, 09:19)
solutia cea mai eficienta e folosirea vacuum-ului de la motor pt extragerea apei. scoti capatul dinspre servofrana al furtunului care vine din galerie, il proptesti bine in ureche si dai la automat. ai grija sa etanseizezi furtunul pe ureche, merge bine cu silicon rosu.
*

Finally vad si eu o metoda buna de desfundat urechi, asta dupa atatea off-topicuri si alte aberatii.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
eXtenSion
post 22 Jun 2006, 14:15
Post #37

Membru autentic

ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund- mama ei de treaba, eu nu glumeam..

Bagi capu sub apa, se aude un sunet de fond.. un fel de zumzaiala continua. Ce o produce? Chiar asa intrebare incuietoare ii asta?

This post has been edited by eXtenSion: 22 Jun 2006, 14:17

--------------------
+
driverx
post 22 Jun 2006, 14:31
Post #38

QUOTE(eXtenSion @ 22 Jun 2006, 15:15)
ai scris gresit "sunet de fond", corect este sunet de fund- mama ei de treaba, eu nu glumeam..
Bagi capu sub apa, se aude un sunet de fond.. un fel de zumzaiala continua. Ce o produce? Chiar asa intrebare incuietoare ii asta?
*

E un zgomot fals. Unii (chiar si eu cateodata) il aud si cand nu sunt in apa. Cica ar fi semnul unei boli (presiune pe nu stiu ce bla bla bla). Pe Softpedia se semi-discuta problema asta, dar nu mai gasesc topicul.

Oricum, nu te stresa, orice produce zgomot, chiar si aparatele electronice. So...nu te stresa...e un semn bun, ca inca iti functioneaza creierul.

This post has been edited by driverx: 22 Jun 2006, 14:31

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
maddan
post 22 Jun 2006, 20:00
Post #39

Speedy Gonzales

solutia cea mai eficienta e folosirea vacuum-ului de la motor pt extragerea apei. scoti capatul dinspre servofrana al furtunului care vine din galerie, il proptesti bine in ureche si dai la automat. ai grija sa etanseizezi furtunul pe ureche, merge bine cu silicon rosu.

nah, fals.

Daca e un bușon facut in ureche, normal ca-l scoate cu un tirbușon.
Sau poti baga urechea in buzunarul sotiei, ca efectul de vid va rezolva urgent totul...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Sony
post 23 Jun 2006, 18:55
Post #40

Membru autentic

From: Ban Land

Mai poti incerca la o vulcanizare sa iti bagi aer comprimat pe ureche si este posibil ca dopurile sa iti sara prin nas. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
pastrama
post 23 Jun 2006, 23:10
Post #41

scursura umana

From: Ct

Neeee, prea riscant! Daca o iau dopurile in sus si se duc in creier...imi blocheaza gandurile si o iau razna...altceva...cu aspiratoru oare merge?

--------------------
Tedei - -
+
pastrama
post 24 Jun 2006, 16:31
Post #42

scursura umana

Fratilor, am mai descoperit ceva azi.
Dupa ce ies din apa, daca ma aplec putin imi curge apa din nas...da imi curge, nu gluma. Are vreo legatura cu inundarea urechilor? huh.gif

PS: Iar am fost la plaja, iar am urechile infundate si nu aud. 022.gif

--------------------
Tedei - -
+
radian
post 24 Jun 2006, 17:37
Post #43

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mai, tu ai inventat principiul vaselor comunicante. wink.gif

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
eXtenSion
post 24 Jun 2006, 18:28
Post #44

Membru autentic

Are, exista un "canal" care leaga urechea de nas pentru ca sa fie presiunea egala.. Tu ai ceva probleme cu urechile! Doftor !

--------------------
+
driverx
post 24 Jun 2006, 18:39
Post #45

QUOTE(pastrama_stelistu @ 24 Jun 2006, 17:31)
Fratilor, am mai descoperit ceva azi.
Dupa ce ies din apa, daca ma aplec putin imi curge apa din nas...da imi curge, nu gluma. Are vreo legatura cu inundarea urechilor? huh.gif
PS: Iar am fost la plaja, iar am urechile infundate si nu aud. 022.gif
*

Io daca as fi in situatia nasoala in care te afli tu, as fi foarte atent cand as face pipi, cine stie pe unde mai curge. De fapt, preventiv mi-as pune supape la fiecare orificiu.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
argon
post 24 Jun 2006, 19:01
Post #46

Mesaj semiautomat

Pai nu ar trebui sa fie legatura directa intre nas si urechi, intre gura si nas da, am vazut la Jack Ass, ca isi baga o râmă pe nas si o scotea pe gura coolspeak.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Vlad
post 24 Jun 2006, 19:03
Post #47

Membru incepator

From: Iasi

Bai stelistule, uite ce-ti recomand eu:
Dupa ceea ce ti se intampla cel mai probabil ai acolo dopuri de cerumen.
Cumpara-ti o sticluta cu apa oxigenata(cum ti s-a mai propus de altfel), aseaza-te la orizontala si cu capul "pe o ureche"!In urechea de deasupra picura apa oxigenata pana cand aproape s-a umplut , stai asa timp de cateva minute apoi te ridici si te stergi.Repeti operatiunea si in partea cealalta; faci operatiunea asta de cateva ori pe zi timp de 1-2 zile apoi te duci la un cabinet orl(cel mai bine pt ca, in caz ca suferi de altceva decat dop de cerumen, acolo au o scula, nu cat un telescop ci mai mica numita otoscop cu care iti pot vedea conductul auditiv pana la timpan) sau la medicul de familie si expune-le problema.
Urmeaza partea frumoasa:spalatura auriculara care se face injectand apa sau ceai sub oarece presiune, cu ajutorul unei seringi mai mari(fara ac), in conductul auditiv.nu doare, nu ustura.Apa injectata merge pana la timpan apoi, intorcandu-se spre exterior, antreneaza si bucatile de cerumen(pt ca asta e rolul apei oxigenate-de a desprinde dopul si de a-l sfarama).
Cam asta e , sper ca ti-am mai dat curaj!
Bafta!

--------------------
opel, toyota Astra H, Corolla Enjoy-plus-2007, SOL 2006
+
pastrama
post 24 Jun 2006, 20:15
Post #48

scursura umana

Merci, Vlad...mai merg o data la plaja si daca ma inund iar...DOFTOR scrie pe mine.

Si daca totusi n-am tupeu sa merg la doctor, aplic metoda driverx...cate un robinet la fiecare orificiu...cand am surplus de apa le dau drumu sa ma golesc si cand fac baie le tin inchise. tongue.gif

--------------------
Tedei - -
+
eXtenSion
post 24 Jun 2006, 21:07
Post #49

Membru autentic

A dracu`, cred ca legatura dintre nas si urechi e dupa timpan, de aia poti sa iti "infunzi" urechile tinandu`te de nas si expirand. My bad..

--------------------
+
Vlad Georgescu
post 25 Jun 2006, 09:57
Post #50

/----\ <--- Logan

Am trimis link catre acest topic unui prieten, si mi-a trimis prin mail urmatorul text:

Acum, lăsând gluma la o parte, nu mă pot abtine să nu reproduc sfatul unui ORL-ist bătrân.

Dacă ai o ciupercă în ureche, nu o scoti cu una cu două, dar te poti trata dând cu alcool boricat. Nu torni alcool boricat în ureche ci înmoi un betisor cu vată în el si-ti dai în ureche (atentie: dacă ai folosit un capăt al betisorului pentru o ureche nu-l bagi cu acelasi capăt în urechea cealaltă că se transmite ciuperca de la o ureche la alta). După ce ai dat cu alcool boricat, iei alt betisor si pui pe el putin Nidoflor cu care îti dai iar în ureche (la fel: nu bagi acelasi capăt de betisor si într-o ureche si în cealaltă). Dar grija principală este să nu ajungă apa în ureche pentru că apa face bine la ciupercă si rău la ureche. De aceea doctorul bătrân recomanda ca înainte de orice dush, sau, dacă te duci la mare, înainte de a intra în apă, să-ti bagi în urechi tampoane de vată îmbibate în ulei de gătit. Uleiul de gătit nu face rău la ureche.

Mai nou am auzit că betisoarele cu vată de băgat în urechi din comertz sunt deja contaminate cu ciuperci si ar fi bine, înainte să le folosesti, să le dai cu putzin Nidoflor.

-------------

Sfatul o fi bun.. habar n-am.. dar am ris de m-am terminat. smile.gif

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
mikeb
post 25 Jun 2006, 15:35
Post #51

Membru

Hm, Hm. Atentiune, va rog: nu s-a discutat si dezbatut PT. CE apare aceasta probliema; asadar, iashte posibil ca sa fie o zona cu maaare depresiune intre urechile omului, adecatelea la chestia aia cari face ca ploaia sa nu pice in gat, numita cap (dovleac, varza, tartacuta, etc.). Adica, ce spui io? Ca acolo nu iashte nimica, deci apa din strand, unde indeobshte iashte cunoscut ca e multa si pe parcursul unei zile cu soare bun de scaldat multa lume ii ocupa locul si o mai si inmulteste cu diverse lichide corporale; deci aceasta apa inghesuita se va buluci cu mic cu mare conform minunatelor principii ale fizicii acolo unde e depresiunea, adica nimicul ce o va primi cu atata bucurie, incat n-o sa mai vrea sa plece. Va fi una cu capul. Dar daca stai cu capul la soare, el va functiona ca o kukta (oala sub presiune n.t.) si apa se va evapora. radmasa.gif

P.S. acest post e un pamflet si sper ca va fi tratat ca atare. smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance-2006 - HRxx---
Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 04:20
Forum Renault