DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Formula in Excel, Si eu care ma bucuram ca stiu multe ...

criss_slc
post 22 Jun 2006, 02:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Eh, asta e. Am patit rusinea. Acum am nevoie de o mana de ajutor sa ies din belea. Iata problema: Am un tabel (patru coloane si cateva mii de randuri) cu o caruta de valori (intre 0 si 100). La sfarsit, vreau sa imi apara, pe fiecare coloana, numarul de aparitii al valorilor din intervale: 0 - 9,99, 10 - 19,99 ... 90 - 99,99 si 100.
Asta e una. Si a doua:
- in acelasi tabel, pe fiecare rand vreau sa imi calculeze media aritmetica a valorilor de pe rand, dar doar cu conditia ca valoarea dintr-o celula sa fie peste 40. De asemenea, trebuie sa recunoasca daca in celula exista o valoare sau nu. Daca nu e trecuta nici o valoare, sa nu o ia in calcul. (Concret, tabelul are patru coloane, din care vor fi completate doar trei - oricare din cele patru poate ramane libera - pe mine ma intereseaza media celor trei celule completate, doar daca valoarea din fiecare celula completata de pe rand este peste 40).
Sper ca am fost clar, pentru ca incercand sa explic mi se pare ca mai rau le incurc.
Se poate face asa ceva? Sau si-au batut astia joc de mine?

--------------------
Dacia/Opel Logan 1,5 dCi Laureate/Astra G 2007/2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smiley
post 22 Jun 2006, 05:54
Post #2

Membru autentic

1. pentru numarul de aparitii, folosesti COUNTIF
ex :=COUNTIF(A2:A10,">5") numara cate valori mai mari ca 5 ai in celulele A2-A10

2.=SUMIF(A2:A10,">40") / MAX(COUNTIF(A2:A10,">40"),1)

--------------------
+
criss_slc
post 22 Jun 2006, 07:22
Post #3

Membru incepator

[quote=Smiley,22 Jun 2006, 06:54]
1. pentru numarul de aparitii, folosesti COUNTIF
ex :=COUNTIF(A2:A10,">5") numara cate valori mai mari ca 5 ai in celulele A2-A10

ar merge, dar din pacate nu asta vreau. Mie imi trebuie afisarea numarului de aparitii al valorilor dintru-un interval (de ex. 50,00 - 59,99). Cum definesc intervalul? Varianta ">50,00 and <59,99" nu merge. sad.gif . Pe a doua o verific acum si revin.

Multumesc.

Am verificat-o si pe a doua. Merge excelent, dar am uitat sa completez ceva (greseala mea). Daca intalneste pe linie o valoare mai mica de 40, nu vreau sa mai calculeze media ci sa imi afiseze un mesaj de atentionare. Ce trebuie sa modific?

Multumesc din nou (a inceput sa mai imi vina sufletul al loc smile.gif )

This post has been edited by criss_slc: 22 Jun 2006, 07:36

--------------------
Dacia/Opel Logan 1,5 dCi Laureate/Astra G 2007/2002
+
suri
post 22 Jun 2006, 10:57
Post #4

Membru incepator

cand am probleme de astea, de regula mai fac cateva coloane ajutatoare in dreapta, pe care eventual le ascund. in cazul tau:
1. replica cele patru coloane spre dreapta, astfel incat pe fiecare coloana noua sa ai intervalul in care se gaseste numarul din coloana corespunzatoare (de exemplu cu ROUNDDOWN(correspondent cell/10+1;0)); astfel pentru orice numar intre 0 si 9,99 vei avea 1, intre 30 si 39,9 vei avea 4 s.a.m.d.. SUB aceste 4 coloane aplica COUNTIF(range;"=1") ("=4" s.a.m.d.) si vei obtine exact ce ai nevoie.
2. pune un if care sa testeze prin SI in conditie ca toate cele patru valori trec de 40, in caz afirmativ calculand media cu formula lui smiley iar in caz negativ sa-ti puna un mesaj in celula (sau un numar negativ, sau 0). in acest din urma caz poti defini un CONDITIONAL FORMATTING (Meniu->Format->Conditional Formatting...) care sa testeze valoare celulei, si daca este 0 (sau negativa) sa faca fondul rosu (de exemplu).
bafta

This post has been edited by suri: 22 Jun 2006, 10:58

--------------------
dacia logan 1.6 2005, ambition - b xx xyz
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 00:06
Forum Renault