Formula in Excel, Si eu care ma bucuram ca stiu multe ...
![]() ![]() ![]() |
Formula in Excel, Si eu care ma bucuram ca stiu multe ...
criss_slc |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Opel
Logan 1,5 dCi Laureate/Astra G
2007/2002
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
1. pentru numarul de aparitii, folosesti COUNTIF
ex :=COUNTIF(A2:A10,">5") numara cate valori mai mari ca 5 ai in celulele A2-A10 2.=SUMIF(A2:A10,">40") / MAX(COUNTIF(A2:A10,">40"),1) |
-------------------- |
|
criss_slc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 October 04 From: Bucuresti ![]() |
[quote=Smiley,22 Jun 2006, 06:54]
1. pentru numarul de aparitii, folosesti COUNTIF ex :=COUNTIF(A2:A10,">5") numara cate valori mai mari ca 5 ai in celulele A2-A10 ar merge, dar din pacate nu asta vreau. Mie imi trebuie afisarea numarului de aparitii al valorilor dintru-un interval (de ex. 50,00 - 59,99). Cum definesc intervalul? Varianta ">50,00 and <59,99" nu merge. ![]() Multumesc. Am verificat-o si pe a doua. Merge excelent, dar am uitat sa completez ceva (greseala mea). Daca intalneste pe linie o valoare mai mica de 40, nu vreau sa mai calculeze media ci sa imi afiseze un mesaj de atentionare. Ce trebuie sa modific? Multumesc din nou (a inceput sa mai imi vina sufletul al loc ![]() This post has been edited by criss_slc: 22 Jun 2006, 07:36 |
--------------------
Dacia/Opel
Logan 1,5 dCi Laureate/Astra G
2007/2002
|
|
suri |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 September 05 ![]() |
cand am probleme de astea, de regula mai fac cateva coloane ajutatoare in dreapta, pe care eventual le ascund. in cazul tau:
1. replica cele patru coloane spre dreapta, astfel incat pe fiecare coloana noua sa ai intervalul in care se gaseste numarul din coloana corespunzatoare (de exemplu cu ROUNDDOWN(correspondent cell/10+1;0)); astfel pentru orice numar intre 0 si 9,99 vei avea 1, intre 30 si 39,9 vei avea 4 s.a.m.d.. SUB aceste 4 coloane aplica COUNTIF(range;"=1") ("=4" s.a.m.d.) si vei obtine exact ce ai nevoie. 2. pune un if care sa testeze prin SI in conditie ca toate cele patru valori trec de 40, in caz afirmativ calculand media cu formula lui smiley iar in caz negativ sa-ti puna un mesaj in celula (sau un numar negativ, sau 0). in acest din urma caz poti defini un CONDITIONAL FORMATTING (Meniu->Format->Conditional Formatting...) care sa testeze valoare celulei, si daca este 0 (sau negativa) sa faca fondul rosu (de exemplu). bafta This post has been edited by suri: 22 Jun 2006, 10:58 |
--------------------
dacia
logan 1.6
2005, ambition
- b xx xyz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 00:06 |