copacii de pe marginea drumului, sa fie eliminati
![]() ![]() ![]() |
copacii de pe marginea drumului, sa fie eliminati
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Argon, banui eu ca tu te consideri nedreptatit ca nu-s camere si prin arad
![]() |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Sunt curios cati mor anual ciocnindu-se de copaci. Dar oare cati mor din cauza neacordarii de prioritate, condusului sub influenta alcoolului, depasirea cu mult a vitezei legale sau incalcarii flagrante a reguluilor de circulatie? Sincer, copacii cred ca nu au o influenta prea mare a statisticilor.
In plus de asta, majoritatea drumurilor in Romania au o diferenta de nivel considerabila fata de terenul din jur sau sunt marginite de santuri adanci, si oricum daca iesi de pe sosea ai sanse mari sa te dai peste cap, si in cazul asta, la viteze mari, iti faci programare la cele vesnice. Iar drumuri cu doaua benzi pe sens, banda de urgenta si separare a sensurilor sunt inca un vis frumos in tata noastra, unde majoritatea drumurilor sunt foarte proaste. Decat pomi taiati, mai bine participanti la trafic responsabili, drumuri bune si masini corespunzatoare dpdv tehnic. (a, si sa nu uit - copaci mai multi:D) |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare:
Impotriva stalpilor de iluminare a strazilor nu sunteti? Ca si de aia s-a lovit lumea... Eu propun sa-i taiem si pe aia din radacina. Dar impotriva celorlalti participanti la trafic nu sunteti? Ca stiu eu o statistica in care se evidentiaza ca sunt muuulllttt mai multe accidente frontale decat cu copacii si stalpii, la un loc. Ca si ceilalti participanti la trafic sunt un pericol pentru voi, statistic vorbind. Pe aia nu vreti sa-i scoateti de pe strazi? Dar impotriva trenurilor care fac accidente la trecerea la nivel cu calea ferata nu este nimeni? Ca si alea sunt periculoase. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Io propun sa taiem tot ce e verde. Printre plante sunt tot felul de insecte care ne pot intepa, unele letal. Tot pe acolo mai sunt si serpi. Atat timp cat salvam macar o viata am realizat un lucru bun. Ar trebui sa renuntam si la curentul electric. Multi se curenteaza si mor in timp ce taie cablurile electrice.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
spooky51 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
@Thor1983 "Dar oare cati mor din cauza neacordarii de prioritate..."
Sa taiem si prioritatea! La naiba, s-o desfiintam! O gramada de accidente cand nu acorzi prioritate, deci la naiba cu prioritatea asta idioata! |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
QUOTE(spooky51 @ 28 Jun 2006, 23:55) @Thor1983 "Dar oare cati mor din cauza neacordarii de prioritate..." Sa taiem si prioritatea! La naiba, s-o desfiintam! O gramada de accidente cand nu acorzi prioritate, deci la naiba cu prioritatea asta idioata! Bah da nu stiu in ce tara se circula fara regului de circulatie??!! ahh nu stiu care dar parca ceva de prin India in fine la noi daca nu ar mai fii regului cred a ne-am omoram ! ![]() in cautarea adevarului va saluta Ci_co |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
Puctual @argon (eu cu rosu):
Ce-ar fi sa mergi cu viteza legala ca e mai sigur Asta e cea mai buna solutie, dar se mai intampla ca si nevinovati care merg regulamentar sa decoleze de pe strada, deorece alti inconstienti i-au scos in decor. Si daca intri cu o berlina cu 70km/h intr-un binevoietor de copacel, cred ca popa canta ![]() Perdele forestiere de protectie pentru sosele si cai ferate au urmatorul rol: -limiteaza poluarea creata de masini (fonica, dar nu numai) Limiteaza poluarea fonica doar daca sunt arbusti, daca sunt plopi cu vechime, limiteaza poluarea catre pasari. Util nu ? -stabilizarea solului de pe langa sosea Probabil ca la capitolul terasamente stam c-am prost. -previn formarea troienelor pe sosea Gresit, in spatele lor se creeaza curenti care favorizeaza depunerea zapezii, iarasi zic, doar arbustii realizeaza asta, dar si asta discutabil. - pentru a feri asfaltul de soare Un asfalt de calitate nu are nevoie de umbra si de mila intemperiilor ca sa reziste -protejeaza soferii de soare. ![]() -pentru asi face soferii nevoile.( ![]() ![]() -mai era ceva dar nu-mi amintesc Posibil sa fie multe alte plusuri in favoarea copacilor. In principiu acesti copaci sunt pusi acolo pentru protejarea cailor de comunicatie. Nu copacii sunt vinovati de accidente, ci inconstientii la volan..cum ar fi aia care fac scart in marsalier In tarile cu apa calda nu prea vazui copaci pe langa strazile nationale, eventual perdea de arbusti dar la distanta 100 m de sosea. Banuiesc ca noi suntem destepti si ei prosti. ----------finish--------- Oricum in principiu e de acuzat cine iese pe aratura, nu aratura. Si daca as fi de acord as fi cu arbustii de pe margine, nu cu ditamai "copaceii". Coronamentul e mai eficient la poluare,curenti de aer,e.t.c. daca e mai apropiat de sol. |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
http://www.co.san-juan.wa.us/PublicWorks/s...nic-roadsf.html
Cine poate demonta si argumentele de acolo? PS: in continuare nu vad pe nimeni care sa ia o pozitie ferma pentru daramarea stalpilor de iluminat public, care sunt mult mai aproape de carosabil... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Klaus, vazusem io mai demult pe Discovery un reportaj din nu stiu ce tara...despre stalpii de iluminat. Fratilor, stalpii aia erau supusi la 1001 teste inainte sa fie montati...trebuiau sa asigure supravietuirea soferului si a pasagerilor in caz de impact, pana la 70-80 km/h( nu mai stiu sigur).
Ideea e ca acei stalpi erau facuti din nu stiu ce materiale care se deformau foarte usor la un impact, absorband astfel socul. In Romania cred ca o sa se gandeasca cineva la asta peste vreo 100 de ani...pana atunci, stalpi mari si tari de beton ca sa nu se darame! |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de acord cu klaus, copacii pe marginea drumului au rolul lor, bine stiut de cei care proiecteaza si administreaza drumurile (avem vreun inginer de drumuri si poduri pe aici?).
Parca era un drum prin franta pe unde au murit vreo 10 membri ai familiei Michelin. Cica la o anumita viteza, flashurile soarelui din spatele copacilor atingea o frecventa care te "hipnotiza" si nu mai apucai sa iei virajul de la capatul aliniamentului. Asta se intampla prin anii 50. A mai auzit cineva povestea? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
eu. dar sint 75% sigur ca e o legenda. pe de alta parte, am avut parte de soare care sa-mi clipeasca in creier din spatele unor plopi plantati regulat si e deosebit de enervant. n-am fost hipnotizat si nici n-am adormit dar clar am fost distras de la conducerel. daca mai adaugam si niste destepti cu masini culoarea asfaltului care sa se bage in depasiri, accidentul era gata!
acestea fiind spuse, sint impotriva taierii copacilor de linga drum. doar ca, ca orice chestie, poti s-o faci bine si poti s-o faci prost. si in romania e facuta in general prost. cit despre argumentele alea cu nevinovati care mor din cauza impactului cu copacul criminal, parerea mea e ca MUUUULT mai periculoase sint santurile care insotesc diversele DJ-uri si DN-uri autohtone. sau drumurile suprainaltate, de multe ori involuntar de la zeci de asfaltari facute cu piciorul. daca nu te rastorni din prima cind intri intr-un sant din ala, apoi sigur pierzi controlul masinii cit sa dai in copac. chiar daca initial tu ai ochit intre doi copaci, ca in general, nu-s plantati niciunde atit de des incit sa nu poti sa ghidezi masina, daca nu sa-i evite total, dar macar impactul sa nu fie frontal. |
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 29 Jun 2006, 12:58) copacii pe marginea drumului au rolul lor, bine stiut de cei care proiecteaza si administreaza drumurile (avem vreun inginer de drumuri si poduri pe aici?). Se vede cu ochiul liber ce au proiectat si apoi ce au administrat domnii de la drumuri si poduri!Cred ca sunt anumite variante constructive in materie de drumuri si poduri pe care este suficient sa le vezi la altii si pe care sa le aplici fara a intra in conflict cu drepturile de autor.OFF-TOPIC!Oare nimeni din Cluj nu a vazut prin strainataturi portiuni de drum cu pante abrupte si lungi si in paralel niste benzi de circulatie pe partea dreapta pline cu nisip in care te poti opri la modu cel mai pasnic cand ramai fara frane fara a strica ABSOLUT nimic la masina???Cate camioane trebuie sa o mai ia razna la intrare in Cluj si sa faca prapad pana o sa faca cineva o banda lunga de 100metri plina cu nisip??? |
--------------------
a
b
c
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau butoaie din acelea pline cu apa.
![]() In sua, unde probabil sunt cele mai mari autostrazi (in materie de benzi) ; sensurile sunt despartite de catre un parapet (poza). Attached thumbnail(s) freeway.jpg ( Size: 11.89k ) Number of downloads: 92 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(Thor1983 @ 28 Jun 2006, 12:16) Sunt curios cati mor anual ciocnindu-se de copaci. Dar oare cati mor din cauza neacordarii de prioritate, condusului sub influenta alcoolului, depasirea cu mult a vitezei legale sau incalcarii flagrante a reguluilor de circulatie? Sincer, copacii cred ca nu au o influenta prea mare a statisticilor. ... Am gasit eu o statistica. Sursa: Institute for Highway Safety/Highway Loss Data Institute http://www.iihs.org/research/fatality_fact...idehazards.html Cat despre stalpi ei se regasesc in general in cea mai mare parte in zonele urbane, unde se merge cu viteze moderate si riscurile de accidente fatale sunt incomparabil mai reduse din impactul cu ei. Or exista si pe drumuri interurbane dar parca nu sunt atat de multi ca si copacii. Dar exista si preocupari pentru accidentele cu stalpii. Imi amintesc de un stalp flexibil vazut pe Discovery acum ceva timp. Nu am ragaz sa caut referinte acum, si poate nu e f. reprezentativ, ma rog. Eu unul ii sustin (macar moral) pe toti cei care po face un pas cat de mic spre a salva macar o viata. This post has been edited by JORJ: 1 Jul 2006, 11:40 Attached thumbnail(s) roadsidehazards_chart1_2004.gif ( Size: 4.92k ) Number of downloads: 64 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 16:43 |