DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> incredibil

stanila
post 26 Jun 2006, 06:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Vineri mi-am adus si eu loganul laureate, 1,4, perla. Frumos, confortabil, silentios, spatios,.....stiti voi asa e la prima impresie. Bun, ma apuc eu si citesc instructiunile, cartile de intretinere si de garantie. In cartea de garantie este un aliniat unde scrie asa: durata medie de functionare a autovehicului este de......tinetiva bine.......8 ani!?!?!?!?!?!. Stupoare: pai mi-am luat un televizor color la 4 milioane si scrie durata medie de utilizare tot 8 ani. Pai ce naiba loganul functioneaza cat un televizor? Voi ce ziceti? Nu am inteles eu bine?

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
axabrt
post 26 Jun 2006, 07:13
Post #2

Membru autentic

From: Ploiesti

logic.masinile de acum nu mai sunt facute sa tina o viata.
Ai garantie antiperforare tabla 6 ani.
Eu zic ca in 8 ani ramane numa motoru...

Ia si tu o masina nemteasca facuta prin 1990.Alea nu au moarte.
Oricum in 8 ani eu o vand de 3 ori...Asa ca nu te mai plange

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
marafetu_80
post 26 Jun 2006, 07:20
Post #3

ZKR Power

From: Dr. Taberei Buc.

Citeste H.G. 394/1995 si O.G. 21/92 si ai sa vezi toate produsele si durata medie de utilizare.
Numa' bine.

--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
+
argon
post 26 Jun 2006, 07:31
Post #4

Mesaj semiautomat

QUOTE(axabrt @ 26 Jun 2006, 08:13)
logic.masinile de acum nu mai sunt facute sa tina o viata.
*

Vrei sa spui ca din pct asta de vedere o Dacie 1300 e mai buna? sunt atatea de peste 20 de ani, care bat inspre 30, si inca se tin bine si sunt in circulatie.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AL
post 26 Jun 2006, 07:57
Post #5

Member

From: Bucuresti

atentie la confuzii!... durata medie de functionare NU ESTE totuna cu DURATA DE GARANTIE sau cu DURATA MAXIMA de folosire a unei masini (sau mai popular "cat tine masina")... este o valoare DECLARATA de constructor/producator si care este comunicata clientului inainte de a achizitiona masina, prin contractul incheiat, respectiv manualul de functionare etc. ... singura obligatie a producatorului vis-a-vis de aceasta durata de timp este sa asigure piese de schimb dupa ce a incetat fabricare acelui model auto pe o durata egala cu aceasta "durata medie de utilizare".

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
marafetu_80
post 26 Jun 2006, 07:58
Post #6

ZKR Power

From: Dr. Taberei Buc.

Nu este problema ca nu te tine 10-20 de an,i prin durata medie de utilizare a produsului se intelege faptul ca fabricantul, in speta Dacia este obligata sa produca piese si reparatie post-garantie la produsul respectiv, dupa aceasta perioada i-l doare in "bascheti"si poti sa dai Dacia in judecata OPC ce vrei tu ca nu vei mai avea castig de cauza.
Si cu siguranta in 10 ani Dacia va scoate un alt produs de succes care va inlocui loganu' si nu au interesul sa lungeasca durata de viata , astfel incat sa ajunga si Loganul cum sunt dinozaurii de Dacii 13xx, care s-au produs ani de zile.

--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
+
vijelie
post 26 Jun 2006, 08:18
Post #7

membru violet

From: Bucuresti

QUOTE(stanila @ 26 Jun 2006, 07:53)
Stupoare: pai mi-am luat un televizor color la 4 milioane si scrie durata medie de utilizare tot 8 ani. Pai ce naiba loganul functioneaza cat un televizor? Voi ce ziceti? Nu am inteles eu bine?
*

Nu, nu ai inteles deloc bine. Un televizor se tine in sufragerie, cu un mileu pe el (ma rog, dupa gust, nu generalizez) in timp ce un logan sta afara 24 ore/zi indiferent de anotimp. Unul functioneaza alimentat de curent si nu exista posibilitatea de supra-exploatare in timp de la logan ii poti da talpa aiurea 2 ani si l-ai terminat. Televizorul cere curent si Pronto de mobila iar loganul benzina, ulei, apa, antigel, manele (dupa gust, iarasi), anvelope, revizii, silicon pe bord, icoane etc.
Cred ca e un moment greu pt tine cand ai constatat ca tv si loganul au aceeasi durata MEDIE DE UTILIZARE, dar, daca vrei sa faci o comparatie, tine tv afara 3 luni sau loganul in casa 5 ani si zi-ne si noua...
Sa-l stapanesti sanatos!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
crisstian
post 26 Jun 2006, 13:57
Post #8

Membru autentic

From: Bistrita

,,Interesanta" comparatia. Te-ai gandit la reclama aia: rate ca pentru un televizor smile.gif.
La ce pagina scrie chestia asta. Eu cand am citit cartea de garantie nu-mi aduc aminte sa fi scris despre asa ceva.
Eu am editia a II-a iulie 2004.

This post has been edited by crisstian: 26 Jun 2006, 13:59

--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
+
stanila
post 26 Jun 2006, 14:55
Post #9

Membru incepator

QUOTE(crisstian @ 26 Jun 2006, 14:57)
,,Interesanta" comparatia. Te-ai gandit la reclama aia: rate ca pentru un televizor smile.gif.
La ce pagina scrie chestia asta. Eu cand am citit cartea de garantie nu-mi aduc aminte sa fi scris despre asa ceva.
Eu am editia a II-a iulie 2004.
*

in editia actualizata, martie 2006.

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
driverx
post 26 Jun 2006, 15:09
Post #10

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(stanila @ 26 Jun 2006, 07:53)
Pai ce naiba loganul functioneaza cat un televizor? Voi ce ziceti?
*

Pai, daca tot sunt rate la Logan ca la un televizor...de ce nu...?

Si acuma serios...daca tu compari un tembelizor care sta in conditiile enuntate mai sus de un co-forumist cu o masina....un budget car....ce sa mai zic. Vinde masina si ia ceva care ofera speranta de viata mai mare la masina aia

Ba....ce idei si moduri de gandire aveti unii.....nici nu stiu ce sa fac...sa ma enervez....sau pur si simplu sa ignor asemenea tampenii.

This post has been edited by driverx: 26 Jun 2006, 15:10

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
DFA
post 26 Jun 2006, 15:23
Post #11

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Cred că aici se poate închide, răspunsul s-a dat și deja firul discuției a luat-o un pic pe arătură...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 22:52
Forum Renault