DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> rulment roata spate dacia nova

D2ani
post 26 Jun 2006, 10:07
Post #1

Membru

Group: Members

salutare. de ceva timp rulmentul de pe spate stinga incepuse sa cam huruie. se auzea in masina de parca mergeam cu avionul. ieri m-am apucat sa dau jos roata si tamburul, sa ma uit la rulment (mi-am cumparat deja unul nou). am dat jos si siguranta si am lovit usor rulmentul, care s-a desfacut in cei doi rulmenti conici componenti(!). ideea este ca a ramas pe tambur camasa rulmentului, care banuiesc ca este presata. nu am mai insistat, am pus cele 2 parti ale rulmentului la loc, siguranta, tamburul si roata la loc. intrebarea este, numai la presa se poate scoate camasa rulmentului,adica in service? nu circul cu ea, sper sa ma tina pina la service rulmentul, asa din doua bucati cum este, in caz ca nu am alta optiune decit sa o duc la reparat.

--------------------
dacia nova gt 1998 - b16rgw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius-gabriel
post 27 Jun 2006, 12:28
Post #2

Membru autentic

From: CALARASI

pai asa si este rulmentul conic, din 2 bucati.
camasa rulmetului nu prea reusesti sa o schimbi decat cu presa.
eu unul nu am avut noroc si am batut 2 ore cu dalta si ciocanul si nimic, pana sa iau de la un mosulet o presa.
daca nu e spart(rupta cochilia aia care tine bilele) nu prea ai de ce sa il schimbi, eventual il mai strangi un pic, dupa ce ii dai cu vaselina dar nu in exces.

--------------------
HONDA CIVIC EX HONDA ACCORD -
MARIUS
+
D2ani
post 27 Jun 2006, 15:30
Post #3

Membru

multumesc, am rezolvat in service, i-a luat mecanicului 5 minute sa scoata camasa cu ciocanul si cu o bucsa. n-o scoteam singur in veci. nu mai uruie, mi se pare prea liniste acum...

--------------------
dacia nova gt 1998 - b16rgw
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2025 - 01:22
Forum Renault