Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
![]() ![]() ![]() |
Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(BlaueCorsa @ 22 Apr 2008, 19:26) Formularea "eu mi-s prost" nu este gresita din punct de vedere gramatical. In Ardeal, dar si in Moldova, se foloseste uneori aceasta forma a lui "a fi". Dar cine a zis ca e gresita ? Uitati-va mai o data exact ce am vrut eu sa spun. ![]() 24 Apr 2008, 11:00: QUOTE(camesibiu @ 2 Jan 2008, 19:47) Citeste pe site-ul banciilor . Te vei lamuri singur . Alege o banca care iti va oferi de la inceput descoperire de numerar in limita pana la trei salarii . ![]() 24 Apr 2008, 11:04: QUOTE(argon @ 24 Apr 2008, 10:28) Ufff, ma tin de nas ca deja miroase. ![]() This post has been edited by Jack Daniel's: 24 Apr 2008, 09:34 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu e greseala gramaticala inteligentule, e o asociere neplacuta de sunete, dar in inversunarea ta nu mai conteaza nu-i asa?
This post has been edited by argon: 24 Apr 2008, 09:41 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
E CACOFONIE stimabilule, una dintre cele mai jenante situatii in care te poti afla graind in limba romana . Aproape ca mai rau de atat nu poti face.
![]() |
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
decat sa fac greșeli propriu-zise, de exemplu sa introduc între cele două cuvinte implicate a cuvîntului virgulă (care de altfel mai mult atrage atenția asupra cacofoniei) sau prin folosirea în locul cuvîntului 'ca a' locuțiunii 'ca și', am ales sa las asa, dar e prea complicat pentru matale
![]() This post has been edited by argon: 24 Apr 2008, 09:44 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociație neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.
Un manelist adevarat stie cum sta treaba cu sunetele discordante ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Ca si nu merge sa pui ca tot prost suna.
|
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
suna cum suna, dar nu e greseala gramaticala.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(argon @ 24 Apr 2008, 11:11) decat sa fac greșeli propriu-zise, de exemplu sa introduc între cele două cuvinte implicate a cuvîntului virgulă (care de altfel mai mult atrage atenția asupra cacofoniei) sau prin folosirea în locul cuvîntului ca a locuțiunii ca și, am ales sa las asa, dar e prea complicat pentru matale ![]() Atunci considera ca toti oamenii care debiteaza "AGRAMATICALITATI" ( vorba lui Costi ) au ales sa lase asa . ![]() |
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
"AGRAMATICALITATEA" e una, cacofonia e alta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Bine Argoane, noi sa fim sanatosi si cu atentie la taste.
![]() |
--------------------
.
.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(Ionescu @ 24 Apr 2008, 06:46) @ Marean: nu erai dumitale banatean daca nu dadeai in Bucuresti. Dar unde sa fie Academia Romana decat in capitala Romaniei? In loc sa fim toti romani, ne calcam in picioare in dialecte si mandrii... stupide. Daca e asa, puneti tata granita la TM sau la Brasov. Deja mi s-a acrit de aroganta ardeleneasca si banateana pana peste cap. Nu exista sa nu intalnesc pe vreunu din Ardeal sau mai ales Banat, sa nu inceapa sa dea in restu. Sincer, fara nici o baza reala. Si in strainatate va comportati la fel. De ce? Nu stiu. La subiect: regionalismele si arhaismele sunt admise si de gramatica oficiala. Suna frumos si hazliu uneori. ![]() Draga Ionescu te rog sa ma ierti!Ai dreptate!Rautati gratuite ce nu-si au rostul!Imi cer scuze inca odata! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Apr 2008, 08:28) N-apăi, bată-te să te bată Michiduță (stuchi-l-aș)! Da' di ce n-ar hi voie, mătăluță? Iaca mă'c acușica la bibliotecă și-i pun pe cei stimabili să deie foc la slovele puse de alde Creangă șî Rebreanu (n-oi pomeni de Eminescu). Măi Ainștain, înainte de a emite judecăți scrise, fă, rogu-te, un efort și mai pune câte-o virguliță sau o căciuliță ici colo, că oile aste de pe „hârtie” merită dânsele coarne și coadă. No, mulțam fain de atenție și nu te spărie, că nu m-oi referit la al lu' Alexandrescu când zisei să te certe... Ia, uite un exercițiu de final: tradu „bumbi de foc pentru cocon”. Servus! 25 Apr 2008, 00:47: QUOTE(Jack Daniel's @ 24 Apr 2008, 10:40) E CACOFONIE stimabilule, una dintre cele mai jenante situatii in care te poti afla graind in limba romana . Aproape ca mai rau de atat nu poti face. ![]() Jenant, jenant, dar mai bine o cacofonie sănătoasă decât o exprimare hilară de gen „că virgulă care”. Ca să nu mai zic de „se merită”, „ma-m” și altele... inclusiv „atașamentul” de pe forumul DaciaClub ![]() Se pot extrage alte cuvinte mult mai rele decât o mirositoare (oare?) cacofonie. Ce ziceți de c o p u l ă (am scris așa de frica cenzurii). Până la urmă poate că are dreptate articolul Documentul ăsta e plin de cacofonii! Încerc să vă aerisesc cu o mică glumă: Cică au început organele din corp să se certe: care este cel mai important. Și fiecare a venit cu argumentele proprii: - creierul - e cel care gândește și analizează și memorează - gura - că ea mestecă mâncarea - ochii - aduc 80% din informația senzorială a creierului - mâinile - că ele lucrează și apoi duc mâncarea la gură - picioarele - ele duc omul unde îi este treaba - etc, etc Numa' c u r u l nu zicea nimic, da' a refuzat să producă ce știa el mai bine: caca(fonie). Și dup-aia ochii s-au înroșit și s-au bulbucat, mâinile și picioarele au început să tremure, gura să se bâlbâie, creierul să vâjâie......................... This post has been edited by aditab: 24 Apr 2008, 23:47 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu folosesc diacritice, pentru ca uite cum arata. Daca scriu in word, le baga el. forum.JPG ( Size: 142.99k )
Number of downloads: 84
Textul in schimb e perfect lizibil si fara ele, la fel cum e si spaniola fara accente sau "enie" sau franceza fara accente. Nu am afirmat niciodata ca fac eforturi ca taica Bulan sa scriu perfect corect (si el merita toata stima pentru asta), insa afirm ca scriu romaneste, nu ardeleneste sau munteneste. In plus, daca dumneata te compari cu Creanga si Rebreanu...... ![]() E vorba pur si simplud e respect, sa scrii intr-un "grai" pe care sa-l intelegem toti. Si graiul asta e cel predat in scoala, nu ala vorbit pe maidanul din spatele ei. This post has been edited by einstein1984: 25 Apr 2008, 07:45 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Moromete nu cred ca ar fi de acord cu tine.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Apr 2008, 08:40) Nu folosesc diacritice, pentru ca uite cum arata. Daca scriu in word, le baga el. forum.JPG ( Size: 142.99k )
Number of downloads: 84 Textul in schimb e perfect lizibil si fara ele, la fel cum e si spaniola fara accente sau "enie" sau franceza fara accente. Nu am afirmat niciodata ca fac eforturi ca taica Bulan sa scriu perfect corect (si el merita toata stima pentru asta), insa afirm ca scriu romaneste, nu ardeleneste sau munteneste. In plus, daca dumneata te compari cu Creanga si Rebreanu...... ![]() E vorba pur si simplud e respect, sa scrii intr-un "grai" pe care sa-l intelegem toti. Si graiul asta e cel predat in scoala, nu ala vorbit pe maidanul din spatele ei. N-ai înțeles mai nimic.. dar fac un efort să te lămuresc: - schimbă softul cu unul mai capabil sau măcar setul de caractere; și cui crede că e dificil să scrii cu diacritice îi recomand (iar) adresa http://www.secarica.ro/ (n-are nicio legătură cu băutura); recunosc că și mie mi-e lene uneori să scriu cu diacritice, dar măcar nu dau vina pe alții ![]() - „enie” vine de la tenie, prietenie sau te referi la tildă? - păi daca (TU) DUMNEATA nu faci eforturi, cum de îndrăznești să ceri altora așa ceva? ![]() - și ajungem la diacritice (iar): din ceea ce afirmi tu, EU înțeleg că tu scrii țigănește. Aaaa, dacă te referi la românește tot nu-ți pot da dreptate: după umila mea părere limba română INCLUDE și graiul moldovean și cel vrâncean și cel ungurean, despre care AM ÎNVĂȚAT la școală (cu tot cu ăâîșț). Poate faci referire la jargoane sau argouri, dar asta e altă mâncare de maidan.... - Aia cu comparația m-a dat pe spate, iar când m-am ridicat m-am așezat la tastatură („Programmers, cu sedile”) ca să-ți răspund.... Dar mai bine renunț să discut despre gândul tău jenant -- în plus, îți zic un secret: sunt IN-COM-PA-RA-BIL, în toate sensurile și direcțiile, cu oricine, viu, mort sau nenăscut! ![]() - Și eu cred multe, dar evit să mă pronunț, cel puțin până nu îi citesc pe toți autorii contemporani, poa' s-o găsi vreun provincial arogant ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
HAHALA pl. hahale. Conducator al clubului FC Dinamo Bucuresti
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Si-ai venit tu sa le strici jucaria.
![]() Pai nu vezi ca aici, daca ai tras un part in do major in loc de re minor apari la bula? Astia are urechea fina. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 26 Apr 2008, 14:31 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Ma scuzati atunci.
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(zmouzy lucian @ 4 May 2008, 20:04) asa ceve am patit si eu pe autostostrada soarelui cam pe toata autostrada am avut un suierat cam jumate din autostrada iar dupa aia imi tot iesea din vit a cincea am oprit intro parcare nu am stiut ce are si cand am dat cu spatele am vazut ulei sub masina mam uitat si am vaz ca e de pe la planetara burduful nu era spart asa ca am mers cu a 4a pana in constanta la service unde miau zis nu e spat burduful ci rulmetul de la cutie e dus si pe acolo curge uleiul l-am schimbat si am pus din nou ulei.Dar nu am scapat de probleme dupa 15mii km mii sa dus furca de la a cincea am schibato 2mil dar se gaseste nu-ma pe comanda si acum sunt fericit am solenza E grav ... ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(alinushy @ 10 May 2008, 11:35) sa facut "liniuta" ??? S-a făcut nevăzută. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(solantzel @ 12 May 2008, 20:14) sal la toata lumea Nu sunt un membru vechi aici, dar am si eu o problema cu masinutza mea. Am o solenza din 2003, am o problema la ea cu cutia de viteza , am fortato un pik pe o rampa si sa auzit un trancanit si nu mia mai mers nici in fata nici in spate. Mecanicul mi-a desfacut planetara scurta si mia zis ca sa rupt "saiba " de la grupul din cutie. Mia pusoo la lok si acuma circul cu ea asa. Am cautat la diferite magazine si nu am gasit asa ceva de cumparat. Daca stie careva de unde sa iau, Ar fi superr ca am emotiii cu ea la orice deal urcat. Mersi mult la toti pik,lok...si restul ![]() |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
V-as ruga sa folositi: localizare sau loc, sau cu totul altceva decat locatie care nu este un termen corect folosit atunci cand vrem sa precizam o pozitie. Locatie e altceva: http://dexonline.ro/search.php?cuv=locatie
Nu stiu de ce acest cuvint a devenit o moda ![]() This post has been edited by Ionescu: 13 May 2008, 08:21 |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(ciprianaldeabv @ 13 May 2008, 11:24) ![]() <span class='edit'>14 May 2008, 01:28:</span> QUOTE(RSV @ 12 May 2008, 13:09) ![]() This post has been edited by Jack Daniel's: 14 May 2008, 18:35 |
--------------------
.
.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
ordenia litreelor dni garba, mrae lcruu, ce sa supn...aia nu e graesela gratmaicala.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 21:25 |