Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
![]() ![]() ![]() |
Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Asa li se zice mai nou celor care fac vreo greseala gramaticala ?
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Cine are mai multe greseli in acest topic?
![]() ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Sony) Visul unui taximetrist ratat (scuzati pleonasmul): e tautologie ma ainjtain |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.434 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Sony |
![]()
|
Ma scuzati! Eu nu sunt un geniu neinteles refulat in alcool ca altii de pe aici!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Poate nu esti, dar pari.
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Buei eu sunt un jeniu
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
CE tupeu,te pui sa corectezi un geniun ca mine
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(ArtVandelay @ 2 Sep 2008, 23:33) QUOTE(Sony) Visul unui taximetrist ratat (scuzati pleonasmul): e tautologie ma ainjtain QUOTE(einstein1984 @ 3 Sep 2008, 10:48) [...] Da-i si explicatia cuvantului, [...] TAUTOLOGÍE, tautologii, s.f. 1. Greșeală de limbă care constă în repetarea inutilă a aceleiași idei, formulată cu alte cuvinte; cerc vicios, pleonasm. Sursa dexonline. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Corect
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Deja am inceput sa imi fac probleme ca trebuie sa ma uit in DEX inainte de a posta cu voi pe forum
![]() This post has been edited by ceribros: 4 Sep 2008, 14:22 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Sony |
![]()
|
Dupa cum am zis mai sus, s-au inmultit jeniile neintelese refulate in alcool!
Multumesc diaconuliviu! Mie chiar imi era lene sa caut in DEX. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.434 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Sony |
![]()
|
D-atatea ori ti-ai dat cu firma in cap incat nu e nevoie sa mai zic nimic.
![]() This post has been edited by Sony: 4 Sep 2008, 16:19 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
lasa dexonline ca ala e pentru copii de 13 ani, ia intreaba un profesor de limba romana care e diferenta dintre tautologie si pleonasm.. rade inima in sony ca a vazut postul tau, dar nu aveti dreptate ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 4 Sep 2008, 16:26 |
--------------------
Ford
focus
|
Sony |
![]()
|
Daca taceai, filozof ramaneai!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
e interesant totusi cum mai sus ti-ai recunoscut gresala vazandu-se ca n-ai nicio treaba cu capitolul asta iar cum ti-a dat cineva copy paste de pe dexonline te-ai facut iar cocos
![]() |
--------------------
Ford
focus
|
Sony |
![]()
|
Se pare ca nici macar nu intelegi ceea ce citesti! Arata-mi presupusa greseala recunoscuta! Sau presupusa recunoastere a presupusei greseli.
![]() 5 Sep 2008, 00:30: QUOTE(ArtVandelay @ 5 Sep 2008, 00:25) Mare adevar graiesti desi intentionezi altceva! ![]() This post has been edited by Sony: 4 Sep 2008, 23:30 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(ceribros @ 4 Sep 2008, 14:22) Deja am inceput sa imi fac probleme ca trebuie sa ma uit in DEX inainte de a posta cu voi pe forum ![]() Daca citeai cam tot, intelegeai ce era cu dex.. QUOTE(Sony @ 4 Sep 2008, 14:24) [...] Multumesc diaconuliviu! Mie chiar imi era lene sa caut in DEX. sa cresti mare.. @Art...... Cit despre Dexonline sau DEX.. pentru copii sau ba, eu unul n-am vazut scris pe DEX "Atentie, interzis celor peste 13 ani". Iar acum sa-ti dau toate variantele din dexonline culese din dex98.. TAUTOLOGÍE, tautologii, s.f. 1. Greșeală de limbă care constă în repetarea inutilă a aceleiași idei, formulată cu alte cuvinte; cerc vicios, pleonasm. 2. Fenomen sintactic care constă în repetarea unor cuvinte cu același sens, dar cu funcțiuni diferite, marcate de obicei prin deosebire de intonație sau de formă și care, exprimând identitatea celor doi termeni, are rolul de a sublinia o calitate sau o acțiune. 3. (Log.) Judecată în care subiectul și predicatul sunt exact aceeași noțiune. 4. Expresie din logica simbolică, care, în limitele unui sistem formal, este adevărată în orice interpretare. [Pr.: ta-u-] – Din fr. tautologie, lat. tautologia. Sursa: DEX '98 | TAUTOLOGÍE s. 1. v. pleonasm. 2. (în logica simbolică) expresie identic-adevărată, expresie validă, lege logică, teză logică. Sursa: Sinonime | Ce e boldat se aplica in cazul criticat de tine..restul.. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
diaconuliviu, nimic nu stii. Domnul artvandelay este singurul care cunoaste intelesul cuvantului "tautologie". De altfel domnul Artvandelay are de gand sa scoata o carte pe aceasta tema. Cine e DEX-ul asta de tot citezi din el?
Sa*ti fie rusine ![]() ![]() |
--------------------
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(OAP @ 5 Sep 2008, 09:29) trebui, nu trebuii 5 Sep 2008, 09:32: QUOTE(OAP @ 5 Sep 2008, 09:30) revin, imbelsugata Cuvântul "inbelsugata" nu a fost găsit. Nu există nici un cuvânt similar. ÎMBELȘUGÁT, -Ă, îmbelșugați, -te, adj. Care are din abundență cele trebuincioase. ♦ Care există din belșug, din abundență. [Var.: (reg.) îmbielșugát, -ă adj.] – V. îmbelșuga. Sursa: DEX '98 | Trimisă de valeriu, 25 Apr 2003 | Greșeală de tipar This post has been edited by FLP: 5 Sep 2008, 08:32 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
foarte tare. Bravo domnului OAP. A gresit si a recunoscut.
Bravo, ai inteles titlul topicului. Respectele mele. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
pai toti gresim, nu e nici prima nici ultima gresala, de ce sa nu recunosc?
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th May 2025 - 21:34 |