Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
![]() ![]() ![]() |
Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
craciun.mihai |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 6 October 08 From: Navodari City ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1998 Q: Ce masina ai ?
A: Hammer. Q: Pe bune ai Hammer ? A: Eh.. am Dacie, dar tot atat consuma. |
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
craciun.mihai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 6 October 08 From: Navodari City ![]() |
Majoritatea mecanicilor pe care-i cunosc il folosesc(corect e "jiclor"), chiar daca nu exista in DEX.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Q: Ce masina ai ?
A: Hammer. Q: Pe bune ai Hammer ? A: Eh.. am Dacie, dar tot atat consuma. |
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(veryvalentinno @ 10 Feb 2009, 15:00) am o slz scala si am probleme cu rezervorul nu-mi mai indica benzina cat trebuie,mam gandit ca e de la plutitor,sau sonda,probleme mai sunt cum al dau jos ca capac de vizitare nu are,si mie frica sa nu stric ceva a2a problema e ca mi se pare ca partea din spate nu e la fel de ridicata ca la celelalte slz,ce ar tr sa schimb,arcurila sau amortizoarele,si cam ce tip sa-mi pun la bani rezonabli?? ![]() si baiatul asta cred ca merge si la bula : are probleme cu rezervorul, nu-i mai indica benzina...... |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE mai sunt cum al dau jos Tu la ce te referi aici ? Ca a scris "al" in loc de "il" ? Sau ca a scris "al" in loc de "a-l" ? Pt ca e corect scris legat dpdv gramatical ! This post has been edited by cosmin_2300: 11 Feb 2009, 16:11 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
QUOTE(StefanT @ 4 Feb 2009, 23:54) Poate omul nu a vrut sa faca un poll ci doar sa propuna cateva intrebari la care sa se raspunda in topic.... Cum a zis si cineva mai sus, nu cred ca e cazul sa radeti chiar de toata lumea. Care isi face poll sau topic cu dacia lui tunata-kinder si cerere pareri si cand e luat la misto crede ca e apreciat, merita luat in continuare la misto. ![]() QUOTE(StefanT @ 4 Feb 2009, 23:54) S-o țină tot așa, deci! Sau nu? Și postarea în adevărata ei splendoare: QUOTE(StefanT @ 4 Feb 2009, 23:54) Poate omul nu a vrut sa faca un poll ci doar sa propuna cateva intrebari la care sa se raspunda in topic.... Cum a zis si cineva mai sus, nu cred ca e cazul sa radeti chiar de toata lumea. Care isi face poll sau topic cu dacia lui tunata-kinder si cerere pareri si cand e luat la misto crede ca e apreciat, merita luat in continuare la misto. Dar omul asta pur si simplu vrea sa fie ajutat si invatat cum sa numai repete greseala... This post has been edited by Lostboy: 11 Feb 2009, 19:59 |
--------------------
.
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
eu cumva nu mai apar paci,ca trebuie sa puneti tot profilul
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Daca ai scrie corect, am crede ca cineva ti-a spart parola de la cont.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 11 Feb 2009, 16:10) Tu la ce te referi aici ? Ca a scris "al" in loc de "il" ? Sau ca a scris "al" in loc de "a-l" ? Pt ca e corect scris legat dpdv gramatical ! Ma Cosmine... ![]() In alta ordine de idei, sa ma scuzati. Dar topicul asta s-a basit cu sange. A ajuns o vendeta. Mai lejer e ala cu bula. Multi au auzit ca "iepure" se scrie cu "i", nu cu "e". Asta este un lucru bun. Insa mi se pare de bun simt sa faca diverse corecturi o persoana care stie cu ce se mananca limba romana. O persoana care-si poate argumenta corecturile. In 27 de pagini se repeta maxim 20-30 de greseli frecvente pe forum. Cate explicatii pertinente ati vazut in toate paginile astea? Ca sa nu mai amintesc de halul in care se exprima cativa prieteni la catarama cu topicul asta. "Sa invatam din ele". Ce sa invatam din ele daca aproape nimeni nu-i in stare sa explice de ce nu-i corecta o anumita exprimare? In schimb toti stiu ca-i gresita. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 11 Feb 2009, 23:22 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 11 Feb 2009, 16:10) Tu la ce te referi aici ? Ca a scris "al" in loc de "il" ? Sau ca a scris "al" in loc de "a-l" ? Pt ca e corect scris legat dpdv gramatical ! "al" in loc de "il", pentru ca din context reiese ca are probleme in a da jos rezervorul (pe el....pe rezervor il da jos)....nu ca are probleme in a da ceva jos. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu nu-s asa sigur
![]() |
--------------------
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Are dreptate Stefan
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Stefan @ 12 Feb 2009, 23:57) QUOTE(Jack Daniel's @ 13 Feb 2009, 01:11) Clar o groaza de optiuni ia ochii romanilor, parerea mea ![]() Alte exemple in sustinerea celor afirmate de mine: Majoritatea salariaților ia parte... si nu majoritatea oamenilor iau parte. O multime de oameni ia parte... si nu o multime de oameni iau parte. This post has been edited by ady77: 13 Feb 2009, 09:39 |
--------------------
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Impresia mea e ca aici "o groaza de" tine loc de "multe", si cum nu spunem "multe optiuni ia ochii"...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Stati ca vine cacademicianu' si va lamureste!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@ady77 - gresesti.
O groaza de, o multime, multi, numerosi - reprezinta MAI MULTI/MAI MULTE. E gresit sa spui ca 'o multime de oameni ia parte la miting'. Corect este 'o multime de oameni iaU parte la miting'. Adica mai multi oameni. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(xcss @ 13 Feb 2009, 09:43) Impresia mea e ca aici "o groaza de" tine loc de "multe", si cum nu spunem "multe optiuni ia ochii"... Explicatia asta mi-a dat-o si un prieten care se pricepe mai bine ca mine si ma simt nevoit sa-i dau dreptate, totusi explicatia lui Jack Daniels si lui Stefan nu prea sta in picioare. |
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ar fi binevenita o interventie profesionista a domnului Jack Daniel's.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(ady77 @ 13 Feb 2009, 09:25) Clar o groaza de optiuni ia ochii romanilor, parerea mea ![]() Alte exemple in sustinerea celor afirmate de mine: Majoritatea salariaților ia parte... si nu majoritatea oamenilor iau parte. O multime de oameni ia parte... si nu o multime de oameni iau parte. E corect si o multime de oameni iau parte. Explicatie (se poate inlocui cu "multi oameni iau parte") |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
ady77 |
![]()
|
Parca sunt iar la gimnaziu, de atunci nu am mai facut atata gramatica
![]() ![]() |
--------------------
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brăila ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 13 Feb 2009, 10:09) @ady77 - gresesti. E gresit sa spui ca 'o multime de oameni ia parte la miting'. Corect este 'o multime de oameni iaU parte la miting'. Adica mai multi oameni. Bafta! Andy, nu stiu cit greseste ady cu "o groaza", dar stiu sigur ca tu gresesti amarnic. "o multime" este subiect colectiv in cazul dat de tine, nu "oameni". This post has been edited by brvictors: 13 Feb 2009, 10:43 |
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
bendix |
![]()
|
Cand spui "o multime de oameni ia parte", te duce gandul mai degraba la teoria multimilor din matematica.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
O mulțime ....nu are cum să iau parte.
This post has been edited by Lostboy: 13 Feb 2009, 10:32 |
--------------------
.
.
.
|
|
Stefan |
![]()
|
"o groaza" e atributul substantivului "optiuni" care se acorda cu predicatul "a lua". E bine?
![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
ady77 |
![]()
|
nu stiu
![]() ![]() ![]() Dar pentru prima oara avem si noi o discutie pe teme gramaticale si nu doar razbunari ![]() |
--------------------
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 01:14 |