DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> degresare ferodouri

ac2004
post 3 Sep 2004, 11:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Acum un an mi s-au spart rulmentii de la roata stinga spate si mi s-au umplut ferodourile de vaselina.Am fost intr-un sevice mi-am schimbat rulmentii dar se pare ca mecanicul acela nu mi-a degresat bine ferodourile si am mers asa un an de zile .Acum trebuie sa fac ITP-ul si roata stinga spate nu frineaza aproape deloc nici cu frina de picior nici cu fina de mina ( ferodoul nu e uzat ,pistonasul lucreaza f bine,cablul de la fina de mina lucreaza)se pare ca din cauza vaselinei care s-a impregnat in ferodou.Stie cineva o metoda de a degresa ferodoul?Eu l-am spalat si cu apa cu dero si cu benzina dar nici un rezultat. M-ai exista vreo sansa sau trebuie neaparat sa shimb ferodourile? :vmad:

--------------------
Dacia 1310 berlina 1998
,,Asculta-i pe toti si rezervati hotarirea"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Claudiopolis
post 3 Sep 2004, 11:18
Post #2

Membru

From: Sibiu

Eu zic sa le schimbi. Pe mine m-au pus sa-mi schimb ambele talere, a fost scump da' am liniste acuma pe spate.

--------------------
Dacia 1310 L
+
OCEBE
post 3 Sep 2004, 13:01
Post #3

Membru autentic

From: galati

exista o substanta numita "tetraclorura de carbon"; se prezinta sub forma lichida si era utilizata in mod industrial chiar pentru degresari, calitatile sale fiind superioare tuturor altor degresanti; se fabrica la Rm. Valcea; dezavantaj: este extrem de toxica, chiar si inhalarea numai de vapori (substanta este foarte volatila) produce organismului neajunsuri majore; mai este o problema: nici nu mai este voie sa se lucreze cu ea in vase deschise, fiind poluanta ptr. atmosfera.
in lipsa, cauta un diluant care, daca inmoi degetul in el, se evapora imediat, pe deget ramanand ceva alb (atentie ca si diluantii ataca pielea); dezavantaj: diluantii sunt scumpi.

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
ac2004
post 4 Sep 2004, 14:25
Post #4

Membru incepator

Cu tertraclorura de carbon nu e de joaca e foarte toxica .(am colegi care au patit-o),nici cu diluant nu a mers cred ca s-a imprrgnat vaselina in ferodouri(nu credeam ca e posibil)asa ca singura ca am schimbat sabotii. Acum tine si frina pe stinga spate.Ce bine pentru ca ma saturasem sa dau roata jos.

--------------------
Dacia 1310 berlina 1998
,,Asculta-i pe toti si rezervati hotarirea"
+
Laurentiuu
post 5 Sep 2004, 08:36
Post #5

Membru autentic

[quote] ...mi s-au umplut ferodourile de vaselina...Stie cineva o metoda de a degresa ferodoul?[/quote]
Spala bine ferodoul cu dizolvant (tiner, decarburol, decarbusolv etc).

--------------------
Oltcit Club 11 RL - IS-XX-YYY
Toate cele bune si s-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!!!
+
Taxon
post 6 Sep 2004, 12:17
Post #6

Membru

From: galati/ploiesti

metoda batraneasca: le arzi, pe aragaz sau cu flacara oxiacetilenica. dupa aia aplici metoda cu diluantul

--------------------
dacia 1300 1982 - ph-06-vgj
ford fusion 2004 - gl-75-chr
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 17:42
Forum Renault