Logan vs Ignis, Am nevoie de sfaturi va rog...
![]() ![]() ![]() |
Logan vs Ignis, Am nevoie de sfaturi va rog...
mikeb |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Parerea meae sa mergi pe Logan. Am doi colegi de serviciu care au asa ceva si pot spune cu mana pe inima ca e o masina superok la banii care-i dai.
Mai mult, ti-as recomanda 1.5 dci-ul daca imi permiti. Spunea cineva mai sus (argon ?) ca Loganul face ca o barca pe denivelari. Il invit sa faca o tura cu Meganu' meu.... dupa aia sa isi dea cu parerea referitor la "barca" ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
LOGAN RULLLLZZZZZZZ !!!
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Salutare, ma bag si eu in seama.
Am avut la test cu Ignis 4x4 benzina. Masina e foarte Ok, stabilitate, directie, reprize...samd. Deasemenea am mers cu cele trei motorizari ale Loganului. Logan-ul merita cu o conditie ( parerea mea) sa-l cumperi " chel" si pe firma ! ![]() Pe de alta parte daca ai posibilitatea sa achizitionezi masina in leasing pe firma o optiunea mai mult decat placuta este Kia Rio 1.5CRDI 107cai. Ca si o concluzie, Ignis nu e nici pe departe: instabila, "inalta", proasta, iar calitatea materialelor este direct proportionala cu pretul, am avut la teste masini cu pretentii care aveau niste finisaje ce lasau de dorit. Bafta |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
mef |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 September 05 From: Iasi ![]() |
scuze pt
![]() QUOTE(Sony @ 2 Jul 2006, 20:08) ![]() QUOTE(big2003 @ 3 Jul 2006, 23:19) asa e! trebuia sa o mai zici de vreo 10 ori in topicul asta....aaaaa...si in celelalte...indiferent despre ce se vorbeste... ontopic iar pt initiatorul topicului: pai noul hyundai accent se apropie ca pret de logan. l-ai taiat din lista dar nu inteleg de ce... accent |
--------------------
Toyota
Avensis
2007/1.8 VVT-I
- none
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Mie imi place noul Accent. Are un interior foarte elegant.
Daca dispui de 10.000 de euro ia-ti orice altceva, nu-ti lua Logan. |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
strainu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 10 April 06 From: Bucuresti ![]() |
@mef: se aproprie ca pret de logan, dar la ce dotari? Sub 10k e numai baza... Si mai dai si cu capul la inaltimea lui mikeb..
@mikeb: daca te intereseaza siguranta, uite un crash test in australia la un Holden Cruze-e practic aceeasi masina ca Ignis: http://www.mynrma.com.au/cruze_03_holdencruze.asp This post has been edited by strainu: 5 Jul 2006, 14:32 |
--------------------
Peugeot
107 1.0E
TWO
- AG - 0533... "Software is like sex - It's better when it's free" - Linus Torvalds
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am prestat o proba in Opel Agila (care e un Ignis cu alta firma).
Nu e chiar asa calitativ cum pare in poze... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mikeb |
![]()
|
@mef, @lungan, @strainu: N-am scos cu totul din calcul accentul. Dar pana in 10.000 nu obtin cine stie ce dotari. Pe de alta parte, imi place accentul, n-am pipait vreunul nou, dar am pipait si mers cu cel vechi. Imi place si stau acceptabil, cel putin in fata-dreapta (nu l-am condus, e al unui prieten). Daca e sa iau ceva fara dotari, i-au loganul chel, cred.
@lungan: nu dispun de 10k euro. ![]() @klaus: m-am uitat pe site la opel, la agila. La acelasi pret dotarile sunt mai slabe ca la ignis. In plus nu e deloc pe gustul meu (aspectul general). Si de-ti facea o impresie buna, pe mine nu ma atrage. Daca, in realitate, ignisul are acelasi aspect, ma tem ca iese de pe lista. Daca e sa aleg opel in banii "alocati" prefer corsa. Daca prinzi un ignis pe viu sa faci o comparatie, te rog nu-l lasa sa-ti scape. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Noul Accent e frumușel, rotunjor, dotări bune, dar prețul e cam piperat, plus că prețul reviziilor e scandalos...
La Ignis ai încercat să aflii cât te costă întreținerea mașinii? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
mikeb |
![]()
|
La accent ERA scandalos pretul reviziilor. Prima era 15 milioane si stiu de la cel care are masina ca a pierdut garantia ca n-a vrut sa plateasca. Acum am inteles ca a scazut pe la 7 milioane, unii zic mai jos. Oricum 7 milioane e cam mult. La ignis mi-au zis 3-5 milioane. Transmisia e pe lant, deci nu se inlocuiesc curele. Mai mult de-atat nu stiu. Lumea zice ca fiabilitatea e oricum muuult mai buna ca la alte marci si daca nu-l rupi pe drum in primii 3 ani schimbi doar consumabile.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am vazut azi un Ignis Sport coupe, arata interesant..seamana cu Seat Arosa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
grGa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 22 July 04 From: Timisoara ![]() |
Ignis, pentru ca nu se poate compara.
Gusturile nu se discuta... si Logan a aparut la un pariu, Ignis nu. ![]() |
-------------------- |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
ignis in 10.000 de euro ddp?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Parerea mea ca trebuie sa te gandesti si la costurile de intretinere dupa perioada de garantie !
Pentru Logan sigur - sigur vei gasi piese pe toate drumurile si pentru piese costisitoare poti face un drum pe la Pitesti si gasesti la baietii care le "imprumuta" din fabrica la preturi mici ! Pe cand la o masina straina si asiatica pe deasupra piese cu comanda ...etc. La 10 mii euro faci un Logan sa intoarca lumea capul pe strada , tuning si ce mai vrei tu ! Sau daca mai poti astepta poate te bagi la Loganul 16v si pe urma discutam chiar altfel ! Bafta multa si sa ne zici ce ai luat ! This post has been edited by alinakes: 6 Jul 2006, 16:19 |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
mikeb |
![]()
|
@argon: Ignis sport coupe e mai mic (spatele mai scurt => kaput portbagaj), mai jos si suspensia mai tare si or mai fi si alte diferente; dar nu e pe oferte si nici nu vreau sa stiu pretul... intr-adevar, din poze arata frumusel zic eu.
@grGa: zici de pariul de 5k euro? Dacia l-a pierdut. De fapt cred ca nu i-a mai interesat. Dupa mine cel mai bun logan ar fi Ambiance 1.6+airbag pasager+ABS, daca e sa ma refer la ce exista in echiparile din oferte. Dar acesta NU exista ca ar fi prea rentabil: pt noi. @aphophis: DA, 9832 iepuroiDDP. Scrie in primul meu post. Am si o mica "oferta promotionala" promisa. @alinakes: parerea mea e ca si a ta pt. primele 3 paragrafe. Pt. mine tuning inseamna: performante mai bune la motor (turatie maxima, cuplu, elasticitate, supraalimentare, putere) dar fara a-i scurta semnificativ durata de viata, cutie precisa, eventual mai scurta si o treapta-doua in plus, suspensie mai tare, mai buna si mai joasa, tren de rulare mai performant (jenti, cauciucuri), frane mai bune, aerodinamica mai buna, esapament mai capabil. Loganul e masina de familie. Il poti aranja "sa intoarca lumea capul" dupa el: vopsea, aerodinamica (spoilere), esapament (inox, inel final, sunet-urlet), poate o admisie de aer pe capota, aripioare, roti mai late, jenti, chiar suspensie, becuri si beculete, bord si scaune, etc. Da caluti cati castig asa: 2-3 din esapament? Hai si la motor, mai ies 5? Am facut-o mai aratoasa, dar pt mine nu e tuning. Sau mai bine spus nu cred ca loganul se preteaza cu adevarat la un tuning ce sa-i imbunatateasca sensibil performantele dinamice. Nu stiu daca raportul pret/calitate al loganului 16V va fi mai bun ca la cele actuale. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(klaus @ 5 Jul 2006, 17:22) Am prestat o proba in Opel Agila (care e un Ignis cu alta firma). Nu e chiar asa calitativ cum pare in poze... Asta am zis si eu , Ignis arata bine doar in poze . QUOTE(mef @ 5 Jul 2006, 13:31) scuze pt ![]() asa e! trebuia sa o mai zici de vreo 10 ori in topicul asta....aaaaa...si in celelalte...indiferent despre ce se vorbeste... accent Da si o mai zic o data , aici e DaciaClub si LOGAN RULLZZZZZ !!! This post has been edited by big2003: 7 Jul 2006, 07:15 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
@mikeb cred ca pe viitor vom vedea imbunatatiri substantiale in domeniul tuning-ului in ce priveste Loganul , daca ne uitam pe forumul asta vedem ideile de inceput al colegilor forumisti si primele realizari !
Ramane de vazut cat de fiabile sunt si cat de costisitoare ! Ideea era ca daca poti investi in prima faza 1000-2000 euro in tuning si apoi pe parcurs sa mai poti investi , eu zic ca se poate scoate ceva frumos din masina asta ! Si eu zic ca raportul pret/calitate al modelului de 16v nu va fi extraordinar dar cred ca pentru o masina "stock" va fi ok ! Mie in general nu prea imi plac motoarele 1.6 ! Dar este o alternativa , aceasta cu 1.6 16v ! Revenind la ideea de baza ( nu zic Logan rulzzz , ci doar mie imi place foarte mult modelul asta si sper sa evolueze ca sa nu mai batem pasul pe loc ) , oferta Logan mi se pare mai atractiva decat Ignis-ul , cel putin din punctul meu de vedere. In plus vad ca inca mai sunt pe piata destule oferte la achizitionarea Loganului , casco , oferte de pe la dealer - garantie extinsa si mai cred ca si pe viitor vor fi ceva facilitati pe la service-uri autorizate pentru castigarea unor clienti in plus. Si cine stie poate pe viitor vor scoate si baietii astia de la Dacia o oferta geb buy-back ! Bafta multa ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Fii atent dom' Mikeb:
1. Ai zis intr-un post mai sus ca Ignis are "transmisia" pe lant. Poate ai vrut sa zici distributia ceea ce e o chestie fffff. buna. 2. Având in vedere ca esti din HR i-a vezi poate te lipesti cu careva de pe acolo si trageti o tura dupa un Golan in HU ca cica iesi mai "eften". Vezi ca exista si pe forum pe aici un topic cu subiectul asta. Si daca o scoti cu macar 300 de iepuroi mai jos ca in RO asta inseamna max 7500 E (daca nu vrei ambition). Sa stii ca 2500 de euroi e destul. Bafta |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
mikeb |
![]()
|
@alinakes si mie imi place loganul.
@paulica intr-adevar de distributie era vorba, n-am fost atent cand am scris. Am "studiat" si "oferta" plimbatului pt cumparaturi la vecinii din HU, dar nu m-am decis asupra ei. Eu am pe aici cunostinte care se plimba in Germanica si vin cu seconduri, unele in stare buna relativ cu pretul care-l au. Si baietii fac tot: verificare, vama, inmatriculare si-ti aduc masina la scara, predandu-ti actele si cheile. Dar eu as vrea noua si cu garantie. Si s-o pot intretine usor. La cate loganuri sunt deja afacerile cu piese de schimb vor inflori din belsug si preturile sper ca vor scadea. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
mikeb, ce ai facut pana la urma...logan sau ignis?? ca vad ca nu ne mai zici nimic. Cand o sa iei decizia finala sa ne anunti si pe noi...si eventual sa ne impartasesti si noua ce te-a determinat sa faci alegerea respectiva.
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
mikeb, dute frate si fai un test drive si daca-ti place ial.
Daca te iei dupa gura lumii nu stii ce sa mai crezi(ajungi la roaba sau carucior de butelie), fiecare cu gusturile lui. |
--------------------
.
.
.
|
|
mikeb |
![]()
|
@AMW: pai a aparut una mica problema financiara care ameninta pozitia Ignisului, indiferent ca l-as alege sau nu. Asta e. Va anunt eu cu ce m-am "capatuit".
@XMihai: dupa cum zic mai sus, se pare ca voi avea de ales intre Logan sau deloc. Oricum, roaba si carutu' de butelie tot cu tractiune balegoasa functioneste, asa ca e doar chestie de aspect; desi insonorizarea poate ca e mai buna la roaba; in plus roaba e decapotabila pe cand la carut numa cu retrovizoru' te descurci. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
mikeb |
![]()
|
Revin:
Am vazut si IGNIS-u, simpatic, desi mititel; a cazut din calcul ca nu m-am ajuns cu banii (probleme). Asa ca m-am dus frumusel dupa golanul din semnatura, rosu passion (la insistentele unei anumite parti feminine ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:54 |