DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tun de bass, am nevoie de carcasa

IRONICK
post 20 Jul 2006, 08:50
Post #31

-

Group: Members
From: Romania

Daedalus, indiferent ca scopul este fidelitate sau galagie incinta se construieste dupa parametrii difuzorului. Nu exista imi cumpar incinta aia si difuzorul ala. Rezultatele sunt cele expuse de tine
am vazut difuzor de 300W RMS ... mica in dimensiuni care se auzea de 2 ori mai prost decat Subwoofer-ul meu de 125RMS
- scaderea volumului incintei influenteaza cresterea in frecventa a Fs.
Din aceasta cauza am recomandat un pic de documentare. Nu te-am dat ca exemplu prost, ci am facut o corectie pentru faptul ca alegerea incintei nu se face in functie de putere.

CataNOS, am facut deja o recomandare. Daca tu consideri ca am facut bascalie prin faptul ca am corectat recomandarile facute de tine, este problema ta.
Consider ca un moderator trebuie sa dea sfaturi pertinente, nu sa dezinformeze doar de dragul de as da cu parerea in sectiunea moderata.

EL. Daca nu cunosti anumiti termeni nu inseamna ca eu vorbesc off-topic si tu trebuie sa stergi mesajele. (nu mai zic de warn . . . )

This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2006, 10:09

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fratzica
post 20 Jul 2006, 12:47
Post #32

Zen

Group: Moderatori

ironick am facut doua recomandari, si anume incinta din fibra sau tub gata facut, dat fiind ca nu cred ca baga un difuzor de 400 W RMS in el sau vreun kicker solo-baric. Posturile pe care ti le-am sters erau intradevar off-topic si anume:

"Presupun ca atunci cand se hotareste constructia unei incinte (butoi de varza sau cum ii ziceti voi . . .) se iau in calcul parametrii Thiele-Small ai difuzorului. "

". . atat timp cat face zgomot nu este o problema . ."

"adica fidelitate sau galagie"

Astea chiar ti se par sfaturi practice nu? Si butoiu de varza e chiar o solutie constructiva, nu bascalie.

Si daca tubul gata facut ti se pare o idee atat de proasta, explica-mi te rog de ce JBL CS12 si JBL GT4 - 12 impart aceeasi incinta, chiar daca GT4 are putere dubla fata de CS12.

Tu ne-ai aruncat un program in fata, pe care oricum nu-l poate nimeni folosi ca trebuie cumparat. Inca o data te rog sa iti revizuiesti atitudinea, ok?
Si nu ma lua ca dezinformez lumea si ca postez doar de dragu numarului de posturi pentru ca vezi ca am doar vreo 60 posturi iar tu vreo o mie si ceva, toate la subiect, desigur, nici nu ma indoiesc dry.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
kurupt
post 20 Jul 2006, 14:27
Post #33

Membru autentic

Si daca tubul gata facut ti se pare o idee atat de proasta, explica-mi te rog de ce JBL CS12 si JBL GT4 - 12 impart aceeasi incinta, chiar daca GT4 are putere dubla fata de CS12.

Esti sigur ca 100% e acelasi incinta? Nu cumva difera lungimea sau dimensiunea portului bassreflex?

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
Fratzica
post 20 Jul 2006, 14:42
Post #34

Zen

ma refeream la incinta ca dimensiuni. Portul de bass reflex poate fi achizitionat ulterior.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
IRONICK
post 20 Jul 2006, 15:05
Post #35

-

From: Romania

QUOTE(CataNOS @ 20 Jul 2006, 13:47)
Tu ne-ai aruncat un program in fata, pe care oricum nu-l poate nimeni folosi ca trebuie cumparat.
*

Daca acel program este cu bani, atunci unul free ?

WinISD - http://www.linearteam.dk

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Fratzica
post 20 Jul 2006, 15:10
Post #36

Zen

QUOTE(IRONICK @ 20 Jul 2006, 17:05)
Daca acel program este cu bani, atunci unul free ?

WinISD - http://www.linearteam.dk
*

Multumesc pentru program, l-am avut si eu pe calc, am formatat si nu l-am mai gasit dupa aceea.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
deconectat
post 20 Jul 2006, 18:08
Post #37

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Pentru cei care nu stiu sa calculeze incinte dupa parametrii T/S ai difuzorului se pot gasi si solutii mai simple. Se gasesc o gramada de scheme de incinte pe net; tot ce trebuie sa faci e sa gasesti una pentru un difuzor cat mai asemanator cu al tau.
Daca vrei sa faci tu incinta si nu ai foarte multa experienta iti recomand un cub (sau orice paralelipiped) bass reflex (sau labirint) din PAL. Nu are rost sa iti bati capul cu alte materiale pentru ca ar putea sa sune ciudat daca nu stii ce faci, iar tub-urile sunt greu de realizat daca nu ai un pic de experienta....primul ai sanse mici sa iti iasa perfect.

P.S: PAL-ul se poate indoi foarte bine daca tii neaparat, dar nu vad ce castigi...

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
kurupt
post 20 Jul 2006, 21:41
Post #38

Membru autentic

ma refeream la incinta ca dimensiuni. Portul de bass reflex poate fi achizitionat ulterior

Inteleg dar dimensiunea nu are nici o importanta conteaza volumul interior al unui incinte adica cati litri are. Poti sa ai acelasi volum interior dar portul reflex trebuie sa fie dimensionat dupa calcule bine facute, calcule care se face dupa parametri Thielle-Small. Daca nu ai aceste date atunci este ca la lotto, ori nimeresti ori nu.
Pentru cei care nu stiu sa calculeze incinte dupa parametrii T/S ai difuzorului se pot gasi si solutii mai simple. Se gasesc o gramada de scheme de incinte pe net; tot ce trebuie sa faci e sa gasesti una pentru un difuzor cat mai asemanator cu al tau.
Daca vrei sa faci tu incinta si nu ai foarte multa experienta iti recomand un cub (sau orice paralelipiped) bass reflex (sau labirint) din PAL. Nu are rost sa iti bati capul cu alte materiale pentru ca ar putea sa sune ciudat daca nu stii ce faci, iar tub-urile sunt greu de realizat daca nu ai un pic de experienta....primul ai sanse mici sa iti iasa perfect.

Vezi ce am scris mai sus, sanse mici sa nimeresti bine, mai ales daca te gandesti in bassreflex, fara parametri difuzorului nu ai cum sa calculezi, si daca gresesti o sa suna prost. Fara cunostinte si experienta cel mai simplu este sa faci o incinta inchisa insa nu oricare difuzor suna bine si nu o sa ai SPL prea mare, mai ales daca nu ai un amplif bun.
Dar in fine nici acum nu stiu pentru ce difuzor vreti sa faceti incinta? De cine este produs si ce model este?

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
steph
post 26 Jul 2006, 00:20
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

Poate te incalzeste tubul meu. L-am schimbat in favoarea unei incinte. E intact. Dif. de 30 cm. 50 RON

This post has been edited by steph: 26 Jul 2006, 00:22

Attached thumbnail(s)
07012006_001_.jpg ( Size: 189.49k ) Number of downloads: 229
07012006.jpg ( Size: 133.32k ) Number of downloads: 236

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 13:02
Forum Renault