tun de bass, am nevoie de carcasa
![]() ![]() ![]() |
tun de bass, am nevoie de carcasa
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.611 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
ironick am facut doua recomandari, si anume incinta din fibra sau tub gata facut, dat fiind ca nu cred ca baga un difuzor de 400 W RMS in el sau vreun kicker solo-baric. Posturile pe care ti le-am sters erau intradevar off-topic si anume:
"Presupun ca atunci cand se hotareste constructia unei incinte (butoi de varza sau cum ii ziceti voi . . .) se iau in calcul parametrii Thiele-Small ai difuzorului. " ". . atat timp cat face zgomot nu este o problema . ." "adica fidelitate sau galagie" Astea chiar ti se par sfaturi practice nu? Si butoiu de varza e chiar o solutie constructiva, nu bascalie. Si daca tubul gata facut ti se pare o idee atat de proasta, explica-mi te rog de ce JBL CS12 si JBL GT4 - 12 impart aceeasi incinta, chiar daca GT4 are putere dubla fata de CS12. Tu ne-ai aruncat un program in fata, pe care oricum nu-l poate nimeni folosi ca trebuie cumparat. Inca o data te rog sa iti revizuiesti atitudinea, ok? Si nu ma lua ca dezinformez lumea si ca postez doar de dragu numarului de posturi pentru ca vezi ca am doar vreo 60 posturi iar tu vreo o mie si ceva, toate la subiect, desigur, nici nu ma indoiesc ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
QUOTE Si daca tubul gata facut ti se pare o idee atat de proasta, explica-mi te rog de ce JBL CS12 si JBL GT4 - 12 impart aceeasi incinta, chiar daca GT4 are putere dubla fata de CS12. Esti sigur ca 100% e acelasi incinta? Nu cumva difera lungimea sau dimensiunea portului bassreflex? |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
Fratzica |
![]()
|
ma refeream la incinta ca dimensiuni. Portul de bass reflex poate fi achizitionat ulterior.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.611 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(CataNOS @ 20 Jul 2006, 13:47) Daca acel program este cu bani, atunci unul free ? WinISD - http://www.linearteam.dk |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Fratzica |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 20 Jul 2006, 17:05) Multumesc pentru program, l-am avut si eu pe calc, am formatat si nu l-am mai gasit dupa aceea. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Pentru cei care nu stiu sa calculeze incinte dupa parametrii T/S ai difuzorului se pot gasi si solutii mai simple. Se gasesc o gramada de scheme de incinte pe net; tot ce trebuie sa faci e sa gasesti una pentru un difuzor cat mai asemanator cu al tau.
Daca vrei sa faci tu incinta si nu ai foarte multa experienta iti recomand un cub (sau orice paralelipiped) bass reflex (sau labirint) din PAL. Nu are rost sa iti bati capul cu alte materiale pentru ca ar putea sa sune ciudat daca nu stii ce faci, iar tub-urile sunt greu de realizat daca nu ai un pic de experienta....primul ai sanse mici sa iti iasa perfect. P.S: PAL-ul se poate indoi foarte bine daca tii neaparat, dar nu vad ce castigi... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
QUOTE ma refeream la incinta ca dimensiuni. Portul de bass reflex poate fi achizitionat ulterior Inteleg dar dimensiunea nu are nici o importanta conteaza volumul interior al unui incinte adica cati litri are. Poti sa ai acelasi volum interior dar portul reflex trebuie sa fie dimensionat dupa calcule bine facute, calcule care se face dupa parametri Thielle-Small. Daca nu ai aceste date atunci este ca la lotto, ori nimeresti ori nu. QUOTE Pentru cei care nu stiu sa calculeze incinte dupa parametrii T/S ai difuzorului se pot gasi si solutii mai simple. Se gasesc o gramada de scheme de incinte pe net; tot ce trebuie sa faci e sa gasesti una pentru un difuzor cat mai asemanator cu al tau. Daca vrei sa faci tu incinta si nu ai foarte multa experienta iti recomand un cub (sau orice paralelipiped) bass reflex (sau labirint) din PAL. Nu are rost sa iti bati capul cu alte materiale pentru ca ar putea sa sune ciudat daca nu stii ce faci, iar tub-urile sunt greu de realizat daca nu ai un pic de experienta....primul ai sanse mici sa iti iasa perfect. Vezi ce am scris mai sus, sanse mici sa nimeresti bine, mai ales daca te gandesti in bassreflex, fara parametri difuzorului nu ai cum sa calculezi, si daca gresesti o sa suna prost. Fara cunostinte si experienta cel mai simplu este sa faci o incinta inchisa insa nu oricare difuzor suna bine si nu o sa ai SPL prea mare, mai ales daca nu ai un amplif bun. Dar in fine nici acum nu stiu pentru ce difuzor vreti sa faceti incinta? De cine este produs si ce model este? |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate te incalzeste tubul meu. L-am schimbat in favoarea unei incinte. E intact. Dif. de 30 cm. 50 RON
This post has been edited by steph: 26 Jul 2006, 00:22 Attached thumbnail(s) 07012006_001_.jpg ( Size: 189.49k ) Number of downloads: 229 07012006.jpg ( Size: 133.32k ) Number of downloads: 236 |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 13:02 |