Mi-au suspendat permisul - ce ma fac?
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul - ce ma fac?
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Capisci? Pepsi light
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
it is pepsi light!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
da , domnu steffyx!
asta e mentalitatea romanului, te duceai sa iei bata, asadar....! sa iti spun un lucru, domnule drag! greseli facem cu totii, intelegi? nu te mai umfla atat in muschi pe aici. poate te intalnesti in trafic si cu mine, si poate ala de sus de ajuta sa scoti si bata...si mai vedem cine mai posteaza pe aici! sa stii ca mitocanii sunt de mai multe feluri! sa ne spui dupa ce mai reflectezi ce faceai cu bata aia....si ce faceai dupa aia!!!! VORBE! |
-------------------- fan VAG!
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
![]() Bre, cand ma gandesc ca am renuntat si la bata, si la ranga, si la Ciombelete.. .din lipsa de spatiu in masina.... ![]() Ar fi marfa, la fiecare accident sa vezi pe unii cum se bat ca chiorii!! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Accidente se intampla... din neatentie majoritatea. Daca esti vinovat e bine sa iti ceri scuze macar. Pe urma sa te gandesti ce e mai important. Eu as fi dat 3 milioane sa raman cu permisul in locul tau. Daca te duci la politie prieten cu cel pe care l-ai lovit (te-a lovit din vina ta) , pe care eventual il despagubesti pentru ca l-ai facut sa piarda cateva ore la politie si cateva zile in service (te-ai gandit ca taximetristul ala pierde niste bani cat sta cu masina in service?), si cu o mica atentie la politie sa scrie politistul ce trebuie si sa nu se lase cu luare de permis se rezolva in general. Asa o sa dai cele 3 milioane pe cursuri de legislatie.... Si pe mine m-au lovit altii, o data din vina mea pentru ca mai am obiceiul sa fac stanga de pe banda din dreapta si invers, si atunci nu m-am uitat daca vine cineva din spate (ma gandeam in alta parte si mi-am adus aminte ca trebuie sa merg in alta directie). In toate cazurile s-a rezolvat pe cale amiabila.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 17 Jul 2006, 03:06) da , domnu steffyx! asta e mentalitatea romanului, te duceai sa iei bata, asadar....! sa iti spun un lucru, domnule drag! greseli facem cu totii, intelegi? nu te mai umfla atat in muschi pe aici. poate te intalnesti in trafic si cu mine, si poate ala de sus de ajuta sa scoti si bata...si mai vedem cine mai posteaza pe aici! sa stii ca mitocanii sunt de mai multe feluri! sa ne spui dupa ce mai reflectezi ce faceai cu bata aia....si ce faceai dupa aia!!!! VORBE! Pai daca nu poate sa mai posteze, poate canta ![]() "Nu vreau nici-o razbunare, dar v-ntreb pe fiecare cum e sa privesti la luna prin fereastra din celula" ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
de ce nu mai poate sa posteze?(scuze de off topic)
|
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
da lasati-l ma pe steffyx asta...ca o sa pateasca si el ceva..Doamne fereste si sa il vad atunci cum o sa zica ca vrea sa stea pe bara 3 luni...sau o sa dea din colt in colt sa isi recupereze cat mai repede permisul...hmm voi ce ziceti??
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
pai o sa vina aici, sa ne zica cum ca isi recunoaste vina , si ca e corect sa fie pus pe tusa 3 luni de zile, ca el daca greseste, plateste!
ce ar putea sa zica altceva? ![]() |
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Nu-s rau dar as vrea ca cei perfecti de pe aici sa greseasca si ei odata sa vada cum e ca atunci poate or fi mai intelegatori. Important e sa-ti tragi o invatatura din greseala si esti mai castigat chiar daca pe moment stai pe tusa. Frica aia in san s-ar putea sa te salveze mai tarziu.
Tocmai din rationamentul de mai sus cel mai nasol e cand nu poti efectiv sa evaluezi momentul in care ai gresit si exact cu ce anume ai gresit si ramai doar cu pedeapsa, stresul si toate celelalte si atunci e cel mai nasol. Vorbesc din experienta. As aprecia mai mult timpul acordat meditarii dat de politie daca ar avea si competenta sa-mi spuna cu ce am gresit si ce ar trebui sa fac data viitoare sa nu mai gresesc atunci cand nu am eu posibilitatea sa determin lucrul asta. Ar avea o logica toata treaba si n-ar mai fi o chestie atat de punitiva. Nu-i o chestie asa de simpla a conduce o masina si a respecta niste reguli de circulatie. Uneori un mic detaliu te poate induce in eroare si o manevra normala la momentul neinspirat te pune pe tusa fara drept de apel iar cand incerci sa explici lucrurile din perspectiva ta n-ai parte de nici un fel de intelegere. Ti se pune in fata o fraza simpla de genul "trebuia sa dai prioritate" ori a da prioritate inseamna mai mult decat cunoasterea legii si vointa de a face lucrul asta. Un mic detaliu de genul cum manevrezi masina intr-o intersectie (ocolind centrul intersectiei pentru a nu avea punct mort in oglinzi si asa mai departe) sau cum estimezi viteza altor autovehicule cand incerci sa nu stai ca un incepator intr-o intersectie de frica ca ala de la 200 metri care vine incet sa nu dea peste tine cu trenul de masini in spate claxonand a nerabdare si asa mai departe poate face diferenta intre a avea sau a nu avea carnet. Lucruri care sunt aparent de detaliu, aparent nesemnificative. Toate chestiile astea se aduna in trafic si la un moment dat buba plesneste iar noi nu suntem masini ca sa fim perfecti, nu suntem minutiosi si perfectionisti toti asa ca mai gresim. Important e sa invatam ceva din asta si sa fim motivati sa ne luam lectia in serios. Nu pedeapsa in sine de a sta pe tusa e scopul ca aia nu creaza decat sentimente negative, nervi, draci si astia nu ajuta pe nimeni cu nimic in lipsa unei explicatii clare a greselii facute ori greseala poate consta intr-unul din alea mici detalii de care am zis mai sus. This post has been edited by DigitalScribe: 20 Jul 2006, 11:14 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Foarte bine ai pus problema Digitalscribe!
P.S. imi place de mor avatarul tau, superb!!! This post has been edited by Pedro: 21 Jul 2006, 10:16 |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
corect!
ma bucur sa vad ca sunt si oameni care folosesc logica si gandirea in viata de zi cu zi, si ca nu toti sunt buni numai sa calce acceleratia si sa dea sfaturi la misto atunci cand cineva are nevoie cu adevarat de o indrumare! nu cred ca a fost om, sofer sa nu se afle in impas, si forumul are exact rolul de a intermedia schimbul de sfaturi si experienta! la multi km fara evenimente la toata lumea buna! |
|
|
Thavy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 24 November 05 ![]() |
Am avut ocazia sa port o discutie cu niste prieteni care cunosc legislatia mai bine ca mine (let's put it that way
![]() Am intalnit in trafic jmekeri care cred ca drumul e al lor, care considera ca o discutie amiabila e inutila in caz de accident... Persoane care, dupa un accident, in loc sa traga pe dreapta sa vedem cum facem cu daunele, au fugit... Tin sa spun ca am lasat fara permis doi indivizi de genul asta, pentru neprezentare in 48 ore la sectia de politie (ce era sa fac, eu cu masina stramba, el cu sprinu prin trafic)... Poate m-au ajuns blestemele acelor soferi ![]() |
--------------------
Dacia
1310 an 1984
- B 18 ZOM
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca contestatie inseamna ca te judeci cu politia. Contestatia ta ajunge pe masa judecatorului.
Iar in lege scrie clar: neacordare de prioritate ----> se suspenda permisul intre 1 si 3 luni, dupa aprecierea politistului. Judecatorul NU iti va da dreptate! E adevarat, puteau si ei sa-ti dea 1 luna.. dar in Bucuresti, din cite am observat, se da pedeapsa MAXIMA, sint extrem de duri politistii. Te sfatuiesc sa te inscrii cit mai repede la cursul ala de legislatie. Costa 1 milion sau mai putin. Trebuie sa te inscrii REPEDE pentru ca cursul dureaza, si dupa aia depui o cerere la politie pentru scurtarea duratei de suspendare, care si aia dureaza! Si eu am patit-o. Dupa multi ani de condus fara nici un incident din vina mea, am facut 2 accidente pentru care mi s-a suspendat permisul.. cu un an diferenta intre ele. In ambele cazuri a fost pentru ca m-am urcat extrem de obosit la volan.. intr-unul din cazuri, dupa o noapte nedormita. Asa ca acum sint super-atent si nu ma mai urc obosit la volan, ca stiu ca in caz de accident as lua pedeapsa MAXIMA adica 3 luni. :-( This post has been edited by Vlad Georgescu: 21 Jul 2006, 13:44 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Te sfatuiesc sa nu te inscrii la cursul de securitate rutiera decat daca ai pile la politie.
Cand am patit-o eu degeaba am facut cursul si cererea respectiva ca nu mi s-a acordat reducere (desi nu mai platisem amenzi si nici nu mai facusem prostii pana in acel moment, eram curat lacrima); asta in IASI. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
si eu te sfatuiesc la fel!!
|
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
si care e ideea de ma citezi pe mine si vorbesti cu el?????
![]() ![]() |
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Mu ha ha..!! Am fost la mare dragi copii de aia nu am raspuns. Bineinteles ca in Mamaia a trebuit sa intre unul in fundul meu
![]() M-a intrebat omu daca am vreo pretentie si i-am zis ca nu, normal. Sanatate, sanatate si tie si drum bun. Voi ca de obicei ati inteles pe dos. Normal ca toata lumea greseste, dar e politicos sa iti ceri scuze, nu tot tu sa fii artagos!? Ala de mi-a zgariat numarul ce era sa ii fac? Sa ma duc la politie si sa le arat ca am 2 litere zgariate? ![]() Si prea curand nu o sa ma vedeti plangand p-aici dupa carnet, stati linistiti chiar daca unii asta isi doresc ![]() Aaaaaa sau va refereati la stat pe tusa 3 luni, adica poate primesc BAN, nu? ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
stai linistit ca nu ne-a fost dor de tine la prea multi, daca nu ma crezi pe cuvant facem un poll pe tema asta!
in al doilea rand, poate ca micutul eveniment a fost un semn de sus,,, ![]() vezi ca e loc si de mai bine ![]() ![]() ![]() in al treilea rand, ce ai venit sa ne spui de fapt? |
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Lasa stiu ca ti-a fost dor de mine dar nu vrei sa recunosti, esti orgolios... Semn de sus? NU, a lovit chiar jos, bara metalica... Nimic special tie, nu te mai autoflata ![]() Bajta fara lovituri de sus, si nici de jos.. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Salut Thavy,
Am ramas si eu fara permis in decursul istoriei mele de sofer. Cred ca ar fi bine sa te duci in audienta la seful politiei, sa ii explici ce s-a intamplat (au sugerat colegii de forum ceva - masini parcate aiurea, evitarea unei motociclete, scuter, bicicleta, martori etc) incercand sa fi convingator si sa nu te balbai. Rezultatul ar putea fi scaderea duratei de suspendare la doua sau o luna in cel mai fericit caz. Oricum e nasol sa ramai pieton mai ales in perioada concediului sau daca depinzi de masina. Bafta |
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
domnu',nu ma autoflatam, de asta am si scris "sa ne spui"....nicidecum sa "imi spui"...!
|
|
|
Thavy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 24 November 05 ![]() |
Salutare, scuze pentru lipsa de post-uri dar, avand casa in renovare, mai greu cu internetul
![]() Pana la urma am renuntat la ideea contestatiei si mi-am luat o bicicleta pentru a ma deplasa mai repede prin bucuresti, sa treaca mai repede timpul petrecut pe bara ![]() Am urmat la DINU cursul de siguranta rutiera (1 mil, a durat 10 zile) si urmeaza sa ma duc maine in audienta la comandant. Problema este urmatoarea: trebuie sa scriu o cerere din cate am inteles... Bine bine, cerere, dar CE ANUME trebuie sa cuprinda acea cerere? ce trebuie sa contina? Sa se adreseze comandantului? Banuiesc ca trebuie sa reiasa din ea niste lucruri, dar CE anume? |
--------------------
Dacia
1310 an 1984
- B 18 ZOM
|
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
@Steffyx nu iti e teama ca dai de vreun ninja ca tine pe strada, eu am dat odata de unu, chiar el a intrat in spatele meu la semafor si a ramas cu varsare de sange si dosar penal pentru domnia sa plus imposibilitatea de a mesteca vreo trei luni
e drept ca si eu am avut o mana frumos aranjata de la bata imbecilului. Una peste alta, omu' a comis-o si mai mult ca sigur ca nu afacut-o cu intentie, nu cred ca bata rezolva ceva; acu vreo 3000 de ani poate! @vasile82: si eu mi-am recuperat permisul mai repede prin cursuri + mers in audienta! @Thavy: sfatul meu e sa mergi in audienta, nu ai ce pierde; oricum priveste si partea buna a situatiei: vei fi mai sanatos, acum ca mergi cu bicicleta! ![]() P.S.: vezi sa nu dai de Steffyx ca sigur vei primi o bata dupa ceafa, asa, din compasiune! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
- DB 05 LSJ Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@razu
Nu vezi ca daca iti ceri repede scuze scapi de bata dupa ceafa? ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Domnu Steffyx...tu ai bata...eu am pistol. And i'm not affraid to use it.
Asa ca......ai grija la cine si cum scot bata aia ![]() |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Din ala cu apa?
![]() Nu mai stiu cine a scris asa ceva pe aici dar e super tare ideea. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 18:46 |