Pro sau contra emigrarii ?, Argumente, motive, opinii ...
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra emigrarii ?, Argumente, motive, opinii ...
vv |
![]()
|
||
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|||
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Eu stiu de la unul care mi-a zis ca i-a zis unul :
- 200 lire - mancare pt o saptamana - 300 lire - camera pentru 2 persoane / luna . Nici eu nu prea credeam , dar ... Deh , mai scadem pana la 10.ooo euroi , care tot sunt ceva bani dupa un an de munca . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Da... tocmai am dat o cautare, daca accepti camera intr-un apartament (impartita cu altii - necunoscuti, in principiu) poti iesi pe la 4-500 pe luna.
Uite mostra de anunt (nu e zona centrala, e asa, un pic mai la margine): "Very Large. In a friendly and well kept, clean flat with 3 others. At only 5 minutes from 3 stations, Catford, Catford Bridge and Forest Hill. Very tidy white and blue room, own tv, desk, new wardrobe, rocking chair. Free Broadband, all bills incl. Private phone line available on request. Share fully equipped kitchen/diners, washing machine, fridge, microwave, phone, radio and bathroom. Free parking. Must be seen. Please contact me I have lots of pictures...see ya! £120 pw [per week] " camera ar fi asta: 27137.jpg bucataria: 16598.jpg In linii mari, rezonabil, dar nu fantastic. Si asta - daca accepti sa imparti apartamentul cu altii; daca vrei unul (chiar si o garsoniera) numai pentru tine.... ouch. Cat despre mancare... cel mai ieftin restaurant (mai degraba fast-food) te scoate pe la 10lire. Transportul in comun e foarte scump - cel putin pentru turisti (cred ca e totusi ceva mai ieftin daca-ti iei abonament, nu bilete ![]() Eu zic ca, daca nu strangi cureaua foarte-foarte tare, din alea 1300 lire, iti raman 300/luna. Adica 3600/an. Scade si cheltuielile de transport, daca mergi o data pe an acasa, si vezi cam pe unde iesi. Nu e grozav, in nici un caz - dar e ceva, totusi. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
1,5dci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 14 February 06 ![]() |
familia , fratioare... asta e totul . daca ai familie si nu ai un ban cand iti cere copilasul de mancare , pleci incotro vezi cu ochii . daca pot trai cat de cat decent aici , ce rost are sa plec departe de sotie , copil , mama, tata si restul?! O duc mai greu , e drept , dar sunt alturi de ei si la bine si la greu , dorm seara in patul meu, ma uit in ochii copilului , ma joc cu el , rad-plang cu el si altele . Degeaba am bani garla daca sunt plecat cu anii si crapa inima in mine de dor
![]() Daca as fi single , m-as mai gandi , dar asa as apela la varianta plecarii doar in ultima instanta ... |
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Din aia 1300 SIGUR iti raman de pastrat pentru copalasii/visurile de acasa minim 500 / luna > 6000 lire = 9000 euro . MERITA . Asta daca te duci acolo 1 an ca sa muncesti pe rupte si sa traiesti ca ultimul om . Daca faci asta cand te intorci intr-un an acasa intr-adevar o sa ai bani . Daca vrei sa te duci in anglia ca sa muncesti si sa iti iei toale originale , sa dai la crapatura , sa bei , sa te distrezi , sa mananci bine , intr-adevar nu faci afacere si castigul este mic . pentru cineva care are aici familie si are un apartament al lui , o masina decenta si castiga e luna cat sa isi poata intretine familia nu merita .
INSA pentru mine , MERITA sa ma duc acolo dupa ce termin facultatea . Dupa un an ma intorc boier ![]() ps: Mai exista o problema . Daca te duci acolo si traiesti ca animalul fara sa mai schimbi o vorba cu cineva de nivelul tau , fara sa mai citesti ceva , te cam indobitocesti ![]() ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca voi vreti sa plecati din rsr doar pentru ca aveti sansa sa castigati 9-10 mii de euro pe an inseamna ca sunteti slab informati (ca sa spun asa).
Se poate castiga si in Romania destul de bine. Totul este sa stii ceea ce vrei si sa iti placa ceea ce faci. Restul vine de la sine. Ideea de baza este ca nu vine nimeni sa te roage sa muncesti pentru el ca sa iti dea un purcoi de bani .. trebuie sa te implici, sa cauti, sa te lupti pentru asta .. dar .. na .. ideea ca: "lasa ca ma duc in anglia si castig 1300 de lire stand degeaba" este un miraj placut. Si ca sa fiu si on-topic: am avut ocaziii sa plec si am in continuare ... dar nu ma tenteaza prea tare subiectul asta. Se poate trai decent si in Romania ... totul e sa vrei asta. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Total deacord cu Liviu , SiloS eu zic sa mergi in Anglia si cand vi inapoi sa faci un clip in genul celui cu clima bizonica .
This post has been edited by big2003: 19 Jul 2006, 00:17 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
vv |
![]()
|
Liviu - sigur ca exista CEOs, CIOs, CTOs si alte neamuri de director care castiga peste 5000 euro/luna in RO. Dar astia sunt o mana de oameni.
In IT castigi intre 500 si 3k euro pe luna, poate chiar mai mult daca esti super-tare. Dar din nou, IT-ul e o exceptie, putini sunt in IT, iar aia care sunt - sunt in majoritate pe "low-end" (spre 500 - destul de putini au peste 1500). Deci, realist vorbind, pe un topic de pe forumul 'daciaclub', aia care pot castiga sumele astea sunt raritati, si e normal sa viseze sa emigreze pentru a realiza niste venituri mai mici decat salariul tau din RO. Asta e, nu toti oamenii sunt egali. Si adevarul e ca daca esti tamplar, probabil ca nu o sa casti in viitorul apropiat peste 1000 euro/luna in Romania. @big - pana una alta, eu cred ca tu ai fi candidatul ideal la un videoclip cu "clima bizonica", doar ca nu reusesti sa emigrezi si te autoconvingi ca iti e mai bine aici ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Sa am de benzina, de mancare, de imbracat, de baut nu beau, de restu mi se rupe , astea le gasesc si cu un salariu "romanesc" . Ambitiile mele nu tin sa-mi nenorocesc viata prin birouri cu miros de celuloza pana la 12 noaptea. Am cunoscut prea multi oameni nenorociti cu ochii stinsi fara pic de viata , no fucking soul , nu tu sentimente reale, pentru ce?
Mai degraba "Bandits" (parca cu Bruce Willis), aia viata frate, vorba unui coleg sa iesi cu camionu din banca. |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(big2003 @ 19 Jul 2006, 01:16) [...]SiloS eu zic sa mergi in Anglia si cand vi inapoi sa faci un clip in genul celui cu clima bizonica . Da, SiloS, asa sa faci, mai ales ca bizonu' stim cu totii cine o sa fie! Ma, nu stiu cum e sa pleci cu cineva, da' daca pleci singur si nici limba locului n-o stii, e jale frate! In alta ordine de idei, cit am stat acolo (18 luni) ziceam ca-mi bag picioarele-n tara lor , ca eu vreau acasa, la familie si prieteni. Cind am ajuns aici, o juma' de an a fost ok, p-orma ma-ntrebam de ce mama dracu' m-am intors. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
SiloS |
![]()
|
Sincer , adevarul este ca daca te duci in afara sa castigi , trebuie sa fii SUPER-AS intr-un domeniu , ori muncesti ca animalul pe rupte . Daca vrei sa te duci acolo si sa duci o viata normala cu un salariu mediu [ salariu mediu in tara respectiva ] este f. greu . Strainii au si ei oamenii lor , ei nu au nevoie de noi decat la muncile de jos .
Deci , ca sa te duci in afara exista urmatoarele posibilitati : - esti super as si au ei nevoie de tine > te duci si castigi onorabil . - te da foamea afara din casa , nu gasesti aici decat job-uri pe minimum pe economie , asta din cauza ca nu ai nici o pregatire [ liceu , scoala profesionala ,scoala postliceala , facultate ] . - vrei mai multi bani pentru ceva , chiar daca ai facultate . te duci si incepi de jos , dar daca te duce capul , poti sa avansezi , insa nu prea mult pentru ca esti un alien . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Ca de obicei, Martinezu'(ah, ma scuzati, Domnul Marty) le zice foarte bine. Mie mi-e frica ca ma intorc si dup-aia sa patesc ca el
![]() Altfel, 10.000 eur, chiar si economisiti intr-un an, pot parea multi cand nu-i ai, dar in realitate nu poti face mai nimic cu suma asta. Cred ca trebuie sa vii cu cel putin 100.000 inapoi ca sa merite, altfel poti ramane linistit acolo. Iar cam atunci cand vei reusi sa strangi suma asta, sa zicem 5-10 ani, cu siguranta te vei obisnui prea mult cu locul ca sa mai pleci. In tara, compromisurile sunt mari, multe lucruri se fac "dupa ureche", ca "merge si asa" si "n-avem bani" de o abordare structurata, care va veni mai devreme sau mai tarziu, dar cine are timp sa astepte? Din punct de vedere social, nu stiu cum se face dar am tolerat prea mult si toleram in continuare atitudini "primitive", imorale, violente, maneliste, gipane, lanturi, impozite neplatite, taxe pe produsele de baza mari, iar pe cele de lux foarte mici sau inexistente. Multi, foarte multi nu au salariile pe cartea de munca (participa si ei si intretin cercul vicios - precizez ca nu ma refer la cei care au alte forme legale de a incasa banii), pentru ca banii sunt cheltuiti aiurea de catre stat, care la randul lui nu are bani sa faca ce trebuie... Cred ca doar in romania poti vedea lamborghini, porsche, ferrari, aston martin luate in leasing, iar cei care ar trebui sa reglementeze se fac ca nu vad. Intr-un stat civilizat, cu o constiinta sociala puternica, nu s-ar asfalta acelasi bulevard in fiecare an, indiferent ca e nevoie sau nu, nu s-ar schimba bordurile de granit (care sunt vandute in afara apoi) cu altele de beton, ca apoi sa vina un primar implicat in afaceri cu cariere de materiale de constructii sa spuna "punem din nou granit", in timp ce pe strada continua sa se scoata aceleasi borduri de granit. Scuze pentru exprimare, dar logica acestor actiuni joaca feste pana si limbii romane. Ce vreau sa mai adaug, ca in strainatate avem imaginea pe care o meritam, pentru ca am imbratisat obiceiurile si cultura celor atat de tolerati de catre romani. Acum am ajuns sa fim identificati cu ei, pentru ca ne-am dezumanizat enorm in urma experimentelor sociale facute de regimul comunist, iar valorile romanesti, Eliade, Cioran, Brancusi, Nadia Comaneci (s-au implinit ieri 30 de ani de la Montreal '76), cei 2 regizori talentati, unul imi scapa acum (a regizat "Moartea Domnului Lazarescu") si celalalt e Dan Pita, nu pot crea un "brand" de tara decat in anumite elite, care oricum stiu deja "unde" e Romania. Ar mai fi de amintit si Maya Morgenstein, Felicia Filip, Mariana Nicolesco si Marcel Iures. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Pana si pe forum se vede ca e iarasi cald afara
![]() |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
QUOTE(big2003 @ 19 Jul 2006, 15:06) Tu crezi ca vrea cineva sa emigreze? Ai impresia ca noi, cei care am afirmat ca vrem sa plecam intr-o tara civilizata, nu dorim sa ne fie bine aici, acasa? Din pacate e din ce in ce mai rau. Justitie nu avem (fara a fi off-topic, va spun ca am aflat ieri ca sotia lui Paunescu, desi a pledat "vinovat" in accidentul in urma caruia au murit 3 oameni iar o fetita a ramas orfana, nu a facut nici o zi de puscarie; este in libertate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), Saracia este in floare (10.000.000 romani traiesc in saracie), Nesimtirea si Ignoranta cresc pe zi ce trece etc. Imi doresc enorm ca in 2007, daca se vor deschide granitele, sa plece cat mai multi romani pentru a munci afara. Poate se vor trezi la realitate toti rahatii care ne conduc si pe care noi ii votam, sperand ca vor schimba ceva. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Hai sa nu emigram si sa incercam sa facem sa ne fie bine in tara noastra .
![]() |
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Hai, că bine le zici! Da' lasă și tu manelele alea mai încet!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Domnu DragosP!Numitul BIG bine le zice dupa cum constatati pana si dumneavoastra dar eu va asigur ca Domnul BIG nu asculta manele ci doar face valuri pe forum cu acest gen muzical care pe noi ne dispera.Cum valuri incerc si eu sa fac cu faptul ca amenint mereu ca voi emigra in CONGO barul ala din Ferentari si care defapt nu exista si eu defapt nu pun gura pe bautura ca nu am timp din cauza serviciului care ma poarta prin strainataturi si care mi-a taiat cheful de a emigra.Sper sa pot posta pe acest onorabil forum pana voi incasa ultimul talon de pensie adus la adresa mea din Ferentari.Iar celor care emigreaza le doresc ca la intoarcerea in tara sa vina putrezi de bogati si sa aplice pe aici pe la noi tot ce au vazut prin strainataturi!!!
|
--------------------
a
b
c
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Contra! 100% de acord cu Liviu, daca vrei te realizezi si aici!
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
bulane, unde stai, in zeuri sau la piata?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bulan |
![]()
|
In zeuri tata cu etnia conlocuitoare si avem relatii asa cum doreste Europa unita la vremuri asa moderne.Singurul inpediment ar fi manelele date cam tare dar dupa un timp devii imun si ajungi sa-l indragesti pana si pe Domnul BIG.
|
--------------------
a
b
c
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Bulane , ne-au inchis baietii topicul si nu mai putem demonstra ca NOI ESTE INTELIJENTI .
|
--------------------
.
.
|
|
bulan |
![]()
|
Draga Domnule BIG!Tot ce trebuie demonstrat pe acest forum www.daciaclub.ro este ca acest forum este cel mai bun din tara!Si atunci pentru a pastra caracterul elitist al forumului trebuiesc facute orice sacrificii!
PS:Pe mesagerie privata am sa-ti demonstrez eu cine sunt si pe tine te rog sa ma uimesti cu raspunsurile tale pe care am sa le citesc pana la adanci batraneti pentru ca noi nu vom emigra niciodata!!! |
--------------------
a
b
c
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Eu as ramane pt. ca altii au murit ca sa am unde ramane..
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
vv |
![]()
|
ce ma a murit nea nelu'? cand?
![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Contra. Viata si mai nou serviciul mi-au dat ocazia sa ajung "in vest" multe luni pe an... mare scofala nu e. In afara de faptul ca la ei functioneaza de ceva timp un sistem care nu e (atat de)corupt si unde legile chiar se aplica (voi chiar credeti ca -de ex.- nemtii sau belgienii sunt cele mai popoare model ?? ei as!!! numa ca ii doare si pe ei daca arunca chistocul pe jos si se trezesc cu nenea cascheta ca le scrie 20 euro amenda) au si ei bubele lor in cap. Cata dreptate avea colegul care spunea ca pentru turisti e alt film - si filmul ar fi si mai credibil daca ar putea sa scoata mirosul paralizant de urina de langa marile atractii turistice - altfel arata bine in vederi. Plus ca acuma daca te duci in Belgia sau Olanda, n-ai loc de arabi, in Germania n-ai loc de munca - decat la alea de jos - ca lor le pute, in Franta nu au loc pentru ai lor, asa ca trebuie sa fii intr-adevar super extra bun sa te duci acolo ca sa merite. Parerea mea, fara intentia de a jigni pe cineva, este ca daca freci menta aici si nu ai nici studii sau nu vrei sa tragi mai mult de tine intelectual, mai mult decat la capsuni si munca de jos oricum nu ajungi...iar cu banii castigati acolo minus cheltuieli, nu stiu cat renteaza in balanta cu departarea de casa si cu felul cum esti tratat. Repet si inchei (cu toate ca ar mai fi de spus), ei au norocul ca au un sistem care functioneaza pentru ei si nu se streseaza si cu asta. Daca si la noi s-ar aplica legile am mai scoate si noi capul...dar cine (si pe cine) sa voteze ca sa ne scoata din rahat?..., ca aia cu cap au plecat deja, iar noi astia care mai vrem sa schimbam ceva, nu mai avem cu cine, ca am ramas cu smecherii si cu pensionarii, si astia sunt mai multi ca noi si nici unii nu vor schimbarea....parerea mea... |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
De la daci incepand.. toti care au luptat pentru a trai in acest perimetru numit romania..
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
bulan |
![]()
|
"""eXtenSion Postat 23 Jul 2006, 17:34"""
""""sebybv Postat 23 Jul 2006, 21:42""" """eXtenSion Postat 23 Jul 2006, 21:49""" Bravo mai copii lui tata!!!Mare bucurie mi a ti(sau cum s-o scrie corect)facut cu ce a-ti scris de bunavoie si nesiliti de nimeni!!! This post has been edited by bulan: 24 Jul 2006, 08:25 |
--------------------
a
b
c
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Adevarul e ca ar fi bine sa plece cei care vor si cei care raman sa puna umarul si intr-un final sa urnim din loc tara asta .
|
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:18 |