Cumparare auto din germania, (posibilitate de scutire de taxe si vama
![]() ![]() ![]() |
Cumparare auto din germania, (posibilitate de scutire de taxe si vama
daniM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|||
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
Buletin de identitate (Pasaport daca n-ai buletin), BANII īn CASH pt. masina si bineīnteles Permisul de conducere.
Contracte de vīnzare cumparare īl iei de AICI de la biroul de īnmatriculari (ZULASSUNGSTELLE) sau ADAC (autoclub), ba mai simplu se pot cumpara din orice magazin de birotica. De regula vīnzatorul are un contract laīndemīna deci nu-ti face probleme. Ai gasit masina, īti convine, faci contractul, īl semnati amīndoi, īi dai banii si el īti da FAHRZEUGSCHEN (Talonul) si FAHRZEUGBRIEF (Cartea / Scrisoarea Masinii) unde sīnt notati toti posesorii. Cu astea mergi la ZULASSUNGSTELLE sa faci transcrierea. Avīnd īn vedere ca esti din RO, ceri AUSFÜHRUNG - ZOLL KENZEICHEN (exportare - numere de vama). Ce taxe de platit sīnt, nu stiu si nici ce-i cu asigurarea temporara pt. iesire. O HAFTPFLICHT VERSICHERUNG (asigurare obligatorie) temporara pt. iesire cred ca-ti ofera cei de la ZULASSUNGSTELLE. Nu stiu ca n-am dus nici o masina astfel din tara pīna acum. Am mai promis cuiva ca merg pīna la ZULASSUNGSTELLE sa ma interesez de tarife dar uite ca n-am apucat. This post has been edited by EinarN: 29 Nov 2008, 20:02 |
-------------------- |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ar fi bine, ca sa se stie preturile pentru cei interesati, sa nu se trezeasca "descoperiti" acolo...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
@daniM : Prietene de ce iti bati capul , stiu aia acolo ce au de facut (mai ales daca cumperi de la handler )... Daca esti informat bine din tara cu ceea ce trebuie ii lasi sa alerge (ca nu au mult de umblat) si cand iti vezi numele pe acte si pe versicherung , atunci le dai banii...Oricum sa stii ca nu economisesti daca umbli singur pe acolo mai mult de 70-80 de euro (ti-o spun din experienta proprie), dar atentie daca nu cunosti limba germana vei avea o problema majora...
![]() This post has been edited by radioman: 29 Nov 2008, 21:19 |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
EinarN |
![]()
|
handler corect HENDLER = VĪNZATOR = DEALER (pe engleza daca nu ma īnsel).
De la PRIVAT = particular daca cumperi īn majoritatea cazurilor te poti descurca īn engleza. Contractele de vīnzare / cumparare sīnt de regula īn mai multe limbi deci cine stie cīt de cīt engleza, n-are probleme. Asa cum am promis am sa caut sa-mi fac timp sa merg sa īntreb preturile si sper sa reusesc īn saptamīna care urmeaza. (01.12.2008 ----> 05.12.2008) Uite ASA arata un contract nemtesc de vīnzare / cumparare masini SH. Este īn PDF si pe limba germana. Am sa-mi iau timp sa -l traduc pe romāneste sa stie fiecare ce scrie acolo. This post has been edited by EinarN: 29 Nov 2008, 21:51 |
-------------------- |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nr+asigurare pe 30zile cam 120 euro;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
DE fapt care e problema mea:mi-ar trebui un Golf2 pana in 4-500 euro,ca sa fac naveta o perioada(cam 14 km zilnic),drumul e praf,iar cu masina din semnatura nu prea am chef sa-l fac.Acum ma gandesc la cat m-ar ajunge un Golf2 cu tot cu adus aici, inmatriculat,etc.?
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
EinarN |
![]()
|
Cred ca te-ar costa cīt nu face. Iati mai bine o dacie cu 500 EURO pt. corvoada din asta si e OK.
Sa aduci un cancer de 500 EURO de aici te costa cīt nu face si din 500 EURO se face 1000 + This post has been edited by EinarN: 30 Nov 2008, 20:19 |
-------------------- |
|
daniM |
![]()
|
Aoleu!Multam'!
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(daniM @ 30 Nov 2008, 19:22) Pai gīndestete si tu, ca nu este numai atīt cīt dai pe masina ci si costurile drumului tau aici, īnoptarea pe la vreun hotel ce nu-i gratis, mīncarea, benzina, transcrierea, drumul retur cu masina, introducerea īn tara + īnmatriculare. RAR / ITP etc. toate astea nu sīnt gratis sau tu vi 1500 km pe jos, cīt stai aici dormi īn strada, manīnci aer si bei vīnt sau cum si dupa ce ai cumparat masina o duci pe jos pe post de rucsac īn spate ?This post has been edited by EinarN: 30 Nov 2008, 20:38 |
-------------------- |
|
daniM |
![]()
|
pai nu sa merg special pentru ea.Cunosc destui care vin acasa de sarbatori si nu au masina;mi-ar putea aduce cineva una...
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
EinarN |
![]()
|
totusi te costa mai mult pt. ca tu trebuie sa īmputernicesti pers. respectiva sa-ti faca īnmatricularea īn DE si pt. asta nu este suficient o hīrtie scrisa de mīna. Asta trebuie legalizata si asta iarasi mai costa 25 EURO.
|
-------------------- |
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Problema cea mai mare cred ca ramane taxa de prima inmatriculare, potential peste pretul de achizitie al masinii.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
EinarN |
![]()
|
|
-------------------- |
|
rokos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 25 January 07 From: IASI ![]() |
taxa de mediu se va desfiinta incepand cu 15 decembrie doar pentru masinile NOI. La sh-uri nu se schimba nimic.
|
--------------------
VW // DACIA
Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI
2000 // 2008
- is-%%-###
|
|
george_d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Ba se pare ca se schimba. Tariceanu propune marirea taxei pt masinile vechi.
|
--------------------
Dacia
1210
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Tare...
![]() This post has been edited by Merced: 4 Dec 2008, 14:17 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
Salutare. Am vandut Fordul cam acum 1 an, am fost supermultumit de el. Am lut un Opel astra din 2002, si acum mai recent, un VW Corrado din 94. Ambele din afara tarii.
Ca sa scutesc de taxea de inmatriculare vw -ul, trebuie sa il adaptez comform handicapului meu. Am dat 1320 ron pe adaptare frana acceleratie, plus 300 ron la omologare, + pe la firma de inmatriculari, numere rosii, etc, s-au dus 3500 ron. Azi cand sa inmatriculez masina, sa iau numerele, imi cere vama. :| pt ca masina are talon de elvetia, care nu e in UE, desi eu am cumparat masina din germania, de la dealer. Mi-e scarba de tara asta, Romania. Maine ma duc la vama, sa vad ce rezolv. |
--------------------
Volskwagen
Corrado
1995
- CT 29 VRG VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 04:18 |