LCD logan, intensitate luminoasa
![]() ![]() ![]() |
LCD logan, intensitate luminoasa
wionut |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 18 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI
- B 65 AWX Logan 1.4 un motor bubuit la activ
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai... stai ca displayul "se da mai incet" cand aprinzi pozitiile. Tu vrei sa fie si mai slab de atat cand ai pozitiile aprinse; sau vrei sa fie mai slab cu ele stinse?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.738 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Verifica la dydycom ca el face borduri cu reglaj de intensitate ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu si dsign se mai chinuie la dimm-uri variabile.
Oricum, ideea e introducerea unui potentiometru in serie cu alimentarea ledurilor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Prin alte domenii se mai foloseste si comanda PWM pentru a realiza modificarea intensitatii luminoase.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
wionut |
![]()
|
dsign ceva ceva cu dimm-urile alea?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI
|
|
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
in dreptul lcd sunt 6 leduri.acele leduri sunt alimentate prin 3 rezistente ceva mai jos pe placa...le modifici valoarea lor...(le maresti pentru a scadea intensitatea-sugerez 470-680 ohmi)
|
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
wionut |
![]()
|
merci dydycom dar nu putem face ceva cu care sa reglam (manual din afara bordului in timpul mersului) intensitatea luminii ca la batrana dacie 1310
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI
|
|
livium |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 23 April 07 From: Suceava ![]() |
in locul rezistentelor se poate pune un potentiometru si asa ti-ai facut reglajul intensitatii luminii
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI 2007
|
|
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
nu putem pune un potentiometru din mai multe motive...unul ar fi pt ca referinta potentiometrului trebuie stabilizata si atunci mai bine intervi electronic, in plus comanda se face prin procesor, nu direct din pozitie.
eu am facut ceva ...dar nu sunt multumit pt ca lcd si cadranele variaza diferit...mai studiem |
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Rezistentele sunt de aproximativ 1Kohm.
In principiu se pot inlocui cu un potentiometru. Daca as avea timpul necesar as face smecheria asta, nu mi se pare mare sfaraiala. L.E. Ma insel cumva si ledurile de la display nu au rezistente? Maine arunc o privire de control pe un bord. This post has been edited by $$ilvviu: 20 Apr 2009, 23:19 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
aammmmmmggggggg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 November 06 ![]() |
dar de ce nu iti faci displayul negativ.Eu am facut asa ceva si sunt foarte multumit,nu mai bate lumina asa de tare.
Attached thumbnail(s) display_negativ.JPG ( Size: 11.86k ) Number of downloads: 555 |
--------------------
dacia
logan
11.2005-ambition
- BR
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Led-urile din tabloul de bord sunt comandate PWM.
Cele de la display (cu pozitile aprinse) sunt alimentate la 1 kHz si factor de umplere 40% iar cele de la cadrane la 2 kHz si factor de umplere 8%. ssilviu led-urile de la display au rezistenta de 620 ohmi iar cele de la cadrane de 330 ohmi. This post has been edited by ianacosti: 21 Apr 2009, 09:23 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate ajută...
____________________________ L.E. @wionut >> NU! This post has been edited by mariuscond: 22 Apr 2009, 22:19 |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
wionut |
![]()
|
pt marius
se poate ca in loc de fototranzistorul ala sa punem un potentiometru sa facem manual ce face ala cand bate lumina in capul lui? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:59 |