Scaun pt masina, ...detasabil din caruciorul pt copii
![]() ![]() ![]() |
Scaun pt masina, ...detasabil din caruciorul pt copii
Deshteptu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
In primele 8-9 luni se recomanda sa folosesti un scaun de masina tip cos. Nu iti recomand modelele generice gen carut cu cos detasabil pentru ca acel model nu va sta cum trebuie prins in masina (cel putin eu nu am gasit unul). Poti in schimb sa cumperi cu 2 mil un cos dedicat auto de la cora/metro. Astea tip cos tin copilul cu spatele la sensul de mers asigurant o protectie foarte buna in caz de impact (caci corpul copilului nu se deplaseaza deloc)
Peste 9 luni eu am renuntat la cos si am cumparat un scaun auto cu protectie laterala (modelul este chicco zenith) in care copilul sta "normal" (adica sezand, cu fata spre parbriz). Pretul tipului asta de scaun este de 4-5 mil (depinde de unde il cumperi). Desi preturile par mari, daca ar fi sa cumperi acelasi scaun de la un dealer auto, pretul s-ar dubla subit ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In primele 8-9 luni, preferabil de la 3 luni in sus.
Pana la 3 luni nu e indicat sa fie tinut copilul in sacun tip cos mai mult de 10-15 minute din cauza coloanei si a pozitiei in cosul respectiv. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
Felicitari anticipate ...
![]() Iata care sunt criteriile care ar trebui luate in considerare cind alegi un carucior: - minerul trebuie sa fie reversibil; in primele luni o sa-l plimbi cu fata spre tine, plus ca mai sunt citeva avantaje care decurg din chestia asta, o sa vezi pe parcurs; - sa aibe amortizoare la roti, altfel pe trotuarele de la noi o sa-l scuturi rau de tot pe copil; - spatarul pe care se sprijina copilul sa poata fi lasat complet pe spate - important in primele luni, cind copilul trebuie sa stea pe suprafete cit mai plane, dar si ulterior cind o sa adoarma in carucior; - sa fii atent cum e captusit in interior - capul copilului trebuie protejat de cadrul metalic lateral al caruciorului (asta in perioada cind va putea sa sada in carucior); - sa fie usor de pliat si de manevrat (si usor ca si greutate). In legatura cu scaunul de masina nu stiu ce sa zic, eu am cumparat unul separat, utilizabil pina la 1 an (vezi ca si astea sunt pe categorii de virsta). This post has been edited by alex_sb: 20 Jul 2006, 12:21 |
--------------------
DSN Clima
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Uite ca am gasit pozele cu ce am folosit si ce folosesc in prezent:
Pana la 9 luni juniorul a stat in asa ceva : graco_1.jpg ( Size: 69.69k ) Number of downloads: 660 graco_2.jpg ( Size: 76.06k ) Number of downloads: 664 Si dupa aceea : chicco_zenith.jpg ( Size: 16.13k ) Number of downloads: 635 + robert.jpg ( Size: 51.38k ) Number of downloads: 620 ![]() |
--------------------
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, mai, frumos...
Aveau astia dreptate, frumusel. Ma refer la baiat ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Liviu |
![]()
|
Multumesc de aprecieri
![]() |
--------------------
.
.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Eu chiar azi am luat la 5.5 mil bucata - Elios, de la dealer Dacia. Inca nu l-am probat, dar are o gramada de prinderi si gadget-uri.
Caruciorul e bine sa aiba rotile care se rasucesc in jurul axei (toate 4), ca iti va fi mai usor sa-l muti. Daca are pneuri (cu camera) copilul se va simti mai bine cand mergi cu carutul pe pavaj (piatra cubica) sau asfalt denivelat. |
--------------------
-
-
-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu iti recomand un carut de asta http://www2.chicbebe.ro/forum/sutra42247.php
Sunt foarte multumit de el. Se poate desface si folosi ca si scaun pentru masina. This post has been edited by ady77: 20 Jul 2006, 14:25 |
--------------------
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
@Deshteptu: E bine ca te pregatesti de acum. Eu m-am tot gandit ce sa iau pana cand am constatat ca baiatul s-a facut prea mare ca sa mai poata fi convins sa stea in el. Am imprumutat unul de la un prieten si n-a fost chip sa-l fac sa stea mai mult de 2 minute.
@Marty: Da' de-al meu ce zici? [attachmentid=31490] |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
Dar ce tot discutam noi despre scaune de masina ... iata-l pe-al meu ...
![]() 192_9276.jpg ( Size: 21.1k ) Number of downloads: 566 |
--------------------
DSN Clima
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Frumos, frumos. Poate ar fi cazul sa descidem o sectiune noua la cafenea: "Copiii DC"
|
--------------------
Dacia Logan
Ambition
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
liviu_lb |
![]()
|
Scuze, te-am confundat cu Klaus. Sau pe el cu tine. Hâc!
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
mi-am cumparat astazi carut, 6 milioane, Geoby parca se cheama firma. E destul de modern, solid, cu spatar care se duce in 3 pozitiii, cu prelata si alte accesorii.. plus cos pt copii, destul de plat, care poate fi fixat cu centurile de siguranta, cu fata catre spatarul banchetei / scaunului din fata...
acum mai astept masina (septembrie) si copilul (septembrie)... din ce am inteles eu, nu e bine sa stea copilul in acest cos mai mult de 15 minute?? asa de putin timp? si cind il scot la plimbare cum fac? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Problema e ca pana pe la 2-3 luni (sper sa nu ma insel) copiii nu-si pot tine capul si le pica intr-o parte riscand sa-si deformeze coloana. Eu am facut un test cu a mea (are 3 sapatamani deja) si in casa sta bine, dar la drum ii cade capul aiurea. Asa ca am tras pe dreapta si o luat-o mama-sa in brate. Stiu, nu e foarte sigur asa, dar oricum o vreme o sa mergem cu masina doar pentru urgente. Si in carucior ar trebui sa stea doar in pozitie orizontala.
Multa bafta si sanatate. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Eu nu mi-am pus copilul in port-bebe in masina pana nu a facut 3 luni.
Elios care il vinde Dacia are posibilitatea sa se cupleze cu un cadru cu roti = carucior. Nu am intrebat daca aduc si cadrul ala. Oricum sunt vreo 4 tipuri de carucioare-cadru care se pot adapta, cu 3 sau 4 roti - cu camera sau fara. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 15:59 |