Furtun filtru aer., Izolare termica (oare are vreun efect?)
![]() ![]() ![]() |
Furtun filtru aer., Izolare termica (oare are vreun efect?)
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
dan82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 April 09 ![]() |
va ziceam mai sus ca mi-am izolat furtunul de la filtrul de aer si azi cand am ajuns la serviciu am observat ca interiorul furtunului era rece, deci, functioneaza. nu pot sa zic ca merge masina mai bine, azi fiind mai racoare. carcasa filtrului era destul de calda. acum ma gandesc cu ce as putea sa izolez si carcasa. o varianta ar fi: banda adeziva anticondens cu folie de aluminiu folosita la instalatiile de climatizare.
ce parere aveti? |
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003/1,4 mpi
- B -- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu zic sa o lasi asa si sa nu o mai izolezi. Mare lucru nu faci. Carcasa este destul de groasa, iar interiorul nu se incalzeste atat de repede si atat de tare.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La ce viteza are aerul pe acolo, chiar crezi ca are timp sa faca schimb de caldura cu plasticul ala?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dan82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 April 09 ![]() |
fara sa vreau sa fiu ironic: daca as fi stiut ceva fizica...poate faceam un calcul si iti dadeam un raspuns exact, dovedit. trebuia sa fiu mai atent in clasa a 10-a la termodinamica, nu stiam ca o sa am solenza
![]() parerea mea e ca se incalzeste destul, nu conteaza viteza. un senzor de temperatura montat in carcasa filtrului si altul la intrare, ne-ar da un raspuns clar. "bolnavul" care stie fizica, are solenza si aparatura necesara, nu a citit inca acest topic...ca altfel aveam un raspuns exact. tot ce zic eu aici e neavizat, de asta e forum ![]() numai bine. |
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003/1,4 mpi
- B -- ---
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Iti spun eu cat de mult se incalzeste aerul cand trece printr-o tubulatura de admisie din plastic. La mine diferenta dintre temperatura raportata de senzorul de pe admisie si cea raportata de senzorul pentru temperatura ambianta din bara e de maxim 2 grade cand masina se misca. Daca stau la semafor ajunge mai mare dar imediat cum incepe sa se miste masina temperaturile se egalizeaza.
Daca admisia nu are componente metalice nu are rost izolatia. Cel mai bine e sa trageti aer rece din afara compartimentului motorului. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Furtunul are exact 2 coturi,daca renunti la ele iti garantez eu o sa simti diferenta,pur si simplu il faci drept furnutul....o sa revin cu poze.Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
dan82, ce intrebam eu e intuitiv. Si nu se incalzeste.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
Domnilor ce se intampa daca merg fara acel furtun de la filtru de aer ?
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Intra aer cald in motor, in rest mai nimic.
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Ia si asculta aici pe copchilu' asta..
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Creste putin consumul si scade putin puterea.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
Se stie ca aer mai cald inseamna oxigen mai putin in acelasi volum absorbit de motor.
In teorie la o masina pe injectie sistemul ar trebui sa se autoregleze cu privire la raportul stoichiometric si sa se mentina acolo pentru reducerea poluarii si a economiei, deci in mod normal valorile lambda (daca functioneaza in parametri admisi) ar trebui sa determine ecu sa reduca dozajul de combustibil. Ceea ce se traduce prin scaderea puterii motorului cu avantajul economiei de carburant, se poate vorbi de economie doar daca soferul se multumeste cu putere putin mai redusa a motorului. Daca totusi soferul nu se multumeste cu putere mai redusa, de obicei isi fac aparitia preaprinderile, sesizabile de obicei prin zornait sau tacanit metalic gen masina de cusut si putere redusa simtitor, iar acest efect negativ apare mai ales cand e cald si clapeta de admisie aer in filtru e comutata spre aer cald dinspre galeria de evacuare. Doar motoarele pe benzina au aceasta clapeta, desi are un bulb de termostat identic cu cele de apa, acesta nu-si mai face treaba la masinile de cativa ani, se defecteaza rapid in acel mediu uscat plin de praf, singura solutie ramanand ca utilizatorul sa comute manual acea clapeta prin diferite metode, vara pe aer rece, iarna pe aer cald pentru ca motorul sa fie ajutat sa functioneze optim indiferent de sezon. |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Dar... cand aerul "circula" prin furtunu' vietii, nu se incalzeste "pe drum"? Adica, in motor nu intra tot aer cald?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
fuzzzy |
![]()
|
Nu se incalzeste la temperatura de sub capota. Ajunge mai rece la filtrul de aer.
|
--------------------
reno
clio hb
'02
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Am inteles.
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Capitan_marian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 790 Joined: 10 December 12 ![]() |
azi mi-am recuperat cei, 6 cai frumosi
![]() |
--------------------
Btwin RockRider
520
2016 Corbeanca
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu te ajuta cu nimic daca trage aer de acolo. Daca era un loc mai bun, venea direct din fabrica asa.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Capitan_marian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 790 Joined: 10 December 12 ![]() |
la logane asa e in fata .
![]() |
--------------------
Btwin RockRider
520
2016 Corbeanca
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pentru ca are altfel compartimentat locul acumulatorului si al calculatorului. Spatiul este ceva mai ingust si furtunul nu mai avea loc acolo.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
atty21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 October 13 ![]() |
Buna seara,am si eu cate ceva de intrebat pe aici,am un opel nu dacia,sper ca nu e suparare
![]() Opel Astra G 1.7 DTI This post has been edited by atty21: 28 Oct 2013, 19:25 |
--------------------
Opel
Astra
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
normal prietene ca trebuie sa traga aer prin tub, adica masurat de debitmetru, deasta intra in limp mode, cumpara furtun pe original, stiu ca va fi scump de la un opel benzinar dar merita sa traga aer filtrat nu praf si sati faca figuri
This post has been edited by danciusergiu84: 31 Oct 2013, 18:15 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
eugen261 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 13 March 07 ![]() |
nu stiu cum e la opel, problema etaseitetii apare imediat dupa fiecare senzor, primul citeste o valoare, un perametru, la urmatorul ajung alte valori care nu corespund, banda de teflon unde e teperatura mare si banda izoler, de culoarea masinii sau asortata culorii masinii, acolo unde vezi nereguli de etansare dupa si intre senzori.
|
--------------------
Clio Symbol
1.4/8V
2008
- br00XXX
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
ati terminat cu daciile acum treceti la nemtoaice?
nu vreti sa ramanem la oile noastre si un moderator sa de cu guma prin posturile care nu au de-a face cu subiectu,,FURTUN FILTRU AER,, |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:39 |