probleme cutia viteze
![]() ![]() ![]() |
probleme cutia viteze
colombina29 |
![]()
|
||
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
|
||
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|||
ciubex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 28 August 06 From: Iasi ![]() |
Cel mai bine ar fi sa te duci la cei ce ti-au montat cutia si sa le spui ce problema ai, ei poate stiu ce minuni au facut cand ti-au schimbat cutia si poate stiu ce sa faca.
Nu ti-au oferit vreun fel de garantie la montare ori cumparare, asta ca sa nu te mai plimbi dupa cumparat sincroane sau mai stiu eu ce. This post has been edited by ciubex: 8 Sep 2006, 23:42 |
--------------------
Dacia
1400 Break
1991 TLX
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
sincroanele nu sunt greu de schimbat si alte piulite de care ziceti voi. important sa ai o cheie dinamometrica, cateva lere (distantiere de grosime fixa) pt evetualele reglaje suplimentare, si piesele de care ai nevoie. din aceasta cauza primul pas e sa mergi la cienva care stie sa-ti spuna exact ce trebuie schimbat sau poti sa te aventurezi si sa schimbi tu ce ti se pare ca e "dus".
pe de alta parte, fa un calcul, si vezi cum iesi mai ieftin... cu piese de schimb + manopera sau cu cv din dezmembrari cu reglaje gata facute dar bineinteles cu un anumit grad de usura. pe care o poti schimba si tu (cu un ajutor ca de unul singur e foarte greu) incerc sa fac un tabel... poate te ajuta: Denumire Pret SINCRON VIT 1-2 44 SINCRON VIT 3-4 49 SINCRON VIT.5 43 INEL SINCRON 3-4 10 INEL SINCRON V1-2 12.5 PANA SINCRON V1-2 14.70 PS: asta e valabil in general cand vine vorba de mesterit la cv. Bafta. |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
mai exista si solutia sa iei un sinron la mana a doua a si te uit la el
sa nu fie uzat ...eu am luat pentru nova asa la vit a 5 a si am dat 250.000 lei pe el si merge de rupe... |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt greu de schimbat, doar ca demontezi aproape toata cutia sa le schimbi
![]() Nu recomand sincroane SH. La dacia sunt sanse ca nici cele noi sa nu fie grozave. De obicei sincroanele de la treptele superioare nu se uzeaza. Cele de la 2 si 3 sunt mai solicitate. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
la mine s-a stricat sincronul de a 5 a .... dacia nova...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
leutzul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 September 05 ![]() |
cutia schimbata era una de la S.H.care cred ca avea peste 100 mii km. asa ca ar cam fi fost de asteptat . eu m-am gandit ca poate am noroc dar acum asta e... acum ma bate gandul sa-i pun una in 4 trepte, dar ma gandesc la consum, ca astea cu 5 cica sunt cam "inghesuite"
|
--------------------
dacia
1310
- ph-77-PSG
|
|
leutzul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 September 05 ![]() |
sunt din ce in ce mai aproape de a schimba cutia in 5 tr. cu una in 4 ,chiar daca va creste ceva consumul. oare asta sa fie singurul minus ?
|
--------------------
dacia
1310
- ph-77-PSG
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi mai mult in oras poti pune una cu 4. De obicei au mai putine probleme decat cele cu 5.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
consumul va creste putin dar avantajele sunt mai multe decat dezavatajele. in primul rand e pretul... eu mi-am luat cu 150 RON cv SH in 4 si sunt foarte multumit de ea: mai putin zgomot decat cea veche, intra mai usor in viteze, nu caraie, nu se chinuie... iar consumul... consumul e destul de mare ca am eu alte probleme cu motorul (in jur de 10% mixt).
vezi ca si cv sunt de diferite tipuri (cel putin astea in 4). nu mai stiu exact dar sunt unele pt palier marit, altele palier normal, am mai vazut pe aici pe forum ca sunt unele "de tras" si unele "de fuga"... vezi cu search-ul ce gasesti ca mai multe nu stiu sa-ti spun |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
rs44 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 26 July 06 From: "Bucuresti si juma Bacau" ![]() |
Daca e sa fie cu 4 atunci sa fie cat mai veche!
Cutiile mai noi tot in 4 au un zgomot mai mare decat cele din '70 Astea vechi cam au aceleasi rapoarte, mai rar exista ale de tras(8x33)nu cred ca se gasesc asa usor! |
--------------------
rs4
audi/B B B B B
B
- B m.s.p.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 16:09 |